Πώς καταψύχουμε ψάρια

Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσως; Πήραμε από τον ψαρά μας, αλλά θέλουμε να τα διατηρήσουμε φρέσκα μέχρι να τα καταναλώσουμε; Η κατάψυξη είναι η λύση, αρκεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

apotypoma-15Στο ψυγείο τα ψάρια μας διατηρούνται για 2-3 μέρες το πολύ. Αν μέχρι το μαγείρεμα θα μεσολαβήσει μεγαλύτερος χρόνος από αυτόν, θα πρέπει να τα καταψύξουμε.

Πρώτα πρέπει να κάνουμε σωστή προετοιμασία. Αφαιρούμε τα εντόσθια και τα βράγχια. Τα πλένουμε καλά με κρύο τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Έπειτα μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη, όπου μπορούν να διατηρηθούν από 3 μήνες (τα λιπαρά ψάρια) έως 5 μήνες (τα άπαχα ψάρια).
Και μια συμβουλή από το φίλο μας το Νίκο: Αφού τα προετοιμάσουμε με τον τρόπο που αναφέρεται, βάζουμε τα ψάρια σε ένα τάπερ (υπάρχουν ειδικά για την κατάψυξη), το γεμίζουμε με νερό και το καταψύχουμε. Δοκιμάστε το και μολις ξεπαγώσουν, θα δείτε τα ψάρια σας να έχουν την όψη και την υφή του ολόφρεσκου ψαριού που τοποθετήσατε στο τάπερ!!!

Όταν θελήσουμε να τα ξεπαγώσουμε καλό είναι να μη τα βγάλουμε απλώς από την κατάψυξη, αλλά να τα αφήσουμε στη συντήρηση να ξεπαγώσουν. Είναι πιο υγιεινό να αποφεύγονται οι μεγάλες μεταβολές στη θερμοκρασία.

Εάν θελήσουμε να διατηρήσουμε τα ψάρια στο ψυγείο, θα τα καθαρίσουμε όπως και όταν τα προετοιμάζουμε για την κατάψυξη, αλλά τα σκεπάζουμε ελαφρά με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο πιο κρύο ράφι του ψυγείου. Μπορούμε επίσης να βάλουμε μια στρώση πάγου από κάτω. Δεν τα αλατίζουμε όμως γιατί το αλάτι τα αφυδατώνει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: