Μαγειρεύοντας με την προηγούμενη γενιά!

Οι πρώτες μνήμες μας σίγουρα είναι συνδεδεμένες με τις γεύσεις της παιδικής μας ηλικίας. Το κέικ της μαμάς, ο σούπερ δυναμωτικός χυμός του μπαμπά, οι αυγοφέτες της γιαγιάς, ο καφές του παππού, οι τηγανίτες της γειτόνισσας, η μουσταλευριά που μοιραζόταν από σπίτι σε σπίτι από όλες τις νοικοκυρές. Ακόμα και αν δεν έχουμε σαφείς αναμνήσεις, δεν ξεχνάμε ποτέ όσα φάγαμε και απολαύσαμε όσο ήμασταν ακόμα παιδιά.

Και μπορεί να μεγαλώσαμε, λιγότερο ή περισσότερο, αλλά αυτές τις μνήμες τις κουβαλάμε μέσα μας. Γιατί λοιπόν να μην τις αναβιώσουμε όσο μπορούμε μπαίνοντας ξανά στην κουζίνα με έναν εκπρόσωπο της παλαιότερης γενιάς; Τα κέρδη είναι πολλαπλά για όλους τους εμπλεκόμενους!

  1. Ενισχύουμε τους δεσμούς μας με τους προγόνους μας, τους αφιερώνουμε χρόνο και κάνουμε μια δραστηριότητα που αφήνει και τις δύο πλευρές χαρούμενες και ευχαριστημένες
  2. Διατηρούμε τις προσωπικές μας γευστικές μνήμες. Θυμόμαστε τις πρώτες παιδικές μας γεύσεις, ιστορίες που τις συνόδευαν και μαθαίνουμε να τις μαγειρεύουμε.
  3. Προάγουμε τη συλλογική μνήμη. Μαθαίνουμε την ιστορία του τόπου μας μέσα από τις γευστικές αναμνήσεις των μεγαλυτέρων. Η μαγειρική είναι μέρος της ιστορίας και της λαογραφίας μας που θα τη μεταφέρουμε και στην επόμενη γενιά
  4. Η μαγειρική είναι μια ευκαιρία για να νιώσει η παλαιότερη γενιά (και ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι) ξανά χρήσιμη και να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτά βέβαια θα έχουν σαν επακόλουθο τη βελτίωση και της ψυχικής της υγείας.

Μη διστάσετε λοιπόν να μπείτε στην κουζίνα με γονείς / παππούδες / γειτόνισσες, να δημιουργήσετε νοστιμιές, να θυμηθείτε και να ταξιδέψετε στον χρόνο μαζί τους. Οι νέες σας αναμνήσεις θα είναι ίσως ακόμα πιο πολύτιμες…

Δείτε εδώ μερικές μόνο από τις συνταγές μας που οι φίλοι της παρέας μαγείρεψαν με τους αγαπημένους τους και τις μοιράστηκαν με όλη την κοινότητα της Cookpad.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading