Σεμινάριο μαγειρικής #1 Ριζότο!!

Ανάμεσα σε όλα τα νέα πράγματα που έχουμε ξεκινήσει κατά διαστήματα να σας παρουσιάζουμε και εσείς να τα αγκαλιάζετε με ενδιαφέρον και αγάπη, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και μια σειρά σεμιναρίων μαγειρικής.

Δεν θυμάμαι πως και από που γεννήθηκε η ιδέα όμως μας άρεσε πολύ και την θέσαμε σε εφαρμογή. Θα διαλέγαμε τον χρήστη που θα τελούσε χρέη σεφ και οικοδεσπότη και με βάση το προφίλ και τις μαγειρικές του ιδιαιτερότητες θα αποφασίζαμε και το θέμα.

Η ιδέα: Ένας ενεργός συγγραφέας και χρήστης του σαιτ θα φιλοξενεί στον χώρο του 5 – 6 φίλους του σαιτ, ενεργούς χρήστες ή και μη, και με την βοήθειά μας (των κοριτσιών της διαχείρισης) θα παραθέτει μάθημα για το ιδιαίτερο αυτό θέμα που κάθε φορά θα έχει επιλεγή.

Υλοποίηση: Μετά από σκέψη και αναζήτηση βρήκαμε και τον χρήστη αλλά και την θεματολογία του σεμιναρίου. Ο φίλος μας και πολυγραφότατος ggr (814!!!! συνταγές παρακαλώ) κλήθηκε να γίνει ο σεφ του πρώτου σεμιναρίου μαγειρικής και να αποκαλύψει στην παρέα τα μυστικά του πιο πετυχημένου ριζότο!

Λάτρης της Ιταλικής κουζίνας γενικότερα και του ριζότο ειδικότερα δεν δίστασε στιγμή να μας ανοίξει το σπίτι του και να μοιραστεί μαζί μας όλα του τα μυστικά.

Το ιστορικό μιας υπέροχης βραδιάς: Μια όμορφη Παρασκευή χωρίς βροχή (το συνηθίζει πια ο Ιούνιος τώρα τελευταία να μας καταβρέχει) μαζευτήκαμε σε έναν υπέροχο κήπο στα Βόρεια Προάστια, μια παρέα ανθρώπων που ως εκείνη τη στιγμή δεν μας συνέδεε τίποτε πέρα από την αγάπη μας για την μαγειρική. Άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ μας, μουδιασμένα, δειλά στην αρχή χαιρετηθήκαμε και κάναμε την πρώτη γνωριμία.

Το σκηνικό στήθηκε, ένα τραπέζι κήπου, ένα φορητό μάτι, κουτάλες, κατσαρόλες, τηγάνια, πρώτης τάξεως υλικά, καλή διάθεση και αγάπη για την μαγειρική.

Σιγά σιγά ο Γιώργος άρχισε να μας αποκαλύπτει τα μυστικά του τέλειου ριζότο. “Το ρύζι πρέπει να είναι arborio” μας είπε “και το βούτυρο γάλακτος και καλής ποιότητας. Το κρεμμύδι πρέπει να μελώσει στο βούτυρο για 15 λεπτά.”

Συνέχισε να ετοιμάζει το ριζότο με ιεροτελεστεία και αγάπη ενώ παράλληλα μας μοίραζε τις γνώσεις του απλώχερα.

Μετά από ένα μισάωρο ήρθε και η ώρα για την δοκιμή!!

Οι ομιλίες σίγησαν και όλοι απολαύσαμε το καταπληκτικό ριζότο αλά μιλανέζε που ο καλός μας οικοδεσπότης ετοίμασε με φροντίδα…

Μας φίλεψε κι ένα σωρό άλλα καλούδια και οι μέχρι τότε άγνωστοι έγιναν μια παρέα με βασικό τους κοινό την μαγειρική. Ανταλλάξαμε γνώσεις και απόψεις γενικά για την μαγειρική, τις μαγειρικές μας ανησυχίες και τις διατροφικές μας ιδιαιτερότητες.

Με κρασάκι λοιπόν και τσιμπολογώντας πέρασαν τόσο ευχάριστα 5!!, ναι 5, ώρες σε έναν όμορφο κήπο στην Κηφισιά.

Αποχαιρετηθήκαμε με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε από την πλευρά των φίλων μας και να διοργανώσουμε κι άλλα σεμινάρια μαγειρικής από την δική μας πλευρά.

Συνταγές που δοκιμάστηκαν στο σεμινάριο ριζότο αλά μιλανέζε, ντίπ με καυτερές πιπεριές Jalapeno… Must, η… καλή παρέα και κάτι κολοκυθάκια γεμιστά με τυριά που μας χρωστάει ακόμη την συνταγή!

Ευχαριστώ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και φυσικά τον οικοδεσπότη μας.

Δείτε εδώ το live στο facebook.

One thought on “Σεμινάριο μαγειρικής #1 Ριζότο!!

Add yours

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading