Σεμινάριο φωτογράφησης φαγητών και κοπή πίτας 2018

Το πρώτο μας event ως Cookpad έλαβε χώρα στις 4 Μαρτίου και θα λέγαμε ότι ήταν μια υπέροχη συνάντηση!

Το βασικό θέμα του event μας δεν ήταν άλλο από το να μάθουμε να φωτογραφίζουμε τα φαγητά μας. Γιατί να μαγειρεύουμε ξέρουμε, ένα κινητό πάντα μας βρίσκεται, γιατί να μην κάνουμε λοιπόν τις φωτογραφίες των φαγητών μας ακόμα πιο θελτικές;;; Η αγαπημένη μας πλέον Άρτεμις Τσίπη μας έδωσε ένα σωρό συμβουλές για το πώς θα βγάζουμε όμορφες φωτογραφίες με το φαγητό μας και μας καθοδήγησε στην πράξη να ανακαλύψουμε έναν νέο τρόπο αντίληψης των χώρων, των συνθηκών αλλά και των αντικειμένων που έχουμε σπίτι μας, ώστε να πετύχουμε ένα όμορφο φωτογραφικό αποτέλεσμα μόνο με το κινητό μας τηλέφωνο!

Θα συνοψίσουμε τα σημαντικότερα tips της σύντομης, αλλά ολοκληρωμένης παρουσίασής της:

Πριν τη φωτογράφηση

  • Καλλιέργησε την “ματιά” σου. Κοίτα γύρω σου σαν να είναι η πρώτη φορά που βρίσκεσαι στον χώρο, παρατήρησε τα χρώματα και τις σκιές, ξανανιώσε τα αντικείμενά σου, δες τα από άλλες γωνίες, άλλαξε χώρο, πιάτα, τραπεζομάντηλα. Άλλαξε τρόπο που βλέπεις το κάθε τι και… βγάλε πολλές πολλές φωτογραφίες!
  • Σβήσε το φλας. Τα φαγητά δεν θέλουν φλας. ΣΤΟΠ
  • Βρες φυσικό φωτισμό. Πάρε το πιάτο, πήγαινέ το κοντά σε παράθυρα, πόρτες, βγάλτο στο μπαλκόνι, στον κήπο ή όπου αλλού υπάρχει το φως της μέρας (όχι όμως στον ήλιο καλύτερα). Η νύχτα δεν βοηθάει. Αν μαγειρεύεις βράδυ, μια χαρά, απλά δεν πετυχαίνεις το ιδανικό φωτογραφικό αποτέλεσμα.
  • Μην κάνεις ζουμ. Αν θες, απλά πλησίασε το πιάτο σου!
  • Εστίασε. Η φωτογραφία δεν θέλει βιασύνες. Εστίασε για να μην έχεις θολές φωτογραφίες!
  • Άλλαξε γωνίες λήψεις. Η ασφαλής επιλογή στη φωτογράφηση φαγητών είναι να φωτογραφίζεις από πάνω. Επειδή όμως κάθε άνθρωπος, αλλά και κάθε πιάτο είναι μοναδικά, πειραματίσου!

Μετά τη φωτογράφηση

  • Επεξεργάσου τις φωτογραφίες σου. Είτε με τα φίλτρα που διαθέτει ήδη το κινητό σου, είτε μέσω Instagram, είτε με κάποια εφαρμογή (όπως το Color Story, VSCO ή και το Word Swag για να προσθέσεις κείμενο!).

Styling

  • Βάλε φαντασία. Μελέτησε τις φωτογραφίες άλλων που σου αρέσουν και άσε την φαντασία και το ένστικτό σου να σε καθοδηγήσουν!
  • Όχι μεγάλα σκεύη. Συνήθως δεν χρησιμοποιούμε μεγάλα πιάτα στη φωτογράφηση. Βάλε το φαγητό σου σε πιατάκι του γλυκού!
  • Απλότητα στα σκεύη. Προτίμησε μονόχρωμα, ουδέτερου χρώματος πιάτα. Συνήθως τα έντονα μοτίβα δεν κολακεύουν.
  • Χρησιμοποίησε αντικείμενα που σε εμπνέουν. Ένα ξεθωριασμένο κουρελάκι, ένα άχρηστο τελάρο, μερικές παλιές τάβλες μπορούν να γίνουν οι πιο απλές ρουστίκ επιφάνειές σου.
  • Χρησιμοποίησε το ανθρώπινο στοιχείο. Ένα χεράκι που “κλέβει” το τυροπιτάκι από το πιάτο δίνει ενέργεια, αμεσότητα και ένταση στην φωτογραφία μας!
  • Ωμά υλικά. Φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ψωμί ή ό,τι άλλο σχετίζεται με το πιάτο σου, μπορούν να γίνουν διακοσμητικό στοιχείο, αλλά και να δώσουν έξτρα πληροφορίες για το πιάτο σου!

Και όπως πολύ σοφά είπε η Άρτεμις: “Μαγείρεψε με την καρδιά σου το φαγητό που αγαπάς, δημιούργησε το σκηνικό σου με ανοιχτή τη φαντασία και τις αισθήσεις σου και πάτα τόσα κλικ μέχρι να πεις ‘Ναι, αυτό είναι!’ βλέποντας και μόνο την φωτογραφία στην οθόνη σου, πριν καν την επεξεργαστείς.Τότε σίγουρα αυτήν τη φράση θα την πει και όποιος την δει μετά και θα θέλει να μαγειρέψει το φαγητό σου!”

Αφού λοιπόν ακούσαμε προσεχτικά την Άρτεμις, πήραμε τα πιάτα που είχαμε μαγειρέψει για να μοιραστούμε με την παρέα και τα κινητά μας τηλέφωνα, εξερευνήσαμε τον χώρο, βρήκαμε γωνιές και αντικείμενα που μας αρέσουν και φωτογραφήσαμε τις δημιουργίες μας με χίλιους τρόπους! Αλλάξαμε πιάτα, πηρούνια, στησίματα, φάγαμε και κάτι περισσευούμενα υλικά που μας χαλούσαν το ντεκόρ και μείναμε ευχαριστημένοι με τις φωτογραφίες μας!

Στο τέλος δοκιμάσαμε και όλα τα πιάτα που είχαμε φέρει μαζί μας, και φάγαμε μέχρι σκασμού! Κόψαμε την πίτα μας (το φλουρί έπεσε όπως συνήθως στην ioanna K., αλλά το δωράκι το πήρε ο σύζυγος της Kateriva), μιλήσαμε, γελάσαμε, δοκιμάσαμε την εφαρμογή και φύγαμε όλοι με ένα χαμόγελο στα χείλη και στην καρδιά για όλα αυτά τα ωραία που ζήσαμε παρέα! Δείτε και άλλες φωτογραφίες εδώ με το πώς περάσαμε!

Σας περιμένουμε όλους στα επόμενα event για να ανταλλάξουμε μια χειραψία, να δώσουμε εικόνα στα πρόσωπα με τα οποία επικοινωνούμε καθημερινά μέσα από το internet και να μοιραστούμε βέβαια εικόνες και γεύσεις!

 

2 thoughts on “Σεμινάριο φωτογράφησης φαγητών και κοπή πίτας 2018

Add yours

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading