Μια συνταγή, ένα δέντρο!

Στην Cookpad, όλοι μας προσπαθούμε να προσφέρουμε την φροντίδα μας σε κάποιον μέσα από την κατσαρόλα μας. Τι θα έλεγες σήμερα να φροντίσεις ΚΑΙ τον πλανήτη μας με την κουτάλα σου;

Εμείς εδώ στην Cookpad αγαπήσαμε αμέσως την πρωτοβουλία #TeamTrees, μια καμπάνια που στοχεύει στην δεντροφύτευση 20.000.000 δέντρων από τον Ιανουάριο του 2020. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και ένας από τους πιο πρακτικούς τρόπους να την αναστρέψουμε είναι να… φυτέψουμε δέντρα! Κάθε μέρα παίρνουμε από την γη ό,τι απλόχερα μας προσφέρει, είναι καιρός να επιστρέψουμε κάτι. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν υπέροχο κι εμείς, ως κοινότητα της Cookpad να βοηθήσουμε, να δράσουμε και να γίνουμε μέρος της λύσης! Ίσως ως άτομα να είμαστε μικροί, όμως όλοι μαζί έχουμε δύναμη!

Αποφασίσαμε λοιπόν ότι για κάθε συνταγή που θα δημοσιεύεται παγκοσμίως στην πλατφόρμα από την 1η Νοέμβρη ως το τέλος της χρονιάς, η Cookpad θα δωρίζει 1 δέντρο. Ήδη δωρίσαμε πάνω από 240.000 δέντρα, καθόλου άσχημα, ε; Φαντάσου πόσα πολλά δέντρα θα μπορούσαν να γίνουν με λίγη παραπάνω προσπάθεια! Στόχος μας;  Ένα ολόκληρο δάσος από όλους τους ανθρώπους της κοινότητας της Cookpad, που γνωρίζουν πώς να φροντίζουν το παρόν, αλλά και το μέλλον αυτών που αγαπούν!

Κάνε κι εσύ τη διαφορά λοιπόν στη ζωή των άλλων, αλλά και στον πλανήτη μας, δημοσιεύοντας τις συνταγές σου στην Cookpad ξανά και ξανά με τα hashtags #1συνταγή1δέντρο ή #OneRecipeOneTree, ώστε να φτιάξεις και εσύ μια δική σου πράσινη γωνίτσα σε ένα δάσος! Και μην ξεχάσεις να παρακινήσεις και άλλους να έρθουν στην κοινότητά μας  και να βοηθήσουν και αυτοί στο να κάνουμε τον πλανήτη μας πράσινο ξανά!

 

Μερικές συχνές ερωτήσεις:

Τι είναι το #1συνταγή1δέντρο;
Για κάθε συνταγή που δημοσιεύεται στην Cookpad παγκοσμίως, από 1η Νοεμβρίου 2019 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2019, η Cookpad δωρίζει ένα δέντρο στο #TeamTrees.

Τι είναι το #TeamTrees;
Το #TeamTrees ξεκίνησε όταν κάποιος πρότεινε στον YouTuber MrBeast να φυτέψει 20 εκατομμύρια δέντρα για να γιορτάσει τους 20εκατ. συνδρομητές του. Το #TeamTrees ξεκίνησε δημόσια στις 25 Οκτωβρίου, με στόχο να μαζέψει 20 εκατομμύρια δέντρα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020.

Γιατί η Cookpad δωρίζει στο #TeamTrees και όχι κατευθείαν σε έναν οργανισμό που φυτεύει δέντρα;
H ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι τόσο σημαντικά όσο και το φύτεμα των δέντρων. Η καμπάνια του #TeamTrees αφορά ακριβώς αυτό.

Τι σχέση έχει το μαγείρεμα με τα δέντρα;
Μερικές φορές ξεχνάμε πως όλα όσα τρώμε έρχονται από τη φύση. Αν θυμηθούμε από πού προέρχεται το φαγητό μας τότε ίσως να σεβόμαστε τη φύση λίγο περισσότερο και να αρχίσουμε να ζούμε μια ζωή εναρμονισμένη με τη Γη. Με το να φυτέψουμε δέντρα, δίνουμε λίγη ευγνωμοσύνη πίσω για όλα όσα λαβαίνουμε.

Πού θα φυτευτούν τα δέντρα;
Τα δέντρα θα φυτευτούν σε δάση σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη. Ο στόχος είναι να φυτευτούν δέντρα σε όλες τις ηπείρους (εκτός της Ανταρκτικής!).

Ποιος θα φυτέψει τα δέντρα;
Ο οργανισμός Arbor Day Foundation. Είναι οργανισμός που έχει βάση την Αμερική και λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με επαγγελματίες στο φύτεμα των δασών καθώς και άλλες κυβερνητικές και μη οργανώσεις, ώστε να διασφαλίσει ότι ακολουθούνται οι καλύτερες μέθοδοι φυτέματος.

Πότε θα φυτευτούν τα δέντρα;
Τα δέντρα θα ξεκινήσουν να φυτεύονται τον Γενάρη του 2020 και η φύτευση θα τελειώσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Μπορώ να διαλέξω πού θα φυτευτούν τα δέντρα μου;
Όχι, αλλά όλα τα δέντρα θα φυτευτούν σε δάση με μεγάλη ανάγκη.

Τι είδους δέντρα θα φυτευτούν;
Το Arbor Day Foundation φυτεύει γηγενή είδη δέντρων όπου οι τοπικές συνθήκες και δάση το επιτρέπουν. Το σύνθημά τους είναι φυτεύουμε το σωστά δέντρα, τη σωστή στιγμή, για τους σωστούς λόγους.

Πώς βοηθάει την κλιματική αλλαγή το να φυτεύουμε δέντρα;
Η φύτευση δέντρων από μόνη της δεν αρκεί στο να λυθεί το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά είναι ένας από τους πιο χειροπιαστούς και αποτελεσματικούς τρόπους που έχουμε για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τα δέντρα είναι μια αποδεδειγμένη φυσική λύση επειδή απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και βοηθούν και το χώμα να το απορροφήσει. Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα και η φύτευση δέντρων είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πώς μπορώ να βοηθήσω; 
Κάθε φορά που δημοσιεύεις μια συνταγή στην Cookpad, η Cookpad δωρίζει ένα δέντρο στο #TeamTrees: μία συνταγή = ένα δέντρο. Εάν δημοσιεύσεις δέκα συνταγές, η Cookpad θα δωρίσει δέκα δέντρα. Αν δημοσιεύσεις 100, τότε θα δωρίσουμε 100 δέντρα.
Μπορείς επίσης να κάνεις τη δωρεά σου κατευθείαν στο #TeamTrees.
Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις είναι να το διαδώσεις και να βοηθήσεις να το κάνουμε όσο μεγαλύτερο γίνεται. Στα social media, χρησιμοποίησε σε παρακαλούμε τα  hashtags #onerecipeonetree, #1συνταγή1δέντρο και #teamtrees

Πόσα δέντρα θα δωρίσει η Cookpad;
Η Cookpad θα δωρίσει ένα δέντρο για κάθε συνταγή.

 

One thought on “Μια συνταγή, ένα δέντρο!

Add yours

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading