Αποθήκευση του μητρικού γάλακτος!

Το μητρικό γάλα είναι το γάλα που παράγεται από το στήθος της γυναίκας κατά το θηλασμό του βρέφους. Είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος, περιέχει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό από θρεπτικά συστατικά, αντισώματα, ζωντανά κύτταρα και άλλες ουσίες που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις και το βοηθούν να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί στο μέγιστο. Τι γίνεται όμως όταν η μητέρα δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά του για να το θηλάσει;


Η φίλη μας Georgia Mantzi μας δείχνει τον τρόπο αποθήκευσης ώστε να μπορεί η θηλάζουσα μαμά να αποθηκεύει το γάλα και έτσι το μωρό να τρέφεται με το γάλα της ακόμα και όταν η ίδια δεν μπορεί να είναι εκεί.

Θα χρειαστείτε:

  • Αποστειρωτής ή μια κατσαρόλα
  • Θήλαστρο
  • Σακουλάκια φύλαξης μητρικού γάλακτος
  • Χώρο στην Κατάψυξη ή καταψύκτης

Αποστειρώνουμε τα εξαρτήματα από το θήλαστρο μας. Αν δεν έχουμε αποστειρωτή βράζουμε τα μέρη του θηλάστρου σε κατσαρόλα ώστε να αποστειρωθούν.

Αντλούμε γάλα.

Το μεταφέρουμε προσεκτικά και πάντα με καθαρά χέρια στα σακουλάκια. Βγάζουμε τον αέρα από τα σακουλάκια (για να μην φουσκώνουν στην κατάψυξη και χυθεί το πολύτιμο γάλα μας) και κλείνουμε καλά τα ζιπ.

Γράφουμε ημερομηνία και την ώρα που το αντλήσαμε γιατί υπάρχει διαφοροποίηση στο γάλα μας.

Μπορούμε να βάλουμε προσωρινά στο ψυγείο στα δοχεία που αντλήσαμε και όταν έχουμε αντλήσει την ποσότητα που πίνει το μωράκι μας τότε να το αποθηκεύσουμε, με τα σακουλάκια στην κατάψυξη (ενώνουμε πάντα γάλα της ίδιας θερμοκρασίας και ημέρας).

Ευχαριστούμε Γεωργία!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: