Παιδιά και φαγητό

Όλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας και το φαγητό παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή τους, αλλά και στην καλή τους υγεία. Είναι απαραίτητο να διαμορφώσουν σωστές διατροφικές συνήθειες από μωρά κιόλας, όχι μόνο για να αναπτυχθούν σωστά αλλά και για να είναι υγιείς ως ενήλικες.

Μέσα στις Συνταγές της Παρέας θα βρείτε συνταγές αλλά και άρθρα και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο δύσκολο έργο του γονιού.

Η σωστή διατροφή ξεκινάει από την περίοδο της εγκυμοσύνης κιόλας.

Δείτε δυο άρθρα από τη διατροφολογο μας:

Θα έχετε κάνει έτσι το πρώτο σημαντικό βήμα για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού σας.

Μετά έρχεται η βρεφική ηλικία. Φτιάχτε μόνοι σας τις φρουτόκρεμες αλλά και τα φαγητά του. Υπάρχει ποικιλία ακόμα και στη διατροφή των μωρών. Έχουμε ολόκληρη κατηγορία αφιερωμένη στη βρεφική ηλικία:

Τα παιδιά όμως μεγαλώνουν και ο… αγώνας συνεχίζεται.Θα πρέπει ως γονείς να σιγουρευτούμε πως τα παιδιά μας παίρνουν όλες τις τροφές που χρειάζονται, μια που είναι απαραίτητο να έχουν μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους για ανάπτυξη και υγεία. Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα από την διατροφολόγο μας:

Διαβάστε και αυτό το άρθρο για το τι πρέπει να κάνουμε κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Από τη μια πρέπει να προσέξουμε τι τρώνε κατά την περίοδο της ζέστης και από την άλλη, είναι μια ευκαιρία για να βελτιώσουμε γενικότερα τη διατροφή τους:

Μεγαλώνοντας πολλά παιδιά γίνονται πιο δύστροπα και… επιλεκτικά στο φαγητό τους. Όμως πάντα υπάρχει μια λύση στο οπλοστάσιο του γονιού. Θέλει υπομονή, αλλά και πείσμα, ανάλογο με αυτό του μικρού μας, ώστε να μην υποκύψουμε σε ό,τι μας ζητάει. Δείτε τα άρθρα:

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση των διατροφικών επιλογών τους, είναι το σχολείο. Το παιδί εκτός από το μάθημα που κάνει, ασχολείται και με πολλές ακόμα δραστηριότητες και παιχνίδια. Όλα αυτά απαιτούν ενέργεια. Ένα πλήρες πρωινό αλλά και ένα σωστό δεκατιανό θα δώσουν στο παιδί την απαραίτητη ενέργεια με τον καλύτερο τρόπο. Και θα αποκτήσει σωστές διατροφικές συνήθειες που θα το συνοδεύουν μέχρι να μεγαλώσει.

Διαβάστε το άρθρο:

Οι διατροφολόγοι του σάιτ μας, Χριστίνα Δρακοπούλου και Πηνελόπη Δουβόγιαννη επέλεξαν κάποιες από τις συνταγές του σάιτ μας που είναι υγιεινές και ιδανικές για το δεκατιανό των παιδιών. Δείτε λοιπόν και την κατηγορία μας Συνταγές για το σχολείο.

Το σχολείο συνεχίζεται μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Η περίοδος των εξετάσεων είναι μια δύσκολη περίοδος και η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο και εδώ:

Και μην ξεχνάτε: βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλό τους κάνει. Διαβάστε και την εμπειρία μιας μαμάς:

Θα βρείτε αρκετές συνταγές μέσα στο σάιτ που μπορούν να τις κάνουν και παιδιά (με τη δική σας βοήθεια φυσικά). Πάρτε ιδέες από την κατηγορία μας:

και δείτε και κάτι μικρούς σεφ που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική:

One thought on “Παιδιά και φαγητό

Add yours

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading