Η Cookpad με το “Μπορούμε” στη λαϊκή!

Πόσο στηρίζουμε δράσεις για τη μείωση της σπατάλης φαγητού, το γνωρίζετε. Η συνεργασία μας λοιπόν με το Μπορούμε, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε όλη την Ελλάδα, είναι φυσικό επακόλουθο. Το μότο του είναι «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη» και αυτό το κάνει πράξη μέσα από μια σπουδαία σειρά προγραμμάτων.

Η Cookpad στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια έμπρακτα και μάλιστα την Παρασκευή 27/5 γίναμε και εμείς εθελοντές στη δράση “Μπορούμε στη λαϊκή” και βρεθήκαμε με τους ανθρώπους του «Μπορούμε», στη λαϊκή αγορά του Βύρωνα.

Η εμπειρία πραγματικά μοναδική!

Στόχος μας; Η μείωση της σπατάλης του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα μέσω της αξιοποίησης των αδιάθετων προϊόντων από τους πάγκους των παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, με στόχο τη διάθεσή τους υπέρ κοινωφελών φορέων της ίδιας περιοχής για τη στήριξη ατόμων που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια.

Έτσι ξεκινήσαμε… αρχικά αφού μας έκαναν μία μικρή ενημέρωση για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, φορέσαμε τα κατάλληλα γιλεκάκια που μας έδωσαν οι υπεύθυνοι και χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η κάθε ομάδα πήρε από ένα καρότσι σούπερ μάρκετ ανά χείρας και ξεχύθηκε ανάμεσα στους πάγκους των παραγωγών που είχαν ήδη ξεπουλήσει τα περισσότερα προϊόντα τους.

Από την πρώτη κιόλας βόλτα, το καρότσι μας άρχισε να γεμίζει με ένα σωρό καλούδια, ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, πράσα, πατάτες, ψάρια, φρούτα και ένα σωρό άλλα αγαθά. Δε χρειάστηκε εμείς να ζητήσουμε τίποτα, οι παραγωγοί από μόνοι τους προσέφεραν με μεγάλη χαρά ό,τι είχε απομείνει στον πάγκο τους, το οποίο ήταν σε καλή κατάσταση και που θα κατέληγε έτσι απλά στα σκουπίδια.

Στο τέλος της ημέρας είχαμε καταφέρει κάτι που στην αρχή έμοιαζε ακατόρθωτο, να διασώσουμε 310 κιλά τρόφιμα, τα οποία τα προσφέραμε στον κοινωφελή φορέα Νέφες. Κάπου εκεί αποχαιρετιστήκαμε και ανανεώσαμε και πάλι το ραντεβού μας!

Μπορεί να κουραστήκαμε λιγουλάκι παραπάνω και να βγήκαμε από τη βολή του σπιτιού μας, αλλά άξιζε τον κόπο! Αν θες και εσύ να υποστηρίξεις το έργο τους, μπες ΕΔΩ και βρες όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

%d