Κολατσιό σκέτη ζωγραφιά!

Το τι θα φάνε τα παιδιά για κολατσιό στο σχολικό διάλειμμα είναι ένας “πονοκέφαλος” των γονιών ώστε να προσφέρουν κάτι που να είναι νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό! Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήσαμε με τη δική σας πολύτιμη συμμετοχή ένα πολύ κατατοπιστικό ebook με πολλές ποιοτικές προτάσεις για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά!

Αφού όμως ετοιμάσουμε το καλύτερο κολατσιό που μπορούμε, μετά το επόμενο βήμα είναι να το “λανσάρουμε” στα βλαστάρια μας με όσο γίνεται πιο δελεαστικό τρόπο! Η φίλη μας Candy μας προτείνει μια πολύ όμορφη ιδέα που κάνει τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρονών να συμμετέχουν και αυτά με έναν τρόπο θα τα διασκεδάσει στην ετοιμασία του κολατσιού τους.

Μας προτείνει λοιπόν να ζωγραφίσουμε μαζί με τα παιδιά, τα χάρτινα σακουλάκια για το κολατσιό τους. Έτσι, περνάμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους, και τους δίνουμε ακόμη ένα κίνητρο να φάνε κάτι θρεπτικό και όχι να ξοδέψουν χρήματα στο κυλικείο, που τόσο μεγάλος πειρασμός είναι με όλα τα ανθυγιεινά συσκευασμένα προϊόντα που συνήθως τα βομβαρδίζει (υπάρχουν ευτυχώς και λίγες εξαιρέσεις).

Αγοράζουμε λοιπόν χάρτινα σακουλάκια που τα βρίσκουμε στα είδη συσκευασίας. Πωλούνται με το κιλό (δεν είναι ακριβά) και μπορούμε να πάρουμε διάφορα μεγέθη που θα μας βολέψουν για να συσκευάσουμε διαφορετικά είδη κολατσιού.

Το θέμα της ζωγραφιάς που θα στολίσει το κάθε σακουλάκι εξαρτάται βέβαια από την ηλικία του παιδιού και τις προτιμήσεις του. Ακόμα και αν είναι πολύ μικρό, το ενθαρρύνουμε να ζωγραφίσει ό,τι, μα ό,τι του αρέσει. Ποτέ δεν κρίνουμε αρνητικά την ζωγραφική του. Τι θέμα είναι να χαρεί, να περάσει όμορφα, να δημιουργήσει κάτι για το οποίο θα είναι περήφανο και θα καμαρώνει γι’ αυτό όταν ανοίγει να φάει το κολατσιό του.

Οι μαρκαδόροι κυλούν πιο ωραία πάνω σε αυτό το γυαλιστερό χαρτί που φτιάχνονται τα σακουλάκια, και έχουν και πιο έντονο αισθητικό αποτέλεσμα. Ακόμα και οι μαρκαδόροι υπογράμμισης με τα φλούο χρώματα. Οι κηρομπογιές επίσης. Όμως αυτές λερώνουν λίγο.

Μερικές προτάσεις για ποικιλία στη δραστηριότητα είναι να φτιάξουμε με την βοήθεια ενός χάρακα ένα πλαίσιο με χρωματιστό μαρκαδόρο, μέσα στο οποίο θα μπει η ζωγραφιά του παιδιού ή με ένα ποτήρι, να χαράξουμε κύκλους, που θα γίνουν προσωπάκια και το παιδί θα προσθέσει τα χαρακτηριστικά, μάτια, μύτη, στόμα, μαλλιά, κλπ.

Επίσης, δίπλα στα σχέδιά τους τα παιδιά μπορούν να προσθέσουν αυτοκόλλητα για τα οποία όπως ξέρουμε, έχουν έρωτα!

Μπορούμε ακόμα, αν έχουμε εκτυπωτή, να τυπώσουμε εκεί οτιδήποτε αρέσει στο παιδί, όπως το σήμα της ομάδας του, τους ποδοσφαιριστές που θαυμάζει, κάποιον ήρωα από καρτούν, ή ακόμα και γράμματα τα οποία θα κόβει ένα ένα και θα σχηματίζει λέξεις ή το όνομά του πάνω στα σακουλάκια.

Σημασία δεν έχει να φτιάξουμε κάτι αντικειμενικά όμορφο, αλλά κάτι που θα αρέσει στο παιδί, και θα το κάνει να το πάρει με χαρά στο σχολείο και να φάει (!!!) με εξίσου μεγάλο ενθουσιασμό το περιεχόμενο. Φυσικά, ο στόχος είναι να περάσουμε καλά μαζί του, και να διασκεδάσουμε. Σίγουρα θα βγουν αριστουργήματα και θα ανακαλυφθούν νέα ταλέντα!!! Καλή επιτυχία! ❤️💚💜💙💛🧡

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

%d