Ποια είναι τα μαγειρικά μας προβλήματα;

Αυτή ήταν η ερώτηση που σας θέσαμε στην έρευνα που διεξάγαμε ανάμεσα στα μέλη της Cookpad. Και πάνω από 300 φίλοι της μαγειρικής κοινότητας κατέθεσαν τους μικρούς ή μεγαλύτερους προβληματισμούς τους σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην κουζίνα. Και δεν είναι και λίγες!

 

Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους περισσότερους από εσάς, έχει να κάνει με την διαχείριση των τροφίμων ώστε να αποφευχθεί η παραμικρή απώλεια ή σπατάλη τους! Πώς τα συντηρούμε περισσότερο, πώς εκμεταλλευόμαστε κάθε τι που περισσεύει, πώς χρησιμοποιούμε την κατάψυξη; Το 50% όσων πήραν μέρος, δεν θέλουν να πετάνε τίποτα, ένα πρόβλημα όχι μόνο της κοινότητας της Cookpad, αλλά και του πλανήτη ολόκληρου για μείωση του διατροφικού μας αποτυπώματος. Όλοι χρειαζόμαστε ιδέες και συμβουλές για να μην πετάμε τίποτα!

Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που μαγειρεύουν στην Cookpad αντιμετωπίζει δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τεχνικές στην κουζίνα, από το πώς λειτουργεί ο φούρνος μέχρι και πώς ανοίγεται το φύλλο, πώς επιλέγει κάποιος κρέας και πώς ξεχωρίζει το φρέσκο ψάρι. Μικρά μυστικά που κάνουν το καθημερινό μας φαγητό πιο εύκολο, αλλά και πιο ποιοτικό!

Τέλος, άλλη μια μεγάλη κατηγορία προβλημάτων έχει να κάνει με την οργάνωση της κουζίνας και του χρόνου μας σε αυτή. Πώς οργανώνει κάποιος το καθημερινό του μαγείρεμα για να γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα; Πώς απαντάει στην ερώτηση τι θα φάμε σήμερα; Και πώς γλιτώνει κανείς από τα συνωστισμένα ντουλάπια και τους γεμάτους νεροχύτες;

Η κοινότητα της Cookpad είναι εδώ λοιπόν για να βοηθήσει όλους όσους μπαίνουν στην κουζίνα να μειώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντός της! Μετά το πρόγραμμα “Κουζίνα σε τάξη” που ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα και οργάνωσε τις κουζίνες μας (θα ακολουθήσει σειρά ποστ για αυτό), τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε πως τελικά γίνεται να μην πετάμε τίποτα! Οι επόμενοι μήνες λοιπόν θα μας κάνουν όλους πολύ πιο συνειδητοποιημένους μάγειρες, θα μας δείξουν τρόπους να εκμεταλλευόμαστε ό,τι μένει, αλλά και να αξιοποιούμε ό,τι πιστεύαμε ότι πετάγεται! Stay tuned!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: