Συχνές ερωτήσεις

Λειτουργίες της Cookpad

Οι συλλογές είναι ένας τρόπος για να οργανώσεις τις απoθηκευμένες συνταγές σου!

 1. να χωρίσεις σε κατηγορίες τις συνταγές που έχεις στα αποθηκευμένα σου ανά υλικό ή κατηγορία φαγητού, γλυκά, αλμυρά ζυμαρικά, κοκ
 2. να φτιάξεις την λίστα των συνταγών που θα χρειαστείς για ένα τραπέζι, μια γιορτή ή ένα πάρτι
 3. να οργανώσεις το καθημερινό σου μαγείρεμα.

Πάμε να δούμε όμως πως μπορείς να δημιουργήσεις τις Συλλογές.

Από την αρχική σελίδα της εφαρμογής επίλεξε το εικονίδιο του προφίλ σου.

Εκεί θα δεις την νέα λειτουργία για τις συλλογές σου. Πάτησε εκεί που λέει “Δημιούργησε Συλλογή”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει γράψε το όνομα που θέλεις να δώσεις στην Συλλογή σου, πχ πίτες και πάτησε το κουμπί που γράφει δημιουργία. Η Συλλογή σου έχει δημιουργηθεί.

Για να προσθέσεις νέα Συλλογή, μπορείς να πατήσεις το πορτοκαλί κουμπί που γράφει “Δημιούργησε Συλλογή” και να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία. Όταν ολοκληρώσεις την διαδιακασία Δημιουργίας Συλλογών πάτησε τη λέξη “Έγινε”. Οι συλλογές σου είναι έτοιμες.

Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις μια νέα συλλογή μέσα από τις συλλογές σου. Πατώντας στη λέξη “Δημιουργία” ανοίγει το πεδίο “Ονόμασε τη Συλλογή σου”, γράψε το όνομα που θέλεις να δώσεις στη Συλλογή σου πάτησε το κουμπάκι “Δημιουργία”, η Συλλογή σου είναι έτοιμη!

Τώρα, ας δούμε πως προσθέτουμε συνταγές στις Συλλογές μας. Για συνταγές που έχεις ήδη στα αποθηκευμένα σου, πάτησε τις 3 τελίτσες που είναι στο πάνω μέρος της συνταγής. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πάτησε το κουμπάκι που λέει “Πρόσθεσε στις Συλλογές”, επίλεξε την συλλογή στην οποία αντιστοιχεί η συνταγή σου και πάτησε το”Έγινε”. Η συνταγή σου έχει προστεθεί.

Αν δεις μια συνταγή στη ροή των συνταγών που σου αρέσει τότε εύκολα μπορείς να την προσθέσεις στις συνταγές σου.

Πάτησε το σηματάκι του σελιδοδείκτη. Η επιλογή πρόσθεσε στις συλλογές σου εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης, πάτησε το.

Επίλεξε την συλλογή που θέλεις να προσθέσεις την συνταγή σου και πάτησε “Έγινε”. Η συνταγή σου αποθηκεύτηκε στην Συλλογή της επιλογής σου.

Αν κάποια συνταγή θέλεις να την αφαιρέσεις από τις συλλογές ή και να την βάλεις σε άλλη συλλογή, τότε και αυτό γίνεται.

Για να την διαγράψεις θα πρέπει να μπεις στην αντίστοιχη συλλογή και στην συνταγή που θέλεις να διαγράφεις, να πατήσεις το σηματάκι του σελιδοδείκτη και από το μήνυμα που θα βγεί να επιλέξεις το “Αφαίρεση”.

Για να μετακινήσεις μια συνταγή από τη μια συλλογή στην άλλη πήγαινε στις συλλογές σου και επίλεξε αυτήν από την οποία θέλεις να μετακινήσεις την συνταγή. Πάτησε τις τρεις τελίτσες πάνω από τη συνταγή και πάτησε το κουμπάκι που λέει “Οργάνωσε”…

Διάλεξε την συλλογή στην οποία θέλεις να μετακινήσεις την συνταγή σου και κλίκαρε την να γίνει πορτοκαλί. Αν θέλεις να αφήσεις την συνταγή και στην συλλογή που ήταν τότε πατάς “‘Εγινε” αν θέλεις όμως να την αφαιρέσεις, κλικάρεις την συλλογή στην οποία ανήκε η συνταγή σου να γίνει γκρί και πάλι το “‘Εγινε”. Είσαι έτοιμος η συνταγή μεταφέρθηκε στη νέα συλλογή.

Ελπίζω να βρεις χρήσιμες τις “Συλλογές” και να απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία τόσο πλοήγησης όσο και μαγειρικής.

Μία από τις 5 καρτέλες που έχουμε στο μενού μας, είναι η καρτέλα “Εσύ”.

Σε αυτή την καρτέλα μόλις πάμε βλέπουμε αμέσως τη συλλογή των συνταγών μας. Πρώτα τις αποθηκευμένες μας συνταγές, δηλαδή συνταγές ανεβασμένες από άλλους που είτε τις μαγειρέψαμε και αφήσαμε Φωτοσχόλιο, είτε τις αποθηκεύσαμε για να τις δοκιμάσουμε αργότερα. Μετά βλέπουμε τις συνταγές που έχουμε ανεβάσει εμείς, και τέλος βλέπουμε όλα τα Φωτοσχόλια που έχουμε κάνει σε συνταγές.

Σε όλες τις συνταγές μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση για να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε πιο γρήγορα.

Πέρα από τις συνταγές μας, μπορούμε επίσης:

 • Να δούμε το δημόσιο προφίλ μας. Τι βλέπει δηλαδή κάποιος αν πάει στο προφίλ μας; Θα δει την εικόνα μας, πόσους ακολουθούμε/μας ακολουθούν, τα λίγα λόγια για εμάς καθώς και τις συνταγές και τα φωτοσχόλιά μας.
 • Να δούμε τα στατιστικά των συνταγών μας.
 • Να δούμε τις Ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εδώ μπορείς να προσκαλέσεις φίλους σου, να ρυθμίσεις τις ειδοποιήσεις σου, να βρεις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κοινότητα της Cookpad, την εφαρμογή και τους όρους χρήσεις του σάιτ.

Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις αλλαγές στα στοιχεία του προφίλ σου, πατάς το μολυβάκι που υπάρχει πάνω δεξιά. Μπορείς επίσης να μοιραστείς το προφίλ σου πατώντας το εικονίδιο δίπλα στο μολυβάκι.

 

Στο WEB μπορείς να τα βρεις όλα αυτά αν πατήσεις απλώς στο εικονίδιό σου, πάνω δεξιά.

 

Στην αρχική μας σελίδα, αφού συνδεθούμε, κάτω ακριβώς από τα μπανεράκια μας, υπάρχουν δυο καρτέλες. Το “Έμπνευση” και το “Ο κύκλος σου”. Τι σημαίνουν αυτά;

 • “Έμπνευση”

Εδώ εμφανίζονται όλες οι νέες συνταγές που δημοσιεύτηκαν! Μπορείς να τις δεις και να πάρεις έμπνευση για το τι θα μαγειρέψεις, αλλά και να βρεις καινούριους συγγραφείς να ακολουθήσεις.

 • “Ο κύκλος σου”

Σε αυτή την καρτέλα μπορείς να δεις τις συνταγές και τα φωτοσχόλια όσων ακολουθείς, αλλά και τα δικά σου.

Αν η καρτέλα είναι κενή σημαίνει πως δεν έχεις ακολουθήσει ακόμα κανέναν. Εμείς σου προτείνουμε να κοιτάξεις λίγο τη ροή σου στην καρτέλα “Έμπνευση”, και να ακολουθήσεις όποιον σε… ενέπνευσε! Έτσι θα δημιουργήσεις έναν κύκλο με κόσμο με τον οποίο έχεις τα ίδια μαγειρικά γούστα και θα είναι πιο εύκολο να βρεις συνταγές που σου αρέσουν.

Καλή πλοήγηση και καλή σας όρεξη!

Ό,τι μαγειρέψαμε ή ότι θέλουμε να μαγειρέψουμε μπορούμε να τα κρατήσουμε στα «Αποθηκευμένα μας» ώστε να έχουμε πάντα εύκολη πρόσβαση σε αυτή!

Αν βρήκες λοιπόν μια συνταγή που σου άρεσε και θέλεις οπωσδήποτε να την κρατήσεις κάπου αποθηκευμένη για να έχεις πρόσβαση όπου και αν είσαι, είναι πανεύκολο! Αφού τη βρείς, μπες μέσα στη συνταγή και στο πάνω μέρος δεξιά θα δεις το σηματάκι του σελιδοδείκτη. Πάτησέ το και… αυτό ήταν!

(στο web το σηματάκι αυτό θα το βρεις πάνω δεξιά στη συνταγή)

Μόλις γίνει λευκό, η συνταγή έχει αποθηκευτεί.

Αν όμως κάποια συνταγή σου τραβήξει την προσοχή με την πρώτη ματιά καθώς βλέπεις τη ροή σου, τότε στις καρτέλες «Ο κύκλος σου» και «Έμπνευση» μπορείς να την αποθηκεύσεις απευθείας χωρίς καν να την ανοίξεις, πατώντας το σελιδοδείκτη κάτω δεξιά, ώστε να γίνει λευκό.

Τις συνταγές που αποθηκεύεις μπορείς να τις βρεις ανά πάσα στιγμή, πηγαίνοντας στην καρτέλα «Εσύ», με την εικόνα του προφίλ σου κάτω δεξιά στην οθόνη, και έπειτα στην καρτέλα «Αποθηκευμένα»!

     

Αν για κάποιο λόγο θέλεις να σβήσεις μια συνταγή από τις αγαπημένες σου, τότε ανοίγεις τη συνταγή και πατάς πάλι πάνω στο σήμα του σελιδοδείκτη μέχρι να αποχρωματιστεί.

Στην καρτέλα αποθηκευμένα θα βρεις και όλες τις συνταγές τις οποίες έχεις δηλώσει στο παρελθόν ως Μαγειρεμένες, με ή και χωρίς φωτοσχόλιο. Οι συνταγές στις οποίες έχεις προσθέσει φωτοσχόλιο υπάρχουν επιπλέον και στην καρτέλα «Φωτοσχόλια».

Είναι πολύ εύκολο να προσθέσεις μια καινούρια συνταγή.

Στην εφαρμογή: Στο μενού που υπάρχει το κάτω μέρος της οθόνης, απλώς πατάς το μεσαίο κουμπάκι. Θα σου ανοίξει μια σειρά επιλογών. Η πρώτη επιλογή είναι “Γράψε νέα συνταγή”. Πατώντας πάνω εκεί μπορείς να προσθέσεις τη συνταγή σου.

Κάτω από αυτή την επιλογή, έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις την επεξεργασία σε άλλες συνταγές που έχεις ξεκινήσει να γράφεις, αλλά δεν έχεις δημοσιεύσει ακόμα (τα Πρόχειρά σου δηλαδή).

Στο web πατάς το κουμπάκι που λέει “Δημιουργία” πάνω δεξιά

Πώς γράφουμε τη συνταγή;

Έχεις τη δυνατότητα να γράψεις τη συνταγή σου είτε με το πληκτρολόγιο, είτε με τη χρήση μικροφώνου.

Τα απολύτως υποχρεωτικά πεδία για να μπορεί να δημοσιευθεί μια συνταγή είναι ο Τίτλος, τα Υλικά και τα Βήματα.

Εμείς προτείνουμε όμως να τη συμπληρώσεις πλήρως, βάζοντας φωτογραφία, περιγραφή, χρόνο και μερίδες. Δες εδώ πώς (αλλά και γιατί) γράφουμε μια τέλεια συνταγή.

Αν κάτι συμβεί και θέλεις να την τελειώσεις αργότερα τη συνταγή, τότε απλώς πατάς το κουμπάκι που γράφει “Έτοιμο”. Η συνταγή θα αποθηκευτεί στα Πρόχειρά σου και μπορείς να μπεις και να την αλλάξεις/ολοκληρώσεις ανά πάσα στιγμή. Για να το κάνεις αυτό, θα μπεις στη συνταγή, πατήσεις στις 3 τελίτσες δίπλα στο κουμπάκι “Δημοσίευση” και θα πατήσεις το “Αλλαγή”.

Όταν τελειώσεις πατάς το κουτάκι «Δημοσίευση» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης σου. Η συνταγή σου έχει δημοσιευθεί!

Πώς κάνουμε διορθώσεις:

Αν δημοσίευσες την συνταγή σου και ανακάλυψες πως ξέχασες κάποιο υλικό ή παρέλειψες κάποια λεπτομέρεια στην εκτέλεση, τότε μην πανικοβληθείς! Μπορείς να κάνεις διορθώσεις στις συνταγές σου ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μετά που τις έχεις δημοσιεύσει.

Από την εφαρμογή: Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα μπεις στη συνταγή που θες και θα πατήσεις τις 3 τελίτσες πάνω δεξιά στην οθόνη σου. Θα πατήσεις το “Αλλαγή” και… αυτό ήταν! Θα κάνεις τις αλλαγές που θες και μετά θα πατήσεις το κουμπάκι “Έτοιμο”.

Από το web: θα πατήσεις απλώς το κουμπάκι που γράφει “Επεξεργασία συνταγής” πάνω αριστερά στη σελίδα της συνταγής που θες. Οι διορθώσεις αποθηκεύονται αυτόματα!

 

Διάλεξες μια από τις χιλιάδες συνταγές μας και τη μαγείρεψες; Είναι ώρα να κάνεις ένα Φωτοσχόλιο! Πολύ απλά δηλαδή να γράψεις το σχόλιό σου, συνοδεύοντάς το με μια φωτογραφία, ώστε να δείξεις σε όλους πώς έγινε το πιάτο σου.

Στην εφαρμογή: Πας στη σελίδα της συνταγής που μόλις μαγείρεψες. Πάνω δεξιά στην οθόνη έχει 3 εικονίδια. Το πρώτο είναι μια φωτογραφική μηχανή και αν πατήσεις εκεί, σε πάει κατευθείαν στο κάτω μέρος της συνταγής που είναι η ενότητα των Φωτοσχολίων. Εκεί θα δεις τυχόν Φωτοσχόλια που έχουν αφήσει άλλοι, αλλά και μπορείς να προσθέσεις το δικό σου! Πατάς απλώς το κουμπάκι «Στείλε Φωτοσχόλιο».

Όταν το πατήσεις θα μπεις στη συλλογή των φωτογραφιών σου. Επιλέγεις τη φωτογραφία που είναι σχετική με τη συνταγή και τότε ανοίγει ένα πλαίσιο που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο». Εκεί θα γράψεις τις εντυπώσεις σου και αν τυχόν έκανες κάποια παραλλαγή, καλό είναι να την αναφέρεις και αυτήν.

Όταν είσαι έτοιμος πατάς το βελάκι και τότε το Φωτοσχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα και εμφανίζεται στη ροή τη δική σου, αλλά και όσων σε ακολουθούν.

Αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις το φωτοσχόλιό σου να είναι ορατό σε όσους σε ακολουθούν, τότε φρόντισε να ξετικάρεις την επιλογή «Μοιράσου με τους ακόλουθους σου στη ροή».

Με το που θα προσθέσεις το Φωτοσχόλιό σου, αυτό θα εμφανίζεται σε 2 σημεία:

 1. Στη ροή (εδώ το βλέπουν όσοι μας ακολουθούν)
 2. Μέσα στη συνταγή (εδώ το βλέπουν όλοι)

Στο web: θα πας στη σελίδα της συνταγής που μαγείρεψες και θα κατέβεις στο κάτω μέρος της. Εκεί, στο χώρο για τα Φωτοσχόλια, θα δεις και πάλι το κουμπάκι “Πρόσθεσε Φωτοσχόλιο” και ακολουθείς την ίδια διαδικασία.

Απλά σχόλια ή ερωτήσεις

Αν θέλεις να αφήσεις μόνο σχόλιο, χωρίς φωτογραφία, τότε πας στο πεδίο  «Σχόλια» και πατάς το πεδίο που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο».

Αν θέλεις να κάνεις μία ερώτηση, τότε πας στο πεδίο  «Ερωτήσεις» και πατάς το κουμπί «Κάνε μια ερώτηση».

 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μας έχεις όλη την ώρα συντροφιά σου, είναι φυσικά η εφαρμογή μας!

Πιστός σου φίλος, θα είναι πάντα μπροστά στα μάτια σου και έτοιμη να σε βοηθήσει να βρεις τι θα μαγειρέψεις! Επιπλέον είναι πιο εύκολο να προσθέσεις τις δικές σου συνταγές αφού έχεις πιο εύκολη πρόσβαση στις φωτογραφίες σου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ακόμα για να κατεβάσεις την εφαρμογή, μπορείς να αποθηκεύσεις τις συνταγές που σου αρέσουν, να προσθέσεις τις δικές σου, να αναζητήσεις νέες ιδέες και εμπνεύσεις, αλλά και να κάνεις chat με όποιον φίλο ή γκρουπ φίλων θέλεις από την παρέα!

Είναι πολύ απλό να κατεβάσεις την εφαρμογή για κινητά android αλλά και για κινητά iOS

 

Αν κάποιος χρήστης ανεβάζει συνταγές που σου αρέσουν, μπορείς να τον “ακολουθήσεις”, ώστε να βλέπεις πρώτος τις καινούργιες συνταγές ή τα Φωτοσχόλια που δημοσιεύει. Είναι ένας τρόπος για να εντοπίζεις και τις πιο “αξιόπιστες” συνταγές για εσένα προσωπικά.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το κουμπάκι «Ακολούθησε». Θα το βρεις:

 1. Μέσα από ροή. Πιο συγκεκριμένα θα παρατηρήσεις πως στις συνταγές που βρίσκονται στην καρτέλα «Έμπνευση» , υπάρχει σε κάθε μία πάνω δεξιά 3 τελείες. Αν τις πατήσεις θα σου εμφανιστούν 3 επιλογές. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η επιλογή “Ακολούθησε”.
 2. Μέσα από τη συνταγή του συγγραφέα. Θα βρεις το κουμπάκι “Ακολούθησε” ακριβώς κάτω από την εκτέλεση της συνταγής.
 3. Μέσα από προφίλ του. Θα βρεις το κουμπάκι “Ακολούθησε” ακριβώς δίπλα από την εικόνα του προφίλ του.

Πάτησέ το ώστε να γράψει «Ακολουθώ» και από κει και πέρα θα βλέπεις στη ροή της αρχικής σου σελίδας, στην καρτέλα «Ο Κύκλος σου» δηλαδή, κάθε νέα συνταγή που προσθέτει η μαγειρεύει!

Αν κάποια στιγμή θέλεις να σταματήσεις να ακολουθείς έναν μάγειρα, απλά πατάς το «Ακολουθώ» και το απενεργοποιείς.

Σχετικά με το login

Μία από τις πιο όμορφες λειτουργίες της Cookpad είναι η πολυεθνικότητά της, καθώς υποστηρίζει πολλές γλώσσες. Αν λοιπόν είστε και εσείς πολύγλωσσος, μπορείτε να δείτε συνταγές σε ένα σωρό γλώσσες!

Για να το κάνετε αυτό, απλά επιλέγετε την γλώσσα που επιθυμείτε κατά την σύνδεσή σας! Κατά την πρώτη σας προσπάθεια σύνδεσης θα πρέπει να κάνετε εγγραφή, ξεχωριστή για κάθε γλώσσα (δηλαδή θα πρέπει να κάνετε εκ νέου εγγραφή αν επιλέξετε ως γλώσσα τα Αγγλικά, ακόμα και αν έχετε ήδη λογαριασμού στην Ελληνική Cookpad!).

Αν είστε συνδεδεμένος στην εφαρμογή και επιθυμείτε να αλλάξετε γλώσσα, θα πρέπει πρώτα να αποσυνδεθείτε και μετά να ξανασυνδεθείτε επιλέγοντας την νέα γλώσσα που επιθυμείτε! Αρχικά πηγαίνετε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας και επιλέγετε το ανθρωπάκι που θα σας οδηγήσει στο μενού σας.

Όταν σας ανοίξει, πηγαίνετε στο γρανάζι και αποσυνδεθείτε. Όταν κάνετε πάλι σύνδεση, επιλέξτε μια άλλη γλώσσα, ώστε να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη Cookpad!

Αν ήσασταν ήδη μέλος των Συνταγών της Παρέας ή έχετε ήδη κάνει εγγραφή στη Cookpad, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνδεθείτε στο site! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες!

1. Εάν έχετε κάνει σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό:

Η σύνδεση πλέον θα γίνεται με το email που έχετε δώσει και τον κωδικό σας. Εάν γράψετε το όνομα χρήστη απλώς θα πάρετε ένα μήνυμα που θα σας λέει ότι η σύνδεση δεν είναι δυνατή. Εάν έχετε ξεχάσει το email με το οποίο κάνατε εγγραφή, θα πρέπει να μας στείλετε ένα μήνυμα για να σας το βρούμε.

Για να κάνετε σύνδεση μπορείτε από δυο σημεία:

login1

1. Πατώντας το γραναζάκι στην άκρη δεξιά:

Θα σας ανοίξει μια σελίδα και στο τέλος της θα δείτε τη λέξη “Σύνδεση”.

login3

Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει η φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Βάζετε το email και τον κωδικό σας.

login4

2. Πατώντας το κουμπάκι που γράφει “Εγγραφή”. Από εκεί μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή αν δεν έχει λογαριασμό, αλλά στο τέλος της φόρμας θα δείτε πως γράφει επίσης “Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε”. Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει και πάλι η παραπάνω φόρμα.

login2b

2. Εάν έχετε κάνει σύνδεση μέσω Facebook ή Google

Τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο εύκολα! Με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους (είτε με την “Εγγραφή”, είτε με την “Σύνδεση”), απλώς πατήστε το αντίστοιχο κουμπάκι, του Facebook ή του Google. Θα συνδεθείτε αυτόματα!

Εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook ή στο Google έχει το ίδιο email με αυτό που βάλατε κατά την εγγραφή σας, μπορείτε και πάλι να πατήσετε το κουμπάκι αυτό. Πχ αν έχετε βάλει στο Facebook το email που χρησιμοποιείτε στο λογαριασμό σας στις Συνταγές, πατήστε το κουμπάκι του Facebook και θα συνδεθείτε κανονικά στον λογαριασμό σας. Από εκεί και πέρα θα χρειάζεται μόνο να πατάτε αυτό το κουμπάκι για να συνδεθείτε!

Αγαπάτε τη μαγειρική και έχετε ένα σωρό τεφτέρια γεμάτα συνταγές; Σας αρέσει να ανακαλύπτετε νέες γεύσεις και να τις δοκιμάζετε; Μοιράζεστε το τραπέζι σας με γνωστούς και φίλους, αλλά θέλετε να μοιραστείτε και τις συνταγές σας με ανθρώπους σε όλον τον κόσμο; Ε, είσαστε στο σωστό μέρος! Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε εγγραφή στη Cookpad!

 1. Επισκέπτεστε το site της Cookpad ή κατεβάζετε την εφαρμογή της Cookpad στο κινητό/τάμπλετ σας.
 2. Στην οθόνη σας πάνω δεξιά εμφανίζεται το κουμπάκι “Μπες και εσύ”. Κάνετε κλικ πάνω του!
 3. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή με δύο τρόπους: είτε μέσω του email σας, είτε μέσω facebook/google.
 4. Αν επιλέξετε Εγγραφή μέσω email, ανοίγει ένα πινακάκι και γράφετε τα στοιχεία σας, όπως το όνομα χρήστη σας και το email σας. Στο όνομα χρήστη μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε, καθώς η σύνδεσή σας θα γίνεται με το δικό σας προσωπικό email.
 5. Επιλέγετε κωδικό με τουλάχιστον 6 χαρακτήρες και τον επιβεβαιώνετε.
 6. Πατάτε Δημιουργία λογαριασμού και είστε έτοιμοι να στείλετε τις συνταγές και τα φωτοσχόλιά σας!
 7. Αν επιλέξετε Εγγραφή μέσω facebook/google, τότε τα πράγματα είναι πιο απλά και συνδέεστε με τα αντίστοιχα στοιχεία σας!

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι η Cookpad θα έχει μεν πρόσβαση στο δημόσιο προφίλ σας, αλλά δεν θα μπορεί να δημοσιεύσει τίποτα στη σελίδα σας χωρίς την άδειά σας.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τον λογαριασμό σας στην Cookpad, επικοινωνήστε μαζί μας στο info-gr@cookpad.com για να προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε παρέα.

Αν παρ’ όλα αυτά εξακολουθείτε να επιθυμείτε τη διαγραφή του λογαριασμού σας, συνδεθείτε εδώ χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σας και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας διάφορα στοιχεία στο προφίλ μας που μας αφορούν, όπως πχ. το όνομα χρήστη και να προσθέσουμε την τοποθεσία μας και κάποιες πληροφορίες που θέλουμε να μοιραστούμε με τους άλλους φίλους της παρέας.

Αν συνδεόμαστε μέσω web,  πατάμε στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης στην εικόνα του προφίλ μας.

Όταν ανοίξει η σελίδα, Δες το προφίλ και Επεξεργασία προφίλ.

Αν έχουμε συνδεθεί μέσω εφαρμογής, ανοίγουμε την εφαρμογή και πατάμε την εικόνα προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Στη συνέχεια επιλέγουμε “Διόρθωση προφίλ” από τις 3 τελίτσες πάνω δεξιά και προσθέτουμε ή αλλάζουμε όποια πληροφορία θέλουμε.

Αν επιθυμούμε να αλλάξουμε το email μας, αυτό γίνεται προς το παρόν μόνο αν χρησιμοποιούμε την εφαρμογή. Αν συνδεόμαστε μέσω web, θα χρειαστεί να επικοινωνήσουμε  στο info-gr@cookpad.com με την διαχείριση.

Στο τέλος δεν ξεχνάμε να αποθηκεύσουμε για να διατηρηθούν οι νέες μας πληροφορίες!

Με τόσα που έχουμε στο μυαλό μας, πόσους κωδικούς να θυμηθούμε πια;;; Αν ξεχάσατε λοιπόν τον κωδικό σας στην Cookpad, no problem, θα σας το θυμήσουμε εμείς!

Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα μας. Πάνω δεξιά βλέπετε το κουμπάκι Σύνδεση. Το πατάτε.

Σας ανοίγει ένα παραθυράκι και στο κάτω μέρος του επιλέγετε το “Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;”

Γράφετε το email σας και πατήστε “Στείλε” για να σας αποσταλεί εκεί σύνδεσμος και να αλλάξετε τον κωδικό σας.

Mόλις το κάνετε, θα αποσταλεί αυτόματα ένα μήνυμα στη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου που γράψατε.

Πηγαίνετε στο email σας, εκεί θα βρείτε ένα μηνυματάκι από εμάς (αν δεν το βρείτε στον κύριο όγκο των μηνυμάτων σας, ελέγξτε τα Spam – ανεπιθύμητα και τις Προσφορές, μήπως έχει πάει εκεί).

Πατήστε το “Αλλαγή Κωδικού” και επιλέξτε τον νέο σας κωδικό. Πατήστε “Στείλε”.

Έτοιμοιιιιιιιιιιιι! Συνδεθείτε και απολαύστε την πλοήγησή σας στην Cookpad!

Σχετικά με τις παλιές Συνταγές της Παρέας

Αν ήσασταν ήδη μέλος των Συνταγών της Παρέας ή έχετε ήδη κάνει εγγραφή στη Cookpad, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνδεθείτε στο site! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες!

1. Εάν έχετε κάνει σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό:

Η σύνδεση πλέον θα γίνεται με το email που έχετε δώσει και τον κωδικό σας. Εάν γράψετε το όνομα χρήστη απλώς θα πάρετε ένα μήνυμα που θα σας λέει ότι η σύνδεση δεν είναι δυνατή. Εάν έχετε ξεχάσει το email με το οποίο κάνατε εγγραφή, θα πρέπει να μας στείλετε ένα μήνυμα για να σας το βρούμε.

Για να κάνετε σύνδεση μπορείτε από δυο σημεία:

login1

1. Πατώντας το γραναζάκι στην άκρη δεξιά:

Θα σας ανοίξει μια σελίδα και στο τέλος της θα δείτε τη λέξη “Σύνδεση”.

login3

Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει η φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Βάζετε το email και τον κωδικό σας.

login4

2. Πατώντας το κουμπάκι που γράφει “Εγγραφή”. Από εκεί μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή αν δεν έχει λογαριασμό, αλλά στο τέλος της φόρμας θα δείτε πως γράφει επίσης “Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε”. Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει και πάλι η παραπάνω φόρμα.

login2b

2. Εάν έχετε κάνει σύνδεση μέσω Facebook ή Google

Τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο εύκολα! Με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους (είτε με την “Εγγραφή”, είτε με την “Σύνδεση”), απλώς πατήστε το αντίστοιχο κουμπάκι, του Facebook ή του Google. Θα συνδεθείτε αυτόματα!

Εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook ή στο Google έχει το ίδιο email με αυτό που βάλατε κατά την εγγραφή σας, μπορείτε και πάλι να πατήσετε το κουμπάκι αυτό. Πχ αν έχετε βάλει στο Facebook το email που χρησιμοποιείτε στο λογαριασμό σας στις Συνταγές, πατήστε το κουμπάκι του Facebook και θα συνδεθείτε κανονικά στον λογαριασμό σας. Από εκεί και πέρα θα χρειάζεται μόνο να πατάτε αυτό το κουμπάκι για να συνδεθείτε!

Ebooks

Μας ρωτάτε πως θα κατεβάσετε και κυρίως πως θα μοιραστείτε το e-book σας από το cook-αθλον με φίλους ή στα social.

Εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πως θα το κάνετε αυτό.

Αν έχεις gmail τότε τα πράγματα είναι στα αλήθεια πολύ πολύ εύκολα.

1️⃣ Πάτησε το εικονίδιο του αρχείου που θα βρεις στο τέλος του email.
2️⃣ Αποθήκευσε το pdf αρχείο στο drive σου.
3️⃣ Άνοιξε το drive, βρες το αρχείο και πάτα τις τρεις τελίτσες και μετά το κοινή χρήση.
4️⃣ Κάνε λήψη του συνδέσμου που θα βρεις εκεί και μετά επικόλληση στα social ή στο email σου για να το μοιραστείς με όλους.

Αν τώρα έχεις yahoo mail τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα μιας και το yahoo δεν έχει drive οπότε θα πρέπει να συνδέσεις το mail σου με το drive της google, εδώ θα βρεις όλες τις οδηγίες.

Μπορείς φυσικά απλά να το στείλεις σε όσους αγαπάς με ένα mail και αυτοί να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους και να το δουν.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε κάπως και να καταφέρεις να μοιραστείς με όλους την χαρά σου.

Category: Ebooks

Load More

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: