Μήνας (μαγειρικής) οργάνωσης: οι συμβουλές της Mary’s kitchen🍴

Ζητήσαμε από την Μαίρη (Mary’s kitchen🍴) να μας πει πως οργανώνει το μαγείρεμα της. Οι συμβουλές της ίσως βοηθήσουν κι εσάς.

Είμαι η Μαίρη 27 χρονών, τα τελευταία 4 χρόνια συζώ με τον αρραβωνιαστικό μου και μαγειρεύω εξολοκλήρου μόνη μου! Tα προηγούμενα χρόνια είχα βοήθεια από τη γιαγιά και τη θεία οπότε δεν υπήρχε άγχος. Τώρα φτιάχνω εγώ το πρόγραμμα της εβδομάδας το οποίο λόγω δουλειάς εναλλάσσεται συνεχώς. Έτσι πρέπει να είμαι προετοιμασμένη για τα ψώνια και τα υλικά που θα χρειαστώ ώστε να μην μείνω ποτέ, δηλαδή σχεδόν ποτέ, από κάτι. Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας κάποια απλά αλλά πρακτικά tips τα οποία με βοήθησαν πολύ από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε σε καινούριο σπίτι και καινούριες συνήθειες και δραστηριότητες. Εύχομαι να βοηθήσουν και εσάς!!

  • Έχω ένα μπλοκάκι μαγνητάκι κολλημένο πάντα στο ψυγείο και εκεί γράφω οτιδήποτε είναι προς άμεση αγορά.
  • Kοιτάω πάντα ντουλάπια, ψυγείο, κατάψυξη να δω τι έχω και μετά γράφω σε ένα τετραδιάκι διάφορα φαγητά. Τα κοιτάμε με τον αντρούλη μου και αποφασίζουμε το φαγητό της επόμενης μέρας.
  • Φτιάχνω πάντα λίστα για ψώνια ξεκινώντας απ’ο αυτά που καταναλώνονται πιο γρήγορα όπως υλικά για τοστ και σαλάτες, στη συνέχεια γράφω τα υλικά που θα χρειαστώ για τα φαγητά που αποφάσισα να φτιάξω και τέλος τα έξτρα ψώνια για λιχουδιές ή stand by υλικά για φαγητό που θα φτιάξω τελευταία στιγμή.
  • Συνήθως φτιάχνω ένα φαγητό για 2 μέρες στο ρεπό μου ή έχω στο νου μου κάτι πολύ γρήγορο για εκείνη τη δύσκολη μέρα.
  • Επίσης όταν θέλω να φτιάξω ένα χρονοβόρο φαγητό που μου έλειψε, φυσικά πρώτα ψάχνω τη μέρα που θα έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο και έτσι φτιάχνω αρκετή ποσότητα και βάζω στην κατάψυξη για να υπάρχει ήδη την επόμενη φορά που θα το λιμπιστώ.
  • Τέλος, πολλές φορές χρησιμοποιώ το ίδιο υλικό αρκετές φορές μες την εβδομάδα με τελείως διαφορετικό τρόπο και αφού είναι κατά το ήμισυ μαγειρεμένο το φαγητό υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος. Για παράδειγμα ένα κοτόπουλο μπορεί να το κάνω στο φούρνο με πατάτες και ότι περισσέψει να μπει σε κόκκινη σάλτσα με μακαρόνια την επόμενη.

Γενικά το να περισσεύει φαγητό είναι το αγαπημένο μου γιατί λιγοστεύει ο χρόνος παραμονής στην κουζίνα 😊.

Αυτά! Ελπίζω να σας βοήθησα.

 

2 thoughts on “Μήνας (μαγειρικής) οργάνωσης: οι συμβουλές της Mary’s kitchen🍴

Add yours

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

%d