Τι είναι οι συλλογές και πώς δημιουργώ τις δικές μου

Οι συλλογές είναι ένας τρόπος για να οργανώσεις τις απoθηκευμένες συνταγές σου!

  1. να χωρίσεις σε κατηγορίες τις συνταγές που έχεις στα αποθηκευμένα σου ανά υλικό ή κατηγορία φαγητού, γλυκά, αλμυρά ζυμαρικά, κοκ
  2. να φτιάξεις την λίστα των συνταγών που θα χρειαστείς για ένα τραπέζι, μια γιορτή ή ένα πάρτι
  3. να οργανώσεις το καθημερινό σου μαγείρεμα.

Πάμε να δούμε όμως πως μπορείς να δημιουργήσεις τις Συλλογές.

Από την αρχική σελίδα της εφαρμογής επίλεξε το εικονίδιο του προφίλ σου.

Εκεί θα δεις την νέα λειτουργία για τις συλλογές σου. Πάτησε εκεί που λέει “Δημιούργησε Συλλογή”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει γράψε το όνομα που θέλεις να δώσεις στην Συλλογή σου, πχ πίτες και πάτησε το κουμπί που γράφει δημιουργία. Η Συλλογή σου έχει δημιουργηθεί.

Για να προσθέσεις νέα Συλλογή, μπορείς να πατήσεις το πορτοκαλί κουμπί που γράφει “Δημιούργησε Συλλογή” και να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία. Όταν ολοκληρώσεις την διαδιακασία Δημιουργίας Συλλογών πάτησε τη λέξη “Έγινε”. Οι συλλογές σου είναι έτοιμες.

Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις μια νέα συλλογή μέσα από τις συλλογές σου. Πατώντας στη λέξη “Δημιουργία” ανοίγει το πεδίο “Ονόμασε τη Συλλογή σου”, γράψε το όνομα που θέλεις να δώσεις στη Συλλογή σου πάτησε το κουμπάκι “Δημιουργία”, η Συλλογή σου είναι έτοιμη!

Τώρα, ας δούμε πως προσθέτουμε συνταγές στις Συλλογές μας. Για συνταγές που έχεις ήδη στα αποθηκευμένα σου, πάτησε τις 3 τελίτσες που είναι στο πάνω μέρος της συνταγής. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πάτησε το κουμπάκι που λέει “Πρόσθεσε στις Συλλογές”, επίλεξε την συλλογή στην οποία αντιστοιχεί η συνταγή σου και πάτησε το”Έγινε”. Η συνταγή σου έχει προστεθεί.

Αν δεις μια συνταγή στη ροή των συνταγών που σου αρέσει τότε εύκολα μπορείς να την προσθέσεις στις συνταγές σου.

Πάτησε το σηματάκι του σελιδοδείκτη. Η επιλογή πρόσθεσε στις συλλογές σου εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης, πάτησε το.

Επίλεξε την συλλογή που θέλεις να προσθέσεις την συνταγή σου και πάτησε “Έγινε”. Η συνταγή σου αποθηκεύτηκε στην Συλλογή της επιλογής σου.

Αν κάποια συνταγή θέλεις να την αφαιρέσεις από τις συλλογές ή και να την βάλεις σε άλλη συλλογή, τότε και αυτό γίνεται.

Για να την διαγράψεις θα πρέπει να μπεις στην αντίστοιχη συλλογή και στην συνταγή που θέλεις να διαγράφεις, να πατήσεις το σηματάκι του σελιδοδείκτη και από το μήνυμα που θα βγεί να επιλέξεις το “Αφαίρεση”.

Για να μετακινήσεις μια συνταγή από τη μια συλλογή στην άλλη πήγαινε στις συλλογές σου και επίλεξε αυτήν από την οποία θέλεις να μετακινήσεις την συνταγή. Πάτησε τις τρεις τελίτσες πάνω από τη συνταγή και πάτησε το κουμπάκι που λέει “Οργάνωσε”…

Διάλεξε την συλλογή στην οποία θέλεις να μετακινήσεις την συνταγή σου και κλίκαρε την να γίνει πορτοκαλί. Αν θέλεις να αφήσεις την συνταγή και στην συλλογή που ήταν τότε πατάς “‘Εγινε” αν θέλεις όμως να την αφαιρέσεις, κλικάρεις την συλλογή στην οποία ανήκε η συνταγή σου να γίνει γκρί και πάλι το “‘Εγινε”. Είσαι έτοιμος η συνταγή μεταφέρθηκε στη νέα συλλογή.

Ελπίζω να βρεις χρήσιμες τις “Συλλογές” και να απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία τόσο πλοήγησης όσο και μαγειρικής.

Category: Λειτουργίες της Cookpad

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑