Το Μενού της Εβδομάδας γίνεται ευκολάκι!

Ας ξεκινήσουμε με την εξής φράση: “η προετοιμασία είναι το παν”!!!

Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα, που ξεστομίζουμε σχεδόν όλοι -αν όχι καθημερινά- τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, είναι το “τι θα φάμε σήμερα” ή “τι να μαγειρέψω αύριο” ή “πάλι φακές;” 😂 😂. Είναι μεγάλο ζόρι το να αποφασίσεις κάθε μέρα τι θα φτιάξεις, ιδίως όταν θες να έχεις εσύ και η οικογένειά σου μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα. Θες το ζυμαρικό σου, αλλά θες και το κρέας, το ψάρι, το πουλερικό, τα λαχανικά… Η σωστή προετοιμασία είναι πολύ σημαντική και μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά, να μας γλυτώσει χρόνο, σκέψη αλλά και χρήμα. Έχοντας αυτά στο μυαλό μας αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ωραία κατασκευή, ένα Μενού της Εβδομάδας, σε φυσική μορφή, προσωποποιημένο, που βοηθάει σε πολλά επίπεδα:

  1. Σκέφτεσαι μια φορά μόνο την εβδομάδα τι έχεις να μαγειρέψεις και μπορείς να οργανώσεις το μενού έτσι ώστε να περιλαμβάνει τα πάντα
  2. Μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ με τη λίστα σου και να ψωνίσεις μια και καλή ό,τι θα χρειαστείς για ολόκληρη την εβδομάδα
  3. Μπορούν να πάρουν μέρος στη διαδικασία επιλογής όλα τα μέλη της οικογένειας και να γλυτώσεις έτσι κάμποση γκρίνια
  4. Μπορείς να βρεις εύκολα τη συνταγή που είναι να φτιάξεις κάθε μέρα, χάρη στην εφαρμογή της Cookpad!

Υπάρχουν πραγματικά εξαιρετικές ιδέες στο internet και ειδικά στο Pinterest για menu planners / boards, όπως αυτή εδώ, και για όλα τα γούστα. Ακόμα και αν δεν πιάνει το χέρι σας καθόλου, υπάρχουν απλές ιδέες. Επειδή εμάς μας αρέσουν οι κατασκευές, καταλήξαμε σε κάτι πιο… προχωρημένο! Βρήκαμε πως μας βοηθάει πολύ όμως, οπότε και το μοιραζόμαστε μαζί σας!

Για να το φτιάξουμε αξιοποιήσαμε ένα σωρό πράγματα που είχαμε τριγύρω. Είχαμε ένα πίνακα μεταλλικό που είχε κάτι μαγνητάκια, για να το κάνεις πίνακα ανακοινώσεων. Το πρώτο βήμα λοιπόν ήταν να βάψουμε τον πίνακα και να τον κάνουμε μονόχρωμο. Χρησιμοποιήσαμε χρώμα κιμωλίας που μας είχε περισσέψει από κάποια άλλη στιγμή.

Ζωγραφίσαμε τον τίτλο επάνω, κάναμε και κάτι διακοσμητικά έτσι για να μην είναι βαρετό στο μάτι. Πήραμε κάτι μικρά μανταλάκια, τους βάλαμε μαγνήτη από πίσω και έτσι “κόλλησαν” στη σειρά, ένα για κάθε μέρα. Το κάθε μανταλάκι κρατάει τη συνταγή που επιλέγουμε για την ημέρα.

Βρήκαμε κάτι πλαστικά κουτιά, τους βάλαμε μαγνήτες και τα κάναμε θήκες για τα χαρτάκια με τις συνταγές. Κολλήσαμε επίσης μαγνήτη σε ένα στυλό και σε ένα μπλοκάκι (για τη λίστα του σούπερ μάρκετ) και μπήκαν και αυτά στη θέση τους. Το σημαντικό όμως είναι οι συνταγές. Διαλέξαμε όλες τις συνταγές που μαγειρεύουμε στο σπίτι μας. Όλες τις συνταγές που έχουμε προσθέσει στο προφίλ μας, ή στα αγαπημένα μας. Συνταγές που παίρνουμε από ιδέες του newsletter “Μενού της Εβδομάδας” που στέλνουμε κάθε εβδομάδα (αν δεν έχετε κάνει εγγραφή μέχρι τώρα, να η κατάλληλη ευκαιρία!!!). Τυπώσαμε τον τίτλο της συνταγής και δίπλα το QR Code της, ώστε να είναι εύκολο να τις βρίσκουμε με μια κίνηση στην εφαρμογή! (για να βρείτε το QR CODE οποιουδήποτε συνδέσμου, πηγαίντε σε αυτή τη σελίδα, βάλτε τον σύνδεσμο και θα σας εμφανίσει το QR CODE)

Μετά τους βάλαμε και χρώμα στην άκρη, ανάλογα με το είδος (κρέας, λαχανικά, ψάρι κλπ). Έτσι τώρα είναι πραγματικά πανεύκολο να διαλέξουμε συνταγές για την εβδομάδα! Παίρνουμε το ματσάκι πχ με το κρέας και διαλέγουμε μια, μετά το ματσάκι με τα ψάρια και κάνουμε το ίδιο κλπ κλπ. Όταν έχουμε και τις 7 συνταγές μπορούμε να δούμε τι χρειαζόμαστε για να τις μαγειρέψουμε και να κάνουμε και τη λίστα για το σούπερ μάρκετ.

Επειδή την επιλογή των συνταγών της εβδομάδας την κάνουμε όλοι μαζί, γλυτώνουμε από γκρίνιες του τύπου “εγώ δε το τρώω αυτό”. Αρκεί να έχουμε όλοι από μια συνταγή που μας αρέσει εκεί και μετά… κάνουμε υπομονή με τις υπόλοιπες!

Το καλύτερο όμως είναι πως δεν ξεχνάμε καμία αγαπημένη μας συνταγή πια! Όταν έχεις πολλές αγαπημένες συνταγές, όταν δοκιμάζεις διαρκώς καινούριες (τόσες και τόσες συνταγές περνάνε μπροστά από τα μάτια μας στην Cookpad…), είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε κάποια που κάναμε κάποια στιγμή και μας άρεσε. Τώρα πια όχι, γιατί είναι όλες εκεί μπροστά μας! Και όταν είναι η ώρα να τη μαγειρέψουμε, σκανάρουμε το QR code και μας πάει κατευθείαν στη συνταγή!

Είτε με QR code είτε όχι, είτε σαν σούπερ κατασκευή είτε μια απλή λίστα, προτείνουμε να κάνετε κι εσείς το Μενού της Εβδομάδας σας! Σίγουρα θα σας βοηθήσει και θα σας δώσει λίγο πιο πολύ ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθείτε με πιο σημαντικά πράγματα (όπως το ποια συνταγή θα μοιραστείτε μαζί μας αυτή την εβδομάδα 😁). Και το κάναμε ακόμα πιο εύκολο για εσάς, καθώς φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο εκτυπώσιμο Μενού, που περιέχει και Λίστα για το σούπερ μάρκετ! Δείτε το στη λίστα με τα εκτυπώσιμα.

One thought on “Το Μενού της Εβδομάδας γίνεται ευκολάκι!

Add yours

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

%d