Πάνινα αδιάβροχα καλύμματα για τρόφιμα

Φτιάχνουμε δικό μας κάλυμμα για τα τρόφιμα.

Συνήθως χρησιμοποιούμε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να σκεπάσουμε τα σκεύη που βάζουμε στο ψυγείο ή για να μεταφέρουμε ένα γλυκό όταν πάμε κάποια επίσκεψη.

Η Μάρω μας προτείνει μια οικολογική και παιχνιδιάρικη λύση που είναι πανεύκολη και δημιουργική για να καλύψουμε την σαλάτα που έμεινε, το μπολ με το τζατζίκι ή το κολατσιό για το σχολείο !

Θα χρειαστείτε:

  • 1 σακουλάκι κερί μέλισσας σε κόκκους ( το βρίσκουμε σε βιολογικά )
  • Παλιά υφάσματα
  • Αντικολλητικό χαρτί

Αρχικά μετράμε τα σκεύη που θέλουμε να καλύψουμε : μπολ, σαλατιέρα, ταρτιέρες, πιατέλες κλπ. και προσθέτουμε 10 εκ. Για παράδειγμα, για ένα μπολ 15 εκ. κόβουμε ένα ύφασμα με διάμετρο 25 εκ. με ψαλίδι ραπτικής για να αποφύγουμε τυχόν κλωστές που βγαίνουν.

Στην σιδερώστρα βάζουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, από πάνω τοποθετούμε το ύφασμα από την ανάποδη, σκορπάμε τους κόκκους κεριού, βάζουμε ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί από πάνω και σιδερώνουμε με τρόπο έτσι ώστε να λιώσει το κερί και να απορροφηθεί από το ύφασμα.

Έπειτα βγάζουμε το πάνω χαρτί και ξεκολλάμε το ύφασμα, το κουνάμε για να κρυώσει και είναι έτοιμο! Τα 2 αντικολλητικά χαρτιά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν και για τα υπόλοιπα υφάσματα αρκεί να είναι πάντα από την σωστή πλευρά για να μην έρθει σε επαφή το σίδερο με το κερί!

Προσοχή, δεν το χρησιμοποιούμε σε ζεστά σκεύη ή τρόφιμα γιατί θα λιώσει το κερί. Μπαίνει στο ψυγείο, μπορούμε να διπλώσουμε το κολατσιό για την δουλειά.

Αν λερωθεί το σκουπίζουμε απλά μ’ ένα σφουγγάρι με κρύο νερό. Αν δεν εφαρμόζει καλά και μας ενοχλεί που δεν είναι απόλυτα ερμητικό το κλείνουμε μ’ ένα λάστιχο. Χρησιμοποιείται επ’ αόριστον.

Ευχαριστούμε Μάρω!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: