Συνταγές του Σεπτέμβρη

Να που μπαίνει σιγά σιγά το φθινόπωρο. Η φύση συνεχίζει να μας χαρίζει απλόχερα φρούτα και λαχανικά. Όπως πάντα είναι καλύτερο να ξέρουμε ποια φρούτα, λαχανικά, αλλά και ψαράκια είναι στην εποχή τους και να τα προτιμάμε. Όμως ο Σεπτέμβρης είναι και μήνας που ξεκινάνε τα σχολεία, γι’ αυτό φροντίζουμε να ετοιμάζουμε σπιτικό κολατσιό φυσικά με υλικά εποχής.  

Τα φρούτα που είναι στην εποχή τους είναι τα σταφύλια, τα σύκα, τα αχλάδια, τα μήλα, τα δαμάσκηνα, τα καρπούζια  και τα πεπόνια. Εκτός από ωραίες φρουτοσαλάτες, δοκιμάστε να φτιάξετε καρπουζόπιτα, σαλάτα με πεπόνι, σταφύλια σε αφράτη ζύμητσάτνει σύκου, και για το μωρό σας πουρέ μήλου

Από φρέσκα λαχανικά θα βρείτε αγγούρια, άνηθο, αντίδια, βλίτα, καρότα, κολοκυθάκιακολοκύθα, κρεμμύδια ξερά, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαρούλι, μαϊντανόμελιτζάνες, μάραθο, μπάμιεςντομάτες, πατάτες, πιπεριές, παντζάρια, ραδίκια, ράπα, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, φινόκιο, φασολάκια.
Φτιάξτε λοιπόν μοσχαράκι με κολοκυθάκια, κολοκυθάκια γεμιστά, πατάτες ογκρατέν, μπάμιες φουρνιστές αλλά και μακαρονάδα με σάλτσα από καρότα.
Διαβάστε το άρθρο μας Προετοιμαστείτε για το χειμώνα, για να δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε πολλά καλοκαιρινά λαχανικά που είναι πια στο τέλος τους, όλο το χειμώνα, κάνοντάς τα σάλτσες, τουρσιά και άλλα ωραία!

Μην ξεχάσετε να κάνετε και συνταγές με κολιούς, γαυράκια, γόπες και όλα τα ψαράκια που είναι στην εποχή τους. Δοκιμάστε Κολιούς πλακί, γαύρο στο φούρνο με τσίπουρο, Γόπα ξιδάτη με δενδρολίβανο αλλά και πολλές ακόμα συνταγές με ψαράκια.

Επίσης, είναι εποχή να αγοράσετε μούστο, σταφίδα, αλλά και φιστίκι Αιγίνης. Φτιάξτε με το μούστο και τη σταφίδα μουστοκούλουρα, σταφιδόψωμα, ενώ με τα φιστίκια παγωτό, τυρομπαλάκια, τρουφάκια ή παστέλι με φιστίκι Αιγίνης, αλλά και πολλές ακόμα συνταγές που θα βρείτε εδώ.

Και να μην ξεχάσουμε τα παιδιά που ξεκινάνε το σχολείο! Η αγορά του δεκατιανού από το φούρνο ή το κυλικείο κοστίζει αρκετά χρήματα κάθε μήνα. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και το παιδί μας θα τρώει υγιεινά, θρεπτικά φαγητά, εξοικονομώντας και χρήματα. Με μια πολύ μικρή αλλαγή στις συνήθειές μας, θα επωφεληθούμε όλοι!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading