Συχνές ερωτήσεις

Σχετικά με την εφαρμογή

Είναι πολύ πιο εύκολο να πάει κάποιος στο προφίλ του πλέον! Το εικονίδιο με την εικόνα του προφίλ βρίσκεται πάνω δεξιά και στις τρεις καρτέλες της εφαρμογής.

Αν το πατήσετε πηγαίνετε σε μια σελίδα οποία μπορείτε να βρείτε:

1- κάποιες πληροφορίες για εμάς

Αν πατήσετε το «ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ», θα δείτε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες (όπως την περιγραφή αν έχετε δώσει) καθώς και όλες τις συνταγές που έχετε δημοσιεύσει.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε αλλαγές στα στοιχεία του προφίλ σας, πατάτε το μολυβάκι που υπάρχει πάνω δεξιά.

2- Συνομιλίες & Εισερχόμενα

Εδώ θα δείτε όλες τις ειδοποιήσεις μαζεμένες. Συνομιλίες και εισερχόμενα, με μια κόκκινη βουλίτσα αν υπάρχει κάτι νέο που πρέπει να δείτε. Δε χρειάζεται φυσικά να μπαίνετε συνέχεια στο προφίλ σας για να δείτε αν έχετε κάτι καινούριο, με το που θα λάβετε κάτι θα εμφανιστεί η κόκκινη βουλίτσα στην εικόνα του προφίλ σας που τη βλέπετε όπως είπαμε παντού.

3- Τις ρυθμίσεις της εφαρμογής

Εδώ μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να βρείτε φίλους μέσα στο σάιτ ή ακόμα και να προσκαλέσετε φίλους σας από άλλα social media, καθώς και πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κοινότητα της Cookpad, την εφαρμογή και τους όρους χρήσεις του σάιτ. Επίσης από εκεί μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Ομάδα Διαχείρισης, όπως και να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις σας, έτσι ώστε να μην χάνετε κανένα νέο μας, περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

 

Η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε οργανωμένες όλες τις πρόχειρες, μαγειρεμένες και αγαπημένες σας συνταγές σε μία μόνο καρτέλα!

Το κουμπί «Οι συνταγές μου» θα το βρείτε στο κάτω μέρος της αρχικής σας σελίδας, ακριβώς στο κέντρο.

Αν το πατήσετε, θα σας ανοίξει η αντίστοιχη καρτέλα και θα διαπιστώσετε απευθείας πως είναι διαμορφωμένη σε τρεις ενότητες:

1. «Πρόχειρα».  Εδώ θα βρείτε τις συνταγές που έχετε ξεκινήσει να γράφετε και δεν έχετε δημοσιεύσει ακόμα. Αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα να γράφετε κάποια συνταγή, θα είναι κενό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να κρατήσετε μία συνταγή σας στο πρόχειρο, δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.Αν θέλετε να διαγράψετε κάποια συνταγή από τα πρόχειρα σας ή να την προσθέσετε στο «Πλάνο» σας, πατώντας το κουμπί «Δες τα όλα» θα δείτε όλη τη λίστα σας.Έπειτα κάνοντας “κλικ” στις τρεις τελίτσες που εμφανίζονται πάνω δεξιά σε κάθε εικονίτσα, θα σας εμφανιστούν οι αντίστοιχες επιλογές.

2. «Μαγειρεμένα».  Ό,τι έχετε μαγειρέψει είναι πλέον τακτοποιημένο σε ένα μέρος και μπορείτε εύκολα να δείτε και να θυμηθείτε τι σας έχει αρέσει. Οι δικές σας συνταγές μπαίνουν αυτόματα στα Μαγειρεμένα. Για να μπουν άλλες συνταγές στα Μαγειρεμένα, δε χρειάζεται να έχετε αφήσει σχόλιο ή φωτογραφία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τη σημειώσετε ως «μαγειρεμένη».

Αν πάλι θέλετε να δείτε τη λίστα όλων των συνταγών που έχετε μαγειρέψει, πατώντας το «Δες τα όλα» θα εμφανιστεί μπροστά σας. Μπορείτε ακόμα όμως να δείτε αποκλειστικά τις συνταγές που έχετε δημοσιεύσει εσείς στο κουμπί «ΔΙΚΑ ΜΟΥ» (1), αλλά και τις συνταγές των άλλων που έχετε δοκιμάσει στο κουμπί «ΑΛΛΩΝ» (2).


3. «Προς δοκιμή». Εδώ βρίσκονται όλες οι συνταγές που σας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και θα θέλετε κάποια στιγμή να τις δοκιμάσετε. Αν όμως παρόλα αυτά θέλετε να διαγράψετε κάποια συνταγή από αυτές ή να την βάλετε στο «Πλάνο» σας, τότε αρχικά πατήστε το κουμπί «Δες τα όλα».

Έπειτα κάντε “κλικ” στις τρεις τελίτσες που εμφανίζονται πάνω δεξιά σε κάθε εικονίτσα και τέλος στην επιλογή που επιθυμείτε.

Η Κοινότητα αποτελεί την καρτέλα εκείνη μέσα στην οποία μπορείτε να δείτε τι ακριβώς διαδραματίζεται στην μαγειρική μας παρέα!

Το κουμπί «Κοινότητα»  θα το βρείτε σε οποιαδήποτε σελίδα της εφαρμογής κάτω δεξιά.

Μέσα στην Κοινότητα Θα δείτε πως υπάρχουν 2 κατηγορίες. «ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ» (1) και «ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ» (2).

Στο «ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ» βλέπουμε όλη τη δραστηριότητα της μικροκοινότητας που αφορά τις συνταγές που έχουμε στο «Πλάνο» μας, αλλά και όσων έχουμε μαγειρέψει.

Στο «ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ» βλέπουμε όλη τη δραστηριότητα που αφορά τις δικές μας συνταγές, αυτές που έχουμε δημοσιεύσει εμείς δηλαδή, καθώς και τα στατιστικά αυτών, πόσοι δηλαδή την έχουν δει και πόσοι την έχουν αποθηκεύσει στα «Προς δοκιμή» τους.

    

Όταν λοιπόν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με τις συνταγές που έχετε στο «Πλάνο» σας ή κάποια δραστηριότητα στις δημοσιευμένες συνταγές σας, τότε πάνω στο κουμπί της κοινότητας θα εμφανιστεί μία κόκκινη βουλίτσα.

Στην αρχική σελίδα στην καρτέλα «Ανακάλυψε» της εφαρμογής μας θα βρεις πάντα καινούριες και ενδιαφέρουσες ιδέες!

Με το που θα ανοίξεις την εφαρμογή θα δεις μια συνεχόμενη ροή πληροφοριών. Πιο συγκεκριμένα βλέπετε!

  • Την «Αναζήτηση». Δες όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

  • Τις  συνταγές που πρόσθεσαν οι φίλοι της παρέας τους οποίους ακολουθείς! Αν έχετε τα ίδια μαγειρικά γούστα, τότε θα πάρεις πολλές ιδέες από την κουζίνα τους!

  • Καθώς κατεβαίνεις προς τα κάτω (scroll down) για να δεις τις λαχταριστές νοστιμιές που μαγειρεύουν αυτοί που ακολουθείς, τότε θα σου εμφανιστεί το εξής μήνυμα:

Αυτό σημαίνει ότι η περιήγηση στις συνταγές αυτών που ακολουθείς ολοκληρώθηκε. Αν έχασες όμως κάποια παλαιότερη λεπτομέρεια, τώρα μπορείς να την δεις πατώντας απλά το κουμπί «Δες παλαιότερη δραστηριότητα». Έτσι πλέον δεν θα χάνεις τίποτα, ποτέ!

  •  Όλες οι καινούργιες συνταγές που έχουν προστεθεί από τους φίλους της παρέας και εγκριθεί από τους διαχειριστές! Έτσι θα ξέρεις πάντα τι νέο υπάρχει στις κουζίνες των άλλων μελών!

  • Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται το «Πλάνο». Δες όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

  • Το «Προφίλ» πάνω δεξιά στην αρχική σας σελίδα. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 

Στην μετά GDPR εποχή, οι ειδοποιήσεις που λαμβάνει κάποιος έχουν μειωθεί αυτόματα στο ελάχιστο (ευτυχώς), με αυτόν τον τρόπο όμως χάνουμε συχνά και πληροφορίες που μπορεί να μας ενδιαφέρουν (δυστυχώς)! Για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα μας συμβεί στην Cookpad, δεν έχουμε παρά να ρυθμίσουμε τις πληροφορίες για τις οποίες επιθυμούμε να μας έρχονται ειδοποιήσεις!

Πρώτα πρώτα μπαίνουμε στην εφαρμογή της Cookpad και πηγαίνουμε στο εικονίδιο του «Προφίλ» που βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη.

 

Εκεί υπάρχουν οι «Ρυθμίσεις Εφαρμογής» και επιλέγουμε τις «Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων»

και είμαστε πλέον σε θέση να επιλέξουμε ποιες ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται στο κινητό μας χωρίς να πρέπει να ανοίξουμε την εφαρμογή (πχ. να μας δείχνει ειδοποίηση στην οθόνη του κινητού μας όταν λαμβάνουμε ένα μήνυμα ή ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε δραστηριότητα σε chat) και πότε θα λαμβάνουμε email από την Cookpad.

Για να είναι ενεργοποιημένες οι ειδοποιήσεις μας, θα πρέπει το κυκλάκι δίπλα τους να φαίνεται πορτοκαλί. Αν φαίνεται γκρι, απλά πατάμε πάνω του!

Μπορούμε έτσι να επιλέξουμε αν θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις στην αρχική οθόνη του κινητού μας, χωρίς να ανοίξουμε την εφαρμογή, σχετικά με μηνύματα chat που λάβαμε, σχόλια ή φωτογραφίες που κάποιος άφησε στις συνταγές μας, καθώς και με νόστιμα νέα από την Cookpad! Επιπλέον θα μπορούμε να επιλέξουμε τι email θέλουμε να λαμβάνουμε από την  Cookpad. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να ξέρουμε πότε συμβαίνει κάτι στον λογαριασμό μας χωρίς να χρειάζεται να μπούμε στην εφαρμογή, ώστε να μην χάνουμε σημαντικές πληροφορίες!

Η μαγειρική είναι τεράστια ανταμοιβή από μόνη της για την γεύση και τις οικογενειακές στιγμές που μας χαρίζει. Είναι όμως και μοίρασμα. Αν θέλουμε λοιπόν να μοιραστούμε τις συνταγές που έχουμε προσθέσει εμείς ή οι άλλοι στην Cookpad, είναι πιο εύκολο από ποτέ, ειδικά μέσα από την εφαρμογή μας!

Αρχικά πηγαίνετε στην σελίδα της συνταγής που θέλετε να μοιραστείτε. Πάνω δεξιά μπορείτε να δείτε το σήμα της λειτουργίας του μοιράσματος.

Σε Android                                                       Σε iOS

   

Σας δίνεται η επιλογή να μοιραστείτε την συνταγή είτε μέσα στην εφαρμογή, στο chat, είτε σε οποιαδήποτε εφαρμογή που έχετε εγκατεστημένη στο κινητό σας.

Σε Android                                                     Σε iOS

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε τη συνταγή μέσα στο chat, επιλέγετε το «Μοιράσου τη συνταγή μέσω Chat» και επιλέξτε σε ποιο προσωπικό ή chat room θα την μοιραστείτε!

Αν θέλετε να την μοιραστείτε κάπου αλλού, επιλέξτε το «Μοιράσου τη συνταγή σου μέσω…» και διαλέξτε σε ποια εφαρμογή (fb, viber κλπ.) θέλετε να την μοιραστείτε!

Σε Android                                                     Σε iOS

   

 

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε ένα σάιτ συνταγών σαν το δικό μας είναι να μπορεί κανείς να ψάξει και να βρει εύκολα ό,τι θέλει.

Μπορεί να είναι ένα συγκεκριμένο πιάτο (σήμερα θέλω να φτιάξω Μουσακά), υλικά που έχω στο ντουλάπι μου (θέλω συνταγή με ντομάτες και πιπεριές) ή να βρω έναν φίλο και τις συνταγές του (αφού ξέρω πως η Ναυσικά βάζει ωραία γλυκά…).

Οι οδηγίες εδώ είναι για το πώς κάνουμε αναζήτηση στην εφαρμογή. Αν μπαίνετε από υπολογιστή, σας έχουμε εδώ τις οδηγίες.

Δείτε λοιπόν τι εύκολα που γίνεται η αναζήτηση:

Το πεδίο της αναζήτησης δε γίνεται να το χάσετε, είναι τεράστιο και μπροστά μας ακριβώς μόλις μπαίνουμε στην εφαρμογή.

Αν θέλουμε να ψάξουμε για συγκεκριμένο πιάτο, απλώς γράφουμε το όνομα του πιάτου εκεί.

Πατάμε την αναζήτηση και αμέσως θα έχουμε τα αποτελέσματα:

Αν θέλουμε να ψάξουμε με υλικά, γράφουμε στο πεδίο τα υλικά που θέλουμε. Για παράδειγμα, πατάμε στην αναζήτηση «Ντομάτες Πιπεριές» και έχουμε και πάλι τα αποτελέσματα, συνταγές που περιέχουν ντομάτες και πιπεριές.

 

Ακόμα, αν αναζητήστε κάποιο πιάτο ή υλικό από το οποίο υπάρχουν σχετικές συνταγές αποθηκευμένες στα «Προς δοκιμή» σας, τότε θα διαπιστώσετε ότι αν για παράδειγμα πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση τη λέξη «Γεμιστά», καθώς ακολουθείτε την πορεία της ροής προς κάτω θα σας εμφανίσει την ένδειξη «Προς δοκιμή», έτσι η εφαρμογή μας σας υπενθυμίζει να τα επισκεφθείτε και να δείτε ποιες συνταγές με γεμιστά έχετε αποθηκεύσει.

Επίσης, κάνοντας αναζήτηση κάποιο φαγητό, τότε πάνω πάνω στην οθόνη σας θα σας εμφανιστούν αντίστοιχες συνταγές από αυτές που έχετε μαγειρέψει.

 

Η αναζήτηση δουλεύει ακόμα και για πράγματα που ΔΕΝ θέλουμε να έχουμε στο πιάτο μας ή συστατικά που μας λείπουν. Για παράδειγμα αν θέλουμε να φτιάξουμε μουσακά αλλά μας λείπουν οι πατάτες. Γράφουμε στο πεδίο αναζήτησης «μουσακάς χωρίς πατάτες» και έχουμε όλες τις συνταγές για μουσακά που δεν περιέχουν πατάτες

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ξανά πως η αναζήτηση είναι κάτι που “χτίζουμε” καθημερινά. Αν, παρά τις προσπάθειές μας, βρείτε κάτι που δε δουλεύει σωστά, που δε σας βγάζει τα αποτελέσματα που θέλατε, στείλτε μας ένα μηνυματάκι στο info-gr@cookpad.com κι εμείς θα φροντίσουμε να το διορθώσουμε!

Αν πάλι θέλουμε να ψάξουμε για φίλους μας, τότε πάμε στο πεδίο της αναζήτησης και γράφουμε το όνομα.

       

Θα μας βγάλει αποτελέσματα από συνταγές που περιέχουν το συγκεκριμένο όνομα, που τις έχει βάλει κάποιος με αυτό το όνομα χρήστη.

Μπορούμε ακόμα να αναζητήσουμε μια συγκεκριμένη συνταγή από συγκεκριμένο χρήστη. Αν για παράδειγμα θέλουμε Μπριάμ από τη kimwlos, τότε γράφουμε αυτές τις δυο λέξεις στην αναζήτηση και ιδού τα αποτελέσματα:

Μπορούμε λοιπόν να βρούμε ό,τι θέλουμε μέσα στο σάιτ!

Μην ξεχάσετε αν βρείτε συνταγή και τη φτιάξετε, να αφήσετε σχόλιο με φωτογραφία είτε χρησιμοποιείτε Android, είτε iOS

Μέσω της εφαρμογής της Cookpad έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε άμεσα και γρήγορα με όλα τα μέλη, είτε ιδιωτικά με τον καθένα ξεχωριστά, είτε κάνοντας μια ομαδική συζήτηση.

Πάμε να δούμε πώς γίνεται αυτό πρώτα για το iOs

Ανοίγοντας την εφαρμογή θα πατήσετε αρχικά πάνω δεξιά το εικονίδιο του προφίλ σας και στη συνέχεια το πλαίσιο «Συνομιλίες». Εκεί μπορείτε να δείτε τις ήδη υπάρχουσες συνομιλίες σας, τις προσκλήσεις που σας έχουν έρθει για μια νέα συνομιλία ή να ξεκινήσετε εσείς καινούριες.

   

(1). Αν πατήσετε το μολυβάκι πάνω δεξιά στην οθόνη σας, μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα συζήτηση, ατομική ή ομαδική.

(2). Αν πατήσετε το πεδίο αναζήτησης μπορείτε να ψάξετε ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες συζητήσεις σας.

Πατώντας το μολυβάκι λοιπόν, πάμε να δούμε πώς γίνεται μια νέα συζήτηση:

Αν πατήσετε στα ονόματα (1) θα ξεκινήσετε μια ατομική συζήτηση με όποιον από τους φίλους σας που ακολουθείτε θέλετε.

Αν θέλετε να κάνετε μια ομαδική συζήτηση θα πατήσετε το (2)

Από τη στιγμή που πατάτε το (2) θα μπείτε σε μια οθόνη στην οποία μπορείτε να επιλέξετε με ποιους θα κάνετε την ομαδική συζήτηση. Μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν όσα άτομα θέλετε (φανταζόμαστε πως τα 100 που είναι το όριο είναι αρκετά!)

Για android τα πράγματα είναι σχεδόν ίδια.

Θα πρέπει να πατήσετε εκεί που δείχνει το βελάκι για να ξεκινήσετε το πρώτο σας chat.
Μετά, μπορείτε είτε να κάνετε συζήτηση με ένα άτομο (επιλέγοντας κάποιο από τη λίστα των ατόμων που ακολουθείτε όπως φαίνεται εδώ) ή να δημιουργήσετε μια ομαδική συζήτηση, πατώντας εκεί που είναι το (2). Θα σας παει σε σελίδα όπου μπορείτε να διαλέξετε όσα άτομα θέλετε να βάλετε στην ομαδική αυτή συζήτηση (και πάλι ελπίζουμε τα 100 να είναι αρκετά μεγάλο νούμερο!)

Μπορείτε να δώσετε όνομα στην ομάδα σας (το οποίο μπορείτε να αλλάξετε μετά). Από τη στιγμή που θα την ξεκινήσετε όλοι οι χρήστες που προσθέσατε στην ομαδική συζήτηση θα λάβουν πρόσκληση για να συμμετάσχουν.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε ατομική συζήτηση (θέλετε να μιλάτε με κάποιον φίλο / συγγενή ή θέλετε να ρωτήσετε κάποιον συγγραφέα κάτι για τη συνταγή του ή κάποιον που άφησε σχόλιο με φωτογραφία και σας άρεσε), τότε γίνεται και πιο εύκολα. Απλώς πάτε στο προφίλ του χρήστη αυτού και θα δείτε εκεί το σηματάκι για το “τσατ”. Πατώντας εκεί και πάλι θα πάρει πρόσκληση ο χρήστης και εφόσον δεχτεί θα μπορείτε να κάνετε τη συνομιλία σας.

Σε Android                                                        Σε iOS

   

 

Και στις δυο εφαρμογές όμως έχετε τις εξής δυνατότητες:
Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να φύγετε από μια συζήτηση, να μην αποδεχτείτε την πρόσκληση κάποιου που θέλει να μιλήσει μαζί σας ή ακόμα και να αποκλείσετε ή να αναφέρετε έναν χρήστη που φέρετε απρεπώς (από το γραναζάκι που έχει μέσα στη συζήτηση), καθώς και να διαγράψετε την συζήτηση. Έτσι θα είστε πάντα σίγουροι πως μιλάμε μεν ελεύθερα με τους υπόλοιπους χρήστες, αλλά πάντα υπάρχει ασφάλεια και σιγουριά στις συζητήσεις αυτές.

Επίσης έχετε την επιλογή να έχετε ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις για την κάθε μια συζήτηση ξεχωριστά (και πάλι από το γραναζάκι), ανάλογα αν θέλετε να σας ενημερώνει το κινητό σας για τα νέα ποστ στο chat χωρίς να μπείτε μέσα στην εφαρμογή.

Καλές συνομιλίες!!!

Υπάρχουν συνταγές που για χίλιους δύο λόγους θέλετε να τις προσθέσετε στο site σταδιακά, ή και να τις κρατήσετε για πάντα στα πρόχειρα, μόνο για εσάς. Αυτό είναι εύκολο!

Ξεκινάτε να γράψετε την συνταγή σας:

Στο iOS αν θέλετε να την ολοκληρώσετε άλλη στιγμή ή να κάνετε κάποιες αλλαγές πριν την δημοσιεύσετε, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε, αποθηκεύοντας την στα «Πρόχειρα». Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είτε έχετε ολοκληρώσει όλα τα βήματα, είτε όχι είναι να πατήσετε απλά την επιλογή «Χ», έπειτα «Αποθήκευση και έξοδος» και έτσι η συνταγή σας θα μεταφερθεί στα «Πρόχειρα».

   

Σε αντίθεση με το iOS στο Android η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είτε έχετε ολοκληρώσει όλα τα βήματα, είτε όχι είναι να πατήσετε απλά το βελάκι που πάει πίσω και έτσι η συνταγή σας θα μεταφερθεί αυτόματα στα «Πρόχειρα».

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να την κρατήσετε για πάντα στο πρόχειρο. Αν πάλι όχι και είστε από iOS τότε έχετε την δυνατότητα αν δεν είναι ολοκληρωμένη να την επεξεργαστείτε πατώντας πρώτα τις τρεις τελείες πάνω δεξιά και έπειτα την επιλογή «Αλλαγή» ή αν είναι ολοκληρωμένη την δημοσιεύσετε πατώντας την επιλογή .

   

Στο Android πάλι η διαδικασία αυτή γίνεται απευθείας. Έτσι όταν την ολοκληρώσετε το μόνο που πρέπει να κάνετε για να την μοιραστείτε μαζί μας είναι να πατήσετε το κουμπί  «Δημοσίευση».

Τις συνταγές που αποθηκεύετε στο πρόχειρο μπορείτε να τις βλέπετε μόνο εσείς (και οι διαχειριστές της σελίδας, μέσω της διαχείρισης).

Αν επιθυμείτε να δείτε όλες τις πρόχειρες συνταγές σας, τότε κάνετε ένα απλό κλικ στην καρτέλα «Οι συνταγές μου». Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα σας εμφανιστεί πάνω πάνω είναι τα «Πρόχειρα». Τέλος κάνοντας κλικ στο «Δες τα όλα» θα σας εμφανιστεί η λίστα από τις πρόχειρες συνταγές σας.

Οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε όταν θα την έχετε ολοκληρώσει ή και τελειοποιήσει θα μπορείτε να μπείτε στην πρόχειρη συνταγή σας και να την δημοσιεύσετε.

Βρήκατε μια συνταγή που σας άρεσε και θέλετε οπωσδήποτε να την κρατήσετε κάπου αποθηκευμένη για να έχετε πρόσβαση όπου και αν είστε; Ε, τότε προσθέστε την στις αγαπημένες σας συνταγές!

Αφού την βρείτε, πηγαίνετε στην συνταγή και στο πάνω μέρος βρείτε το σηματάκι του σελιδοδείκτη και πατήστε το!

Μόλις γίνει λευκό, η συνταγή θα έχει αποθηκευτεί στα προς δοκιμή σας!

 

Αν όμως κάποια συνταγή σας τραβήξει με την πρώτη ματιά καθώς κάνετε scroll down, τότε μπορείτε να την  αποθηκεύσετε απευθείας στις αγαπημένες σας χωρίς καν να την ανοίξετε, πατώντας απλά πάλι τον σελιδοδείκτη μέχρι να γίνει λευκός.

 

Μπορείτε να την βρείτε ανά πάσα στιγμή, πηγαίνοντας από την αρχική σελίδα στο μενού σας, και επιλέγοντας την καρτέλα «Οι συνταγές μου» και συγκεκριμένα στα «Προς δοκιμή»!

Επίσης, αν για κάποιο λόγο θέλετε να σβήσετε μια συνταγή από τις αγαπημένες σας, τότε ανοίξτε τη συνταγή και πατήστε πάλι πάνω στο σήμα του σελιδοδείκτη μέχρι να αποχρωματιστεί.

Αν, για οποιονδήποτε λόγο, θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα από κάποιον συγκεκριμένο χρήστη, μπορείτε απλά να τον αποκλείσετε!

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Πηγαίνετε στην συζήτηση με τον χρήστη και πατήστε το γραναζάκι πάνω δεξιά.

Στην σελίδα που θα σας ανοίξει μπορείτε να αποκλείσετε ή να αναφέρετε τον χρήστη, αν δεν θέλετε πλέον να μπορεί να επικοινωνεί μαζί σας, καθώς και να διαγράψετε την συζήτηση που είχατε μαζί του.

Σε iOS                                                                              Σε Android

        

Εύκολα και γρήγορα είναι στο χέρι σας να επιλέξετε τους χρήστες που θα μπορούν να σας στέλνουν ένα μήνυμα!

Η εφαρμογή μας σας δίνει την δυνατότητα να προσθέτετε την συνταγή σας την ώρα που την μαγειρεύετε!

Πατώντας στην καρτέλα «Οι συνταγές μου», η πρώτη ενότητα που βλέπετε είναι τα «Πρόχειρα», συνταγές δηλαδή που έχετε ξεκινήσει να γράφετε και δεν έχετε δημοσιεύσει. Αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα να γράφετε κάποια συνταγή, θα είναι κενό.

Θα πατήσετε το κουτάκι «Πρόσθεσε συνταγή» και θα ξεκινήσετε να γράφετε τη συνταγή σας. Γράψτε με την ή με την χρήση του πληκτρολογίου ή με τη χρήση μικροφώνου. Ξεκινήστε γράφοντας οπωσδήποτε τον τίτλο της συνταγής, τα υλικά και την εκτέλεσή της.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή, αλλά χωρίς να είναι και απαραίτητο, να προσθέσετε φωτογραφία(1), κάποια λόγια για την ιστορία της συνταγή σας(2), αλλά και των αριθμό των μερίδων που βγάζει(3).

Προσθέστε όλα τα υλικά της συνταγής σας με τις ποσότητές τους και στη συνέχεια προσθέστε αναλυτικά τα βήματα της εκτέλεσης, προσέχοντας ώστε να συμπεριλάβετε όλα τα υλικά σας. Όταν την ολοκληρώσετε θα πατήσετε  “Έτοιμο” και η συνταγή θα δημοσιευτεί.

Αν δημοσιεύσατε την συνταγή σας και ανακαλύψετε πως ξεχάσατε κάποιο υλικό ή παραλείψατε κάποια λεπτομέρεια στην εκτέλεση, τότε μην πανικοβληθείτε. Διορθώσεις στις συνταγές σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν αυτές έχουν περάσει από την διαδικασία της έγκρισης και έχουν δημοσιευθεί.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Πηγαίνετε στην καρτέλα «Οι συνταγές μου» και στα «Μαγειρεμένα». Επιλέξτε τη συνταγή που θέλετε να διορθώσετε. Πατήστε το κουμπάκι «Διόρθωση».

 Βρείτε το σημείο που θέλετε να παρέμβετε και πραγματοποιείστε την διόρθωση, όταν την ολοκληρώσετε πατήστε το κουμπί «Έτοιμο», και η διόρθωση που κάνατε θα αποθηκευτεί απευθείας.

Από τις 3 καρτέλες που υπάρχουν στο κάτω μέρος της οθόνης σας επιλέγετε αυτήν που γράφει «Οι συνταγές μου». Πατώντας σε αυτήν την καρτέλα η πρώτη ενότητα που εμφανίζεται γράφει «Πρόχειρα», δηλαδή συνταγές που έχετε ξεκινήσει να γράφετε και δεν έχετε δημοσιεύσει ακόμα. Αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα να γράφετε κάποια συνταγή, θα είναι κενό.

 

Κάτω από την πρώτη ενότητα «Πρόχειρα» θα πατήσετε πάνω στην πρώτη καρτέλα που γράφει «Βάλε τη συνταγή σου» και έτσι θα ξεκινήσετε να γράφετε συνταγή.

Γράψτε με το πληκτρολόγιο ή με τη χρήση μικροφώνου τη συνταγή σας. Ξεκινήστε γράφοντας οπωσδήποτε τον τίτλο της συνταγής, τα υλικά και την εκτέλεσή της. 

 

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή, αλλά χωρίς να είναι και απαραίτητο, να προσθέσετε φωτογραφία (1), κάποια λόγια για την ιστορία της συνταγή σας (2), των αριθμό των μερίδων που βγάζει (3), αλλά και την συνολική ώρα που απαιτείται για να ετοιμαστεί η συνταγή (4).

Προσθέστε όλα τα υλικά της συνταγής σας με τις ποσότητές τους και στη συνέχεια προσθέστε αναλυτικά τα βήματα της εκτέλεσης, προσέχοντας ώστε να συμπεριλάβετε όλα τα υλικά σας. Όταν τελειώσετε πατάτε το πράσινο κουτάκι «Δημοσίευση» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Τότε εμφανίζεται το μήνυμα “Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι”.

Στα υλικά της συνταγής σας δίνεται η επιλογή να χωρίσετε τα υλικά σε ενότητες πατώντας πάνω στο «Ενότητα». Όταν πατήσετε στο «Ενότητα» στη συνέχεια γράφει «Τίτλος ενότητας». Αυτό είναι χρήσιμο σε πιο περίπλοκες συνταγές, αν π.χ. γράφετε συνταγή για τούρτα, μπορείτε να χωρίσετε 2 ενότητες υλικών, μια με τίτλο «παντεσπάνι» και μια με τίτλο «κρέμα».

Αν δημοσιεύσατε την συνταγή σας και ανακαλύψετε πως ξεχάσατε κάποιο υλικό ή παραλείψατε κάποια λεπτομέρεια στην εκτέλεση, τότε μην πανικοβληθείτε. Διορθώσεις στις συνταγές σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν αυτές έχουν περάσει από την διαδικασία της έγκρισης και έχουν δημοσιευθεί.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Πηγαίνετε στην καρτέλα «Οι συνταγές μου» και από εκεί στα «Μαγειρεμένα» και από εκεί στα «ΔΙΚΑ ΜΟΥ». Επιλέξτε τη συνταγή που θέλετε να διορθώσετε. Πατήστε στο κουτάκι «ΑΛΛΑΓΗ» πάνω δεξιά στην οθόνη. Όταν τελειώσετε τις αλλαγές σας πατήστε πάνω δεξιά στην οθόνη στο κουτάκι «ΔΙΟΡΘΩΣΗ».

Βρείτε το σημείο που θέλετε να παρέμβετε και πραγματοποιείστε την διόρθωση, όταν την ολοκληρώσετε πατήστε το κουμπί «Έτοιμο», και η διόρθωση που κάνατε θα αποθηκευτεί απευθείας.

Διαλέξατε μια από τις χιλιάδες συνταγές μας και τη μαγειρέψατε; Είναι ώρα να αφήσετε σχόλιο και φωτογραφία! Όταν βάλετε μια συνταγή στο «Πλάνο» σας, την ώρα που τη βλέπετε είναι πλέον πολύ εύκολο να προσθέσετε τη φωτογραφία σας.

Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας της συνταγής, υπάρχει το κουμπάκι «Γράψε κάτι για τη συνταγή – Δες ημερολόγιο».

Έτσι μπαίνουμε στο προσωπικό μας «Ημερολόγιο μαγειρέματος» για τη συνταγή και ανοίγει ένα πλαίσιο που έχει χώρο για να γράψουμε το σχόλιο μας και γράφει «Πες μας τι δοκίμασες» και δεξιά το σηματάκι της φωτογραφικής μηχανής για να επιλέξουμε τη φωτογραφία από τη συλλογή μας.

Πατάμε το βελάκι όταν είμαστε έτοιμοι.

Με το που θα προσθέσετε τη φωτογραφία σας, αυτή θα εμφανίζεται σε 2 σημεία:

  1. Πάνω στη κεντρική φωτογραφία της συνταγής (εδώ τη βλέπετε μόνο εσείς)
  2. Μέσα στο «Ημερολόγιο Μαγειρεμάτων» σας (εδώ τη βλέπουν όλοι)

 

Αν μπαίνεις από iOS δες ΕΔΩ.

Αν μπαίνεις από Web δες ΕΔΩ.

Διαλέξατε μια από τις χιλιάδες συνταγές μας και τη μαγειρέψατε; Είναι ώρα να αφήσετε σχόλιο και φωτογραφία! Όταν βάλετε μια συνταγή στο «Πλάνο» σας, την ώρα που τη βλέπετε είναι πλέον πολύ εύκολο να προσθέσετε τη φωτογραφία σας. Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας της συνταγής, υπάρχει το κουμπάκι «Άνοιξε», αν το πατήσετε θα μπείτε στο δικό σας μαγειρικό ημερολόγιο. 

Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει το πλαίσιο «Πρόσθεσε σχόλιο» , αν θέλετε να αφήσετε μόνο σχόλιο θα το γράψετε εκεί. Αν θέλετε να αφήσετε φωτογραφία με/ή χωρίς σχόλιο θα πατήσετε το σηματάκι της φωτογραφικής μηχανής, θα επιλέξετε τη φωτογραφία από τη συλλογή σας και αν θέλετε θα γράψετε και το σχόλιο σας στο πλαίσιο που εμφανίζεται. Όταν είστε έτοιμοι πατήστε το βελάκι.

Με το που θα προσθέσετε τη φωτογραφία σας, αυτή θα εμφανίζεται σε 2 σημεία:

  1. Πάνω στη κεντρική φωτογραφία της συνταγής (εδώ τη βλέπετε μόνο εσείς)
  2. Μέσα στο «Ημερολόγιο Μαγειρεμάτων» σας (εδώ τη βλέπουν όλοι)

Όταν ανεβάζουμε μια δική μας συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε κατά τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή μια δική μας φωτογραφία που θα εμφανίζεται ως κεντρική της συνταγής.

Στην κορυφή δεξιά της κάθε συνταγής μας υπάρχει ένα πλαίσιο που γράφει «Αλλαγή».

 

Το πατάμε και επιλέγουμε «Πρόσθεσε φωτογραφία».

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε και να επιλέξουμε μια φωτογραφία που έχουμε τραβήξει εμείς από τον υπολογιστή μας ή το κινητό μας και να πατήσουμε το “Έτοιμο” για να αποθηκευτεί. Αν κάνουμε κάποιο λάθος, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να την διορθώσουμε ή και να την διαγράψουμε. Μεγάλη προσοχή όμως όλες οι φωτογραφίες να είναι τραβηγμένες από εμάς. Δεν επιτρέπεται να ανεβάζουμε φωτογραφίες άλλων, που έχουμε βρει στο διαδίκτυο ή που υπάρχουν σε περιοδικά, βιβλία κλπ.

Κάθε συγγραφέας συνταγής μπορεί να ανεβάσει και άλλες φωτογραφίες για κάθε βήμα της συνταγής του!

Το «Πλάνο» είναι ένας τρόπος που μας διευκολύνει να κάνουμε το πλάνο μαγειρέματος της επόμενης μέρας, αλλά και να έχουμε μαζεμένα σε ένα μέρος όλα όσα έχουμε ήδη μαγειρέψει και όσα θα θέλαμε να μαγειρέψουμε στο μέλλον. Βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης στην εφαρμογή. 

Σε κάθε μια από τις συνταγές που βλέπουμε,υπάρχει στο κάτω μέρος της φωτογραφίας ένα πλαίσιο που γράφει «Βάλε στο Πλάνο».

Όταν το πατήσουμε τότε η συνταγή αυτόματα μπαίνει στο πλάνο μας και εμφανίζεται στα εικονίδια που υπάρχουν στο κάτω μέρος της οθόνης μας.

Στο πλάνο μπορούμε να προσθέσουμε μέχρι 3 συνταγές. Οι 3 αυτές συνταγές θα είναι εύκολα προσβάσιμες πάντα, οπότε θα μπορούμε να τις βλέπουμε και να τις εναλλάσσουμε χωρίς να τις ψάχνουμε κάθε φορά που ανοίγουμε ή χρησιμοποιούμε την εφαρμογή και μάλιστα χωρίς να χρειαζόμαστε σύνδεση στο Internet.

Όταν μαγειρέψουμε κάποια από τις συνταγές που έχουμε στο πλάνο, την κλικάρουμε και τη σημειώνουμε ως “Μαγειρεμένη” οπότε φεύγει από το Πλάνο μας και ελευθερώνεται μια θέση. Η συνταγή αυτή θα μεταφερθεί στα «Μαγειρεμένα».

  

Φυσικά μπορούμε να αφαιρέσουμε συνταγές από το Πλάνο μας οποιαδήποτε στιγμή, πατώντας το «Χ» στο πάνω μέρος της εικόνας που βρίσκεται στο Πλάνο και στη συνέχεια «Αφαίρεση». 

Μια συνταγή μπορεί να μπει πολλές φορές στο «Πλάνο» (σε διαφορετικές στιγμές) και να σημειωθεί ως μαγειρεμένη. Έτσι ξέρουμε πως μια συνταγή την έχουμε μαγειρέψει πολλές φορές και άρα μας άρεσε πολύ!

Το «Πλάνο» είναι ένας τρόπος που μας διευκολύνει να κάνουμε το πλάνο μαγειρέματος της επόμενης μέρας, αλλά και να έχουμε μαζεμένα σε ένα μέρος όλα όσα έχουμε ήδη μαγειρέψει και όσα θα θέλαμε να μαγειρέψουμε στο μέλλον. Βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης στην εφαρμογή.

Σε κάθε μια από τις συνταγές που βλέπουμε, υπάρχει στο κάτω μέρος της φωτογραφίας ένα πλαίσιο που γράφει «Βάλε στο Πλάνο».

Όταν το πατήσουμε τότε η συνταγή αυτόματα μπαίνει στο πλάνο μας και εμφανίζεται στα εικονίδια που υπάρχουν στο κάτω μέρος της οθόνης μας.

Στο πλάνο μπορούμε να προσθέσουμε μέχρι 3 συνταγές. Οι 3 αυτές συνταγές θα είναι εύκολα προσβάσιμες πάντα, οπότε θα μπορούμε να τις βλέπουμε και να τις εναλλάσσουμε χωρίς να τις ψάχνουμε κάθε φορά που ανοίγουμε ή χρησιμοποιούμε την εφαρμογή και μάλιστα χωρίς να χρειαζόμαστε σύνδεση στο Internet.

Όταν μαγειρέψουμε κάποια από τις συνταγές που έχουμε στο πλάνο, την κλικάρουμε και τη σημειώνουμε ως “Μαγειρεμένη” , τότε φεύγει από το Πλάνο μας και ελευθερώνεται μια θέση. Η συνταγή αυτή θα μεταφερθεί στα «Μαγειρεμένα».

Με το που πατήσουμε «Το μαγείρεψα», πέρα από το γεγονός πως η συνταγή μας μεταφέρετε στα μαγειρεμένα μας, εμφανίζεται ένα παραθυράκι το οποίο μας προτρέπει να μοιραστούμε την εμπειρία μας από την συνταγή που δοκιμάσαμε, πατώντας απλά το «Βεβαίως!». Αυτό είναι ένας εύκολος τρόπος για να αφήσουμε το σχόλιο μας παρέα με μία φωτογραφία, έτσι να πούμε ένα μικρό “Ευχαριστώ” στον συγγραφέα της εκάστοτε συνταγής.

Φυσικά μπορούμε να αφαιρέσουμε συνταγές από το Πλάνο μας οποιαδήποτε στιγμή, πατώντας το «Χ» στο πάνω μέρος της εικόνας που βρίσκεται στο Πλάνο και στη συνέχεια «Αφαίρεση».

Μια συνταγή μπορεί να μπει πολλές φορές στο «Πλάνο» (σε διαφορετικές στιγμές) και να σημειωθεί ως “Μαγειρεμένη”. Έτσι ξέρουμε πως μια συνταγή την έχουμε μαγειρέψει πολλές φορές και άρα μας άρεσε πολύ!

Το «Ημερολόγιο Μαγειρεμάτων»  υπάρχει σε κάθε συνταγή κάτω απο τον τίτλο και την ιστορία της συνταγής. Όταν το πατήσετε μπορείτε να δείτε πόσοι έχουν μαγειρέψει τη συγκεκριμένη συνταγή, πόσοι έχουν αφήσει σχόλιο και/ή φωτογραφία και πόσοι την έχουν ήδη προσθέσει στο Πλάνο τους (δηλαδή πόσοι σκοπεύουν να την μαγειρέψουν)

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε τη συγκεκριμένη συνταγή στο «Πλάνο» σας πατώντας το πλαίσιο «Πρόσθεσε στο Πλάνο». 

Αν θέλετε να δείτε εύκολα και γρήγορα τι αλληλεπίδραση (σχόλια ή/και φωτογραφίες) έχετε σε μία συνταγή που μαγειρέψατε, μπορείτε να την δείτε πάνω στην κεντρική της φωτογραφία ή κάνοντας κλικ στο «Άνοιξε».

Το «Ημερολόγιο Μαγειρεμάτων»  υπάρχει σε κάθε συνταγή κάτω από τον τίτλο και την ιστορία της συνταγής. Όταν το πατήσετε μπορείτε να δείτε πόσοι έχουν μαγειρέψει τη συγκεκριμένη συνταγή, πόσοι έχουν αφήσει σχόλιο και/ή φωτογραφία και πόσοι την έχουν ήδη προσθέσει στο Πλάνο τους (δηλαδή πόσοι σκοπεύουν να την μαγειρέψουν).

 

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε τη συγκεκριμένη συνταγή στο «Πλάνο» σας πατώντας το πλαίσιο «Βάλε στο Πλάνο».

 

Αν θέλετε να δείτε εύκολα και γρήγορα τι αλληλεπίδραση (σχόλια ή/και φωτογραφίες) έχετε σε μία συνταγή που μαγειρέψατε, μπορείτε να την δείτε πάνω στην κεντρική της φωτογραφία ή κάνοντας κλικ στο «Δες ημερολόγιο».

 

Αν κάποιος χρήστης ανεβάζει συνταγές που σας αρέσουν, μπορείτε να τον “ακολουθείτε”, ώστε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες συνταγές που δημοσιεύσει. Είναι ένας τρόπος για να εντοπίζετε και τις πιο “αξιόπιστες” συνταγές για εσάς προσωπικά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπάκι «Ακολούθησε». Θα το βρείτε δίπλα στο όνομα του χρήστη στις συνταγές του.

     

ή ακόμα και μέσα στο προφίλ του

ή ακόμα και στην ροή της εφαρμογής

Πατήστε το ώστε να γράψει «Ακολουθώ» και από κει και πέρα θα βλέπετε στη ροή της αρχικής σας σελίδας κάθε νέα συνταγή του αγαπημένου σας συγγραφέα!

Αν κάποια στιγμή θέλετε να σταματήσετε να ακολουθείτε έναν χρήστη, απλά πατάτε το «Ακολουθώ» και το απενεργοποιείτε.

Δείτε εδώ πώς θα ακολουθήστε έναν χρήστη που σας ενδιαφέρει αν συνδέεστε μέσω web.

Load More

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: