5 γρήγορες και νόστιμες ιδέες για να μην το πετάς!

Ξέρεις πόσο πολύ ενισχύουμε εδώ στην Cookpad την μείωση της σπατάλης φαγητού με διάφορους τρόπους που έχουν να κάνουν με τη χρησιμοποίηση όλων των τμημάτων ενός υλικού, την ορθολογική εκμετάλλευση των περισσευμάτων από προηγούμενα γεύματα, την έξυπνη χρήση τροφών λίγο πριν… τινάξουν τα πέταλα κ.λ.π. Εδώ συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες μελών της κοινότητάς μας που είναι γρήγορες, έξυπνες, πρωτότυπες και θα νοστιμίσουν το φαγητό στο πιάτο σου με μικρές αλλά αποτελεσματικές κινήσεις!

Γρήγορες και νόστιμες ιδέες για να μην το πετάς

Μη πετάς το νερό από τα ζυμαρικά

Μη πετάς το νερό από τα ζυμαρικά

Το νερό στο οποίο έχουν μαγειρευτεί ζυμαρικά είναι γεμάτο άμυλο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα.

Χρήσεις : Δένει ιδανικά σάλτσες, πέστο. Γίνεται βάση για σούπες, ζωμούς. Τέλειο για τις ζύμες ψωμιού ή πίτσας.

Στο ψυγείο συντηρείται 3 μέρες. Στη κατάψυξη γύρω στους 6 μήνες. Ιδανικά αν το θέλετε για σάλτσες φτιάξτε παγάκια και χρησιμοποιείτε 1-2 τεμάχια κάθε φορά.

Νοστιμιά στις σούπες

Νοστιμιά στις σούπες

Άλλη μια ιδέα για #μηντοπετάς. Όταν έχετε παρμεζάνα κρατήστε το εξωτερικό σκληρό κομμάτι και βάλτε το στις σούπες σας!

Εγώ το χρησιμοποίησα και στο ζωμό από φύλλα και κομμάτια λαχανικών.

Τα μυστικά του αβοκάντο και το μαγικό του κουκούτσι!

Τα μυστικά του αβοκάντο και το μαγικό του κουκούτσι!

Όχι, δεν είναι τίτλος βιβλίου, είναι γεγονός! Αν θέλετε να μη μαυρίσει η σαλάτα σας, αλλά να διατηρήσει αυτό το ζωηρό χρώμα του αβοκάντο, απλά τοποθετήστε το στη μέση της σαλάτας σας!

Tip 2: αν το κλίμα της περιοχής σας είναι κατάλληλο και τα αβοκάντο ευδοκιμούν, κρατήστε το κουκούτσι και καρφώστε το στη μέση με 3 οδοντογλυφίδες. Στερεώστε το στο χείλος ενός ποτηριού γεμάτο με νερό. Σε περίπου 2 μήνες θα έχει γίνει φυτό και μπορείτε να το μεταφυτέψετε στον κήπο σας ή σε γλάστρα. (Για καλύτερη επικονίαση όμως, καλό είναι να έχετε 2 ή περισσότερα φυτά).

Tip 3: Αν το αβοκάντο δεν είναι ώριμο, το κλείνουμε σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με 1 μήλο ή μια ντομάτα ή εσπεριδοειδή για 1 μέρα.

Tip 4: Για να καθαρίσουμε το αβοκάντο, δε το ξεφλουδίζουμε. Το κόβουμε κάθετα με ένα κοφτερό μαχαίρι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα του. Βλέπε εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/6206120-gouakamole?invite_token=G3XNK6dryduJASYfHEvCzbXg&shared_at=1633768946

Τip 5: Μπορούμε και να το κόψουμε σε κυβάκια πολύ απλά και χωρίς να λερώσουμε! Το κόβουμε κάθετα και μετά κάνουμε κάθετες και οριζόντιες χαρακιές με το μαχαίρι μας προσέχοντας όμως να μη κόψουμε την φλούδα…

Ωραία παρουσίαση του Γκουακαμόλε

Γουακαμόλε μέσα σε φλούδα από αβοκάντο

Ένας διαφορετικός τρόπος για να σερβίρεις το γκουακαμόλε σου! Αδειάζεις με ένα κουτάλι τη σάρκα του αβοκάντο, προσέχοντας να μείνει η φλούδα χωρίς να τρυπήσει. Κάποια είδη αβοκάντο έχουν πιο μαλακή φλούδα και κάποια πιο σκληρή. Εννοείται δουλεύει καλύτερα με τη σκληρή…

Φτιάχνεις το ντιπ σου και γεμίζεις τα δυο μισά. Έτοιμο!

Πώς να μη χάσετε σταγόνα μουστάρδας

Σος μέσα σε μπουκάλι μουστάρδας

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες και έξυπνες ιδέες των φίλων μας στην κουζίνα σου για να μην σπαταλάς υλικά και να προσθέσεις έξτρα νοστιμιά στο φαγητό σου! Και ακολούθησε αυτούς τους συγγραφείς για να μαθαίνεις τι άλλο σκαρώνουν στην κουζίνα τους!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: