1 χρόνος Cookpad- και η ιστορία μας!

Σήμερα έχουμε γενέθλια!!! Γινόμαστε ενός έτους και βέβαια θα το γιορτάσουμε! Τούρτες, καπελάκια, σημαιάκια, ροκάνες και τα συναφή μεζεδάκια θα στηθούν σύντομα ώστε να γιορτάσει η ομάδα μας τον πρώτο της χρόνο ως Cookpad και να κάνει βέβαια και τον απολογισμό της! 

Η χρονιά λοιπόν που μας πέρασε ήταν μiα χρονιά μετάβασης από τις γνωστές σε όλους “Συνταγές της Παρέας” στην (παγκοσμίως γνωστή) Cookpad. Δεν ήταν μια εύκολη χρονιά: τις Συνταγές της Παρέας τις αγαπήσαμε πρώτα εμείς που τις δημιουργήσαμε και που με την βοήθειά σας τις κάναμε το μεγαλύτερο site μαγειρικής! Έπρεπε όμως να αναγνωρίσουμε ότι κάπου εκεί, μετά από 13 χρόνια, είχαμε εξαντλήσει όλες μας τις δυνατότητες και τα όριά μας και πλέον οι περιορισμοί στις επιθυμίες και τα όνειρά μας γίνονταν όλο και περισσότεροι. Και εκεί λοιπόν έρχεται η συνάντηση με τους ανθρώπους της Cookpad που μας προσέφεραν τόσες νέες δυνατότητες για να συνεχίσουμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα: να βοηθήσουμε δηλαδή κάθε άνθρωπο που το επιθυμεί να μπορέσει να προσφέρει στον εαυτό του και τους αγαπημένους του ένα πιάτο καλό σπιτικό φαγητό και να ενώσουμε όσους αγαπούν την μαγειρική!

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα; Βίοι παράλληλοι, δύο άνθρωποι, ο ένας στην Ελλάδα και ο άλλος στην Ιαπωνία, έχουν περίπου τις ίδιες σκέψεις: ότι η μαγειρική είναι για όλους και μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική! Το 2004 η Στέλλα (Sitronella) φτιάχνει σαν προσωπικό τσελεμεντέ της τις “Συνταγές της Παρέας”, ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση στις συνταγές της όπου και αν βρίσκεται, αλλά και να τις μοιράζεται με φίλους και γνωστούς που κλασικά την ρωτούσαν “Θα μας δώσεις τη συνταγή;;;”! Λίγο καιρό μετά, αρχίζουν να προσθέτουν συνταγές και οι φίλοι της, και μετά και οι φίλοι των φίλων της, και μετά ένα σωρό κόσμος που μοιραζόταν το ίδιο πάθος και την αγάπη του για την μαγειρική.

Την ίδια στιγμή (μάλλον λίγο νωρίτερα, το 1997), ο Άκι κάπου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία προσπαθεί να βάλει το δικό του λιθαράκι στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Σκεπτόμενος ότι το να μαγειρεύεις είναι μια επιλογή που επηρεάζει εσένα, τους αγαπημένους σου, την τοπική αγορά, και τελικά το ίδιο το περιβάλλον, αποφασίζει να φτιάξει την Cookpad ώστε να βοηθήσει τον κόσμο να δει ότι η μαγειρική είναι πρώτα διασκέδαση! H Cookpad μέσα στα επόμενα χρόνια γίνεται μεγάλη και τρανή και είναι διαθέσιμη πλέον σε 23 γλώσσες και πάνω από 70 χώρες!

Τον Αύγουστο του 2017 λοιπόν, οι δρόμοι του Άκι και της Στέλλας συναντιούνται και οι “Συνταγές της παρέας” γίνονται Cookpad! Ο στόχος παραμένει ο ίδιος: να βοηθήσουμε όλον τον κόσμο να μαγειρέψει, όχι σαν μια υποχρεωτική καθημερινή εργασία, αλλά ως μια δραστηριότητα που φέρνει πρώτα τη χαρά της δημιουργίας και της φροντίδας των αγαπημένων μας, βοηθάει στην προαγωγή της υγείας και είναι και καλή για το περιβάλλον! Εμπνέοντας τους ανθρώπους να μαγειρέψουν, βοηθάμε τον κόσμο να γίνει ένα (λίγο) καλύτερο μέρος!

Σας ευχαριστούμε όλους που είστε μαζί μας, για την υποστήριξη και τα σχόλιά σας (θετικά ή αρνητικά) που μας βοηθάνε να πηγαίνουμε κάθε μέρα και ένα βήμα πιο μπροστά. Σας ευχαριστούμε που δοκιμάζετε γεύσεις, μοιράζεστε ιδέες, εμπνέετε κι άλλον κόσμο να μαγειρέψει, και πιο πολύ που φροντίζετε τον εαυτό σας, τους αγαπημένους σας, αλλά και το περιβάλλον μέσα από το καλό σπιτικό φαγητό!

Χρόνια πολλά Στέλλα, Ναυσικά, Δήμητρα, Χαρά, Αγγελική! Χρόνια πολλά Cookpad!

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: