Συχνές ερωτήσεις

Cookpad Premium

Η Cookpad ήταν πάντα και παραμένει ένας χώρος όπου όλοι μπορούν να μοιραστούν και να ανακαλύψουν συνταγές, εντελώς δωρεάν. Με ένα μικρό κόστος το μήνα όμως μπορείς να επωφεληθείς ακόμα περισσότερο και να κάνεις το καθημερινό μαγείρεμα λίγο πιο εύκολο, βοηθώντας ταυτόχρονα την Cookpad να παραμείνει ανεξάρτητη και χωρίς διαφημίσεις.

Τι διαφορετικό παίρνεις με το Cookpad Premium;

 1. Όταν κάνεις αναζήτηση θα βρίσκεις τις συνταγές με σειρά προτίμησης της κοινότητας αντί για χρονολογική σειρά. Έτσι πάνω πάνω θα έχεις τις συνταγές που κοιτάει, αποθηκεύει και μαγειρεύει ο κόσμος τώρα.
 2. Περισσότερα φίλτρα αναζήτησης. Μπορείς να διαλέξεις να φιλτράρεις τις συνταγές έτσι ώστε να βλέπεις μόνο όσες έχουν cooksnap ή/και φωτογραφίες βήμα βήμα, ώστε να μαγειρεύεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
 3. Δυνατότητα να αποθηκεύεις πάνω από 60 συνταγές άλλων. Όποια συνταγή πετύχεις μπροστά σου που σου αρέσει, απλώς αποθήκευσέ τη χωρίς να το σκεφτείς.
 4. Hall of Fame: όλες οι συνταγές που έχουν πάρει Cooksnap (και άρα έχουν δοκιμαστεί) από περισσότερους από 10 ανθρώπους. Σίγουρη επιτυχία.
 5. Newsletters ειδικά για σένα, με εποχιακές συνταγές και προτάσεις, νέα και βοηθητικές συμβουλές.
 6. Πρόσβαση στα βίντεο από τα σεμινάρια μαγειρικής που έχουμε κάνει.

Όλα αυτά με μόνο 1,99€ το μήνα, λιγότερο από έναν καφέ (ή ένα πιτόγυρο…). Και φυσικά, με τη μικρή συμβολή σου βοηθάς την Cookpad να παραμείνει χωρίς διαφημίσεις. Αποστολή μας είναι να κάνουμε τη μαγειρική ευχάριστη για όλους τους καθημερινούς μάγειρες. Έχοντας συνδρομές αντί για διαφημίσεις μπορούμε να μην αποκλίνουμε από το στόχο μας: να βάζουμε δηλαδή πάντα πάνω απ’ όλα τις δικές σου ανάγκες αντί αυτές των διαφημιστών.

Ακόμα καλύτερα: κερνάμε τις πρώτες 30 μέρες, για να το δοκιμάσεις και να δεις και μόνος σου πόσο σου χρησιμεύει!

Category: Cookpad Premium

Η συνδρομή στο Premium κοστίζει μόλις 1.99 ευρώ το μήνα (λιγότερο και από έναν καφέ!) και ο πρώτος μήνας είναι κερασμένος από εμάς, για να δοκιμάσεις να δεις αν σου αρέσει!

Ποιοι τρόποι όμως υπάρχουν για να πληρώσεις τη συνδρομή σου; Το πιο εύκολο είναι η πιστωτική κάρτα, αλλά ανάλογα με την πλατφόρμα έχεις κι άλλες επιλογές. Μπορείς να πάρεις δωροκάρτες για το App Store ή το Google Play, να πληρώσεις με Paypal, ή αν έχεις Cosmote μέσω του λογαριασμού του τηλεφώνου σου. Για ευκολία σου τα έχουμε μαζέψει όλα εδώ:

Web

Απλώς πατάς στα μπανεράκια και ακολουθείς τις οδηγίες. Η πληρωμή γίνεται μόνο με πιστωτική κάρτα.

iOS

To App Store δέχεται διάφορους τρόπους πληρωμής. Για την Ελλάδα ισχύουν οι εξής:

Δες περισσότερες λεπτομέρειες από την Apple

Android:

 • Πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες
 • Χρέωση μέσω κινητού τηλεφώνου (Cosmote μόνο)
 • Υπόλοιπο Google Play και δωροκάρτες Google PlayPayPal
 • my paysafecard

Δες περισσότερες λεπτομέρειες για το Google Play

Category: Cookpad Premium

Λυπούμαστε που δε σε κάλυψε η υπηρεσία του Premium. Θα μας βοηθούσε πολύ να μας γράψεις τη γνώμη σου, τι ήταν αυτό που δε σε κάλυψε ή τι θα ήθελες. Η άποψή σου μας βοηθάει πάντα να γίνουμε καλύτεροι!

Για να διακόψεις τη συνδρομή σου θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, ανάλογα από πού την έκανες:

Για iOS:

 1. Άνοιξε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Πάτα το όνομά σου.
 3. Πάτα «Συνδρομές».
 4. Πάτα τη συνδρομή που θέλεις να διαχειριστείς. 
 5. Πάτα «Cancel Subscription» (Ακύρωση συνδρομής). 

Για Android:  

 1. Άνοιξε την εφαρμογή Google Play Google Play.
 2. Επάνω δεξιά, πάτα το εικονίδιο προφίλ.
 3. Πάτα Πληρωμές και συνδρομές και μετά Συνδρομές.
 4. Επίλεξε τη συνδρομή που θέλεις να ακυρώσεις.
 5. Πάτα Ακύρωση συνδρομής.
 6. Ακολούθησε τις οδηγίες.

Μέσω της ιστοσελίδας της Cookpad:
1. Μπες στο προφίλ σου στην ιστοσελίδα της Cookpad και πήγαινε στις ρυθμίσεις: https://cookpad.com/gr/rithmiseis
2. Στη σελίδα αυτή θα βρεις έναν σύνδεσμο μέσα από τον οποίο μπορείς να διαχειριστείς τη συνδρομή σου

Category: Cookpad Premium

Λειτουργίες της Cookpad

Μία από τις 5 καρτέλες που έχουμε στο μενού μας, είναι η καρτέλα “Προφίλ”.

Σε αυτή την καρτέλα μόλις πάμε βλέπουμε αμέσως τη συλλογή των συνταγών μας, χωρισμένα σε δυο μέρη.

Πρώτα βλέπουμε τις αποθηκευμένες μας συνταγές, δηλαδή συνταγές ανεβασμένες από άλλους που είτε τις μαγειρέψαμε και αφήσαμε Cooksnap, είτε τις αποθηκεύσαμε για να τις δοκιμάσουμε αργότερα. Στο ίδιο σημείο, αν πατήσουμε το διπλανό κουμπί, βλέπουμε όλα τα cooksnaps που έχουμε αφήσει σε συνταγές άλλων.

Στο δεύτερο χώρο βλέπουμε τις συνταγές που έχουμε ανεβάσει εμείς.

Σε όλες τις συνταγές μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση για να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε πιο γρήγορα.

Πέρα από τις συνταγές μας, μπορούμε επίσης:

 • Να δούμε το δημόσιο προφίλ μας. Τι βλέπει δηλαδή κάποιος αν πάει στο προφίλ μας; Θα δει την εικόνα μας, πόσους ακολουθούμε/μας ακολουθούν, τα λίγα λόγια για εμάς καθώς και τις συνταγές και τα cooksnaps μας. Για να το δούμε αυτό, πατάμε απλώς πάνω στο εικονίδιό μας, πάνω αριστερά.
 • Να δούμε τα στατιστικά των συνταγών μας.
 • Να δούμε τις Ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εδώ μπορείς να προσκαλέσεις φίλους σου, να ρυθμίσεις τις ειδοποιήσεις σου, να βρεις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κοινότητα της Cookpad, την εφαρμογή και τους όρους χρήσεις του σάιτ.

Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις αλλαγές στα στοιχεία του προφίλ σου, πατάς το μολυβάκι που υπάρχει πάνω δεξιά. Μπορείς επίσης να μοιραστείς το προφίλ σου πατώντας το εικονίδιο δίπλα στο μολυβάκι.

Στο WEB μπορείς να τα βρεις όλα αυτά αν πατήσεις απλώς στο εικονίδιό σου, πάνω δεξιά.

Στην αρχική μας σελίδα, αφού συνδεθούμε, κάτω ακριβώς από τα μπανεράκια μας, υπάρχουν δυο καρτέλες. Το “Έμπνευση” και το “Ο κύκλος σου”. Τι σημαίνουν αυτά;

 • “Έμπνευση”

Εδώ μπορείς να πάρεις έμπνευση για υλικά που έχεις ήδη στο ψυγείο σου, να δαμάσεις οποιαδήποτε ξαφνική λιγούρα, να δεις με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μαγειρικά σου εργαλεία, να ανακαλύψεις τι μαγειρεύουν καθημερινοί μάγειρες σαν κι εσένα σε 40+ χώρες, να δεις προτάσεις κάθε μέρα, με υλικά που είναι της εποχής καθώς και προτάσεις για το πως να τα μαγειρέψεις. Όλες οι νέες συνταγές που δημοσιεύτηκαν!

Θα βρεις ακόμη challenge συνταγών, καθώς και συνταγές που έλαβαν πάνω από 3 cookcnaps και όλα τα πρόσφατα cooksnaps της κοινότητας. Μπορείς να τις δεις και να πάρεις έμπνευση για το τι θα μαγειρέψεις, αλλά και να βρεις καινούριους συγγραφείς να ακολουθήσεις.

 • “Ο κύκλος σου”

Σε αυτή την καρτέλα μπορείς να δεις τις συνταγές και τα cooksnaps όσων ακολουθείς, αλλά και τα δικά σου.

Αν η καρτέλα είναι κενή σημαίνει πως δεν έχεις ακολουθήσει ακόμα κανέναν. Εμείς σου προτείνουμε να κοιτάξεις λίγο τη ροή σου στην καρτέλα “Έμπνευση”, και να ακολουθήσεις όποιον σε… ενέπνευσε! Έτσι θα δημιουργήσεις έναν κύκλο με κόσμο με τον οποίο έχεις τα ίδια μαγειρικά γούστα και θα είναι πιο εύκολο να βρεις συνταγές που σου αρέσουν.

Καλή πλοήγηση και καλή σας όρεξη!

Μία από τις πιο όμορφες λειτουργίες της Cookpad είναι η πολυεθνικότητά της, καθώς υποστηρίζει πολλές γλώσσες. Αν λοιπόν είσαι και εσύ πολύγλωσσος, μπορείς να δεις συνταγές σε ένα σωρό γλώσσες!

Για να το κάνεις αυτό, απλά επιλέγεις τη γλώσσα που επιθυμείς κατά τη σύνδεσή σου! Δε χρειάζεται ξεχωριστή εγγραφή για κάθε γλώσσα, με έναν λογαριασμό πας σε όλες τις κοινότητες της Cookpad.

Αν είσαι συνδεδεμένος στην εφαρμογή και επιθυμείς να αλλάξεις γλώσσα, θα πρέπει πρώτα να αποσυνδεθείς και μετά να ξανασυνδεθείς επιλέγοντας τη νέα γλώσσα που θέλεις! Αρχικά πήγαινε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σου και επίλεξε την εικόνα σου, πηγαίνοντας έτσι στο προφίλ σου.

Στη συνέχεια, πήγαινε στο γρανάζι και αποσυνδέσου. 

Όταν κάνεις πάλι σύνδεση, επίλεξε μια άλλη γλώσσα, ώστε να μεταφερθείς στην αντίστοιχη Cookpad.

Επιπλέον, η εφαρμογή της Cookpad με τη νέα λειτουργία της “Ταξίδεψε στον κόσμο μέσα από την κουζίνα σου”  σου δίνει τώρα τη δυνατότητα να εξερευνήσεις καθημερινές συνταγές από τις κουζίνες όλης της Παγκόσμιας Μαγειρικής Κοινότητας. 

Μπορείς για παράδειγμα να ανακαλύψεις με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί να αξιοποιηθεί κάποιο υλικό ή να μάθεις ποια είναι τα πιο δημοφιλή πιάτα που μαγειρεύονται σήμερα σε πάνω από 40 χώρες.

Δες ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί.

Έλα να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο απλά μαγειρεύοντας 🌏!

Ό,τι μαγειρέψαμε ή ότι θέλουμε να μαγειρέψουμε μπορούμε να τα κρατήσουμε στα «Αποθηκευμένα μας» ώστε να έχουμε πάντα εύκολη πρόσβαση σε αυτή!

Αν βρήκες λοιπόν μια συνταγή που σου άρεσε και θέλεις οπωσδήποτε να την κρατήσεις κάπου αποθηκευμένη για να έχεις πρόσβαση όπου και αν είσαι, είναι πανεύκολο! Αφού τη βρεις, μπες μέσα στη συνταγή και στο πάνω μέρος δεξιά θα δεις το σηματάκι του σελιδοδείκτη. Πάτησέ το και… αυτό ήταν!

(στο web το σηματάκι αυτό θα το βρεις πάνω δεξιά στη συνταγή)

Μόλις γίνει λευκό, η συνταγή έχει αποθηκευτεί.

Αν όμως κάποια συνταγή σου τραβήξει την προσοχή με την πρώτη ματιά καθώς βλέπεις τη ροή σου, τότε στις καρτέλες «Ο κύκλος σου» και «Έμπνευση» μπορείς να την αποθηκεύσεις απευθείας χωρίς καν να την ανοίξεις, πατώντας το σελιδοδείκτη κάτω δεξιά, ώστε να γίνει λευκό.

Τις συνταγές που αποθηκεύεις μπορείς να τις βρεις ανά πάσα στιγμή, πηγαίνοντας στην καρτέλα του προφίλ σου κάτω δεξιά στην οθόνη, και έπειτα στην καρτέλα «Αποθηκευμένα»!

Αν για κάποιο λόγο θέλεις να σβήσεις μια συνταγή από τις αγαπημένες σου, τότε αν μπαίνεις: 1) από την εφαρμογή ανοίγεις τη συνταγή και πατάς πάλι πάνω στο σήμα του σελιδοδείκτη, έτσι θα σου εμφανίσει το μήνυμα «Αφαίρεση από τα Αποθηκευμένα;». Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις «Αφαίρεση» και 2) από το web, αρκεί να πατήσεις το σελιδοδείκτη παρατεταμένα μέχρι να αποχρωματιστεί

Με τον δωρεάν λογαριασμό στην Cookpad μπορείς να έχεις έως 60 αποθηκευμένες συνταγές. Αν σου αρέσει να κρατάς στην άκρη όλες τις συνταγές που σε ενδιαφέρουν και θες να έχεις παραπάνω αποθηκευμένα, τότε για σένα είναι σίγουρα χρήσιμο το Cookpad Premium. Ο περιορισμός δεν ισχύει για τις συνταγές που δοκίμασες και άφησες Cooksnap

Στην καρτέλα αποθηκευμένα θα βρεις και όλες τις συνταγές τις οποίες έχεις δηλώσει στο παρελθόν ως μαγειρεμένες, με ή και χωρίς cooksnap. Οι συνταγές στις οποίες έχεις προσθέσει cooksnap υπάρχουν επιπλέον και στην καρτέλα «Cooksnaps».

Είναι πολύ εύκολο να προσθέσεις μια καινούρια συνταγή.

Στην εφαρμογή: Στο μενού που υπάρχει το κάτω μέρος της οθόνης, απλώς πατάς το μεσαίο κουμπάκι με το «+». Θα σου ανοίξει μια σειρά επιλογών. Η πρώτη επιλογή είναι «Συνταγή». Πατώντας πάνω εκεί μπορείς να προσθέσεις τη συνταγή σου.

Κάτω από αυτή την επιλογή, έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις την επεξεργασία σε άλλες συνταγές που έχεις ξεκινήσει να γράφεις, αλλά δεν έχεις δημοσιεύσει ακόμα (τα Πρόχειρά σου δηλαδή).

Στο web πατάς το κουμπάκι που λέει «Δημιουργία» πάνω δεξιά

Πώς γράφουμε τη συνταγή;

Έχεις τη δυνατότητα να γράψεις τη συνταγή σου είτε με το πληκτρολόγιο, είτε με τη χρήση μικροφώνου.

Τα απολύτως υποχρεωτικά πεδία για να μπορεί να δημοσιευθεί μια συνταγή είναι ο Τίτλος, τα Υλικά και τα Βήματα.

Εμείς προτείνουμε όμως να τη συμπληρώσεις πλήρως, βάζοντας φωτογραφία, περιγραφή, χρόνο και μερίδες. Δες εδώ πώς (αλλά και γιατί) γράφουμε μια τέλεια συνταγή.

Αν κάτι συμβεί και θέλεις να την τελειώσεις αργότερα τη συνταγή, τότε απλώς πατάς το κουμπάκι που γράφει «Αποθήκευση». Η συνταγή θα αποθηκευτεί στα Πρόχειρά σου και μπορείς να μπεις και να την αλλάξεις/ολοκληρώσεις ανά πάσα στιγμή. Για να το κάνεις αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανοίξεις τη συνταγή σου και τίποτε άλλο.

Όταν τελειώσεις πατάς το κουτάκι «Δημοσίευση» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης σου. Η συνταγή σου έχει δημοσιευθεί!

Πώς κάνουμε διορθώσεις:

Αν δημοσίευσες την συνταγή σου και ανακάλυψες πως ξέχασες κάποιο υλικό ή παρέλειψες κάποια λεπτομέρεια στην εκτέλεση, τότε μην πανικοβληθείς! Μπορείς να κάνεις διορθώσεις στις συνταγές σου ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μετά που τις έχεις δημοσιεύσει.

Από την εφαρμογή: Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα μπεις στη συνταγή που θες και θα πατήσεις την επιλογή «Αλλαγή» πάνω δεξιά στην οθόνη σου και… αυτό ήταν! Θα κάνεις τις αλλαγές που θες και μετά θα πατήσεις το κουμπάκι «Δημοσίευση».

Από το web: θα πατήσεις απλώς το κουμπάκι που γράφει «Διόρθωση» πάνω αριστερά στη σελίδα της συνταγής που θες. Εδώ οι διορθώσεις αποθηκεύονται αυτόματα!

Διάλεξες μια από τις χιλιάδες συνταγές μας και τη μαγείρεψες; Είναι ώρα να κάνεις ένα Cooksnap! Πολύ απλά δηλαδή να γράψεις το σχόλιό σου, συνοδεύοντάς το με μια φωτογραφία, ώστε να δείξεις σε όλους πώς έγινε το πιάτο σου.

Στην εφαρμογή: Πας στη σελίδα της συνταγής που μόλις μαγείρεψες. Πάνω δεξιά στην οθόνη έχει 3 εικονίδια. Το πρώτο είναι μια φωτογραφική μηχανή και αν πατήσεις εκεί, σε πάει κατευθείαν στο κάτω μέρος της συνταγής που είναι η ενότητα των Cooksnaps. Εκεί θα δεις τυχόν cooksnaps που έχουν αφήσει άλλοι, αλλά και μπορείς να προσθέσεις το δικό σου! Πατάς απλώς το κουμπάκι «Στείλε Cooksnap».

Όταν το πατήσεις θα μπεις στη συλλογή των φωτογραφιών σου. Επιλέγεις τη φωτογραφία που είναι σχετική με τη συνταγή, πατάς το κουμπάκι «Επόμενο» και τότε ανοίγει ένα πλαίσιο που γράφει «Μοιράσου την εμπειρία σου». Εκεί θα γράψεις τις εντυπώσεις σου και αν τυχόν έκανες κάποια παραλλαγή, καλό είναι να την αναφέρεις και αυτήν.

Όταν είσαι έτοιμος πατάς το βελάκι, στην επόμενη οθόνη που θα εμφανιστεί πατάς το κουμπάκι «Έτοιμο» και τότε το cooksnap που έκανες δημοσιεύεται αυτόματα και εμφανίζεται στη ροή τη δική σου, αλλά και όσων σε ακολουθούν.

Με το που θα δημοσιεύσεις το cooksnap που έκανες, αυτό θα εμφανίζεται σε 3 σημεία:

 1. Στην καρτέλα «Ο κύκλος σου» και συγκεκριμένα στα «Πρόσφατα Cooksnaps»  (εδώ το βλέπουν όσοι μας ακολουθούν)
 2. Στην καρτέλα «Έμπνευση» πάλι στα «Πρόσφατα Cooksnaps»  (εδώ το βλέπουν όλοι)
 3. Μέσα στη συνταγή στο κάτω μέρος, στο πεδίο Cooksnaps (εδώ το βλέπουν όλοι)

Στο web: θα πας στη σελίδα της συνταγής που μαγείρεψες και θα κατέβεις στο κάτω μέρος της. Εκεί, στο χώρο για τα cooksnaps, θα δεις και πάλι το κουμπάκι «Μοιράσου τα Cooksnaps σου» και ακολουθείς την ίδια διαδικασία.

Απλά σχόλια ή ερωτήσεις

Αν θέλεις να αφήσεις σχόλιο ή κάποια ερώτηση, χωρίς φωτογραφία, τότε πας στο πεδίο «Σχόλια» και πατάς το πεδίο που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο».

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μας έχεις όλη την ώρα συντροφιά σου, είναι φυσικά η εφαρμογή μας!

Πιστός σου φίλος, θα είναι πάντα μπροστά στα μάτια σου και έτοιμη να σε βοηθήσει να βρεις τι θα μαγειρέψεις! Επιπλέον είναι πιο εύκολο να προσθέσεις τις δικές σου συνταγές αφού έχεις πιο εύκολη πρόσβαση στις φωτογραφίες σου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ακόμα για να κατεβάσεις την εφαρμογή, μπορείς να αποθηκεύσεις τις συνταγές που σου αρέσουν, να προσθέσεις τις δικές σου, να αναζητήσεις νέες ιδέες και εμπνεύσεις, αλλά και να κάνεις σχόλια και ερωτήσεις σε συνταγές που σε ενδιαφέρουν και έχεις απορίες!

Είναι πολύ απλό να κατεβάσεις την εφαρμογή για κινητά android αλλά και για κινητά iOS

Τις συνταγές που αποθηκεύεις μπορείς να τις βρεις ανά πάσα στιγμή, πηγαίνοντας στην καρτέλα του προφίλ σου, κάτω δεξιά στην οθόνη, και έπειτα στην καρτέλα «Αποθηκευμένα»

Προσοχή όμως, με τον δωρεάν λογαριασμό στην Cookpad μπορείς να έχεις μόνο έως 60 αποθηκευμένες συνταγές. Αν σου αρέσει να κρατάς στην άκρη όλες τις συνταγές που σε ενδιαφέρουν και θες να έχεις παραπάνω αποθηκευμένα, τότε για σένα είναι σίγουρα χρήσιμο το Cookpad Premium.

Εάν είχες από παλιά περισσότερες αποθηκευμένες συνταγές, τότε με τον δωρεάν λογαριασμό μπορείς να δεις τις 60 πιο πρόσφατες. Εάν αφαιρέσεις κάποιες από αυτές τις 60, θα δεις τις επόμενες που είχες αποθηκεύσει. Ο περιορισμός δεν ισχύει για τις συνταγές που δοκίμασες και άφησες Cooksnap! Στην καρτέλα Cooksnap λοιπόν μπορείς να δεις όλα τα αποθηκευμένα σου που έχεις ήδη δοκιμάσει, χωρίς όριο και περιορισμό.

Αν κάποιος χρήστης ανεβάζει συνταγές που σου αρέσουν, μπορείς να τον {ακολουθήσεις”, ώστε να βλέπεις πρώτος τις καινούργιες συνταγές ή τα Cooksnaps που δημοσιεύει. Είναι ένας τρόπος για να εντοπίζεις και τις πιο “αξιόπιστες” συνταγές για εσένα προσωπικά.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το κουμπάκι «Ακολούθησε». Θα το βρεις:

 1. Μέσα από ροή. Πιο συγκεκριμένα θα παρατηρήσεις πως στις συνταγές που βρίσκονται στην καρτέλα «Έμπνευση» , υπάρχει σε κάθε μία πάνω δεξιά 3 τελείες. Αν τις πατήσεις θα σου εμφανιστούν 3 επιλογές. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η επιλογή «Ακολούθησε».
 2. Μέσα από τη συνταγή του συγγραφέα. Θα βρεις το κουμπάκι «Ακολούθησε» ακριβώς κάτω από την εκτέλεση της συνταγής.
 3. Μέσα από προφίλ του. Θα βρεις το κουμπάκι «Ακολούθησε» ακριβώς δίπλα από την εικόνα του προφίλ του.

Πάτησέ το ώστε να γράψει «Ακολουθώ» και από κει και πέρα θα βλέπεις στη ροή της αρχικής σου σελίδας, στην καρτέλα «Ο Κύκλος σου» δηλαδή, κάθε νέα συνταγή που προσθέτει η μαγειρεύει!

Αν κάποια στιγμή θέλεις να σταματήσεις να ακολουθείς έναν μάγειρα, απλά πατάς το «Ακολουθώ» και το απενεργοποιείς.

Σχετικά με το login

Εκτός από το όνομά σου στην Cookpad, έχεις ΚΑΙ την “προσωπική σου ταυτότητα”, ένα προσωπικό Cookpad ID που θα το έχεις μόνο εσύ και κανένας άλλος! Το Cookpad ID λόγω του ότι είναι μοναδικό, βοηθάει όλους τους χρήστες να βρίσκουν το προφίλ σου και τις συνταγές σου ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα μέσα στην πλατφόρμα της Cookpad.

Πώς το χρησιμοποιείς

Και εσύ φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Cookpad ID των άλλων για να τους κάνεις tag. Αν για παράδειγμα πάρεις έμπνευση από μια συνταγή τους και ανεβάσεις τη δική σου εκδοχή, μπορείς να τους αναφέρεις στην ιστορία της συνταγής. Ή αν βρεις μια συνταγή που δεν πρέπει να χάσουν με τίποτα, μπορείς να τους αναφέρεις σε ένα σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση θα λάβουν ειδοποίηση! Μπορείς να κάνεις tag μέχρι 3 άτομα.

Είναι πολύ εύκολο να κάνεις tag κάποιον. Απλώς ξεκίνα γράφοντας το @ και ψάξε με το όνομα χρήστη τους ή το Cookpad ID τους (που εμφανίζεται κάτω από το όνομα χρήστη, στο προφίλ τους).

Πού θα βρεις το δικό σου Cookpad ID

Αυτόματα στην Cookpad σου έχουμε δώσει ένα Cookpad ID, το οποίο όμως είναι γενικό και δε φαίνεται και τόσο ωραίο. Αν δε το έχεις ήδη αλλάξει, προτείνουμε να το κάνεις, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να σε βρουν όσοι θέλουν αν σε κάνουν ταγκ. Πάτα το εικονίδιο του προφίλ σου, στη συνέχεια κάνε κλικ στις 3 τελείες πάνω δεξιά και επέλεξε το «Διόρθωση προφίλ». Εκεί θα δεις το πεδίο «Cookad ID» το οποίο μπορείς να αλλάξεις. Φρόντισε να διαλέξεις κάτι που να μοιάζει με το όνομα προφίλ σου για να είναι ξεκάθαρο πως είναι το δικό σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο λατινικούς χαρακτήρες και αριθμούς ή κάτω παύλα. Όταν είσαι έτοιμος/η κάνε ενημέρωση προφίλ και πλέον έχεις δημιουργήσει την προσωπική σου ταυτότητα.

Αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή για iOS ή Android σιγουρέψου πως έχεις κατεβάσει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής που είναι διαθέσιμη.

Αν ήσασταν ήδη μέλος των Συνταγών της Παρέας ή έχετε ήδη κάνει εγγραφή στη Cookpad, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνδεθείτε στο site! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες!

1. Εάν έχετε κάνει σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό:

Η σύνδεση πλέον θα γίνεται με το email που έχετε δώσει και τον κωδικό σας. Εάν γράψετε το όνομα χρήστη απλώς θα πάρετε ένα μήνυμα που θα σας λέει ότι η σύνδεση δεν είναι δυνατή. Εάν έχετε ξεχάσει το email με το οποίο κάνατε εγγραφή, θα πρέπει να μας στείλετε ένα μήνυμα για να σας το βρούμε.

Για να κάνετε σύνδεση μπορείτε από δυο σημεία:

login1

1. Πατώντας το γραναζάκι στην άκρη δεξιά:

Θα σας ανοίξει μια σελίδα και στο τέλος της θα δείτε τη λέξη “Σύνδεση”.

login3

Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει η φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Βάζετε το email και τον κωδικό σας.

login4

2. Πατώντας το κουμπάκι που γράφει “Εγγραφή”. Από εκεί μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή αν δεν έχει λογαριασμό, αλλά στο τέλος της φόρμας θα δείτε πως γράφει επίσης “Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε”. Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει και πάλι η παραπάνω φόρμα.

login2b

2. Εάν έχετε κάνει σύνδεση μέσω Facebook ή Google

Τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο εύκολα! Με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους (είτε με την “Εγγραφή”, είτε με την “Σύνδεση”), απλώς πατήστε το αντίστοιχο κουμπάκι, του Facebook ή του Google. Θα συνδεθείτε αυτόματα!

Εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook ή στο Google έχει το ίδιο email με αυτό που βάλατε κατά την εγγραφή σας, μπορείτε και πάλι να πατήσετε το κουμπάκι αυτό. Πχ αν έχετε βάλει στο Facebook το email που χρησιμοποιείτε στο λογαριασμό σας στις Συνταγές, πατήστε το κουμπάκι του Facebook και θα συνδεθείτε κανονικά στον λογαριασμό σας. Από εκεί και πέρα θα χρειάζεται μόνο να πατάτε αυτό το κουμπάκι για να συνδεθείτε!

Αγαπάτε τη μαγειρική και έχετε ένα σωρό τεφτέρια γεμάτα συνταγές; Σας αρέσει να ανακαλύπτετε νέες γεύσεις και να τις δοκιμάζετε; Μοιράζεστε το τραπέζι σας με γνωστούς και φίλους, αλλά θέλετε να μοιραστείτε και τις συνταγές σας με ανθρώπους σε όλον τον κόσμο; Ε, είσαστε στο σωστό μέρος! Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε εγγραφή στη Cookpad!

 1. Επισκέπτεστε το site της Cookpad ή κατεβάζετε την εφαρμογή της Cookpad στο κινητό/τάμπλετ σας.
 2. Στην οθόνη σας πάνω δεξιά εμφανίζεται το κουμπάκι “Μπες και εσύ”. Κάνετε κλικ πάνω του!
 3. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή με δύο τρόπους: είτε μέσω του email σας, είτε μέσω facebook/google.
 4. Αν επιλέξετε Εγγραφή μέσω email, ανοίγει ένα πινακάκι και γράφετε τα στοιχεία σας, όπως το όνομα χρήστη σας και το email σας. Στο όνομα χρήστη μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε, καθώς η σύνδεσή σας θα γίνεται με το δικό σας προσωπικό email.
 5. Επιλέγετε κωδικό με τουλάχιστον 6 χαρακτήρες και τον επιβεβαιώνετε.
 6. Πατάτε Δημιουργία λογαριασμού και είστε έτοιμοι να στείλετε τις συνταγές και τα φωτοσχόλιά σας!
 7. Αν επιλέξετε Εγγραφή μέσω facebook/google, τότε τα πράγματα είναι πιο απλά και συνδέεστε με τα αντίστοιχα στοιχεία σας!

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι η Cookpad θα έχει μεν πρόσβαση στο δημόσιο προφίλ σας, αλλά δεν θα μπορεί να δημοσιεύσει τίποτα στη σελίδα σας χωρίς την άδειά σας.

Για αρχή σιγουρέψου πως πράγματι θες να διαγράψεις τον λογαριασμό σου και όχι απλώς να σταματήσουν τα newsletters ή άλλες ειδοποιήσεις που παίρνεις. Η διαγραφή του λογαριασμού είναι κάτι μόνιμο και σημαίνει πως τα δεδομένα σου και τυχόν συνταγές που έχεις ανεβάσει, τα αποθηκευμένα σου και λοιπά, θα διαγραφούν και δε θα μπορούμε να τα επαναφέρουμε.

Εάν θες απλώς να αλλάξεις τις ειδοποιήσεις που παίρνεις, ρίξε μια ματιά στις Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων στο προφίλ σου.

Εάν πράγματι θες να διαγράψεις τον λογαριασμό σου ακολούθησε τις οδηγίες σε αυτόν τον σύνδεσμο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου. Ο λογαριασμός σου θα διαγραφεί εντός 15 ημερών.

Μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας διάφορα στοιχεία στο προφίλ μας που μας αφορούν, όπως πχ. το όνομα χρήστη και να προσθέσουμε την τοποθεσία μας και κάποιες πληροφορίες που θέλουμε να μοιραστούμε με τους άλλους φίλους της παρέας.

Αν συνδεόμαστε μέσω web,  πατάμε στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης στην εικόνα του προφίλ μας.

Όταν ανοίξει η σελίδα, Δες το προφίλ και Επεξεργασία προφίλ.

Αν έχουμε συνδεθεί μέσω εφαρμογής, ανοίγουμε την εφαρμογή και πατάμε την εικόνα προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Στη συνέχεια επιλέγουμε το Προφίλ μας πάνω αριστερα στην οθόνη και μετά πατάμε το μολυβάκι που θα βρούμε πάνω δεξιά  και προσθέτουμε ή αλλάζουμε όποια πληροφορία θέλουμε.

Στο τέλος δεν ξεχνάμε να πατήσουμε “Ενημέρωση” για να διατηρηθούν οι νέες μας πληροφορίες!

Με τόσα που έχουμε στο μυαλό μας, πόσους κωδικούς να θυμηθούμε πια;;; Αν ξεχάσατε λοιπόν τον κωδικό σας στην Cookpad, no problem, θα σας το θυμήσουμε εμείς!

Αν είστε στο web, πηγαίνετε στην αρχική σελίδα μας. Πάνω αριστερά βλέπετε το κουμπάκι Εγγραφή και Σύνδεση. Πατήστε ένα από τα δυο… Αν είστε στην εφαρμογή, πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ, κάτω δεξιά και πατήστε το Σύνδεση.

Σας ανοίγει ένα παραθυράκι με διάφορες επιλογές σύνδεσης (αν δεν ανοίγει, διαβάστε στο τέλος του άρθρου). Πατήστε αυτή που σας αφορά (πχ αν έχετε κάνει το λογαριασμό σας με τα στοιχεία του Facebook ή του Google ή αν έχετε κάνει σύνδεση με το email σας). Όποια επιλογή από αυτές και να επιλέξετε, στο κάτω μέρος θα υπάρχει το “Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;”. Πατήστε εκεί.

Γράφετε το email σας και πατήστε “Στείλε” για να σας αποσταλεί εκεί σύνδεσμος και να αλλάξετε τον κωδικό σας.

Mόλις το κάνετε, θα αποσταλεί αυτόματα ένα μήνυμα στη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου που γράψατε.

Πηγαίνετε στο email σας, εκεί θα βρείτε ένα μηνυματάκι από εμάς (αν δεν το βρείτε στον κύριο όγκο των μηνυμάτων σας, ελέγξτε τα Spam – ανεπιθύμητα και τις Προσφορές, μήπως έχει πάει εκεί).

Πατήστε το “Αλλαγή Κωδικού” και επιλέξτε τον νέο σας κωδικό. Πατήστε “Στείλε”.

Έτοιμοιιιιιιιιιιιι! Συνδεθείτε και απολαύστε την πλοήγησή σας στην Cookpad!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δε σας ανοίξει το παραθυράκι (pop-up / αναδυόμενο παράθυρο), σημαίνει ότι ο browser σας, το έχει μπλοκάρει. Θα πρέπει να επιτρέψετε το άνοιγμα των pop up. Δείτε οδηγίες εδώ για τον Chrome και εδώ για τον Firefox.

Ebooks

Μας ρωτάτε πως θα κατεβάσετε και κυρίως πως θα μοιραστείτε το e-book σας από το cook-αθλον με φίλους ή στα social.

Εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πως θα το κάνετε αυτό.

Αν έχεις gmail τότε τα πράγματα είναι στα αλήθεια πολύ πολύ εύκολα.

1️⃣ Πάτησε το εικονίδιο του αρχείου που θα βρεις στο τέλος του email.
2️⃣ Αποθήκευσε το pdf αρχείο στο drive σου.
3️⃣ Άνοιξε το drive, βρες το αρχείο και πάτα τις τρεις τελίτσες και μετά το κοινή χρήση.
4️⃣ Κάνε λήψη του συνδέσμου που θα βρεις εκεί και μετά επικόλληση στα social ή στο email σου για να το μοιραστείς με όλους.

Αν τώρα έχεις yahoo mail τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα μιας και το yahoo δεν έχει drive οπότε θα πρέπει να συνδέσεις το mail σου με το drive της google, εδώ θα βρεις όλες τις οδηγίες.

Μπορείς φυσικά απλά να το στείλεις σε όσους αγαπάς με ένα mail και αυτοί να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους και να το δουν.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε κάπως και να καταφέρεις να μοιραστείς με όλους την χαρά σου.

Category: Ebooks

Σχετικά με τις παλιές Συνταγές της Παρέας

Αν ήσασταν ήδη μέλος των Συνταγών της Παρέας ή έχετε ήδη κάνει εγγραφή στη Cookpad, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνδεθείτε στο site! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες!

1. Εάν έχετε κάνει σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό:

Η σύνδεση πλέον θα γίνεται με το email που έχετε δώσει και τον κωδικό σας. Εάν γράψετε το όνομα χρήστη απλώς θα πάρετε ένα μήνυμα που θα σας λέει ότι η σύνδεση δεν είναι δυνατή. Εάν έχετε ξεχάσει το email με το οποίο κάνατε εγγραφή, θα πρέπει να μας στείλετε ένα μήνυμα για να σας το βρούμε.

Για να κάνετε σύνδεση μπορείτε από δυο σημεία:

login1

1. Πατώντας το γραναζάκι στην άκρη δεξιά:

Θα σας ανοίξει μια σελίδα και στο τέλος της θα δείτε τη λέξη “Σύνδεση”.

login3

Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει η φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Βάζετε το email και τον κωδικό σας.

login4

2. Πατώντας το κουμπάκι που γράφει “Εγγραφή”. Από εκεί μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή αν δεν έχει λογαριασμό, αλλά στο τέλος της φόρμας θα δείτε πως γράφει επίσης “Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε”. Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει και πάλι η παραπάνω φόρμα.

login2b

2. Εάν έχετε κάνει σύνδεση μέσω Facebook ή Google

Τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο εύκολα! Με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους (είτε με την “Εγγραφή”, είτε με την “Σύνδεση”), απλώς πατήστε το αντίστοιχο κουμπάκι, του Facebook ή του Google. Θα συνδεθείτε αυτόματα!

Εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook ή στο Google έχει το ίδιο email με αυτό που βάλατε κατά την εγγραφή σας, μπορείτε και πάλι να πατήσετε το κουμπάκι αυτό. Πχ αν έχετε βάλει στο Facebook το email που χρησιμοποιείτε στο λογαριασμό σας στις Συνταγές, πατήστε το κουμπάκι του Facebook και θα συνδεθείτε κανονικά στον λογαριασμό σας. Από εκεί και πέρα θα χρειάζεται μόνο να πατάτε αυτό το κουμπάκι για να συνδεθείτε!

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: