Χριστουγεννιάτικη μάχη: Τι και πόσο τρώμε στην Ελλάδα;

  • Οι μισοί Έλληνες θα διοργανώσουν ένα γιορτινό τραπέζι αυτά τα Χριστούγεννα, ενώ οι 50+ είναι εκείνοι που μαγειρεύουν περισσότερο!
  • 1 στους 3 δηλώνει ότι το κόστος των τροφίμων είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του, σε μεγαλύτερο ποσοστό οι νέοι 
  • Το 77% σχεδιάζει να μαγειρέψει και να καταναλώσει παραδοσιακές συνταγές, ενώ το χοιρινό έρχεται ως #1 πιάτο προτίμησης στο κρέας
  • Tα Μελομακάρονα είναι το πιο αγαπημένο πιάτο απ’ όλα και 3 φορές πιο δημοφιλές από τους Κουραμπιέδες
  • Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Έλληνες ανησυχούν περισσότερο για τη δημιουργία ενός νόστιμου μενού για την οικογένειά τους παρά για το κόστος του φαγητού
  • Η Cookpad μοιράζεται μαζί σας το πιο τέλειο Χριστουγεννιάτικο cookbook με “40 γιορτινές συνταγές για να κάνεις ΘΡΑΥΣΗ!
Continue reading “Χριστουγεννιάτικη μάχη: Τι και πόσο τρώμε στην Ελλάδα;”

Cookbooks: ένας νέος, διασκεδαστικός τρόπος να μαγειρεύεις με παρέα!

Μια εντελώς καινούργια λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Τα Cookbooks δεν είναι παρά ένας τρόπος να συνεργαστείς με άλλα μέλη της κοινότητας σε ένα βιβλίο συνταγών, ώστε να επιμεληθείτε συνταγές γύρω από οποιοδήποτε θέμα (από “Πετυχημένες συνταγές για το πάρτυ γενεθλίων”, μέχρι “Συνταγές με κοτόπουλο που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσω”!).

Continue reading “Cookbooks: ένας νέος, διασκεδαστικός τρόπος να μαγειρεύεις με παρέα!”

Νέα έρευνα Cookpad: Οι νέοι στην Ελλάδα μαγειρεύουν λιγότερο κατά 40% από τον μέσο όρο της γενιάς Gen Z παγκοσμίως

  • Οι νέοι μεταξύ 15-24 ετών στην Ελλάδα μαγειρεύουν τα λιγότερα γεύματα στην Ευρώπη, μόλις 3.2 γεύματα την εβδομάδα
  • Οι άντρες μαγειρεύουν πλέον δυο φορές περισσότερο σε σχέση με 4 χρόνια πριν
  • Η συχνότητα μαγειρέματος από τις γυναίκες στην Ελλάδα παρέμεινε ίδια, με το χάσμα μεταξύ των φύλων να μειώνεται 
  • Ο αριθμός των γευμάτων που μαγειρεύονται στο σπίτι στις πόλεις και τις αστικές περιοχές έχει αυξηθεί κατά 21% σε σύγκριση με το 2018.
Continue reading “Νέα έρευνα Cookpad: Οι νέοι στην Ελλάδα μαγειρεύουν λιγότερο κατά 40% από τον μέσο όρο της γενιάς Gen Z παγκοσμίως”

Cooksnap Challenge: «Τι λιγουρεύεσαι;» Κάνε #κλικ!

Αυτήν την εβδομάδα συνεχίζουμε κάνοντας #κλικ στη 2η νέα λειτουργία «Τι λιγουρεύεσαι;».

Σ’ έπιασαν τρελές λιγουρίτσες για κάτι γλυκό;  Λαχτάρισες κάτι αλμυρό και ψάχνεις λύση επειγόντως; Μία είναι η σωστή κίνηση, κάνε #κλικ στη λειτουργία «Τι λιγουρεύεσαι;» και θα βρεις τις πιο νόστιμες, γρήγορες και απολαυστικές συνταγές που θα σε ξετρελάνουν.

Continue reading “Cooksnap Challenge: «Τι λιγουρεύεσαι;» Κάνε #κλικ!”

Cooksnap Challenge: «Τι έχει το ψυγείο σου;» Κάνε #κλικ!

Έλα να παίξουμε αυτόν το μήνα με τις 4 νέες λειτουργίες της εφαρμογής μας και να δούμε πώς μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε τόσο τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας όσο και τα μαγειρικά μας σκεύη με εναλλακτικούς τρόπους. Θα μάθουμε πώς μπορούμε να ψάξουμε για να ικανοποιήσουμε τις ξαφνικές λιγούρες μας και ακόμη, πώς να ταξιδέψουμε σε όλο το κόσμο μέσα από την κουζίνα μας.

Ανά εβδομάδα θα εξερευνούμε τις δυνατότητες της κάθε νέας λειτουργίας.

Continue reading “Cooksnap Challenge: «Τι έχει το ψυγείο σου;» Κάνε #κλικ!”

#ΕπιλέγωΝαΜαγειρεύω για το συνάνθρωπο

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας γιορτής για εμάς 🎉! Στις 16 Οκτωβρίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – #WorldFoodDay, δεν υπήρξε πιο ωραία αφορμή στην Cookpad για να μοιραστούμε με όλον τον κόσμο στην κυριολεξία το μεγάλο μας πάθος για τη μαγειρική και το σπιτικό φαγητό! Έτσι, στήσαμε μια παγκόσμια καμπάνια με θέμα «Γιατί επιλέγεις να μαγειρεύεις;»! Σκοπός μας να διαδώσουμε το hashtag #ΕπιλέγωΝαΜαγειρεύω – #ChooseToCook σε κάθε γωνιά της γης 🌏 και να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, απλά μαγειρεύοντας ❤️️!

Continue reading “#ΕπιλέγωΝαΜαγειρεύω για το συνάνθρωπο”

#ΕπιλέγωΝαΜαγειρεύω: μήνας ευαισθητοποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου 2022, αφιερώνουμε το μήνα Οκτώβριο στην επιλογή που κάνουμε κάθε μέρα να μαγειρεύουμε για εμάς και όσους αγαπάμε. Γιατί μαγειρική ΕΙΝΑΙ επιλογή.

Continue reading “#ΕπιλέγωΝαΜαγειρεύω: μήνας ευαισθητοποίησης”

Όλα για την οργάνωση της κουζίνας!

Για πολλούς το μαγείρεμα δεν είναι εύκολο. Ξέρεις όμως τι είναι ακόμα πιο δύσκολο;;; Να διατηρείς την κουζίνα σου καθαρή και οργανωμένη! Μπερδεμένα τρόφιμα, ντουλάπια στοιβαγμένα, φούρνοι & ψυγεία που όλο κάτι πέφτει και θέλουν καθάρισμα… Ουφ!!! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μπόλικα tips και συμβουλές οργάνωσης που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις την κουζίνα σου σε τάξη!

Continue reading “Όλα για την οργάνωση της κουζίνας!”

Up ↑