Μάρτης, μήνας διατροφής: πλήρες γεύμα challenge

Ο Μάρτιος είναι μήνας αφιερωμένος στην διατροφή, όπως έχει θεσπιστεί από την Ακαδημία Διατροφολόγων και Διαιτολόγων. Και στην Cookpad λοιπόν τον γιορτάζουμε γιατί πάντα κάτι παραπάνω υπάρχει να προσθέσουμε στις γνώσεις μας σχετικά με την καλή διατροφή!

Ξεκινάμε λοιπόν τον μήνα φροντίζοντας κάθε γεύμα μας να είναι πλήρες και υγιεινό ώστε να μας προσφέρει τόσο θρεπτικά συστατικά, όσο και μπόλικη ενέργεια! Και τι σημαίνει αυτό;;; Σημαίνει ότι το κάθε πιάτο μας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 υλικό από την κάθε ομάδα που αναφέρεται στο παρακάτω πινακάκι.

Έτσι λοιπόν, το μισό μας πιάτο πρέπει να καλύπτεται από φρούτα και λαχανικά, ενώ το άλλο μισό από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Και βέβαια δεν ξεχνάμε να προσθέτουμε στο πιάτο μας και κάποια καλά λιπαρά! Επιλέγουμε δηλαδή να συνδυάσουμε υλικά από τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, χρησιμοποιούμε κάποιο υλικό από τα καλά λιπαρά και συνοδεύουμε οπωσδήποτε με μπόλικα φρούτα και λαχανικά!

Αν θες λοιπόν και εσύ να πάρεις μέρος από σήμερα 1/3/2021 ως και τις 7/3/2021 στις 23:59, είτε πρόσθεσε τη δική σου συνταγή ακολουθώντας το παραπάνω πινακάκι, είτε δοκίμασε μια οποιαδήποτε συνταγή στην Cookpad που περιέχει λίγο από όλες τις διατροφικές κατηγορίες και να φωτοσχολιάσέ την! Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσεις να προσθέσεις το hashtag #διατροφή για να εμπνεύσεις και άλλους να ακολουθήσουν μια σωστή διατροφή!

Ας μεταφράσουμε λοιπόν την αγάπη μας για τη μαγειρική σε φροντίδα για τον οργανισμό μας γεμίζοντάς τον ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: