Όσο και να αγαπάμε τα σοκολατένια και σιροπιαστά γλυκά, όταν έξω σκάει ο τζίτζικας, θέλουμε κάτι να μας δροσίσει. Παράλληλα, για το δικό μας το καλό, επιβάλλεται όταν κάνει ζέστη να τρώμε πιο ελαφριά και υγιεινά, για να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας περισσότερο. Βέβαια, όσοι είναι τυχεροί και μένουν στην εξοχή, η δροσούλα επιτρέπει να κάνουν κάποιες παρασπονδίες (κάποιες είπαμε, όχι συνεχείς!).
Ο ένας λόγος λοιπόν που θα πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας, αφορά την υγεία μας. Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός, αφορά τη σιλουέτα μας! Το καλοκαίρι φοράμε λιγότερα ρούχα (σε μερικές περιπτώσεις ελάχιστα!), τα οποία αποκαλύπτουν δυστυχώς, τι λιχουδιές και πόσες έχουμε “δοκιμάσει” κατά τους χειμερινούς μήνες! Αν δε, περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεχυθούμε ωσάν χείμαρρος στις παραλίες και να απλώσουμε τις κορμάρες μας στον ήλιο (εξάλλου, χωρίς μαύρισμα, δεν λογιέται καλοκαίρι!), τότε το θέμα “φιδίσιο κορμί” μας αγχώνει ακόμα περισσότερο.
Εμείς έχουμε πολλές προτάσεις για λαχταριστά γλυκάκια, τα οποία δεν μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Είπαμε… θέλουμε λυγερό κορμί αλλά όχι και να στερηθούμε αυτές τις “γευστικές αδυναμίες”!
Καραμελένιες απολαύσεις
Η κρέμα καραμελέ, αυτή η κλασσική απόλαυση, είναι ένα από τα ολιγοθερμικά γλυκά, χωρίς πολλά λιπαρά.

- Κρέμα καραμελέ με μεθυσμένες φράουλες
- Κρέμα Καραμελέ
- Κρέμα καραμελέ με ρούμι
- Κρεμ καραμελέ με λιγότερα αυγά
- Μεξικάνικη Κρέμα
- Κρέμα καραμελέ τέλεια…
Οι κομπόστες είναι ο ιδανικός τρόπος να απολαύσουμε τα φρούτα στην “γλυκιά” τους εκδοχή!

Γλυκά του κουταλιού
Από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορείτε να κάνετε, και βέβαια εννοείται ότι προτιμούμε σπιτικά γλυκά κουταλιού!

- Λατρεμένο γλυκό του κουταλιού Σταφύλι
- Βύσσινο ή κεράσι γλυκό
- Ρετσέλι με μαύρα σύκα
- Βύσσινο ή κεράσι γλυκό
- Γλυκό του κουταλιού καρπούζι
- Γλυκό κουταλιού Φράουλα
- Γλυκό κουταλιού νεκταρίνι
- Πατάτα γλυκό του κουταλιού
Ζελέ
Ελαφρύ και δροσερό, το ζελέ μπορούμε να το συνδυάσουμε με φρέσκα φρούτα ή γιαούρτι για μεγαλύτερη νοστιμιά!

- Ζελέ με φρέσκα φρούτα
- Γιαούρτι με ζελέ
- Ζελέ διαίτης με φρουτογιαουρτάκι
- Γεμιστό Πεπόνι
- Ζελέ Ουράνιο Τόξο
- Ζελέ φράουλας με κομπόστα ροδάκινο
Μους/Διάφορες Κρέμες
Καλοκαιρινές και αέρινες, φρουτένιες ή μη, οι μουςγίνονται χωρίς πολλά υλικά ή ιδιαίτερο κόπο.

- Μους γιαουρτιού με φράουλες και μπισκότο
- Γιαούρτι απόλαυση
- Clafoutis aux peches
- Επιδόρπιο με γιαούρτι και βερίκοκα
- Κρέμα εύκολη και νόστιμη με φρούτα
- Μους πεπόνι
- Μους φρούτων
Φρουτοσαλάτες
Τώρα το καλοκαίρι με την αφθονία των φρούτων που υπάρχει, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες και εντυπωσιακές φρουτοσαλάτες!

- Φρουτοσαλάτα σπέσιαλ
- Φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα
- Θεϊκή Φρουτοσαλάτα
- Φρουτοσαλάτα με μέλι και δημητριακά
- Φράουλα και πορτοκάλι σαλάτα
- Φρουτοσαλάτα με πεπόνι, ροδάκινο και φύλλα μέντας
- Δροσιστική φρουτοσαλάτα
- Μπανανοφραουλένιος πειρασμός για παιδιά
Ελαφριά παγωτά, σορμπέ και γρανίτες
Δεν χρειάζεται ένα παγωτό να έχει μέσα κρέμα γάλακτος ή ζαχαρούχο για να είναι νόστιμο. Εμείς σας δείχνουμε την light πλευρά των πραγμάτων!

- Frozen Yogurt
- Παγωτό γιαούρτι με φράουλες
- Σορμπέ μάνγκο – βερύκοκο
- Παγωτό μπανάνα φράουλα χωρίς ζάχαρη
- Η πιο φρουτένια γρανίτα
- Γρανίτα Καρπούζι
- Εύκολο ξυλάκι σοκολάτας
- Γρανίτα κακάο
Θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις ή τα δικά σας αγαπημένα ελαφριά επιδόρπια!
Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και δροσερές βουτιές!
Απάντηση