Πρωτοχρονιάτικα μενού για όλους!

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, άλλη μια χρονιά είναι στα σκαριά… Υπάρχει καλύτερος τρόπος να την υποδεχθούμε από ένα τραπέζι με τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους γύρω του;;;

prwtoxroniatiko menu gia oloys

Η λίστα των συνταγών είναι τεράστια, ενώ τα γούστα και τα οικονομικά περιθώρια κάθε οικογένειας είναι διαφορετικά. Αυτό που σίγουρα δε χρειάζεστε είναι πολλά και διαφορετικά φαγητά που θα σας κλείσουν όλη μέρα στην κουζίνα και, στο τέλος, δε θα φαγωθούν κιόλας! Είναι σημαντικό αυτές τις μέρες να βρείτε χρόνο για τους αγαπημένους σας και να δώσετε έμφαση στην ποιότητα και όχι την ποσότητα. Εμείς για να σας γλιτώσουμε από τον κόπο και τον χρόνο που απαιτεί η αναζήτηση του τέλειου γεύματος ή δείπνου σας προτείνουμε 4 μενού για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας! Διαλέγετε και παίρνετε λοιπόν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας παρέα!

Παραδοσιακό menu

Αν είστε μια κλασική ελληνική οικογένεια που δεν αγαπά ιδιαίτερα τους νεωτερισμούς, ειδικά στα γιορτινά τραπέζια, ένα παραδοσιακό μενού είναι ασφαλής επιλογή. Επίσης, προτιμήστε το αν έχετε καλεσμένους που δεν ξέρετε τις γευστικές τους προτιμήσεις ή καλεσμένους μεγαλύτερης ηλικίας που συνήθως θέλουν να βλέπουν στο πιάτο τους φαγητά που γνωρίζουν. Άλλωστε δεν είναι κακό πού και πού να γυρνάμε στο ήθη και τα έθιμα του τόπου μας! Δοκιμάστε λοιπόν:

xoirino-me-damaskina

Gourmet menu

Δεν είναι όλοι όμως παραδοσιακοί! Αν για σας αυτές οι μέρες είναι ευκαιρία να περιποιηθείτε και να κακομάθετε περισσότερο από ποτέ τον ουρανίσκο των καλεσμένων σας, αλλά και τον δικό σας, τότε χρειάζεστε πιο πρωτότυπες και ιδιαίτερες συνταγές. Αν βέβαια δεν τις συνηθίζετε, φροντίστε να μην κάνετε υπερβολές, ώστε οι γεύσεις στο τραπέζι σας να δένουν αρμονικά. Για εσάς λοιπόν έχουμε:

Οικονομικό menu

Για κάποιους από εμάς, το τραπέζι γεμίζει έτσι κι αλλιώς πιο δύσκολα. Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε, λόγω ημερών, να το κάνετε λίγο πιο πλούσιο, εμείς σας προτείνουμε έναν οικονομικό συνδυασμό:

pumpkin-soup

Vegan menu

Παρότι οι μέρες προστάζουν κρεατοφαγία, πάντα υπάρχουν και αυτοί που δεν αγαπούν το κρέας! Και όχι, δε χρειάζεται να μείνετε νηστικοί αν είστε χορτοφάγοι, υπάρχουν πολλές, πεντανόστιμες συνταγές που θα κάνουν το τραπέζι σας πολύ πολύ γιορτινό! Δοκιμάστε:

Μπορείτε πάντα να διακοσμήσετε το τραπέζι και τα φαγητά σας, για να κάνετε ακόμα πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα με λίγο κόπο. Δείτε τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας για να πάρετε καμιά ιδέα. Και μην ξεχάσετε βέβαια να έχετε διαθέσιμο και κάποιο αλκοολούχο ποτό (από το δικό σας χύμα κρασί, μέχρι την πιο ακριβή σαμπάνια) για να τσουγκρίσετε με τους αγαπημένους σας.

Ό,τι και αν επιλέξετε πάντως να μαγειρέψετε, να βάλετε τον καλύτερό σας εαυτό, για να γεμίσετε τις πεινασμένες κοιλίτσες, αλλά και τις αχόρταγες καρδιές με όλη σας την αγάπη! Να έχετε μια καλή χρονιά!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading