Συχνές ερωτήσεις

Λειτουργίες της Cookpad

Ό,τι μαγειρέψαμε ή ότι θέλουμε να μαγειρέψουμε μπορούμε να τα κρατήσουμε στα «Αποθηκευμένα μας» ώστε να έχουμε πάντα εύκολη πρόσβαση σε αυτή!

Αν βρήκες λοιπόν μια συνταγή που σου άρεσε και θέλεις οπωσδήποτε να την κρατήσεις κάπου αποθηκευμένη για να έχεις πρόσβαση όπου και αν είσαι, είναι πανεύκολο! Αφού τη βρεις, μπες μέσα στη συνταγή και στο πάνω μέρος δεξιά θα δεις το σηματάκι του σελιδοδείκτη. Πάτησέ το και… αυτό ήταν!

(στο web το σηματάκι αυτό θα το βρεις πάνω δεξιά στη συνταγή)

Μόλις γίνει λευκό, η συνταγή έχει αποθηκευτεί.

Αν όμως κάποια συνταγή σου τραβήξει την προσοχή με την πρώτη ματιά καθώς βλέπεις τη ροή σου, τότε στις καρτέλες «Ο κύκλος σου» και «Έμπνευση» μπορείς να την αποθηκεύσεις απευθείας χωρίς καν να την ανοίξεις, πατώντας το σελιδοδείκτη κάτω δεξιά, ώστε να γίνει λευκό.

Τις συνταγές που αποθηκεύεις μπορείς να τις βρεις ανά πάσα στιγμή, πηγαίνοντας στην καρτέλα του προφίλ σου κάτω δεξιά στην οθόνη, και έπειτα στην καρτέλα «Αποθηκευμένα»!

Αν για κάποιο λόγο θέλεις να σβήσεις μια συνταγή από τις αγαπημένες σου, τότε αν μπαίνεις: 1) από την εφαρμογή ανοίγεις τη συνταγή και πατάς πάλι πάνω στο σήμα του σελιδοδείκτη, έτσι θα σου εμφανίσει το μήνυμα «Αφαίρεση από τα Αποθηκευμένα;». Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις «Αφαίρεση» και 2) από το web, αρκεί να πατήσεις το σελιδοδείκτη παρατεταμένα μέχρι να αποχρωματιστεί

Με τον δωρεάν λογαριασμό στην Cookpad μπορείς να έχεις έως 60 αποθηκευμένες συνταγές. Αν σου αρέσει να κρατάς στην άκρη όλες τις συνταγές που σε ενδιαφέρουν και θες να έχεις παραπάνω αποθηκευμένα, τότε για σένα είναι σίγουρα χρήσιμο το Cookpad Premium. Ο περιορισμός δεν ισχύει για τις συνταγές που δοκίμασες και άφησες Cooksnap

Στην καρτέλα αποθηκευμένα θα βρεις και όλες τις συνταγές τις οποίες έχεις δηλώσει στο παρελθόν ως μαγειρεμένες, με ή και χωρίς cooksnap. Οι συνταγές στις οποίες έχεις προσθέσει cooksnap υπάρχουν επιπλέον και στην καρτέλα «Cooksnaps».

Είναι πολύ εύκολο να προσθέσεις μια καινούρια συνταγή.

Στην εφαρμογή: Στο μενού που υπάρχει το κάτω μέρος της οθόνης, απλώς πατάς το μεσαίο κουμπάκι με το «+». Θα σου ανοίξει μια σειρά επιλογών. Η πρώτη επιλογή είναι «Συνταγή». Πατώντας πάνω εκεί μπορείς να προσθέσεις τη συνταγή σου.

Κάτω από αυτή την επιλογή, έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις την επεξεργασία σε άλλες συνταγές που έχεις ξεκινήσει να γράφεις, αλλά δεν έχεις δημοσιεύσει ακόμα (τα Πρόχειρά σου δηλαδή).

Στο web πατάς το κουμπάκι που λέει «Δημιουργία» πάνω δεξιά

Πώς γράφουμε τη συνταγή;

Έχεις τη δυνατότητα να γράψεις τη συνταγή σου είτε με το πληκτρολόγιο, είτε με τη χρήση μικροφώνου.

Τα απολύτως υποχρεωτικά πεδία για να μπορεί να δημοσιευθεί μια συνταγή είναι ο Τίτλος, τα Υλικά και τα Βήματα.

Εμείς προτείνουμε όμως να τη συμπληρώσεις πλήρως, βάζοντας φωτογραφία, περιγραφή, χρόνο και μερίδες. Δες εδώ πώς (αλλά και γιατί) γράφουμε μια τέλεια συνταγή.

Αν κάτι συμβεί και θέλεις να την τελειώσεις αργότερα τη συνταγή, τότε απλώς πατάς το κουμπάκι που γράφει «Αποθήκευση». Η συνταγή θα αποθηκευτεί στα Πρόχειρά σου και μπορείς να μπεις και να την αλλάξεις/ολοκληρώσεις ανά πάσα στιγμή. Για να το κάνεις αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανοίξεις τη συνταγή σου και τίποτε άλλο.

Όταν τελειώσεις πατάς το κουτάκι «Δημοσίευση» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης σου. Η συνταγή σου έχει δημοσιευθεί!

Πώς κάνουμε διορθώσεις:

Αν δημοσίευσες την συνταγή σου και ανακάλυψες πως ξέχασες κάποιο υλικό ή παρέλειψες κάποια λεπτομέρεια στην εκτέλεση, τότε μην πανικοβληθείς! Μπορείς να κάνεις διορθώσεις στις συνταγές σου ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μετά που τις έχεις δημοσιεύσει.

Από την εφαρμογή: Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα μπεις στη συνταγή που θες και θα πατήσεις την επιλογή «Αλλαγή» πάνω δεξιά στην οθόνη σου και… αυτό ήταν! Θα κάνεις τις αλλαγές που θες και μετά θα πατήσεις το κουμπάκι «Δημοσίευση».

Από το web: θα πατήσεις απλώς το κουμπάκι που γράφει «Διόρθωση» πάνω αριστερά στη σελίδα της συνταγής που θες. Εδώ οι διορθώσεις αποθηκεύονται αυτόματα!

Διάλεξες μια από τις χιλιάδες συνταγές μας και τη μαγείρεψες; Είναι ώρα να κάνεις ένα Cooksnap! Πολύ απλά δηλαδή να γράψεις το σχόλιό σου, συνοδεύοντάς το με μια φωτογραφία, ώστε να δείξεις σε όλους πώς έγινε το πιάτο σου.

Στην εφαρμογή: Πας στη σελίδα της συνταγής που μόλις μαγείρεψες. Πάνω δεξιά στην οθόνη έχει 3 εικονίδια. Το πρώτο είναι μια φωτογραφική μηχανή και αν πατήσεις εκεί, σε πάει κατευθείαν στο κάτω μέρος της συνταγής που είναι η ενότητα των Cooksnaps. Εκεί θα δεις τυχόν cooksnaps που έχουν αφήσει άλλοι, αλλά και μπορείς να προσθέσεις το δικό σου! Πατάς απλώς το κουμπάκι «Στείλε Cooksnap».

Όταν το πατήσεις θα μπεις στη συλλογή των φωτογραφιών σου. Επιλέγεις τη φωτογραφία που είναι σχετική με τη συνταγή, πατάς το κουμπάκι «Επόμενο» και τότε ανοίγει ένα πλαίσιο που γράφει «Μοιράσου την εμπειρία σου». Εκεί θα γράψεις τις εντυπώσεις σου και αν τυχόν έκανες κάποια παραλλαγή, καλό είναι να την αναφέρεις και αυτήν.

Όταν είσαι έτοιμος πατάς το βελάκι, στην επόμενη οθόνη που θα εμφανιστεί πατάς το κουμπάκι «Έτοιμο» και τότε το cooksnap που έκανες δημοσιεύεται αυτόματα και εμφανίζεται στη ροή τη δική σου, αλλά και όσων σε ακολουθούν.

Με το που θα δημοσιεύσεις το cooksnap που έκανες, αυτό θα εμφανίζεται σε 3 σημεία:

  1. Στην καρτέλα «Ο κύκλος σου» και συγκεκριμένα στα «Πρόσφατα Cooksnaps»  (εδώ το βλέπουν όσοι μας ακολουθούν)
  2. Στην καρτέλα «Έμπνευση» πάλι στα «Πρόσφατα Cooksnaps»  (εδώ το βλέπουν όλοι)
  3. Μέσα στη συνταγή στο κάτω μέρος, στο πεδίο Cooksnaps (εδώ το βλέπουν όλοι)

Στο web: θα πας στη σελίδα της συνταγής που μαγείρεψες και θα κατέβεις στο κάτω μέρος της. Εκεί, στο χώρο για τα cooksnaps, θα δεις και πάλι το κουμπάκι «Μοιράσου τα Cooksnaps σου» και ακολουθείς την ίδια διαδικασία.

Απλά σχόλια ή ερωτήσεις

Αν θέλεις να αφήσεις σχόλιο ή κάποια ερώτηση, χωρίς φωτογραφία, τότε πας στο πεδίο «Σχόλια» και πατάς το πεδίο που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο».

Αν κάποιος χρήστης ανεβάζει συνταγές που σου αρέσουν, μπορείς να τον {ακολουθήσεις”, ώστε να βλέπεις πρώτος τις καινούργιες συνταγές ή τα Cooksnaps που δημοσιεύει. Είναι ένας τρόπος για να εντοπίζεις και τις πιο “αξιόπιστες” συνταγές για εσένα προσωπικά.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το κουμπάκι «Ακολούθησε». Θα το βρεις:

  1. Μέσα από ροή. Πιο συγκεκριμένα θα παρατηρήσεις πως στις συνταγές που βρίσκονται στην καρτέλα «Έμπνευση» , υπάρχει σε κάθε μία πάνω δεξιά 3 τελείες. Αν τις πατήσεις θα σου εμφανιστούν 3 επιλογές. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η επιλογή «Ακολούθησε».
  2. Μέσα από τη συνταγή του συγγραφέα. Θα βρεις το κουμπάκι «Ακολούθησε» ακριβώς κάτω από την εκτέλεση της συνταγής.
  3. Μέσα από προφίλ του. Θα βρεις το κουμπάκι «Ακολούθησε» ακριβώς δίπλα από την εικόνα του προφίλ του.

Πάτησέ το ώστε να γράψει «Ακολουθώ» και από κει και πέρα θα βλέπεις στη ροή της αρχικής σου σελίδας, στην καρτέλα «Ο Κύκλος σου» δηλαδή, κάθε νέα συνταγή που προσθέτει η μαγειρεύει!

Αν κάποια στιγμή θέλεις να σταματήσεις να ακολουθείς έναν μάγειρα, απλά πατάς το «Ακολουθώ» και το απενεργοποιείς.

Up ↑

%d