Πώς περάσαμε στην έκθεση κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά

Επειδή σε αυτήν εδώ την παρέα δεν μας αρέσει μόνο το καλό φαγητό αλλά και το καλό κρασί που πάει με αυτό (είμαστε μερακλούδες!) τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου κατηφορήσαμε στο Βοτανικό (παλιά γειτονιά της Αθήνας φημισμένη για τους μάγκες της), καλεσμένες της έκθεσης κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά που διοργάνωσαν οι οινοποιοί της Κρήτης κάτω από την ομπρέλα του Wines of Crete.

Η έκθεση γινόταν στον όμορφο Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 26 ολόκληρα οινοποιεία από τον κρητικό αμπελώνα στόλισαν τους πάγκους τους με πάνω από 250 ετικέτες κρητικών κρασιών – η χαρά του οινόφιλου δηλαδή! Μάθαμε για τις πολλές ποικιλίες κρασιού που βγάζει η Κρήτη, όπως το Βιδιανό και το Πλυτό από τα λευκά κρασιά, και το Κοτσιφάλι, το Μαντηλάρι και το Λιάτικο από τα κόκκινα.

Η δική μας kimwlos (Δήμητρα Χριστίδη) μίλησε στο χώρο των pop-up σεμιναρίων της έκθεσης για την  κρητική διατροφή και ο ειδικός στο κρασί Κώστας Προβατάς πρότεινε από ένα ξεχωριστό κρητικό κρασί για κάθε κρητικό πιάτο που πρότεινε η Δήμητρα (από τις συνταγές σας) και διεύρυνε έτσι τους ορίζοντές μας στην επιλογή κρασιών.

Στην έκθεση μαζεύτηκε πολύς κόσμος που αγαπάει το καλό κρασί. Ανάμεσά τους ήταν και μερικοί πολύ αγαπημένοι φίλοι της παρέας μας με τους οποίους είχαμε τη χαρά να τσουγκρίσουμε τα κολονάτα ποτήρια μας δοκιμάζοντας πολλές από αυτές τις ωραίες ποικιλίες κρασιού που είχαν φέρει οι οινοπαραγωγοί.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την grapefool για την άψογη διοργάνωση και την παρακίνησή της να συμμετέχουμε σε αυτήν την εκδήλωση. Εβίβα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading