Φτιάξτε παγωτό

Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι σχετικά εύκολο να γίνει και είναι σίγουρα πεντανόστιμο. Και πάνω απ’ όλα, είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε.

Πως φτιάχνουμε παγωτό
Υπάρχουν διάφορες μεθόδοι για να φτιάξει κανείς σπιτικό παγωτό, καθώς και διάφορα υλικά. Εσείς διαλέξτε μια από τις πολλές συνταγές που έχουμε για παγωτά, γρανίτες και σορμπέ και δείτε τις οδηγίες μας:

icecream1

1η μέθοδος: παγωτό με το χέρι
Η πιο παλιά μέθοδος είναι φυσικά το χειροκίνητο φτιάξιμο του παγωτού, χρησιμοποιώντας μπολ και την κατάψυξή μας.

Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά χρονοβόρα, αλλά φυσικά μπορούμε έτσι να έχουμε σπιτικό παγωτό χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής.

Διαλέξτε τη συνταγή σας και σιγουρευτείτε πως έχετε όλα τα υλικά (κρύα) καθώς και μπολ που χωράει το μείγμα αλλά χωράει και στην κατάψυξή σας.
Φτιάξτε το μείγμα του παγωτού και βάλτε το μέσα στο μπολ. Βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι δηλαδή να κρυώσει καλά. Εάν είχε χρειαστεί μαγείρεμα το μείγμα, θα πάρει περισσότερη ώρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει καλά, βάλτε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα. Θα πρέπει τώρα το μείγμα σας να έχει αρχίσει να παγώνει στις άκρες, αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα υγρό. Σε αυτή τη φάση, βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το μέχρι να ξαναγίνει κρεμώδες, ώστε να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου που έχουν σχηματιστεί.
Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για άλλη μισή ώρα, βγάλτε το και ξαναχτυπήστε το.
Κάντε το ίδιο άλλη μία φορά, ώστε να έχετε χτυπήσει το μείγμα συνολικά 3 φορές ενώ καταψύχεται.
Βάλτε για τελευταία φορά το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμο. Αυτό μπορεί να πάρει από μισή ώρα έως και περισσότερες ώρες, ανάλογα με τα υλικά και την ποσότητα, καθώς και το πόσο σκληρό θέλετε.

2η μέθοδος: σε σακουλίτσες 
Η πιο διασκεδαστική μέθοδος για να φτιάξουμε παγωτό, που μπορεί να γίνει μια ευχάριστη καλοκαιρινή δραστηριότητα για τα παιδιά.
Χρησιμοποιήστε 2 πλαστικές σακούλες οι οποίες κλείνουν καλά, η μία πιο μεγάλη από την άλλη. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο άδεια και καθαρά δοχεία, τα οποία επίσης πρέπει να είναι το ένα πιο μεγάλο από το άλλο και να κλείνουν καλά.
Φτιάξτε το μείγμα του παγωτού και βάλτε το στο μικρότερο σακουλάκι/δοχείο και κλείστε καλά. Βάλτε το μέσα στο μεγαλύτερο σακουλάκι/δοχείο και γεμίστε το με χοντρό αλάτι και πάγο, ώστε να σκεπάζει το μικρότερο σακουλάκι/δοχείο. Κλείστε το πάρα πολύ καλά (βάλτε και ταινία γύρω αν χρειάζεται). Τώρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κυλίστε/γυρίστε/στριφογυρίστε γύρω γύρω τα σακουλάκια/δοχεία για 20 λεπτά. Είναι λοιπόν μια διασκέδαση για τα παιδιά να κυλάνε κάτι για κάμποση ώρα και μετά να το ανοίγουν και να βλέπουν έτοιμο παγωτό!

Δείτε για παράδειγμα τη συνταγή για Παγωτάκι υγιεινό μόνο σε 10 λεπτά

3η μέθοδος: παγωτομηχανή
Η πιο εύκολη λύση είναι φυσικά η παγωτομηχανή. Με την παγωτομηχανή έχετε εύκολα και γρήγορα έτοιμο φρέσκο παγωτό. Για καλύτερα αποτελέσματα διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες της μηχανής σας και ακολουθήστε τις. Να έχετε τον κάδο στην κατάψυξη για μια μέρα πριν κάνετε το παγωτό σας (αν κάνετε συχνά παγωτό, βολεύει να έχετε τον κάδο μόνιμα στην κατάψυξη ώστε να μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή). Επίσης να έχετε παγωμένα όλα τα υλικά σας πριν τα βάλετε στην παγωτομηχανή.

Και βεβαίως να προσέχετε να μην ξεπερνάτε τον όγκο υλικών που δέχεται ο κάδος σας.

Δείτε επίσης και το άρθρο της haribo για το σπιτικό παγωτό.

Οι συνταγές για παγωτό στην Cookpad είναι δεκάδες. Εμείς σας προτείνουμε μερικές, και φτιάξτε τες με όποιον τρόπο θέλετε!

Καλό και δροσερό καλοκαίρι!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

%d