Πώς προσθέτουμε/διαγράφουμε συνταγή;

Το να προσθέσεις συνταγή στην Cookpad είναι πολύ πολύ εύκολο!

Τα βήματα είναι τόσο απλά και γρήγορα που μπορείς πλέον να ανεβάζεις συνταγή ακόμα και την ώρα που τη μαγειρεύεις! Οι συνταγές αποθηκεύονται αυτόματα την ώρα που τις γράφεις, οπότε μπορείς χωρίς φόβο να αφήνεις στην άκρη το τηλέφωνο ή το λάπτοπ σου, μη σου καεί και το φαγητό!

Δες τι εύκολα που είναι τα πράγματα:

Συνδέεσε στο site και επιλέγεις “Δημιουργία Συνταγής” από όποιο σημείο θέλεις.

Θα σου ανοίξει η φόρμα προσθήκης συνταγής. Απλώς συμπληρώνεις όλα τα πεδία. Πατάς πάνω στην επιλογή “Ανέβασε φωτογραφία” και διαλέγεις την φωτογραφία της συνταγής που θέλεις να ανεβάσεις. Στο πεδίο ‘Τίτλος συνταγής’ γράφεις την ονομασία του πιάτου σου. Κάτω από τον τίτλο μπορείς να γράψεις την ιστορία της συνταγής σου (π.χ. ποιός σου την έμαθε, από πού την εμπνεύστηκες κτλ.)

Γράψτε τις μερίδες που βγαίνουν από τη συγκεκριμένη συνταγή, καθώς και το πόσο χρόνο παίρνει.

Μετά πρόσθεσε τα υλικά πατώντας κάθε φορά που γράφεις το κάθε υλικό το enter για να μπορέσεις να προσθέσεις το επόμενο. Επίσης μπορείς να πατήσεις το + Υλικό για να προσθέσεις άλλο υλικό. Αν θέλεις μπορείς να χωρίσεις τα υλικά σε Ενότητες. Αν δηλαδή γράφεις συνταγή για μια πίτα μπορείς να βάλεις τον τίτλο “Ζύμη” ως Ενότητα και μετά να προσθέσεις τα υλικά της ζύμης, και στη συνέχεια να προσθέσεις την Ενότητα “Γέμιση”, γράφοντας τα υλικά της γέμισης.

Ανά πάσα στιγμή μπορείς να σβήσεις ή να αλλάξεις θέση στα υλικά που έχεις προσθέσει.

Αφού τα προσθέσεις, προχωράς στην ανάλυση του κάθε βήματος. Σε κάθε βήμα μπορείς να προσθέσεις κείμενο και φωτογραφία, να το διαγράψεις ή να του αλλάξεις θέση. Τις φωτογραφίες μπορείς να τις ανεβάζεις κατευθείαν από το κινητό σου ή από τον υπολογιστή δου, χωρίς να χρειάζεται να τις μικρύνειε. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσα βήματα θα βάλεις, όπως επίσης μπορείς να βάλεις φωτογραφία μόνο σε μερικά βήματα και όχι σε όλα, ή να μη βάλεις καθόλου φωτογραφίες. Προσθέτεις το επόμενο βήμα πατώντας το enter ή το +Πρόσθεσε βήμα.

Η συνταγή αποθηκεύεται αυτόματα. Αν δηλαδή την αφήσεις και ξαναγυρίσεις αργότερα, θα υπάρχει στη λίστα των συνταγών σου ως πρόχειρη. Μπορείς να την αφήσεις έτσι για όσο επιθυμείς (μέχρι να την ολοκληρώσεις ή να είσαι έτοιμος να τη μοιραστείς με την κοινότητα).

Όταν τελειώσεις, πατάς την επιλογή «Δημοσίευση». Από τη στιγμή αυτή και μετά,  μπορούν όλοι να δουν τη συνταγή σου.

Από τη στιγμή που η συνταγή θα γίνει δημόσια, θα εμφανίζεται έτσι πλέον στις συνταγές σου.

Πάνω από τη συνταγή θα δεις κάποια σηματάκια. Από εκεί μπορείς να τη μοιραστείς με όποιο τρόπο σου αρέσει ή φυσικά να την εκτπώσεις (δες παραπάνω πληροφορίες εδώ).

Επίσης πατώντας στις 3 τελείες δεξιά από το σήμα του εκτυπωτή, σου εμφανίζει την επιλογή Διαγραφή. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλεις πλέον να έχεις αποθηκευμένη τη συνταγή, μπορείς έτσι να την διαγράψεις. Προτείνουμε να το σκεφτείς πριν τη διαγράψεις, γιατί θα υπάρχει κόσμος που την έχει αποθηκεύσει ή μαγειρέψει και δε θα μπορεί να τη βρει μετά…

Μην ξεχνάς, για να είναι ευκολοδιάβαστη και κατανοητή η συνταγή σου να την γράφεις στα ελληνικά και όσο πιο αναλυτικά γίνεται! Δες και περισσότερες πληροφορίες για το πώς προσθέτουμε μια τέλεια συνταγή

Είδες πόσο απλό είναι; Ετοίμασε λοιπόν τις συνταγές σου γιατί όλοι μαζί θα κάνουμε τη μαγειρική διασκέδαση!

Δες εδώ:

Πώς διορθώνουμε και πώς προσθέτουμε μία συνταγή μέσω Android

Πώς διορθώνουμε και πώς προσθέτουμε μία συνταγή μέσω iOS

Comment on this FAQ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑