Συνταγές του Φεβρουαρίου

Ο Φεβρουάριος είναι ο  μήνας της αγκινάρας, του καρότου, των λεμονιών, αλλά επίσης θα βρείτε και φρέσκα κουνουπίδιααντίδιαλάχανα και λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρια, πράσαραδίκια, ρέβα, σέλινο, σέσκουλασπανάκι και φινόκιο.

Για φρούτα επιλέξτε ανάμεσα στα νόστιμα και υγιεινά εσπεριδοειδή (πορτοκάλιαμανταρίνιαγκρέιπ φρουτ) και βέβαια μήλα.
Όπως και τους προηγούμενους μήνες, μπορούμε ακόμα να βρούμε νόστιμα αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες και κάστανα.
Μπορείτε να μάθετε πως καθαρίζουν την αγκινάρα και μετά να φτιάξετε νόστιμες αγκινάρες τηγανητές, ή αγκινάρες παπουτσάκια ή κανελόνια με αγκινάρες και φέτα. Φτιάξτε τηγανιά κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και σπανάκι, κουνουπίδι κοκκινιστό με σέλερι ή γίγαντες με σέσκουλα και ανθότυρο.

Για γλυκάκι φτιάξτε κέικ με ολόκληρα μανταρίνια, γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή μηλοκαρυδόπιτα.
Αυτές φυσικά είναι μόνο λίγες από τις συνταγές που χρησιμοποιούν τα φρούτα και λαχανικά της εποχής.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας του Έρωτα, αλλά και των Αποκρεών. Δείτε ένα σωρό συνταγές για να μαγειρέψετε για το ταίρι σας, φτιάξτε του το καλύτερο γλυκό και ετοιμάστε την τέλεια ρομαντική βραδιά. Επειδή όμως καλός ο έρωτας, αλλά η ζωή θέλει και οικογένεια, φίλους, γέλια, πειράγματα, προετοιμαστείτε για την Τσικνοπέμπτη ή διοργανώστε το καλύτερο αποκριάτικο πάρτυ!

Κάντε ένα ψάξιμο μέσα στο χώρο και…. καλή όρεξη!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading