Το καστανό ρύζι και η θέση του σε μια δίαιτα αδυνατίσματος

Είναι γνωστό ότι το καστανό ρύζι είναι ένα φυσικό προϊόν, που διατηρώντας το περικάρπιο του, προσδίδει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Η σύσταση του είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες, θειαμίνη, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, μαγγάνιο και άλλα σημαντικά ιχνοστοιχεία.

 

Για να μειώσει κάποιος το πλεονάζον σωματικό βάρος, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, τότε σίγουρα το καστανό ρύζι θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο διαιτολόγιό του. Το καστανό ρύζι αποτελεί τροφή πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, συστατικά που καλύπτουν άμεσα το αίσθημα της πείνας και βοηθούν σε βάθος χρόνου τον κορεσμό. Αυτού του είδους οι επιλογές είναι απαραίτητες σε μια δίατα για απώλεια βάρους, καθώς διευκολύνουν τον μη αποσυντονισμό από ένα πλάνο ελεγχόμενα υποθερμιδικής διατροφής, κάτι που μπορεί να συμβεί αν υπερισχύσει η πείνα.

Επιπλεόν, το καστανό ρύζι είναι πλούσια πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου, ιχνοστοιχείων που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Τα άτομα που θέλουν να κάνουν δίαιτα, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούν μια διατροφή που δεν διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και δεν τα κάνει πιο επιρρεπή στις διάφορες λοιμώξεις.

Το καστανό ρύζι είναι από τη μια μεριά ο «σύμμαχός» μας στο αδυνάτισμα, παράλληλα όμως συμβάλει και στην υγεία του οργανισμού μας. Μπορεί για παράδειγμα να σταθεί ως κύριο γεύμα με μια σαλάτα που περιέχει όσπρια, ή μπορεί να συνοδέψει, στις σωστές ποσότητες, το κοτόπουλο, το ψάρι ή το άπαχο κρεάς.

Πλέον, υπάρχει στην ελληνική αγορά μία ολοκληρωμένη ποικιλία καστανών ρυζιών, για κάθε πιθανή μαγειρική χρήση, από σπυρωτό πιλάφι και σαλάτες μέχρι γεμιστά, ριζότο, σούπες, γλυκά έως και εξωτικές συνταγές.

 

Το άρθρο έχει γίνει σε συνεργασία με την Agrino και τον Κωνσταντίνο Ξένο, Κλινικό Διατροφολόγο, M.Sc.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading