Το πικ νικ μας στο Άλσος Συγγρού

Την Κυριακή που μας πέρασε (13/5/2018) κάναμε πραγματικότητα ένα από τα παλιά όνειρα της μαγειρική μας κοινότητας: Μαζευτήκαμε γύρω από ένα καρό τραπεζομάντιλο (ή μάλλον δύο καρό τραπεζομάντιλα) γεμάτα πολλές αλμυρές και γλυκιές λιχουδιές, στρωμένα πάνω στις πευκοβελόνες. Ναι, κάναμε πικ-νικ, στο όμορφο Άλσος Συγγρού, στην Κηφισιά!

pic nic 2

Διαλέξαμε ένα μικρό ξέφωτο με σκιά από τα γύρω ψηλά πεύκα και… στρωθήκαμε κανονικά! Είμασταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, με μεγάλους και πιτσιρίκια, με φίλους που ήρθαν από τη γειτονιά, φίλους που μας τίμησαν από την πέρα πλευρά της πόλης, μέχρι και φίλους που ήρθαν κατευθείαν από το αεροδρόμιο (πολύ μας συγκίνησαν) για να μας συναντήσουν και να μοιραστούν μαζί μας τις νοστιμιές τους και τις ιστορίες της κουζίνας τους! Μεγάλη χαρά μας έδωσαν και τα καινούρια μας μέλη που αμέσως μπήκαν στο κλίμα της παρέας μας!

pic nic 1

Οι προσφορές των μελών μας είχαν μεγάλη ποικιλία, κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος! Κεφτεδάκια, ρεβιθοκεφτέδες, κολοκυθόπιτα,τυρόπιτες και τυροπιτάκια σε κάθε εκδοχή ζύμης και μεγέθους, γουακαμόλε, σαντουιτσάκια αγγουριού. Οι φίλοι μας φάνηκαν πολύ εφευρετικοί και στα γλυκά τους που ήταν πεντανόστιμα και με υλικά που βοηθούσαν στη διατήρησή τους (ήταν προπονημένοι από το challenge #πικνικ). Γλυκαθήκαμε αρκούντως με παστα φλώρα, κέικ με γέμιση λεμονιού, ταρτάκια με γκανάζ σοκολάτας, τζεντζεριέ για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.

Μαγειρέψαμε «χαμέ» δύο απλές συνταγές, τη γρήγορη τονοσαλάτα και το γουακαμόλε και μοιραστήκαμε live (εδώ κι εδώ) την εμπειρία μας αυτή στο Facebook για να σας κάνουμε να ζηλέψετε!

pic nic 30

Και εκεί που γελάγαμε και καλοπερνούσαμε, μεταξύ κεφτέδων και παστα φλώρας «έπεσαν» πάνω στο καρό τραπεζομάντιλο πολλές προτάσεις για το επόμενο πικ-νικ στο κοντινό μέλλον. Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στο σάιτ, στη σελίδα μας στο Facebook και στο γκρουπάκι μας στο Cookpad Greece Φόρουμ, για την επόμενή μας πρόσκληση!

ΥΓ Για να τα φτιάξετε κι εσείς!

αλμυρή κολοκυθόπιτα της γιαγιάς

αφράτα τυροπιτάκια με ελαιόλαδο

παρμεζανάκια

λάχανο τουρσί

ταρτάκια με ganache Σοκολάτας

Κέικ λεμονιού γεμιστό με κρέμα λεμόνι

Τζεζεριέ Γλυκές μπάλες καρότου

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading