Συχνές ερωτήσεις

Αν έχετε την εφαρμογή

Είναι πολύ πιο εύκολο να πάει κάποιος στο προφίλ του πλέον! Το εικονίδιο με την εικόνα του προφίλ βρίσκεται πάνω δεξιά και στις τρεις καρτέλες της εφαρμογής.

 

Αν το πατήσετε πηγαίνετε σε μια σελίδα στην οποία μπορείτε να βρείτε:

 

1- κάποιες πληροφορίες για εμάς

Αν πατήσετε το «ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ», θα δείτε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες (όπως την περιγραφή αν έχετε δώσει, πόσα δέντρα δωρίσατε στο #TeamTrees) καθώς και όλες τις συνταγές που έχετε δημοσιεύσει.

 

 

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε αλλαγές στα στοιχεία του προφίλ σας, πατάτε το μολυβάκι που υπάρχει πάνω δεξιά.

 

2- Συνομιλίες & Εισερχόμενα

Εδώ θα δείτε όλες τις ειδοποιήσεις μαζεμένες. Συνομιλίες και εισερχόμενα, με μια κόκκινη βουλίτσα αν υπάρχει κάτι νέο που πρέπει να δείτε. Δε χρειάζεται φυσικά να μπαίνετε συνέχεια στο προφίλ σας για να δείτε αν έχετε κάτι καινούριο, με το που θα λάβετε κάτι θα εμφανιστεί η κόκκινη βουλίτσα στην εικόνα του προφίλ σας που τη βλέπετε όπως είπαμε παντού (βλέπε φωτογραφία 1).

2- Δραστηριότητα

Εδώ βλέπουμε όλη τη δραστηριότητα της μικροκοινότητας που αφορά τις συνταγές που έχουμε δημοσιεύσει εμείς οι ίδιοι, καθώς και τα στατιστικά αυτών, πόσοι δηλαδή την έχουν δει και πόσοι την έχουν αποθηκεύσει στα «Προς δοκιμή» τους. Όταν λοιπόν υπάρχει κάποιο νεότερο ή κάποια δραστηριότητα σχετικά με τις συνταγές σας, τότε πάνω στο κουμπί «Δραστηριότητα» θα εμφανιστεί μία κόκκινη βουλίτσα (βλέπε φωτογραφία 2).

3- Τις ρυθμίσεις της εφαρμογής

Εδώ μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να βρείτε φίλους μέσα στο σάιτ ή ακόμα και να προσκαλέσετε φίλους σας από άλλα social media, καθώς και πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κοινότητα της Cookpad, την εφαρμογή και τους όρους χρήσεις του σάιτ. Επίσης από εκεί μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Ομάδα Διαχείρισης, όπως και να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις σας, έτσι ώστε να μην χάνετε κανένα νέο μας, περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

 

Η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε οργανωμένες όλες τις πρόχειρες, μαγειρεμένες και αγαπημένες σας συνταγές σε μία μόνο καρτέλα!

Το κουμπί «Οι συνταγές μου» θα το βρείτε στο κάτω μέρος της αρχικής σας σελίδας, ακριβώς στο κέντρο.

Αν το πατήσετε, θα σας ανοίξει η αντίστοιχη καρτέλα και θα διαπιστώσετε απευθείας πως είναι διαμορφωμένη σε τρεις ενότητες:

1. «Πρόχειρα».  Εδώ θα βρείτε τις συνταγές που έχετε ξεκινήσει να γράφετε και δεν έχετε δημοσιεύσει ακόμα. Αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα να γράφετε κάποια συνταγή, θα είναι κενό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να κρατήσετε μία συνταγή σας στο πρόχειρο, δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.Αν θέλετε να διαγράψετε κάποια συνταγή από τα πρόχειρα σας ή να την προσθέσετε στο «Πλάνο» σας, πατώντας το κουμπί «Δες τα όλα» θα δείτε όλη τη λίστα σας.Έπειτα κάνοντας “κλικ” στις τρεις τελίτσες που εμφανίζονται πάνω δεξιά σε κάθε εικονίτσα, θα σας εμφανιστούν οι αντίστοιχες επιλογές.

2. «Μαγειρεμένα».  Ό,τι έχετε μαγειρέψει είναι πλέον τακτοποιημένο σε ένα μέρος και μπορείτε εύκολα να δείτε και να θυμηθείτε τι σας έχει αρέσει. Οι δικές σας συνταγές μπαίνουν αυτόματα στα Μαγειρεμένα. Για να μπουν άλλες συνταγές στα Μαγειρεμένα, δε χρειάζεται να έχετε αφήσει σχόλιο ή φωτογραφία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τη σημειώσετε ως «μαγειρεμένη».

Αν πάλι θέλετε να δείτε τη λίστα όλων των συνταγών που έχετε μαγειρέψει, πατώντας το «Δες τα όλα» θα εμφανιστεί μπροστά σας. Μπορείτε ακόμα όμως να δείτε αποκλειστικά τις συνταγές που έχετε δημοσιεύσει εσείς στο κουμπί «ΔΙΚΑ ΜΟΥ» (1), αλλά και τις συνταγές των άλλων που έχετε δοκιμάσει στο κουμπί «ΑΛΛΩΝ» (2).


3. «Προς δοκιμή». Εδώ βρίσκονται όλες οι συνταγές που σας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και θα θέλετε κάποια στιγμή να τις δοκιμάσετε. Αν όμως παρόλα αυτά θέλετε να διαγράψετε κάποια συνταγή από αυτές ή να την βάλετε στο «Πλάνο» σας, τότε αρχικά πατήστε το κουμπί «Δες τα όλα».

Έπειτα κάντε “κλικ” στις τρεις τελίτσες που εμφανίζονται πάνω δεξιά σε κάθε εικονίτσα και τέλος στην επιλογή που επιθυμείτε.

Στην αρχική σελίδα στην καρτέλα «Ανακάλυψε» της εφαρμογής μας θα βρεις πάντα καινούριες και ενδιαφέρουσες ιδέες!

Με το που θα ανοίξεις την εφαρμογή θα δεις μια συνεχόμενη ροή πληροφοριών. Πιο συγκεκριμένα βλέπετε!

 • Την «Αναζήτηση». Δες όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 • Τις  συνταγές που πρόσθεσαν οι φίλοι της παρέας τους οποίους ακολουθείς! Αν έχετε τα ίδια μαγειρικά γούστα, τότε θα πάρεις πολλές ιδέες από την κουζίνα τους!

 • Καθώς κατεβαίνεις προς τα κάτω (scroll down) για να δεις τις λαχταριστές νοστιμιές που μαγειρεύουν αυτοί που ακολουθείς, τότε θα σου εμφανιστεί το εξής μήνυμα:

Αυτό σημαίνει ότι η περιήγηση στις συνταγές αυτών που ακολουθείς ολοκληρώθηκε. Αν έχασες όμως κάποια παλαιότερη λεπτομέρεια, τώρα μπορείς να την δεις πατώντας απλά το κουμπί «Δες παλαιότερη δραστηριότητα». Έτσι πλέον δεν θα χάνεις τίποτα, ποτέ!

 •  Όλες οι καινούργιες συνταγές που έχουν προστεθεί από τους φίλους της παρέας και εγκριθεί από τους διαχειριστές! Έτσι θα ξέρεις πάντα τι νέο υπάρχει στις κουζίνες των άλλων μελών!

 • Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται το «Πλάνο». Δες όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 • Το «Προφίλ» πάνω δεξιά στην αρχική σας σελίδα. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 

Στην μετά GDPR εποχή, οι ειδοποιήσεις που λαμβάνει κάποιος έχουν μειωθεί αυτόματα στο ελάχιστο (ευτυχώς), με αυτόν τον τρόπο όμως χάνουμε συχνά και πληροφορίες που μπορεί να μας ενδιαφέρουν (δυστυχώς)! Για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα μας συμβεί στην Cookpad, δεν έχουμε παρά να ρυθμίσουμε τις πληροφορίες για τις οποίες επιθυμούμε να μας έρχονται ειδοποιήσεις!

Πρώτα πρώτα μπαίνουμε στην εφαρμογή της Cookpad και πηγαίνουμε στο εικονίδιο του «Προφίλ» που βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη.

Εκεί υπάρχουν οι «Ρυθμίσεις Εφαρμογής» και επιλέγουμε τις «Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων»

 

και είμαστε πλέον σε θέση να επιλέξουμε ποιες ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται στο κινητό μας χωρίς να πρέπει να ανοίξουμε την εφαρμογή (πχ. να μας δείχνει ειδοποίηση στην οθόνη του κινητού μας όταν λαμβάνουμε ένα μήνυμα ή ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε δραστηριότητα σε chat) και πότε θα λαμβάνουμε email από την Cookpad.

Για να είναι ενεργοποιημένες οι ειδοποιήσεις μας, θα πρέπει το κυκλάκι δίπλα τους να φαίνεται πορτοκαλί. Αν φαίνεται γκρι, απλά πατάμε πάνω του!

Μπορούμε έτσι να επιλέξουμε αν θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις στην αρχική οθόνη του κινητού μας, χωρίς να ανοίξουμε την εφαρμογή, σχετικά με μηνύματα chat που λάβαμε, σχόλια ή φωτογραφίες που κάποιος άφησε στις συνταγές μας, καθώς και με νόστιμα νέα από την Cookpad! Επιπλέον θα μπορούμε να επιλέξουμε τι email θέλουμε να λαμβάνουμε από την  Cookpad. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να ξέρουμε πότε συμβαίνει κάτι στον λογαριασμό μας χωρίς να χρειάζεται να μπούμε στην εφαρμογή, ώστε να μην χάνουμε σημαντικές πληροφορίες!

Η μαγειρική είναι τεράστια ανταμοιβή από μόνη της για την γεύση και τις οικογενειακές στιγμές που μας χαρίζει. Είναι όμως και μοίρασμα. Αν θέλουμε λοιπόν να μοιραστούμε τις συνταγές που έχουμε προσθέσει εμείς ή οι άλλοι στην Cookpad, είναι πιο εύκολο από ποτέ, ειδικά μέσα από την εφαρμογή μας!

Αρχικά πηγαίνετε στην σελίδα της συνταγής που θέλετε να μοιραστείτε. Πάνω δεξιά μπορείτε να δείτε το σήμα της λειτουργίας του μοιράσματος.

     Σε Android                                                  Σε iOS

   

Σας δίνεται η επιλογή να μοιραστείτε την συνταγή είτε μέσα στην εφαρμογή, στο chat, είτε σε οποιαδήποτε εφαρμογή που έχετε εγκατεστημένη στο κινητό σας.

   Σε Android                                                   Σε iOS

Αν θέλετε να μοιραστείτε τη συνταγή μέσα στο chat, επιλέγετε το «Μοιράσου τη συνταγή μέσω Chat» και επιλέξτε σε ποιο προσωπικό ή chat room θα την μοιραστείτε!

 

Αν θέλετε να την μοιραστείτε κάπου αλλού, επιλέξτε το «Μοιράσου τη συνταγή σου μέσω…» και διαλέξτε σε ποια εφαρμογή (fb, viber κλπ.) θέλετε να την μοιραστείτε!

     Σε Android                                                    Σε iOS

 

 

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε ένα σάιτ συνταγών σαν το δικό μας είναι να μπορεί κανείς να ψάξει και να βρει εύκολα ό,τι θέλει.

Μπορεί να είναι ένα συγκεκριμένο πιάτο (σήμερα θέλω να φτιάξω Μουσακά), υλικά που έχω στο ντουλάπι μου (θέλω συνταγή με ντομάτες και πιπεριές) ή να βρω έναν φίλο και τις συνταγές του (αφού ξέρω πως η Ναυσικά βάζει ωραία γλυκά…).

Οι οδηγίες εδώ είναι για το πώς κάνουμε αναζήτηση στην εφαρμογή. Αν μπαίνετε από υπολογιστή, σας έχουμε εδώ τις οδηγίες.

Δείτε λοιπόν τι εύκολα που γίνεται η αναζήτηση:

Το πεδίο της αναζήτησης δε γίνεται να το χάσετε, είναι τεράστιο και μπροστά μας ακριβώς μόλις μπαίνουμε στην εφαρμογή.

Αν θέλουμε να ψάξουμε για συγκεκριμένο πιάτο, απλώς γράφουμε το όνομα του πιάτου εκεί.

Πατάμε την αναζήτηση και αμέσως θα έχουμε τα αποτελέσματα:

Αν θέλουμε να ψάξουμε με υλικά, γράφουμε στο πεδίο τα υλικά που θέλουμε. Για παράδειγμα, πατάμε στην αναζήτηση «Ντομάτες Πιπεριές» και έχουμε και πάλι τα αποτελέσματα, συνταγές που περιέχουν ντομάτες και πιπεριές.

 

Ακόμα, αν αναζητήστε κάποιο πιάτο ή υλικό από το οποίο υπάρχουν σχετικές συνταγές αποθηκευμένες στα «Προς δοκιμή» σας, τότε θα διαπιστώσετε ότι αν για παράδειγμα πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση τη λέξη «Γεμιστά», καθώς ακολουθείτε την πορεία της ροής προς κάτω θα σας εμφανίσει την ένδειξη «Προς δοκιμή», έτσι η εφαρμογή μας σας υπενθυμίζει να τα επισκεφθείτε και να δείτε ποιες συνταγές με γεμιστά έχετε αποθηκεύσει.

Επίσης, κάνοντας αναζήτηση κάποιο φαγητό, τότε πάνω πάνω στην οθόνη σας θα σας εμφανιστούν αντίστοιχες συνταγές από αυτές που έχετε μαγειρέψει.

 

Η αναζήτηση δουλεύει ακόμα και για πράγματα που ΔΕΝ θέλουμε να έχουμε στο πιάτο μας ή συστατικά που μας λείπουν. Για παράδειγμα αν θέλουμε να φτιάξουμε μουσακά αλλά μας λείπουν οι πατάτες. Γράφουμε στο πεδίο αναζήτησης «μουσακάς χωρίς πατάτες» και έχουμε όλες τις συνταγές για μουσακά που δεν περιέχουν πατάτες

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ξανά πως η αναζήτηση είναι κάτι που “χτίζουμε” καθημερινά. Αν, παρά τις προσπάθειές μας, βρείτε κάτι που δε δουλεύει σωστά, που δε σας βγάζει τα αποτελέσματα που θέλατε, στείλτε μας ένα μηνυματάκι στο info-gr@cookpad.com κι εμείς θα φροντίσουμε να το διορθώσουμε!

Αν πάλι θέλουμε να ψάξουμε για φίλους μας, τότε πάμε στο πεδίο της αναζήτησης και γράφουμε το όνομα.

       

Θα μας βγάλει αποτελέσματα από συνταγές που περιέχουν το συγκεκριμένο όνομα, που τις έχει βάλει κάποιος με αυτό το όνομα χρήστη.

Μπορούμε ακόμα να αναζητήσουμε μια συγκεκριμένη συνταγή από συγκεκριμένο χρήστη. Αν για παράδειγμα θέλουμε Μπριάμ από τη kimwlos, τότε γράφουμε αυτές τις δυο λέξεις στην αναζήτηση και ιδού τα αποτελέσματα:

Μπορούμε λοιπόν να βρούμε ό,τι θέλουμε μέσα στο σάιτ!

Μην ξεχάσετε αν βρείτε συνταγή και τη φτιάξετε, να αφήσετε σχόλιο με φωτογραφία είτε χρησιμοποιείτε Android, είτε iOS

Μέσω της εφαρμογής της Cookpad έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε άμεσα και γρήγορα με όλα τα μέλη, είτε ιδιωτικά με τον καθένα ξεχωριστά, είτε κάνοντας μια ομαδική συζήτηση.

Πάμε να δούμε πώς γίνεται αυτό πρώτα για το iOs

Ανοίγοντας την εφαρμογή θα πατήσετε αρχικά πάνω δεξιά το εικονίδιο του προφίλ σας και στη συνέχεια το πλαίσιο «Συνομιλίες». Εκεί μπορείτε να δείτε τις ήδη υπάρχουσες συνομιλίες σας, τις προσκλήσεις που σας έχουν έρθει για μια νέα συνομιλία ή να ξεκινήσετε εσείς καινούριες.

   

(1). Αν πατήσετε το μολυβάκι πάνω δεξιά στην οθόνη σας, μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα συζήτηση, ατομική ή ομαδική.

(2). Αν πατήσετε το πεδίο αναζήτησης μπορείτε να ψάξετε ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες συζητήσεις σας.

Πατώντας το μολυβάκι λοιπόν, πάμε να δούμε πώς γίνεται μια νέα συζήτηση:

Αν πατήσετε στα ονόματα (1) θα ξεκινήσετε μια ατομική συζήτηση με όποιον από τους φίλους σας που ακολουθείτε θέλετε.

Αν θέλετε να κάνετε μια ομαδική συζήτηση θα πατήσετε το (2)

Από τη στιγμή που πατάτε το (2) θα μπείτε σε μια οθόνη στην οποία μπορείτε να επιλέξετε με ποιους θα κάνετε την ομαδική συζήτηση. Μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν όσα άτομα θέλετε (φανταζόμαστε πως τα 100 που είναι το όριο είναι αρκετά!)

Για android τα πράγματα είναι σχεδόν ίδια.

Θα πρέπει να πατήσετε εκεί που δείχνει το βελάκι για να ξεκινήσετε το πρώτο σας chat.
Μετά, μπορείτε είτε να κάνετε συζήτηση με ένα άτομο (επιλέγοντας κάποιο από τη λίστα των ατόμων που ακολουθείτε όπως φαίνεται εδώ) ή να δημιουργήσετε μια ομαδική συζήτηση, πατώντας εκεί που είναι το (2). Θα σας παει σε σελίδα όπου μπορείτε να διαλέξετε όσα άτομα θέλετε να βάλετε στην ομαδική αυτή συζήτηση (και πάλι ελπίζουμε τα 100 να είναι αρκετά μεγάλο νούμερο!)

Μπορείτε να δώσετε όνομα στην ομάδα σας (το οποίο μπορείτε να αλλάξετε μετά). Από τη στιγμή που θα την ξεκινήσετε όλοι οι χρήστες που προσθέσατε στην ομαδική συζήτηση θα λάβουν πρόσκληση για να συμμετάσχουν.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε ατομική συζήτηση (θέλετε να μιλάτε με κάποιον φίλο / συγγενή ή θέλετε να ρωτήσετε κάποιον συγγραφέα κάτι για τη συνταγή του ή κάποιον που άφησε σχόλιο με φωτογραφία και σας άρεσε), τότε γίνεται και πιο εύκολα. Απλώς πάτε στο προφίλ του χρήστη αυτού και θα δείτε εκεί το σηματάκι για το “τσατ”. Πατώντας εκεί και πάλι θα πάρει πρόσκληση ο χρήστης και εφόσον δεχτεί θα μπορείτε να κάνετε τη συνομιλία σας.

   Σε Android                                                        Σε iOS

 

Και στις δυο εφαρμογές όμως έχετε τις εξής δυνατότητες:
Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να φύγετε από μια συζήτηση, να μην αποδεχτείτε την πρόσκληση κάποιου που θέλει να μιλήσει μαζί σας ή ακόμα και να αποκλείσετε ή να αναφέρετε έναν χρήστη που φέρετε απρεπώς (από το γραναζάκι που έχει μέσα στη συζήτηση), καθώς και να διαγράψετε την συζήτηση. Έτσι θα είστε πάντα σίγουροι πως μιλάμε μεν ελεύθερα με τους υπόλοιπους χρήστες, αλλά πάντα υπάρχει ασφάλεια και σιγουριά στις συζητήσεις αυτές.

Επίσης έχετε την επιλογή να έχετε ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις για την κάθε μια συζήτηση ξεχωριστά (και πάλι από το γραναζάκι), ανάλογα αν θέλετε να σας ενημερώνει το κινητό σας για τα νέα ποστ στο chat χωρίς να μπείτε μέσα στην εφαρμογή.

Καλές συνομιλίες!!!

Υπάρχουν συνταγές που για χίλιους δύο λόγους θέλετε να τις προσθέσετε στο site σταδιακά, ή και να τις κρατήσετε για πάντα στα πρόχειρα, μόνο για εσάς. Αυτό είναι εύκολο!

Ξεκινάτε να γράψετε την συνταγή σας:

Στο iOS αν θέλετε να την ολοκληρώσετε άλλη στιγμή ή να κάνετε κάποιες αλλαγές πριν την δημοσιεύσετε, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε, αποθηκεύοντας την στα «Πρόχειρα». Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είτε έχετε ολοκληρώσει όλα τα βήματα, είτε όχι είναι να πατήσετε απλά την επιλογή «Χ», έπειτα «Αποθήκευση και έξοδος» και έτσι η συνταγή σας θα μεταφερθεί στα «Πρόχειρα».

   

Σε αντίθεση με το iOS στο Android η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είτε έχετε ολοκληρώσει όλα τα βήματα, είτε όχι είναι να πατήσετε απλά το βελάκι που πάει πίσω και έτσι η συνταγή σας θα μεταφερθεί αυτόματα στα «Πρόχειρα».

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να την κρατήσετε για πάντα στο πρόχειρο. Αν πάλι όχι και είστε από iOS τότε έχετε την δυνατότητα αν δεν είναι ολοκληρωμένη να την επεξεργαστείτε πατώντας πρώτα τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και έπειτα την επιλογή «Αλλαγή» ή αν είναι ολοκληρωμένη την δημοσιεύσετε πατώντας την επιλογή .

   

Στο Android πάλι η διαδικασία αυτή γίνεται απευθείας. Έτσι όταν την ολοκληρώσετε το μόνο που πρέπει να κάνετε για να την μοιραστείτε μαζί μας είναι να πατήσετε το κουμπί  «Δημοσίευση».

Τις συνταγές που αποθηκεύετε στο πρόχειρο μπορείτε να τις βλέπετε μόνο εσείς (και οι διαχειριστές της σελίδας, μέσω της διαχείρισης).

Αν επιθυμείτε να δείτε όλες τις πρόχειρες συνταγές σας, τότε κάνετε ένα απλό κλικ στην καρτέλα «Οι συνταγές μου». Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα σας εμφανιστεί πάνω πάνω είναι τα «Πρόχειρα». Τέλος κάνοντας κλικ στο «Δες τα όλα» θα σας εμφανιστεί η λίστα από τις πρόχειρες συνταγές σας.

Οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε όταν θα την έχετε ολοκληρώσει ή και τελειοποιήσει θα μπορείτε να μπείτε στην πρόχειρη συνταγή σας και να την δημοσιεύσετε.

Ό,τι μαγειρέψαμε ή ότι θέλουμε να μαγειρέψουμε μπορούμε να τα κρατήσουμε στα “Αποθηκευμένα μας” ώστε να έχουμε πάντα εύκολη πρόσβαση σε αυτή!

Αν βρήκατε λοιπόν μια συνταγή που σας άρεσε και θέλετε οπωσδήποτε να την κρατήσετε κάπου αποθηκευμένη για να έχετε πρόσβαση όπου και αν είστε, είναι πανεύκολο! Αφού την βρείτε, πηγαίνετε στην συνταγή και στο πάνω μέρος δεξιά και βρείτε το σηματάκι του σελιδοδείκτη και πατήστε το!

Μόλις γίνει λευκό, η συνταγή θα έχει αποθηκευτεί στα προς δοκιμή σας!

Αν όμως κάποια συνταγή σας τραβήξει με την πρώτη ματιά καθώς κάνετε scroll down, τότε μπορείτε να την  αποθηκεύσετε απευθείας στις αγαπημένες σας χωρίς καν να την ανοίξετε, πατώντας απλά πάλι τον σελιδοδείκτη μέχρι να γίνει λευκός.

 

Μπορείτε να την βρείτε ανά πάσα στιγμή, πηγαίνοντας από την αρχική σας σελίδα στην καρτέλα «Εσύ», με το ανθρωπάκι κάτω δεξιά στην οθόνη σας και έπειτα στην καρτέλα “Αποθηκευμένα“!

Επίσης, αν για κάποιο λόγο θέλετε να σβήσετε μια συνταγή από τις αγαπημένες σας, τότε ανοίξτε τη συνταγή και πατήστε πάλι πάνω στο σήμα του σελιδοδείκτη μέχρι να αποχρωματιστεί.

Στην καρτέλα αποθηκευμένα θα βρείτε και όλες τις συνταγές τις οποίες έχετε δηλώσει στο παρελθόν ως Μαγειρεμένες, με ή και χωρίς φωτοσχόλιο. Οι συνταγές στις οποίες έχετε προσθέσει το φωτοσχόλιό σας υπάρχουν επιπλέον και στην καρτέλα “Φωτοσχόλια“.

Αν, για οποιονδήποτε λόγο, θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα από κάποιον συγκεκριμένο χρήστη, μπορείτε απλά να τον αποκλείσετε!

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Πηγαίνετε στην συζήτηση με τον χρήστη και πατήστε το γραναζάκι πάνω δεξιά.

Στην σελίδα που θα σας ανοίξει μπορείτε να αποκλείσετε ή να αναφέρετε τον χρήστη, αν δεν θέλετε πλέον να μπορεί να επικοινωνεί μαζί σας, καθώς και να διαγράψετε την συζήτηση που είχατε μαζί του.

Εύκολα και γρήγορα είναι στο χέρι σας να επιλέξετε τους χρήστες που θα μπορούν να σας στέλνουν ένα μήνυμα!

Η εφαρμογή μας σας δίνει την δυνατότητα να προσθέτετε την συνταγή σας την ώρα που την μαγειρεύετε!

Yπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να προσθέσει μία συνταγή:

1. Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής και ακριβώς κάτω από την Μηχανή Αναζήτησης βρίσκεται το πεδίο «Γράψε», δίπλα στο οποίο υπάρχει η ερώτηση «Θες να γράψεις μία νέα συνταγή;», καθώς και το εικονίδιο του προφίλ μας.

Πατώντας λοιπόν πάνω στο κουμπί «Γράψε» θα οδηγηθείτε στη σελίδα που μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε μία συνταγή. Έχετε τη δυνατότητα να γράψτε τη συνταγή σας είτε με το πληκτρολόγιο, είτε με τη χρήση μικροφώνου. Ξεκινήστε γράφοντας οπωσδήποτε τον τίτλο της συνταγής, τα υλικά και την εκτέλεσή της.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή, αλλά χωρίς να είναι και απαραίτητο, να προσθέσετε φωτογραφία (1), κάποια λόγια για την ιστορία της συνταγή σας (2), αλλά και των αριθμό των μερίδων που βγάζει (3).

Προσθέστε όλα τα υλικά της συνταγής σας με τις ποσότητές τους και στη συνέχεια προσθέστε αναλυτικά τα βήματα της εκτέλεσης, προσέχοντας ώστε να συμπεριλάβετε όλα τα υλικά σας.

Όταν την ολοκληρώσετε θα πατήσετε  “Έτοιμο” και η συνταγή θα δημοσιευτεί. Τότε εμφανίζεται το μήνυμα “Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι”.

Αν δημοσιεύσατε την συνταγή σας και ανακαλύψετε πως ξεχάσατε κάποιο υλικό ή παραλείψατε κάποια λεπτομέρεια στην εκτέλεση, τότε μην πανικοβληθείτε. Διορθώσεις στις συνταγές σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν αυτές έχουν περάσει από την διαδικασία της έγκρισης και έχουν δημοσιευθεί.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Πηγαίνετε στην καρτέλα «Πλάνο» και από εκεί στα «Να φτιάξω ξανά» και από εκεί στις «Συνταγές μου», πατώντας το βελάκι μπορείτε να δείτε όλες τις συνταγές σας.

Επιλέξτε τη συνταγή που θέλετε να διορθώσετε. Πατήστε τις τρεις τελίτσες και μετά στο κουτάκι «Αλλαγή» πάνω δεξιά στην οθόνη.

Βρείτε το σημείο που θέλετε να παρέμβετε και πραγματοποιείστε την διόρθωση, όταν την ολοκληρώσετε πατήστε το κουμπί «Έτοιμο», και η διόρθωση που κάνατε θα αποθηκευτεί απευθείας.

2. Μπαίνοντας στην εφαρμογή, θα παρατηρήσετε πως στο κάτω μέρος υπάρχει ένα κυκλικό κουμπί, μέσα στο οποίο βρίσκεται το σήμα «+» και από κάτω η λέξη «Δημιουργία».

Πατώντας το θα οδηγηθείτε και πάλι στη σελίδα που μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε μία συνταγή. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε από εκεί και πέρα είναι ακριβώς η ίδια με την παραπάνω.

3. Πηγαίνετε στην καρτέλα «Πλάνο» και από εκεί στα «Να φτιάξω ξανά» και από εκεί στις «Συνταγές μου», πατώντας το κυκλικό κουμπί, μέσα στο οποίο βρίσκεται το «+» θα οδηγηθείτε για ακόμα μία φορά στη σελίδα που μπορείτε να δημιουργήσετε μία συνταγή, η διαδικασία από εκεί και κάτω είναι και πάλι η ίδια.

 

Δείτε εδώ:

Πως προσθέτουμε και διορθώνουμε συνταγή μέσω android

Πως προσθέτουμε και διορθώνουμε συνταγή μέσω web

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να προσθέσει μία συνταγή:

1. Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής και ακριβώς κάτω από την Μηχανή Αναζήτησης βρίσκεται το πλαίσιο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», δίπλα στο οποίο υπάρχει η ερώτηση «Θες να γράψεις μία νέα συνταγή;», καθώς και το εικονίδιο του προφίλ μας.

Πατώντας λοιπόν πάνω στο κουμπί «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» θα οδηγηθείτε στη σελίδα που μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε μία συνταγή. Έχετε τη δυνατότητα να γράψτε τη συνταγή σας είτε με το πληκτρολόγιο, είτε με τη χρήση μικροφώνου. Ξεκινήστε γράφοντας οπωσδήποτε τον τίτλο της συνταγής, τα υλικά και την εκτέλεσή της.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή, αλλά χωρίς να είναι και απαραίτητο, να προσθέσετε φωτογραφία (1), κάποια λόγια για την ιστορία της συνταγή σας (2), των αριθμό των μερίδων που βγάζει (3), αλλά και την συνολική ώρα που απαιτείται για να ετοιμαστεί η συνταγή (4).

Προσθέστε όλα τα υλικά της συνταγής σας με τις ποσότητές τους και στη συνέχεια προσθέστε αναλυτικά τα βήματα της εκτέλεσης, προσέχοντας ώστε να συμπεριλάβετε όλα τα υλικά σας. Όταν τελειώσετε πατάτε το πράσινο κουτάκι «Δημοσίευση» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Τότε εμφανίζεται το μήνυμα «Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι».

Στα υλικά της συνταγής σας δίνεται η επιλογή να χωρίσετε τα υλικά σε ενότητες πατώντας πάνω στο «Ενότητα». Όταν πατήσετε στο «Ενότητα» στη συνέχεια γράφει «Τίτλος ενότητας». Αυτό είναι χρήσιμο σε πιο περίπλοκες συνταγές, αν π.χ. γράφετε συνταγή για τούρτα, μπορείτε να χωρίσετε 2 ενότητες υλικών, μια με τίτλο «παντεσπάνι» και μια με τίτλο «κρέμα».

Αν δημοσιεύσατε την συνταγή σας και ανακαλύψετε πως ξεχάσατε κάποιο υλικό ή παραλείψατε κάποια λεπτομέρεια στην εκτέλεση, τότε μην πανικοβληθείτε. Διορθώσεις στις συνταγές σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν αυτές έχουν περάσει από την διαδικασία της έγκρισης και έχουν δημοσιευθεί.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Πηγαίνετε στην καρτέλα «Πλάνο» και από εκεί στα «Να φτιάξω ξανά» και από εκεί στις «Συνταγές μου», πατώντας το βελάκι μπορείτε να δείτε όλες τις συνταγές σας.

Επιλέξτε τη συνταγή που θέλετε να διορθώσετε. Πατήστε στο κουμπάκι «ΑΛΛΑΓΗ» πάνω δεξιά στην οθόνη.

Βρείτε το σημείο που θέλετε να παρέμβετε και πραγματοποιείστε την διόρθωση, όταν την ολοκληρώσετε πατήστε το κουμπί «Έτοιμο», και η διόρθωση που κάνατε θα αποθηκευτεί απευθείας.

2. Μπαίνοντας στην εφαρμογή, θα παρατηρήσετε πως κάτω δεξιά στην οθόνη σας υπάρχει ένα κυκλικό κουμπί, μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα «+».

Πατώντας το θα οδηγηθείτε και πάλι στη σελίδα που μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε μία συνταγή. Η διαδικασία που πρέπει ακολουθείτε από εκεί και πέρα είναι ακριβώς η ίδια με την παραπάνω.

3. Πηγαίνετε στην καρτέλα «Πλάνο» και από εκεί στα «Να φτιάξω ξανά» και από εκεί στις «Συνταγές μου», πατώντας το κυκλικό κουμπί, μέσα στο οποίο βρίσκεται το «+» θα οδηγηθείτε για ακόμα μία φορά στη σελίδα που μπορείτε να δημιουργήσετε μία συνταγή, η διαδικασία από εκεί και κάτω είναι και πάλι η ίδια.

Δείτε εδώ:

Πως προσθέτουμε και διορθώνουμε συνταγή μέσω iOS

Πως προσθέτουμε και διορθώνουμε συνταγή μέσω web

 

Όταν ανεβάζουμε μια δική μας συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε κατά τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή μια δική μας φωτογραφία που θα εμφανίζεται ως κεντρική της συνταγής.

Στην κορυφή δεξιά της κάθε συνταγής μας υπάρχει ένα πλαίσιο που γράφει «Αλλαγή».

Το πατάμε και επιλέγουμε «Πρόσθεσε φωτογραφία».

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε και να επιλέξουμε μια φωτογραφία που έχουμε τραβήξει εμείς από τον υπολογιστή μας ή το κινητό μας και να πατήσουμε τo «Έτοιμο» για να αποθηκευτεί. Αν κάνουμε κάποιο λάθος, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να την διορθώσουμε ή και να την διαγράψουμε. Μεγάλη προσοχή όμως όλες οι φωτογραφίες να είναι τραβηγμένες από εμάς. Δεν επιτρέπεται να ανεβάζουμε φωτογραφίες άλλων, που έχουμε βρει στο διαδίκτυο ή που υπάρχουν σε περιοδικά, βιβλία κλπ.

Κάθε συγγραφέας συνταγής μπορεί να ανεβάσει και άλλες φωτογραφίες για κάθε βήμα της συνταγής του!

Διαλέξατε μια από τις χιλιάδες συνταγές μας και τη μαγειρέψατε; Είναι ώρα να αφήσετε το φωτοσχόλιο σας, δηλαδή ένα σχόλιο παρέα με μία φωτογραφία! !

Ανοίγετε την συνταγή που θέλετε να αφήσετε το φωτοσχόλιο σας και καθώς κατεβαίνετε προς τα κάτω θα βρείτε το πεδίο «Φωτοσχόλια»  εκεί θα πατήσετε το κουμπάκι «Στείλε Φωτοσχόλιο».

Όταν το πατήσετε θα μπείτε στη συλλογή των φωτογραφιών σας, επιλέγετε την φωτογραφία που είναι σχετική με τη συνταγή και τότε ανοίγει ένα πλαίσιο που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο», εκεί θα γράψετε τις εντυπώσεις σας και αν τυχόν κάνατε κάποια παραλλαγή, καλό είναι να την αναφέρετε και αυτήν.

Αν θέλετε το φωτοσχόλιό σας να είναι ορατό σε όσους σας ακολουθούν, έτσι ώστε να τους δίνετε ακόμα περισσότερη έμπνευση, τότε αφήνετε την επιλογή «Μοιράσου με τους ακόλουθους σου στη ροή» τικαρισμένη. Αν πάλι όχι, απλώς την ξετικάρετε πατώντας το βελάκι.

Όταν είσαστε έτοιμοι με το φωτοσχόλιο, πατάτε το βελάκι και δημοσιεύεται αυτόματα.

Με το που θα προσθέσετε τη φωτογραφία σας, αυτή θα εμφανίζεται σε 2 σημεία:

 1. Στη ροή (εδώ τη βλέπουν όσοι σας ακολουθούν)
 2. Μέσα στη συνταγή (εδώ τη βλέπουν όλοι)

Αν πάλι θέλετε να αφήσετε σχόλιο χωρίς φωτογραφία, τότε πηγαίνετε στο πεδίο «Σχόλια» και πατήστε το πλαίσιο «Πρόσθεσε σχόλιο».

Αφήστε το σχόλιό σας στο παράθυρο που θα ανοίξει και πατήστε το βελάκι.

Τέλος, αν θέλετε να κάνετε μία ερώτηση σχετική με τη συνταγή, πηγαίνετε στο πεδίο  «Κοινότητα» και πατήστε το κουμπί «Κάνε ερώτηση».

Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει μπορείτε να γράψετε την ερώτηση που έχετε σχετικά με την συνταγή. Όταν είστε έτοιμοι να τη δημοσιεύσετε, πατήστε απλά το βελάκι.

Αν μπαίνεις από Android δες ΕΔΩ.

Αν μπαίνεις από Web δες ΕΔΩ.

Διαλέξατε μια από τις χιλιάδες συνταγές μας και τη μαγειρέψατε; Είναι ώρα να αφήσετε το φωτοσχόλιο σας, δηλαδή ένα σχόλιο παρέα με μία φωτογραφία! Όταν βάλετε μια συνταγή στο «Πλάνο» σας, την ώρα που τη βλέπετε είναι πλέον πολύ εύκολο να προσθέσετε τη φωτογραφία σας.

Ανοίγετε την συνταγή που θέλετε να αφήσετε το φωτοσχόλιο σας, καθώς κατεβαίνετε προς τα κάτω θα βρείτε το πεδίο «Φωτοσχόλια»  εκεί θα πατήσετε το κουμπάκι «ΣΤΕΙΛΕ ΦΩΤΟΣΧΟΛΙΟ».

Όταν το πατήσετε θα μπείτε στη συλλογή των φωτογραφιών σας, επιλέγετε την φωτογραφία που είναι σχετική με τη συνταγή και τότε ανοίγει ένα πλαίσιο που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο», εκεί θα γράψετε τις εντυπώσεις σας και αν τυχόν κάνατε κάποια παραλλαγή, καλό είναι να την αναφέρετε και αυτήν.

Όταν είσαστε έτοιμοι πατάτε το βελάκι και τότε δημοσιεύεται αυτόματα.

Αν θέλετε το φωτοσχόλια σας να είναι ορατό σε όσους σε ακολουθούν, έτσι ώστε να τους δίνετε ακόμα περισσότερη έμπνευση, τότε αφήνετε την επιλογή «Μοιράσου με τους ακόλουθους σου στη ροή» τικαρισμένη. Αν πάλι όχι, απλώς την ξετικάρετε πατώντας το βελάκι.

Με το που θα προσθέσετε τη φωτογραφία σας, αυτή θα εμφανίζεται σε 2 σημεία:

 1. Στη ροή (εδώ τη βλέπουν όσοι μας ακολουθούν)
 2. Μέσα στη συνταγή (εδώ τη βλέπουν όλοι)

Αν πάλι θέλετε να αφήσετε μόνο το σχόλιο σας χωρίς φωτογραφία, τότε πάτε στο πεδίο  «Σχόλια» και πατάτε τον κενό χώρο που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο».

Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας. Όταν το γράψετε και είστε έτοιμοι να το δημοσιεύσετε, τότε πατήστε απλά το βελάκι.

Αν πάλι θέλετε να κάνετε μία ερώτηση, τότε πάτε στο πεδίο  «Κοινότητα» και επιλέγετε το κουμπί «ΚΑΝΕ ΕΡΩΤΗΣΗ».

Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει μπορείτε να αφήσετε την ερώτηση σας σχετικά με την συνταγή και όταν είστε έτοιμοι να την δημοσιεύσετε, τότε πατήστε το βελάκι.

 

Αν μπαίνεις από iOS δες ΕΔΩ.

Αν μπαίνεις από Web δες ΕΔΩ.

Το «Ημερολόγιο Μαγειρεμάτων»  υπάρχει σε κάθε συνταγή κάτω απο τον τίτλο και την ιστορία της συνταγής. Όταν το πατήσετε μπορείτε να δείτε πόσοι έχουν μαγειρέψει τη συγκεκριμένη συνταγή, πόσοι έχουν αφήσει σχόλιο και/ή φωτογραφία και πόσοι την έχουν ήδη προσθέσει στο Πλάνο τους (δηλαδή πόσοι σκοπεύουν να την μαγειρέψουν)

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε τη συγκεκριμένη συνταγή στο «Πλάνο» σας πατώντας το πλαίσιο «Πρόσθεσε στο Πλάνο». 

Αν θέλετε να δείτε εύκολα και γρήγορα τι αλληλεπίδραση (σχόλια ή/και φωτογραφίες) έχετε σε μία συνταγή που μαγειρέψατε, μπορείτε να την δείτε πάνω στην κεντρική της φωτογραφία ή κάνοντας κλικ στο «Άνοιξε».

Αν κάποιος χρήστης ανεβάζει συνταγές που σας αρέσουν, μπορείτε να τον “ακολουθείτε”, ώστε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες συνταγές που δημοσιεύσει. Είναι ένας τρόπος για να εντοπίζετε και τις πιο “αξιόπιστες” συνταγές για εσάς προσωπικά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπάκι «Ακολούθησε». Θα το βρείτε είτε μέσα σε κάποια συνταγή του, ακριβώς κάτω από την διαδικασία.

είτε μέσα στο προφίλ του.

 

Πατήστε το ώστε να γράψει «Ακολουθώ» και από κει και πέρα θα βλέπετε στη ροή της αρχικής σας σελίδας κάθε νέα συνταγή του αγαπημένου σας συγγραφέα!

Αν κάποια στιγμή θέλετε να σταματήσετε να ακολουθείτε έναν χρήστη, απλά πατάτε το «Ακολουθώ» και το απενεργοποιείτε.

Δείτε εδώ πώς θα ακολουθήστε έναν χρήστη που σας ενδιαφέρει αν συνδέεστε μέσω web.

Αν μπαίνετε από web

Στην αρχική μας σελίδα, αφού συνδεθούμε, κάτω ακριβώς από τα μπανεράκια μας, υπάρχουν δυο καρτέλες. Το “Έμπνευση” και το “Ο κύκλος σου”. Τι σημαίνουν αυτά;

 • “Έμπνευση”

Εδώ εμφανίζονται όλες οι νέες συνταγές που δημοσιεύτηκαν! Μπορείς να τις δεις και να πάρεις έμπνευση για το τι θα μαγειρέψεις, αλλά και να βρεις καινούριους συγγραφείς να ακολουθήσεις.

 • “Ο κύκλος σου”

Σε αυτή την καρτέλα μπορείς να δεις τις συνταγές και τα φωτοσχόλια όσων ακολουθείς, αλλά και τα δικά σου.

Αν η καρτέλα είναι κενή σημαίνει πως δεν έχεις ακολουθήσει ακόμα κανέναν. Εμείς σου προτείνουμε να κοιτάξεις λίγο τη ροή σου στην καρτέλα “Έμπνευση”, και να ακολουθήσεις όποιον σε… ενέπνευσε! Έτσι θα δημιουργήσεις έναν κύκλο με κόσμο με τον οποίο έχεις τα ίδια μαγειρικά γούστα και θα είναι πιο εύκολο να βρεις συνταγές που σου αρέσουν.

Καλή πλοήγηση και καλή σας όρεξη!

Στην μετά GDPR εποχή, οι ειδοποιήσεις που λαμβάνει κάποιος έχουν μειωθεί αυτόματα στο ελάχιστο (ευτυχώς), με αυτόν τον τρόπο όμως χάνουμε συχνά και πληροφορίες που μπορεί να μας ενδιαφέρουν (δυστυχώς)! Για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα μας συμβεί στην Cookpad, δεν έχουμε παρά να ρυθμίσουμε τις πληροφορίες για τις οποίες επιθυμούμε να μας έρχονται emails!

Πρώτα πρώτα μπαίνουμε στην εφαρμογή της Cookpad και πηγαίνουμε στο Μενού, από τις 3 γραμμούλες πάνω δεξιά.

Στη συνέχεια πατήστε πάνω στο γραναζάκι, για να μπείτε στις ρυθμίσεις σας.

Επιλέξτε τις Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων.

Μπορείτε να επιλέξετε πλέον πότε θα λαμβάνετε email από εμάς.

Θέλετε να ξέρετε πότε κάποιο μέλος μας έφτιαξε μια συνταγή σας; Θέλετε να λαμβάνετε νέα για τις δυνατότητες και τις εκδηλώσεις μας; Θέλετε να παίρνετε το Newsletter μας για να σας ενημερώνουμε για συνταγές ή ό,τι άλλο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Cookpad; Δεν έχετε παρά να τικάρετε τα κουτάκια πατώντας πάνω τους!

Έτσι θα είμαστε πάνα σε επικοινωνία και θα είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε κάποια πληροφορία που σας ενδιαφέρει!

Δες εδώ πώς θα ρυθμίσεις τις ειδοποιήσεις σου αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή μας!

Η μαγειρική είναι τεράστια ανταμοιβή από μόνη της για την γεύση και τις οικογενειακές στιγμές που μας χαρίζει. Είναι όμως και μοίρασμα. Αν θέλουμε λοιπόν να μοιραστούμε τις συνταγές που έχουμε προσθέσει εμείς ή οι άλλοι στην Cookpad, είναι πιο εύκολο από ποτέ!

Αν έχεις συνδεθεί μέσω web, θα δεις στο πάνω μέρος της οθόνης να εμφανίζονται τα εικονίδια για να αποθηκεύσεις τη συνταγή, να τη μοιραστείς στο facebook, στο pinterest, το γενικό μοίρασμα και την εκτύπωση. Το γενικό μοίρασμα (δηλαδή το τέταρτο εικονίδιο) είναι αυτό που αν το πατήσετε θα σας δώσει διάφορες εναλλακτικές για να μοιραστείτε την συνταγή σας σε διάφορα επιπλέον social media ( email, twitter).

Αν πάλι η συνταγή είναι δική σου, τότε τα εικονίδια αλλάζουν ελαφρώς. Πλέον έχει εικονίδια για να τη μοιραστείς στο facebook, στο pinterest, το γενικό μοίρασμα, την εκτύπωση και μετά, στις 3 τελίτσες έχεις την επιλογή να διαγράψεις τη συνταγή σου.

 

 

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε ένα σάιτ συνταγών σαν το δικό μας είναι να μπορεί κανείς να ψάξει και να βρει εύκολα ό,τι θέλει. Μπορεί να είναι ένα συγκεκριμένο πιάτο (σήμερα θέλω να φτιάξω Μουσακά), υλικά που έχω στο ντουλάπι μου (θέλω συνταγή με ντομάτες και πιπεριές) ή να βρω έναν φίλο και τις συνταγές του (αφού ξέρω πως η Phoebe βάζει ωραία κέικ…).

Έχουμε και πάλι ορισμένες κατηγορίες τις οποίες προβάλλουμε κάθε μήνα (κυρίως με εποχιακά υλικά), αλλά δουλεύουμε καθημερινά έτσι ώστε η αναζήτηση να λειτουργεί τόσο καλά που να μην χρειάζονται οι κατηγορίες για να βρείτε αυτό που θέλετε.

Δείτε τι εύκολα που γίνεται η αναζήτηση:

Το πεδίο της αναζήτησης δε γίνεται να το χάσετε, είναι τεράστιο και μπροστά μας ακριβώς μόλις μπαίνουμε στη σελίδα.

 

Αν θέλουμε να ψάξουμε για συγκεκριμένο πιάτο, απλώς γράφουμε το όνομα του πιάτου εκεί.

 

Πατάμε την αναζήτηση και έχουμε τα αποτελέσματα:

Αν θέλουμε να ψάξουμε με υλικά, γράφουμε στο πεδίο τα υλικά που θέλουμε:

 

πατάμε την αναζήτηση και έχουμε και πάλι τα αποτελέσματα, συνταγές που περιέχουν ντομάτες και πιπεριές

search6

 

Η αναζήτηση δουλεύει ακόμα και για πράγματα που ΔΕΝ θέλουμε να έχουμε στο πιάτο μας ή συστατικά που μας λείπουν. Για παράδειγμα αν θέλουμε να φτιάξουμε μουσακά αλλά μας λείπουν οι πατάτες. Γράφουμε στο πεδίο αναζήτησης “μουσακάς χωρίς πατάτες” και έχουμε όλες τις συνταγές για μουσακά που δεν περιέχουν πατάτες

 

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ξανά πως η αναζήτηση είναι κάτι που “χτίζουμε” καθημερινά. Αν, παρά τις προσπάθειές μας, βρείτε κάτι που δε δουλεύει σωστά, που δε σας βγάζει τα αποτελέσματα που θέλατε, στείλτε μας ένα μηνυματάκι στο info-gr@cookpad.com κι εμείς θα φροντίσουμε να το διορθώσουμε!

 

Αν πάλι θέλουμε να ψάξουμε για φίλους μας, τότε πάμε στο πεδίο της αναζήτησης και ξεκινάμε να γράφουμε. Θα προσέξουμε πως με το που ξεκινάμε να γράφουμε εμφανίζεται από κάτω ένα πεδίο που γράφει “Βρείτε φίλους”. Εξαρτάται από το τι θέλουμε να κάνουμε λοιπόν:


1. Αν συνεχίσουμε στο πεδίο της αναζήτησης, θα μας βγάλει αποτελέσματα από συνταγές που περιέχουν το συγκεκριμένο όνομα, που τις έχει βάλει κάποιος με αυτό το όνομα χρήστη.

2. Αν όμως πατήσουμε στο πεδίο με το όνομα, τότε θα δούμε όλους τους χρήστες που έχουν το όνομα αυτό. Πατώντας πάνω στο όνομά τους μπορούμε να επισκεφθούμε και το προφίλ τους.

Mπορούμε ακόμα να αναζητήσουμε μια συγκεκριμένη συνταγή από συγκεκριμένο χρήστη. Αν για παράδειγμα θέλουμε Μουσακά από τη sitronella, τότε γράφουμε αυτές τις δυο λέξεις στην αναζήτηση και ιδού τα αποτελέσματα:

 

Μπορούμε λοιπόν να βρούμε ό,τι θέλουμε μέσα στο σάιτ!

Μην ξεχάσετε αν βρείτε συνταγή και τη φτιάξετε, να αφήσετε και ένα Φωτοσχόλιο!

Ακόμα και αν έχουμε προσθέσει δεκάδες ή εκατοντάδες συνταγές στον λογαριασμό μας, εύκολα και με μία κίνηση μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση μέσα στις συνταγές αυτές, για να βρούμε αυτό που ζητάμε.

Οι οδηγίες εδώ ειναι για αναζήτηση από υπολογιστή. Αν μπαίνετε από την εφαρμογή μας, δείτε οδηγίες εδώ.

Στα δεξιά του σάιτ υπάρχει ένας χώρος που είναι αφιερωμένος σε μας (τον χώρο αυτόν τον ανοίγετε και τον κλείνετε από το “Μενού”). Μέσα εκεί θα βρείτε τις συνταγές που έχετε προσθέσει, τα αγαπημένα σας, καθώς και τα Φωτοσχόλια που έχετε αφήσει. Στο χώρο λοιπόν που βρίσκονται οι συνταγές μας, υπάρχει πεδίο αναζήτησης.

 

Εδώ μπορεί κανείς να κάνει αναζήτηση με τον τίτλο της συνταγής που ψάχνει. Θέλετε να βρείτε τι συνταγές για μακαρόνια που έχετε βάλει ή τι συνταγές για κοτόπουλο; Εφόσον υπάρχει η λέξη στον τίτλο, θα τις βρείτε μαζεμένες εύκολα.

 

Με την ίδια ευκολία μπορείτε να αναζητήσετε και συγκεκριμένες συνταγές στο tab Αγαπημένα, για να μην ψάχνετε μία μία τις συνταγές!


Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μας έχετε τη δυνατότητα κάτω από κάθε συνταγή να κάνετε δημόσιο σχόλιο. Απλώς γράφετε το σχόλιό σας στο πεδίο κάτω από τη συνταγή που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο» ή «Πρόσθεσε το πρώτο σχόλιο» (αν δεν έχετε ξανακάνει σχόλιο σε αυτήν την συνταγή). Πατάτε το enter και το σχόλιό σας δημοσιεύεται. 

Μπορείτε να δημοσιεύσετε και όσο βλέπετε μια συνταγή από τη ροή και αφού έχετε μπει μέσα σε μια συνταγή και τη διαβάζετε. Αν όμως πρόκειται για συνταγή χρήστη που δεν ακολουθείτε τότε αν θέλετε να κάνετε το σχόλιό σας ενώ είστε στη ροή τότε πατάτε πάνω στο συννεφάκι που βρίσκεται δεξιά από την καρδούλα ή μπαίνετε μέσα στη συνταγή και το κάνετε όπως περιγράψαμε παραπάνω. Από τη στιγμή που δημοσιεύεται είναι δημόσιο, δηλαδή είναι ορατό από όλους τους χρήστες. Αν ο συγγραφέας μιας συνταγής έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία των σχολίων, τότε δεν μπορείτε να κάνετε σχόλιο στη συνταγή του.

Υπάρχουν συνταγές που για χίλιους δύο λόγους θέλετε να τις προσθέσετε στο site σταδιακά, ή και να τις κρατήσετε για πάντα ιδιωτικές, μόνο για εσάς. Αυτό είναι εύκολο!

Οι συνταγές αποθηκεύονται αυτόματα την ώρα που τις γράφετε. Έτσι αν θέλετε να την ξεκινήσετε τώρα και να την ολοκληρώσετε άλλη στιγμή, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε! Οι συνταγές αποθηκεύονται σαν πρόχειρο και μπορείτε να επιστρέψετε αργότερα να τις ολοκληρώσετε ή να τις αλλάξετε πριν αποφασίσετε να τις δημοσιεύσετε.

Όταν ολοκληρώσετε όλα τα βήματα με την προσθήκη της συνταγής σας στο τέλος θα έχετε την επιλογή να την δημοσιεύσετε.

addRecipe4

Αν πάλι το επιθυμείτε μπορείτε να τις κρατήσετε στο πρόχειρο για πάντα.

Αν δεν πατήσετε την επιλογή ‘Δημοσίευση’ η συνταγή σας θα αποθηκευτεί αυτόματα στα πρόχειρα και θα μπορείτε να την βλέπετε μόνο εσείς (και οι διαχειριστές της σελίδας, μέσω της διαχείρισης).

Στην λίστα των συνταγών σας θα ξεχωρίζουν οι ιδιωτικές/πρόχειρες καθώς θα εμφανίζεται δίπλα στον τιτλο τους μία κλειδαριά. addRecipe7

Οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε – όταν θα την έχετε ολοκληρώσει ή και τελειοποιήσει – θα μπορείτε να μπείτε στην πρόχειρη συνταγή σας και να πατήσετε “Δημοσίευση”.

addRecipe8

Δεν είναι δύσκολο να επικοινωνούμε με τους χρήστες που επιθυμούμε, είτε γιατί έχουμε μια απορία σχετική με τις συνταγές τους, είτε για να πούμε μια καλημέρα!

Είτε μπαίνετε μέσω web είτε χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, κάτω από κάθε συνταγή ενός χρήστη υπάρχει ένα κουτάκι που γράφει “Πρόσθεσε σχόλιο” ή “Πρόσθεσε το πρώτο σχόλιο”. Εκεί γράφουμε το μήνυμά μας, την απορία μας και πατώντας enter, ειδοποιείται ο χρήστης για το σχόλιό μας. Το σχόλιο αυτό είναι δημόσιο, δηλαδή είναι ορατό από όλους τους χρήστες.

Αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, μπορείτε να επικοινωνήσετε και ιδιωτικά με τους άλλους χρήστες. Δείτε εδώ πώς θα το κάνετε!

Οποιαδήποτε συνταγή μας είτε έχει δημοσιευθεί είτε την έχουμε αποθηκευμένη στα πρόχειρα, μπορεί να διορθωθεί ανά πάσα στιγμή από εμάς τους ίδιους!

Για να την διορθώσετε, θα πρέπει να μπείτε στην ίδια την συνταγή, πηγαίνοντας από το Μενού (στην πάνω δεξιά γωνία του site)

και στο πρώτο tab (Συνταγές) θα δείτε τις συνταγές που έχετε προσθέσει.

Θα μπείτε στη συνταγή που θέλετε να διορθώσετε και πατώντας πάνω στο υλικό/βήμα που θέλει αλλαγή, συμπληρώνετε ή σβήνετε ό,τι θέλετε!

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προσθέσετε ή να αλλάξετε την κεντρική φωτογραφία της συνταγής, να προσθέσετε μερίδες και χρόνο ετοιμασίας, να διορθώσετε τα υλικά ή τα βήματα. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και φωτογραφίες στο κάθε βήμα.

Αν κάποιος χρήστης ανεβάζει συνταγές που σας αρέσουν, μπορείτε να τον «ακολουθείτε», ώστε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες συνταγές που δημοσιεύει. Είναι ένας τρόπος για να εντοπίζετε και τις πιο «αξιόπιστες» συνταγές για εσάς προσωπικά.

Το μόνο που έχετε λοιπόν να κάνετε είναι, όταν είστε σε μια συνταγή μέλους που θέλετε να ακολουθήσετε, να πατήσετε το κουμπάκι «Ακολούθησε», είτε μέσα από το προφίλ του, ακριβώς δίπλα από το όνομα του χρήστη,

είτε μέσα από κάποια συνταγή του. Έτσι, δεν θα χάνετε τίποτα!

 

Από κει και πέρα θα βλέπετε στην αρχική σας σελίδα, στο tab Ακολουθώ, κάθε καινούργια συνταγή του αγαπημένου σας συγγραφέα!

Αν κάποια στιγμή θέλετε να σταματήσετε να ακολουθείτε έναν χρήστη, απλά πατάτε το «Ακολουθείς» και το απενεργοποιείτε.

Σε περίπτωση που συνδέεσαι μέσω εφαρμογής, δες πώς ακολουθούμε άλλους χρήστες εδώ.

Το να προσθέσεις συνταγή στην Cookpad είναι πολύ πολύ εύκολο!

Τα βήματα είναι τόσο απλά και γρήγορα που μπορείς πλέον να ανεβάζεις συνταγή ακόμα και την ώρα που τη μαγειρεύεις! Οι συνταγές αποθηκεύονται αυτόματα την ώρα που τις γράφεις, οπότε μπορείς χωρίς φόβο να αφήνεις στην άκρη το τηλέφωνο ή το λάπτοπ σου, μη σου καεί και το φαγητό!

Δες τι εύκολα που είναι τα πράγματα:

Συνδέεσε στο site και επιλέγεις “Δημιουργία Συνταγής” από όποιο σημείο θέλεις.

Θα σου ανοίξει η φόρμα προσθήκης συνταγής. Απλώς συμπληρώνεις όλα τα πεδία. Πατάς πάνω στην επιλογή “Ανέβασε φωτογραφία” και διαλέγεις την φωτογραφία της συνταγής που θέλεις να ανεβάσεις. Στο πεδίο ‘Τίτλος συνταγής’ γράφεις την ονομασία του πιάτου σου. Κάτω από τον τίτλο μπορείς να γράψεις την ιστορία της συνταγής σου (π.χ. ποιός σου την έμαθε, από πού την εμπνεύστηκες κτλ.)

Γράψτε τις μερίδες που βγαίνουν από τη συγκεκριμένη συνταγή, καθώς και το πόσο χρόνο παίρνει.

Μετά πρόσθεσε τα υλικά πατώντας κάθε φορά που γράφεις το κάθε υλικό το enter για να μπορέσεις να προσθέσεις το επόμενο. Επίσης μπορείς να πατήσεις το + Υλικό για να προσθέσεις άλλο υλικό. Αν θέλεις μπορείς να χωρίσεις τα υλικά σε Ενότητες. Αν δηλαδή γράφεις συνταγή για μια πίτα μπορείς να βάλεις τον τίτλο “Ζύμη” ως Ενότητα και μετά να προσθέσεις τα υλικά της ζύμης, και στη συνέχεια να προσθέσεις την Ενότητα “Γέμιση”, γράφοντας τα υλικά της γέμισης.

Ανά πάσα στιγμή μπορείς να σβήσεις ή να αλλάξεις θέση στα υλικά που έχεις προσθέσει.

Αφού τα προσθέσεις, προχωράς στην ανάλυση του κάθε βήματος. Σε κάθε βήμα μπορείς να προσθέσεις κείμενο και φωτογραφία, να το διαγράψεις ή να του αλλάξεις θέση. Τις φωτογραφίες μπορείς να τις ανεβάζεις κατευθείαν από το κινητό σου ή από τον υπολογιστή δου, χωρίς να χρειάζεται να τις μικρύνειε. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσα βήματα θα βάλεις, όπως επίσης μπορείς να βάλεις φωτογραφία μόνο σε μερικά βήματα και όχι σε όλα, ή να μη βάλεις καθόλου φωτογραφίες. Προσθέτεις το επόμενο βήμα πατώντας το enter ή το +Πρόσθεσε βήμα.

Η συνταγή αποθηκεύεται αυτόματα. Αν δηλαδή την αφήσεις και ξαναγυρίσεις αργότερα, θα υπάρχει στη λίστα των συνταγών σου ως πρόχειρη. Μπορείς να την αφήσεις έτσι για όσο επιθυμείς (μέχρι να την ολοκληρώσεις ή να είσαι έτοιμος να τη μοιραστείς με την κοινότητα).

Όταν τελειώσεις, πατάς την επιλογή «Δημοσίευση». Από τη στιγμή αυτή και μετά,  μπορούν όλοι να δουν τη συνταγή σου.

Από τη στιγμή που η συνταγή θα γίνει δημόσια, θα εμφανίζεται έτσι πλέον στις συνταγές σου.

Πάνω από τη συνταγή θα δεις κάποια σηματάκια. Από εκεί μπορείς να τη μοιραστείς με όποιο τρόπο σου αρέσει ή φυσικά να την εκτπώσεις (δες παραπάνω πληροφορίες εδώ).

Επίσης πατώντας στις 3 τελείες δεξιά από το σήμα του εκτυπωτή, σου εμφανίζει την επιλογή Διαγραφή. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλεις πλέον να έχεις αποθηκευμένη τη συνταγή, μπορείς έτσι να την διαγράψεις. Προτείνουμε να το σκεφτείς πριν τη διαγράψεις, γιατί θα υπάρχει κόσμος που την έχει αποθηκεύσει ή μαγειρέψει και δε θα μπορεί να τη βρει μετά…

Μην ξεχνάς, για να είναι ευκολοδιάβαστη και κατανοητή η συνταγή σου να την γράφεις στα ελληνικά και όσο πιο αναλυτικά γίνεται! Δες και περισσότερες πληροφορίες για το πώς προσθέτουμε μια τέλεια συνταγή

Είδες πόσο απλό είναι; Ετοίμασε λοιπόν τις συνταγές σου γιατί όλοι μαζί θα κάνουμε τη μαγειρική διασκέδαση!

Δες εδώ:

Πώς διορθώνουμε και πώς προσθέτουμε μία συνταγή μέσω Android

Πώς διορθώνουμε και πώς προσθέτουμε μία συνταγή μέσω iOS

Εάν βρείτε μια συνταγή που σας αρέσει, που θέλετε να την κρατήσετε, τότε είναι πολύ εύκολο να τη βάλετε στα Αγαπημένα σας και στα Βιβλία συνταγών σας.

Όλες οι συνταγές έχουν αυτό το σηματάκι στο κάτω μέρος της σελίδας:

Αν το πατήσετε θα δείτε πως θα γίνει πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει πως μπήκε στα Αγαπημένα σας. Μπορείτε επίσης να το βάλετε μέσα στα Βιβλία συνταγών σας. Με το που θα πατήσετε το κουμπάκι, θα εμφανιστεί κάτω από τη συνταγή και αυτή η επιλογή:

Επιλέξτε ποιό βιβλίο θέλετε. Εδώ εγώ το έβαλα στο Βιβλίο με το όνομα “Κρεατάκι”.

Μετά θα βρείτε τη συνταγή είτε εδώ

όπου βρίσκονται όλες οι αγαπημένες σας συνταγές μαζεμένες, ή μέσα στα Βιβλία σας. Πατήστε στα Βιβλία, βρείτε το βιβλίο που θέλετε και θα εμφανιστούν αριστερά όλες οι συνταγές (αλφαβητικά)

Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να αφαιρέσετε μια συνταγή από τα Αγαπημένα, απλά πηγαίνετε στην ίδια την συνταγή και ξανατικάρετε το σηματάκι των Αγαπημένων. Το σήμα θα πάψει να είναι πορτοκαλί και η συνταγή θα έχει αφαιρεθεί από τις αγαπημένες σας συνταγές!

Αν πάλι θέλετε να διαγράψετε ένα ολόκληρο βιβλίο συνταγών, γίνεται και αυτό. Θα πατήσετε πάνω στο βιβλίο που θέλετε να διαγράψετε και θα δείτε να εμφανίζεται στην κυρίως οθόνη σας το βιβλίο με τις αντίστοιχες συνταγές. Δίπλα στο όνομα του βιβλίου υπάρχει το εικονίδιο του κάδου. Το πατάτε και διαγράφετε έτσι ολόκληρο το βιβλίο.

Δείτε εδώ πώς θα προσθέσετε συνταγή μέσω της εφαρμογής!

Όταν ανεβάζουμε μια δική μας συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε κατά τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή μια δική μας φωτογραφία που θα εμφανίζεται ως κεντρική της συνταγής.

Στην κορυφή δεξιά της κάθε συνταγής μας υπάρχει ένα πλαίσιο που γράφει «Αλλαγή».

Το πατάμε και επιλέγουμε «Πρόσθεσε φωτογραφία».

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε και να επιλέξουμε μια φωτογραφία που έχουμε τραβήξει εμείς από τον υπολογιστή μας ή το κινητό μας και να πατήσουμε τo «Έτοιμο» για να αποθηκευτεί. Αν κάνουμε κάποιο λάθος, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να την διορθώσουμε ή και να την διαγράψουμε. Μεγάλη προσοχή όμως όλες οι φωτογραφίες να είναι τραβηγμένες από εμάς. Δεν επιτρέπεται να ανεβάζουμε φωτογραφίες άλλων, που έχουμε βρει στο διαδίκτυο ή που υπάρχουν σε περιοδικά, βιβλία κλπ.

Κάθε συγγραφέας συνταγής μπορεί να ανεβάσει και άλλες φωτογραφίες για κάθε βήμα της συνταγής του!

Διαλέξατε μια από τις χιλιάδες συνταγές μας και τη μαγειρέψατε; Είναι ώρα να αφήσετε το φωτοσχόλιο σας, δηλαδή ένα σχόλιο παρέα με μία φωτογραφία! Όταν βάλετε μια συνταγή στο πλάνο σας, την ώρα που τη βλέπετε είναι πλέον πολύ εύκολο να προσθέσετε τη φωτογραφία σας.

Ανοίγετε την συνταγή που θέλετε να αφήσετε το φωτοσχόλιο σας, καθώς κατεβαίνετε προς τα κάτω θα βρείτε το πεδίο «Ποιος μαγειρεύει;»  εκεί θα πατήσετε το κουμπάκι «Μοιράσου τη φωτογραφία σου».

Το πατάτε και επιλέγετε την φωτογραφία που είναι σχετική με τη συνταγή και τότε ανοίγει ένα πλαίσιο που γράφει «Γράψε ένα σχόλιο», εκεί θα γράψετε τις εντυπώσεις σας και αν τυχόν κάνατε κάποια παραλλαγή, καλό είναι να την αναφέρετε και αυτήν.

Όταν είσαστε έτοιμοι πατάτε το βελάκι και τότε δημοσιεύεται αυτόματα.

Με το που θα προσθέσετε τη φωτογραφία σας, αυτή θα εμφανίζεται σε 2 σημεία:

 1. Στην αρχική σελίδα, στο πεδίο “Ακολουθώ” (εδώ τη βλέπουν όσοι σας ακολουθούν)
 2. Μέσα στη συνταγή (εδώ τη βλέπουν όλοι)

Αν πάλι θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο, τότε πάτε στο πεδίο  «Σχόλια» και το γράφετε στον κενό χώρο  «Γράψε ένα σχόλιο».

Όταν είστε έτοιμοι να τo δημοσιεύσετε, πατήστε το βελάκι.

Αν πάλι θέλετε να κάνετε μία ερώτηση, τότε πάτε στο πεδίο  «Ποιος μαγειρεύει;» και επιλέγετε το κουμπί «Κάνε μία ερώτηση».

Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει μπορείτε να κάνετε την ερώτηση σας. Όταν την γράψετε και είστε έτοιμοι να τη δημοσιεύσετε, τότε πατάτε το βελάκι.

 

Γιατί όμως να αφήσει κανείς ένα σχόλιο με φωτογραφία; Υπάρχουν πολλοί λόγοι:

 1. Είναι ένας τρόπος να πούμε “ευχαριστώ” στον συγγραφέα της συνταγής. Είχε την καλή διάθεση να μοιραστεί μαζί μας την αγαπημένη του συνταγή, ας του δείξουμε πως την φτιάξαμε και την ευχαριστηθήκαμε!
 2. Με τη φωτογραφία σας δίνετε ακόμα μεγαλύτερη αξία στη συνταγή. Έχει και την πινελιά σας πλέον!
 3. Η φωτογραφία σας θα δώσει κίνητρο και σε άλλους να δοκιμάσουν τη συνταγή. Όλοι προτιμάμε να φτιάχνουμε μια δοκιμασμένη συνταγή!
 4. Είναι ένας τρόπος να μοιραστείτε την “κουζίνα” σας με όλους. Τι μαγειρέψατε, τι δοκιμάσατε…
 5. Αν βάλατε τη δική σας πινελιά στη συνταγή, αλλάξατε κάτι να τη φέρετε στα μέτρα σας, είναι καλό και χρήσιμο να το ξέρουν και άλλοι. Ίσως να θέλουν κι εκείνοι να το δοκιμάσουν έτσι!

Ακολουθεί βιντεάκι, με όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες.

 

Δείτε εδώ πώς αφήνετε σχόλιο με φωτογραφία μέσω της εφαρμογής.

 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μας έχετε όλη την ώρα συντροφιά σας, είναι φυσικά η εφαρμογή μας!

Πιστός σας φίλος, θα είναι πάντα μπροστά στα μάτια σας και έτοιμη να σας βοηθήσει να βρείτε τι θα μαγειρέψετε και να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες ακόμα και όταν είστε μακριά από τον υπολογιστή σας. Επιπλέον θα δείτε πόσο πιο εύκολο είναι να ανεβάσετε μια δικιά σας συνταγή από εκεί, αφού γίνεται γρήγορα και με πολύ εύκολη πρόσβαση στις φωτογραφίες σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ακόμα για να κατεβάσετε την εφαρμογή, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις συνταγές που σας αρέσουν, να προσθέσετε τις δικές σας, να αναζητήσετε νέες ιδέες και εμπνεύσεις, αλλά και να κάνετε chat με όποιον φίλο ή γκρουπ φίλων θέλετε από την παρέα!

Είναι πολύ απλό να κατεβάσετε την εφαρμογή για κινητά android αλλά και για κινητά iOS

Αφού την κατεβάσετε, διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της εδώ.

Σχετικά με το login

Μία από τις πιο όμορφες λειτουργίες της Cookpad είναι η πολυεθνικότητά της, καθώς υποστηρίζει πολλές γλώσσες. Αν λοιπόν είστε και εσείς πολύγλωσσος, μπορείτε να δείτε συνταγές σε ένα σωρό γλώσσες!

Για να το κάνετε αυτό, απλά επιλέγετε την γλώσσα που επιθυμείτε κατά την σύνδεσή σας! Κατά την πρώτη σας προσπάθεια σύνδεσης θα πρέπει να κάνετε εγγραφή, ξεχωριστή για κάθε γλώσσα (δηλαδή θα πρέπει να κάνετε εκ νέου εγγραφή αν επιλέξετε ως γλώσσα τα Αγγλικά, ακόμα και αν έχετε ήδη λογαριασμού στην Ελληνική Cookpad!).

Αν είστε συνδεδεμένος στην εφαρμογή και επιθυμείτε να αλλάξετε γλώσσα, θα πρέπει πρώτα να αποσυνδεθείτε και μετά να ξανασυνδεθείτε επιλέγοντας την νέα γλώσσα που επιθυμείτε! Αρχικά πηγαίνετε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας και επιλέγετε το ανθρωπάκι που θα σας οδηγήσει στο μενού σας.

 

 

Όταν σας ανοίξει, πηγαίνετε στο γρανάζι

 

και αποσυνδεθείτε. Όταν κάνετε πάλι σύνδεση, επιλέξτε μια άλλη γλώσσα, ώστε να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη Cookpad!

Αν ήσασταν ήδη μέλος των Συνταγών της Παρέας ή έχετε ήδη κάνει εγγραφή στη Cookpad, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνδεθείτε στο site! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες!

1. Εάν έχετε κάνει σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό:

Η σύνδεση πλέον θα γίνεται με το email που έχετε δώσει και τον κωδικό σας. Εάν γράψετε το όνομα χρήστη απλώς θα πάρετε ένα μήνυμα που θα σας λέει ότι η σύνδεση δεν είναι δυνατή. Εάν έχετε ξεχάσει το email με το οποίο κάνατε εγγραφή, θα πρέπει να μας στείλετε ένα μήνυμα για να σας το βρούμε.

Για να κάνετε σύνδεση μπορείτε από δυο σημεία:

login1

1. Πατώντας το γραναζάκι στην άκρη δεξιά:

Θα σας ανοίξει μια σελίδα και στο τέλος της θα δείτε τη λέξη “Σύνδεση”.

login3

Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει η φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Βάζετε το email και τον κωδικό σας.

login4

2. Πατώντας το κουμπάκι που γράφει “Εγγραφή”. Από εκεί μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή αν δεν έχει λογαριασμό, αλλά στο τέλος της φόρμας θα δείτε πως γράφει επίσης “Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε”. Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει και πάλι η παραπάνω φόρμα.

login2b

2. Εάν έχετε κάνει σύνδεση μέσω Facebook ή Google

Τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο εύκολα! Με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους (είτε με την “Εγγραφή”, είτε με την “Σύνδεση”), απλώς πατήστε το αντίστοιχο κουμπάκι, του Facebook ή του Google. Θα συνδεθείτε αυτόματα!

Εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook ή στο Google έχει το ίδιο email με αυτό που βάλατε κατά την εγγραφή σας, μπορείτε και πάλι να πατήσετε το κουμπάκι αυτό. Πχ αν έχετε βάλει στο Facebook το email που χρησιμοποιείτε στο λογαριασμό σας στις Συνταγές, πατήστε το κουμπάκι του Facebook και θα συνδεθείτε κανονικά στον λογαριασμό σας. Από εκεί και πέρα θα χρειάζεται μόνο να πατάτε αυτό το κουμπάκι για να συνδεθείτε!

Αγαπάτε τη μαγειρική και έχετε ένα σωρό τεφτέρια γεμάτα συνταγές; Σας αρέσει να ανακαλύπτετε νέες γεύσεις και να τις δοκιμάζετε; Μοιράζεστε το τραπέζι σας με γνωστούς και φίλους, αλλά θέλετε να μοιραστείτε και τις συνταγές σας με ανθρώπους σε όλον τον κόσμο; Ε, είσαστε στο σωστό μέρος! Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε εγγραφή στη Cookpad!

 1. Επισκέπτεστε το site της Cookpad ή κατεβάζετε την εφαρμογή της Cookpad στο κινητό/τάμπλετ σας.
 2. Στην οθόνη σας πάνω δεξιά εμφανίζεται το κουμπάκι “Μπες και εσύ”. Κάνετε κλικ πάνω του!
 3. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή με δύο τρόπους: είτε μέσω του email σας, είτε μέσω facebook/google.
 4. Αν επιλέξετε Εγγραφή μέσω email, ανοίγει ένα πινακάκι και γράφετε τα στοιχεία σας, όπως το όνομα χρήστη σας και το email σας. Στο όνομα χρήστη μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε, καθώς η σύνδεσή σας θα γίνεται με το δικό σας προσωπικό email.
 5. Επιλέγετε κωδικό με τουλάχιστον 6 χαρακτήρες και τον επιβεβαιώνετε.
 6. Πατάτε Δημιουργία λογαριασμού και είστε έτοιμοι να στείλετε τις συνταγές και τα φωτοσχόλιά σας!
 7. Αν επιλέξετε Εγγραφή μέσω facebook/google, τότε τα πράγματα είναι πιο απλά και συνδέεστε με τα αντίστοιχα στοιχεία σας!

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι η Cookpad θα έχει μεν πρόσβαση στο δημόσιο προφίλ σας, αλλά δεν θα μπορεί να δημοσιεύσει τίποτα στη σελίδα σας χωρίς την άδειά σας.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τον λογαριασμό σας στην Cookpad, επικοινωνήστε μαζί μας στο info-gr@cookpad.com για να προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε παρέα.

Αν παρ’ όλα αυτά εξακολουθείτε να επιθυμείτε τη διαγραφή του λογαριασμού σας, συνδεθείτε εδώ χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σας και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Τώρα μέσα από την Cookpad μπορείτε να βρείτε τους φίλους σας από το Facebook και να μοιραστείτε μαζί τους τις μαγειρικές σας ικανότητες, ανησυχίες και προτιμήσεις!
Όταν επιλέγετε να συνδεθείτε στη νέα πλατφόρμα της Cookpad μέσω Facebook, σας εμφανίζεται ένα παράθυρο με την λίστα των φίλων σας που είναι ήδη μέλη της Cookpad. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να τους ακολουθήσετε, να βλέπετε τι μαγειρεύουν και να ανταλλάσσετε ιδέες και απόψεις μέσα από την κουζίνα σας.

Σκοπός μας είναι να γίνουμε μία ακόμη μεγαλύτερη παρέα που θα είναι συνδεδεμένη κάθε λεπτό με στόχο να κάνει το μαγείρεμα διασκέδαση!

Μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας διάφορα στοιχεία στο προφίλ μας που μας αφορούν, όπως πχ. το όνομα χρήστη και να προσθέσουμε την τοποθεσία μας και κάποιες πληροφορίες που θέλουμε να μοιραστούμε με τους άλλους φίλους της παρέας.

Αν συνδεόμαστε μέσω web,  πατάμε στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης (στις 3 γραμμές).

 

Στη συνέχεια πατάμε πάνω στο όνομα του προφίλ μας για να μας ανοίξει η σελίδα προφίλ.

Όταν ανοίξει η σελίδα προφίλ, επιλέγουμε το Επεξεργασία προφίλ.

Αν έχουμε συνδεθεί μέσω εφαρμογής, ανοίγουμε την εφαρμογή και πατάμε το ανθρωπάκι στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Στη συνέχεια επιλέγουμε “Διόρθωση” και προσθέτουμε ή αλλάζουμε όποια πληροφορία θέλουμε.

Αν επιθυμούμε να αλλάξουμε το email μας, αυτό γίνεται προς το παρόν μόνο αν χρησιμοποιούμε την εφαρμογή. Αν συνδεόμαστε μέσω web, θα χρειαστεί να επικοινωνήσουμε  στο info-gr@cookpad.com με την διαχείριση.

Στο τέλος δεν ξεχνάμε να αποθηκεύσουμε για να διατηρηθούν οι νέες μας πληροφορίες!

Με τόσα που έχουμε στο μυαλό μας, πόσους κωδικούς να θυμηθούμε πια;;; Αν ξεχάσατε λοιπόν τον κωδικό σας στην Cookpad, no problem, θα σας το θυμήσουμε εμείς!

Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα μας. Πάνω δεξιά βλέπετε το κουμπάκι Σύνδεση. Το πατάτε.

Σας ανοίγει ένα παραθυράκι και στο κάτω μέρος του επιλέγετε το “Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;”

Γράφετε το email σας και πατήστε “Στείλε” για να σας αποσταλεί εκεί σύνδεσμος και να αλλάξετε τον κωδικό σας.

Mόλις το κάνετε, θα αποσταλεί αυτόματα ένα μήνυμα στη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου που γράψατε.

Πηγαίνετε στο email σας, εκεί θα βρείτε ένα μηνυματάκι από εμάς (αν δεν το βρείτε στον κύριο όγκο των μηνυμάτων σας, ελέγξτε τα Spam – ανεπιθύμητα και τις Προσφορές, μήπως έχει πάει εκεί).

Πατήστε το “Αλλαγή Κωδικού” και επιλέξτε τον νέο σας κωδικό. Πατήστε “Στείλε”.

Έτοιμοιιιιιιιιιιιι! Συνδεθείτε και απολαύστε την πλοήγησή σας στην Cookpad!

Σχετικά με τις παλιές Συνταγές της Παρέας

Αν ήσασταν ήδη μέλος των Συνταγών της Παρέας ή έχετε ήδη κάνει εγγραφή στη Cookpad, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνδεθείτε στο site! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες!

1. Εάν έχετε κάνει σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό:

Η σύνδεση πλέον θα γίνεται με το email που έχετε δώσει και τον κωδικό σας. Εάν γράψετε το όνομα χρήστη απλώς θα πάρετε ένα μήνυμα που θα σας λέει ότι η σύνδεση δεν είναι δυνατή. Εάν έχετε ξεχάσει το email με το οποίο κάνατε εγγραφή, θα πρέπει να μας στείλετε ένα μήνυμα για να σας το βρούμε.

Για να κάνετε σύνδεση μπορείτε από δυο σημεία:

login1

1. Πατώντας το γραναζάκι στην άκρη δεξιά:

Θα σας ανοίξει μια σελίδα και στο τέλος της θα δείτε τη λέξη “Σύνδεση”.

login3

Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει η φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Βάζετε το email και τον κωδικό σας.

login4

2. Πατώντας το κουμπάκι που γράφει “Εγγραφή”. Από εκεί μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή αν δεν έχει λογαριασμό, αλλά στο τέλος της φόρμας θα δείτε πως γράφει επίσης “Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε”. Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει και πάλι η παραπάνω φόρμα.

login2b

2. Εάν έχετε κάνει σύνδεση μέσω Facebook ή Google

Τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο εύκολα! Με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους (είτε με την “Εγγραφή”, είτε με την “Σύνδεση”), απλώς πατήστε το αντίστοιχο κουμπάκι, του Facebook ή του Google. Θα συνδεθείτε αυτόματα!

Εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook ή στο Google έχει το ίδιο email με αυτό που βάλατε κατά την εγγραφή σας, μπορείτε και πάλι να πατήσετε το κουμπάκι αυτό. Πχ αν έχετε βάλει στο Facebook το email που χρησιμοποιείτε στο λογαριασμό σας στις Συνταγές, πατήστε το κουμπάκι του Facebook και θα συνδεθείτε κανονικά στον λογαριασμό σας. Από εκεί και πέρα θα χρειάζεται μόνο να πατάτε αυτό το κουμπάκι για να συνδεθείτε!

Load More

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: