3+1 απλοί τρόποι για να απαλλάξετε φρούτα και λαχανικά από τα φυτοφάρμακα

Τα φρούτα και τα λαχανινά είναι απαραίτητα για την καθημερινή μας διατροφή και υγεία. Πώς όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως είναι απολύτως καθαρά και ασφαλή για κατανάλωση; Εδώ θα βρεις 4 τρόπους που εξασφαλίζουν άριστη καθαριότητα πριν την κατανάλωση τους!

 pesticidesΤα φρούτα και τα λαχανικά είναι νόστιμα, υγιεινά και γεμάτα χρώμα και υγεία. Είναι ιδανικά για μια διατροφή υγιεινή και ισορροπημένη για όλα τα μέλη της οικογένειας μας. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε απόλυτη ασφάλεια πριν την κατανάλωση τους και έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι πως προσλαμβάνουμε το μάξιμουμ των ωφέλιμων στοιχείων και βιταμινών, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε την κατανάλωση επιβλαβών φυτοφαρμάκων είναι φυσικά το να αγοράζουμε ει δυνατόν βιολογικά προϊόντα, ή ακόμη και να καλλιεργούμε τα δικά μας φρούτα και λαχανικά. Δεδομένου του σύγχρονου τρόπου ζωής όμως η δυνατότητα της ατομικής καλλιέργειας δεν είναι πάντα, εμείς θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς θα εξασφαλίσεις την άριστη ποιότητα και καθαριότητα των συμβατικών προϊόντων.

1. Μούλιασέ τα σε αλατόνερο

Υπάρχουν έρευνες που ισχυρίζονται ότι με το να μουλιάσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά σε ένα διάλυμα από αλάτι (10%) και νερό για 20 λεπτά, απομακρύνουμε τα περισσότερα υπολείμματα των πιο κοινών φυτοφαρμάκων.

2. Μούλιασέ τα σε ξύδι

Το ξύδι είναι ένας ακόμη τρόπος για να αφαιρέσουμε τα κατάλοιπα των φυτοφαρμάκων από φρούτα και λαχανικά. Μουλιάζουμε σε ένα διάλυμα από 4 μέρη νερό και 1 μέρος ξύδι για 20 λεπτά και έτοιμα. Το ξύδι αφαιρεί και τα περισσότερα βακτήρια που υπάρχουν στα τρόφιμα. Προσοχή σε τρόφιμα που έχουν λεπτή φλούδα ή πορώδη επιφάνεια, μιας και το ξύδι μπορεί να τα επηρεάσει.

3. Καθάρισε με μαγειρική σόδα και νερό

30 γραμμάρια μαγειρκής σόδας σε 300 γραμμάρια νερό είναι ακόμη ένας τρόπος για να καθαρίσουμε τα φρούτα μας. Αφήνουμε μέσα στο διάλυμμα για 15 λεπτά και ξεπλένουμε με καθαρό νερό.

4. Πλύνε σε καθαρό νερό

Μπορούμε να ξεπλύνουμε φρούτα και λαχανικά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, καθώς έρευνες λένε πως 9 στα 12 φυτοφάρμακα αφαιρούνται από αυτά.

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κοινά απορρυπαντικά για το καθάρισμα των φρούτων και των λαχανικών, προτίμηστε το καθαρό τρεχούμενο νερό.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Με το να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παράσιτα ή και φυτοφάρμακα, εξασφαλίζουμε την καλύτερη ποιότητα των τροφίμων αυτών και την πρόσληψη των ωφέλιμων συστατικών.

Πηγή: Goodnet.org

3 thoughts on “3+1 απλοί τρόποι για να απαλλάξετε φρούτα και λαχανικά από τα φυτοφάρμακα

Add yours

    1. Εμείς ευχαριστούμε Μαρία για τα καλά σου λόγια! Αξίζει τον κόπο να φέρνουμε στην κουζίνα και το πιάτο μας το καλύτερο!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: