Συχνές ερωτήσεις

Λειτουργίες της Cookpad

Οι συλλογές είναι ένας τρόπος για να οργανώσεις τις απoθηκευμένες συνταγές σου!

 1. να χωρίσεις σε κατηγορίες τις συνταγές που έχεις στα αποθηκευμένα σου ανά υλικό ή κατηγορία φαγητού, γλυκά, αλμυρά ζυμαρικά, κοκ
 2. να φτιάξεις την λίστα των συνταγών που θα χρειαστείς για ένα τραπέζι, μια γιορτή ή ένα πάρτι
 3. να οργανώσεις το καθημερινό σου μαγείρεμα.

Πάμε να δούμε όμως πως μπορείς να δημιουργήσεις τις Συλλογές.

Από την αρχική σελίδα της εφαρμογής επίλεξε το εικονίδιο του προφίλ σου.

Εκεί θα δεις την νέα λειτουργία για τις συλλογές σου. Πάτησε εκεί που λέει “Δημιούργησε Συλλογή”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει γράψε το όνομα που θέλεις να δώσεις στην Συλλογή σου, πχ πίτες και πάτησε το κουμπί που γράφει δημιουργία. Η Συλλογή σου έχει δημιουργηθεί.

Για να προσθέσεις νέα Συλλογή, μπορείς να πατήσεις το πορτοκαλί κουμπί που γράφει “Δημιούργησε Συλλογή” και να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία. Όταν ολοκληρώσεις την διαδιακασία Δημιουργίας Συλλογών πάτησε τη λέξη “Έγινε”. Οι συλλογές σου είναι έτοιμες.

Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις μια νέα συλλογή μέσα από τις συλλογές σου. Πατώντας στη λέξη “Δημιουργία” ανοίγει το πεδίο “Ονόμασε τη Συλλογή σου”, γράψε το όνομα που θέλεις να δώσεις στη Συλλογή σου πάτησε το κουμπάκι “Δημιουργία”, η Συλλογή σου είναι έτοιμη!

Τώρα, ας δούμε πως προσθέτουμε συνταγές στις Συλλογές μας. Για συνταγές που έχεις ήδη στα αποθηκευμένα σου, πάτησε τις 3 τελίτσες που είναι στο πάνω μέρος της συνταγής. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πάτησε το κουμπάκι που λέει “Πρόσθεσε στις Συλλογές”, επίλεξε την συλλογή στην οποία αντιστοιχεί η συνταγή σου και πάτησε το”Έγινε”. Η συνταγή σου έχει προστεθεί.

Αν δεις μια συνταγή στη ροή των συνταγών που σου αρέσει τότε εύκολα μπορείς να την προσθέσεις στις συνταγές σου.

Πάτησε το σηματάκι του σελιδοδείκτη. Η επιλογή πρόσθεσε στις συλλογές σου εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης, πάτησε το.

Επίλεξε την συλλογή που θέλεις να προσθέσεις την συνταγή σου και πάτησε “Έγινε”. Η συνταγή σου αποθηκεύτηκε στην Συλλογή της επιλογής σου.

Αν κάποια συνταγή θέλεις να την αφαιρέσεις από τις συλλογές ή και να την βάλεις σε άλλη συλλογή, τότε και αυτό γίνεται.

Για να την διαγράψεις θα πρέπει να μπεις στην αντίστοιχη συλλογή και στην συνταγή που θέλεις να διαγράφεις, να πατήσεις το σηματάκι του σελιδοδείκτη και από το μήνυμα που θα βγεί να επιλέξεις το “Αφαίρεση”.

Για να μετακινήσεις μια συνταγή από τη μια συλλογή στην άλλη πήγαινε στις συλλογές σου και επίλεξε αυτήν από την οποία θέλεις να μετακινήσεις την συνταγή. Πάτησε τις τρεις τελίτσες πάνω από τη συνταγή και πάτησε το κουμπάκι που λέει “Οργάνωσε”…

Διάλεξε την συλλογή στην οποία θέλεις να μετακινήσεις την συνταγή σου και κλίκαρε την να γίνει πορτοκαλί. Αν θέλεις να αφήσεις την συνταγή και στην συλλογή που ήταν τότε πατάς “‘Εγινε” αν θέλεις όμως να την αφαιρέσεις, κλικάρεις την συλλογή στην οποία ανήκε η συνταγή σου να γίνει γκρί και πάλι το “‘Εγινε”. Είσαι έτοιμος η συνταγή μεταφέρθηκε στη νέα συλλογή.

Ελπίζω να βρεις χρήσιμες τις “Συλλογές” και να απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία τόσο πλοήγησης όσο και μαγειρικής.

Μία από τις 5 καρτέλες που έχουμε στο μενού μας, είναι η καρτέλα “Εσύ”.

Σε αυτή την καρτέλα μόλις πάμε βλέπουμε αμέσως τη συλλογή των συνταγών μας. Πρώτα τις αποθηκευμένες μας συνταγές, δηλαδή συνταγές ανεβασμένες από άλλους που είτε τις μαγειρέψαμε και αφήσαμε Φωτοσχόλιο, είτε τις αποθηκεύσαμε για να τις δοκιμάσουμε αργότερα. Μετά βλέπουμε τις συνταγές που έχουμε ανεβάσει εμείς, και τέλος βλέπουμε όλα τα Φωτοσχόλια που έχουμε κάνει σε συνταγές.

Σε όλες τις συνταγές μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση για να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε πιο γρήγορα.

Πέρα από τις συνταγές μας, μπορούμε επίσης:

 • Να δούμε το δημόσιο προφίλ μας. Τι βλέπει δηλαδή κάποιος αν πάει στο προφίλ μας; Θα δει την εικόνα μας, πόσους ακολουθούμε/μας ακολουθούν, τα λίγα λόγια για εμάς καθώς και τις συνταγές και τα φωτοσχόλιά μας.
 • Να δούμε τα στατιστικά των συνταγών μας.
 • Να δούμε τις Ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εδώ μπορείς να προσκαλέσεις φίλους σου, να ρυθμίσεις τις ειδοποιήσεις σου, να βρεις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κοινότητα της Cookpad, την εφαρμογή και τους όρους χρήσεις του σάιτ.

Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις αλλαγές στα στοιχεία του προφίλ σου, πατάς το μολυβάκι που υπάρχει πάνω δεξιά. Μπορείς επίσης να μοιραστείς το προφίλ σου πατώντας το εικονίδιο δίπλα στο μολυβάκι.

 

Στο WEB μπορείς να τα βρεις όλα αυτά αν πατήσεις απλώς στο εικονίδιό σου, πάνω δεξιά.

 

Στην αρχική μας σελίδα, αφού συνδεθούμε, κάτω ακριβώς από τα μπανεράκια μας, υπάρχουν δυο καρτέλες. Το “Έμπνευση” και το “Ο κύκλος σου”. Τι σημαίνουν αυτά;

 • “Έμπνευση”

Εδώ εμφανίζονται όλες οι νέες συνταγές που δημοσιεύτηκαν! Μπορείς να τις δεις και να πάρεις έμπνευση για το τι θα μαγειρέψεις, αλλά και να βρεις καινούριους συγγραφείς να ακολουθήσεις.

 • “Ο κύκλος σου”

Σε αυτή την καρτέλα μπορείς να δεις τις συνταγές και τα φωτοσχόλια όσων ακολουθείς, αλλά και τα δικά σου.

Αν η καρτέλα είναι κενή σημαίνει πως δεν έχεις ακολουθήσει ακόμα κανέναν. Εμείς σου προτείνουμε να κοιτάξεις λίγο τη ροή σου στην καρτέλα “Έμπνευση”, και να ακολουθήσεις όποιον σε… ενέπνευσε! Έτσι θα δημιουργήσεις έναν κύκλο με κόσμο με τον οποίο έχεις τα ίδια μαγειρικά γούστα και θα είναι πιο εύκολο να βρεις συνταγές που σου αρέσουν.

Καλή πλοήγηση και καλή σας όρεξη!

Ό,τι μαγειρέψαμε ή ότι θέλουμε να μαγειρέψουμε μπορούμε να τα κρατήσουμε στα «Αποθηκευμένα μας» ώστε να έχουμε πάντα εύκολη πρόσβαση σε αυτή!

Αν βρήκες λοιπόν μια συνταγή που σου άρεσε και θέλεις οπωσδήποτε να την κρατήσεις κάπου αποθηκευμένη για να έχεις πρόσβαση όπου και αν είσαι, είναι πανεύκολο! Αφού τη βρείς, μπες μέσα στη συνταγή και στο πάνω μέρος δεξιά θα δεις το σηματάκι του σελιδοδείκτη. Πάτησέ το και… αυτό ήταν!

(στο web το σηματάκι αυτό θα το βρεις πάνω δεξιά στη συνταγή)

Μόλις γίνει λευκό, η συνταγή έχει αποθηκευτεί.

Αν όμως κάποια συνταγή σου τραβήξει την προσοχή με την πρώτη ματιά καθώς βλέπεις τη ροή σου, τότε στις καρτέλες «Ο κύκλος σου» και «Έμπνευση» μπορείς να την αποθηκεύσεις απευθείας χωρίς καν να την ανοίξεις, πατώντας το σελιδοδείκτη κάτω δεξιά, ώστε να γίνει λευκό.

Τις συνταγές που αποθηκεύεις μπορείς να τις βρεις ανά πάσα στιγμή, πηγαίνοντας στην καρτέλα «Εσύ», με την εικόνα του προφίλ σου κάτω δεξιά στην οθόνη, και έπειτα στην καρτέλα «Αποθηκευμένα»!

     

Αν για κάποιο λόγο θέλεις να σβήσεις μια συνταγή από τις αγαπημένες σου, τότε ανοίγεις τη συνταγή και πατάς πάλι πάνω στο σήμα του σελιδοδείκτη μέχρι να αποχρωματιστεί.

Στην καρτέλα αποθηκευμένα θα βρεις και όλες τις συνταγές τις οποίες έχεις δηλώσει στο παρελθόν ως Μαγειρεμένες, με ή και χωρίς φωτοσχόλιο. Οι συνταγές στις οποίες έχεις προσθέσει φωτοσχόλιο υπάρχουν επιπλέον και στην καρτέλα «Φωτοσχόλια».

Είναι πολύ εύκολο να προσθέσεις μια καινούρια συνταγή.

Στην εφαρμογή: Στο μενού που υπάρχει το κάτω μέρος της οθόνης, απλώς πατάς το μεσαίο κουμπάκι. Θα σου ανοίξει μια σειρά επιλογών. Η πρώτη επιλογή είναι “Γράψε νέα συνταγή”. Πατώντας πάνω εκεί μπορείς να προσθέσεις τη συνταγή σου.

Κάτω από αυτή την επιλογή, έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις την επεξεργασία σε άλλες συνταγές που έχεις ξεκινήσει να γράφεις, αλλά δεν έχεις δημοσιεύσει ακόμα (τα Πρόχειρά σου δηλαδή).

Στο web πατάς το κουμπάκι που λέει “Δημιουργία” πάνω δεξιά

Πώς γράφουμε τη συνταγή;

Έχεις τη δυνατότητα να γράψεις τη συνταγή σου είτε με το πληκτρολόγιο, είτε με τη χρήση μικροφώνου.

Τα απολύτως υποχρεωτικά πεδία για να μπορεί να δημοσιευθεί μια συνταγή είναι ο Τίτλος, τα Υλικά και τα Βήματα.

Εμείς προτείνουμε όμως να τη συμπληρώσεις πλήρως, βάζοντας φωτογραφία, περιγραφή, χρόνο και μερίδες. Δες εδώ πώς (αλλά και γιατί) γράφουμε μια τέλεια συνταγή.

Αν κάτι συμβεί και θέλεις να την τελειώσεις αργότερα τη συνταγή, τότε απλώς πατάς το κουμπάκι που γράφει “Έτοιμο”. Η συνταγή θα αποθηκευτεί στα Πρόχειρά σου και μπορείς να μπεις και να την αλλάξεις/ολοκληρώσεις ανά πάσα στιγμή. Για να το κάνεις αυτό, θα μπεις στη συνταγή, πατήσεις στις 3 τελίτσες δίπλα στο κουμπάκι “Δημοσίευση” και θα πατήσεις το “Αλλαγή”.

Όταν τελειώσεις πατάς το κουτάκι «Δημοσίευση» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης σου. Η συνταγή σου έχει δημοσιευθεί!

Πώς κάνουμε διορθώσεις:

Αν δημοσίευσες την συνταγή σου και ανακάλυψες πως ξέχασες κάποιο υλικό ή παρέλειψες κάποια λεπτομέρεια στην εκτέλεση, τότε μην πανικοβληθείς! Μπορείς να κάνεις διορθώσεις στις συνταγές σου ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μετά που τις έχεις δημοσιεύσει.

Από την εφαρμογή: Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα μπεις στη συνταγή που θες και θα πατήσεις τις 3 τελίτσες πάνω δεξιά στην οθόνη σου. Θα πατήσεις το “Αλλαγή” και… αυτό ήταν! Θα κάνεις τις αλλαγές που θες και μετά θα πατήσεις το κουμπάκι “Έτοιμο”.

Από το web: θα πατήσεις απλώς το κουμπάκι που γράφει “Επεξεργασία συνταγής” πάνω αριστερά στη σελίδα της συνταγής που θες. Οι διορθώσεις αποθηκεύονται αυτόματα!

 

Διάλεξες μια από τις χιλιάδες συνταγές μας και τη μαγείρεψες; Είναι ώρα να κάνεις ένα Φωτοσχόλιο! Πολύ απλά δηλαδή να γράψεις το σχόλιό σου, συνοδεύοντάς το με μια φωτογραφία, ώστε να δείξεις σε όλους πώς έγινε το πιάτο σου.

Στην εφαρμογή: Πας στη σελίδα της συνταγής που μόλις μαγείρεψες. Πάνω δεξιά στην οθόνη έχει 3 εικονίδια. Το πρώτο είναι μια φωτογραφική μηχανή και αν πατήσεις εκεί, σε πάει κατευθείαν στο κάτω μέρος της συνταγής που είναι η ενότητα των Φωτοσχολίων. Εκεί θα δεις τυχόν Φωτοσχόλια που έχουν αφήσει άλλοι, αλλά και μπορείς να προσθέσεις το δικό σου! Πατάς απλώς το κουμπάκι «Στείλε Φωτοσχόλιο».

Όταν το πατήσεις θα μπεις στη συλλογή των φωτογραφιών σου. Επιλέγεις τη φωτογραφία που είναι σχετική με τη συνταγή και τότε ανοίγει ένα πλαίσιο που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο». Εκεί θα γράψεις τις εντυπώσεις σου και αν τυχόν έκανες κάποια παραλλαγή, καλό είναι να την αναφέρεις και αυτήν.

Όταν είσαι έτοιμος πατάς το βελάκι και τότε το Φωτοσχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα και εμφανίζεται στη ροή τη δική σου, αλλά και όσων σε ακολουθούν.

Αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις το φωτοσχόλιό σου να είναι ορατό σε όσους σε ακολουθούν, τότε φρόντισε να ξετικάρεις την επιλογή «Μοιράσου με τους ακόλουθους σου στη ροή».

Με το που θα προσθέσεις το Φωτοσχόλιό σου, αυτό θα εμφανίζεται σε 2 σημεία:

 1. Στη ροή (εδώ το βλέπουν όσοι μας ακολουθούν)
 2. Μέσα στη συνταγή (εδώ το βλέπουν όλοι)

Στο web: θα πας στη σελίδα της συνταγής που μαγείρεψες και θα κατέβεις στο κάτω μέρος της. Εκεί, στο χώρο για τα Φωτοσχόλια, θα δεις και πάλι το κουμπάκι “Πρόσθεσε Φωτοσχόλιο” και ακολουθείς την ίδια διαδικασία.

Απλά σχόλια ή ερωτήσεις

Αν θέλεις να αφήσεις μόνο σχόλιο, χωρίς φωτογραφία, τότε πας στο πεδίο  «Σχόλια» και πατάς το πεδίο που γράφει «Πρόσθεσε σχόλιο».

Αν θέλεις να κάνεις μία ερώτηση, τότε πας στο πεδίο  «Ερωτήσεις» και πατάς το κουμπί «Κάνε μια ερώτηση».

 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μας έχεις όλη την ώρα συντροφιά σου, είναι φυσικά η εφαρμογή μας!

Πιστός σου φίλος, θα είναι πάντα μπροστά στα μάτια σου και έτοιμη να σε βοηθήσει να βρεις τι θα μαγειρέψεις! Επιπλέον είναι πιο εύκολο να προσθέσεις τις δικές σου συνταγές αφού έχεις πιο εύκολη πρόσβαση στις φωτογραφίες σου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ακόμα για να κατεβάσεις την εφαρμογή, μπορείς να αποθηκεύσεις τις συνταγές που σου αρέσουν, να προσθέσεις τις δικές σου, να αναζητήσεις νέες ιδέες και εμπνεύσεις, αλλά και να κάνεις chat με όποιον φίλο ή γκρουπ φίλων θέλεις από την παρέα!

Είναι πολύ απλό να κατεβάσεις την εφαρμογή για κινητά android αλλά και για κινητά iOS

 

Αν κάποιος χρήστης ανεβάζει συνταγές που σου αρέσουν, μπορείς να τον “ακολουθήσεις”, ώστε να βλέπεις πρώτος τις καινούργιες συνταγές ή τα Φωτοσχόλια που δημοσιεύει. Είναι ένας τρόπος για να εντοπίζεις και τις πιο “αξιόπιστες” συνταγές για εσένα προσωπικά.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το κουμπάκι «Ακολούθησε». Θα το βρεις:

 1. Μέσα από ροή. Πιο συγκεκριμένα θα παρατηρήσεις πως στις συνταγές που βρίσκονται στην καρτέλα «Έμπνευση» , υπάρχει σε κάθε μία πάνω δεξιά 3 τελείες. Αν τις πατήσεις θα σου εμφανιστούν 3 επιλογές. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η επιλογή “Ακολούθησε”.
 2. Μέσα από τη συνταγή του συγγραφέα. Θα βρεις το κουμπάκι “Ακολούθησε” ακριβώς κάτω από την εκτέλεση της συνταγής.
 3. Μέσα από προφίλ του. Θα βρεις το κουμπάκι “Ακολούθησε” ακριβώς δίπλα από την εικόνα του προφίλ του.

Πάτησέ το ώστε να γράψει «Ακολουθώ» και από κει και πέρα θα βλέπεις στη ροή της αρχικής σου σελίδας, στην καρτέλα «Ο Κύκλος σου» δηλαδή, κάθε νέα συνταγή που προσθέτει η μαγειρεύει!

Αν κάποια στιγμή θέλεις να σταματήσεις να ακολουθείς έναν μάγειρα, απλά πατάς το «Ακολουθώ» και το απενεργοποιείς.

Load More

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: