Πώς επικοινωνούμε με άλλους μάγειρες

Η Cookpad είναι μια κοινότητα μαγείρων, και σε μια κοινότητα η επικοινωνία μεταξύ των μελών είναι πολύ σημαντική. Δες λοιπόν πώς μπορείς να επικοινωνήσεις με τους άλλους μάγειρες:

Μπορείς να κάνεις ερώτηση, να αφήσεις σχόλιο ή -ακόμα καλύτερα- Φωτοσχόλιο σε μια συνταγή. Αυτά όλα είναι δημόσια, δηλαδή είναι ορατά από όλους τους χρήστες. Δες περισσότερες πληροφορίες για το πώς γίνονται, εδώ.

Αν μπαίνεις μέσω της εφαρμογής, τότε έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις  και ιδιωτικά με όλα τα μέλη, είτε με τον καθένα ξεχωριστά, είτε κάνοντας μια ομαδική συζήτηση, μέσα από το τσατ μας.

Αυτό γίνεται πατώντας το εικονίδιο των μηνυμάτων, στο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης. Μετά πας στο βελάκι, πάνω δεξιά στην οθόνη σου.

(1). Αν πατήσεις το μολυβάκι πάνω δεξιά στην οθόνη, μπορείς να ξεκινήσεις μια νέα συζήτηση, ατομική ή ομαδική.

IMG9563

(2). Αν πατήσεις το πεδίο αναζήτησης μπορείς να ψάξετε ανάμεσα στις ήδη υπάρχουσες συζητήσεις σου.

Πατώντας το μολυβάκι λοιπόν, πάμε να δούμε πώς γίνεται μια νέα συζήτηση:

Αν πατήσεις στα ονόματα (1) θα ξεκινήσεις μια ατομική συζήτηση με όποιον από τους φίλους σου που ακολουθείς θέλεις.

Αν θέλεις να κάνεις μια ομαδική συζήτηση θα πατήσεις το (2)

Από τη στιγμή που πατάς το (2) θα μπείς σε μια οθόνη στην οποία μπορείς να επιλέξεις με ποιους θα κάνεις την ομαδική συζήτηση. Μπορείς να επιλέξεις σχεδόν όσα άτομα θέλεις (φανταζόμαστε πως τα 100 που είναι το όριο είναι αρκετά!)

Μπορείς να δώσεις όνομα στην ομάδα σου (το οποίο μπορείς να αλλάξετε μετά). Από τη στιγμή που θα την ξεκινήσεις όλοι οι χρήστες που πρόσθεσες στην ομαδική συζήτηση θα λάβουν πρόσκληση για να συμμετάσχουν.

Εάν θέλειςνα ξεκινήσεις ατομική συζήτηση, τότε γίνεται και πιο εύκολα. Απλώς πας στο προφίλ του χρήστη αυτού και θα δεις δίπλα στο κουμπάκι “Ακολουθώ” το σηματάκι για το “τσατ”. Πατώντας εκεί και πάλι θα πάρει πρόσκληση ο χρήστης και εφόσον δεχτεί θα μπορείς να κάνεις τη συνομιλία σου.
Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να φύγεις από μια συζήτηση, να μην αποδεχτείς την πρόσκληση κάποιου που θέλει να μιλήσει μαζί σου ή ακόμα και να αποκλείσεις ή να αναφέρεις έναν χρήστη που φέρεται απρεπώς (από το γραναζάκι που έχει μέσα στη συζήτηση), καθώς και να διαγράψεις τη συζήτηση. Έτσι θα είσαι πάντα σίγουρος πως μιλάμε μεν ελεύθερα με τους υπόλοιπους χρήστες, αλλά πάντα υπάρχει ασφάλεια και σιγουριά στις συζητήσεις αυτές.

Επίσης έχεις την επιλογή να έχεις ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις για την κάθε μια συζήτηση ξεχωριστά (και πάλι από το γραναζάκι), ανάλογα αν θέλεις να σε ενημερώνει το κινητό σου για τα νέα ποστ στο chat χωρίς να μπεις μέσα στην εφαρμογή.

Καλές συνομιλίες!!!

Comment on this FAQ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑