Η τέλεια ρομαντική βραδιά

Ο έρωτας μπορεί να περνάει από το στομάχι, αλλά δε φτάνει μόνο το φαγητό για μια τέλεια ρομαντική βραδιά. Είτε μιλάμε για τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου, είτε για μια επέτειο, είτε για μια άλλη ειδική περίσταση, δημιουργήστε για το ταίρι σας την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Κατ’ αρχάς σιγουρευτείτε πως θα έχετε τη βραδιά όλη δική σας. Εάν έχετε παιδιά, αφήστε τα κάπου αλλού για αυτό το βράδυ. Εάν έχετε γονείς, κάντε και για αυτούς το ίδιο 😄.

Για την ατμόσφαιρα και το σκηνικό, υπάρχει η εύκολη λύση: ανάψτε μερικά κεριά, βάλτε ωραία μουσική, πάρτε πίτσα και καθήστε αγκαλιά υπό το φως των κεριών. Δεν χρειάζονται και πολλά για να είναι όμορφη η βραδιά!

Από την άλλη μπορείτε να μπείτε σε λίγο περισσότερο κόπο και να φτιάξετε κάτι ιδιαίτερο για την ιδιαίτερη αυτή βραδιά.

Ετοιμάστε το χώρο:
Αγοράστε κόκκινα, ροζ και άσπρα μπαλόνια με ήλιο, φτιάξτε “ματσάκια” και δέστε τα στο χώρο. Ή αφήστε τα απλώς να αιωρούνται πάνω από το τραπέζι.
Ανάψτε όσα πιο πολλά κόκκινα κεριά μπορείτε.
Σκορπίστε ροδοπέταλα στα πιάτα και στο τραπέζι. Προσέξτε όμως, είναι καλύτερα να μη σκορπίσετε τα πέταλα στο πάτωμα, καθώς μπορεί να γλυστρίσει κάποιος (και μια βραδιά στο νοσοκομείο δεν είναι ό,τι πιο ρομαντικό), αλλά ούτε και στις καρέκλες που θα κάτσετε, γιατί μπορεί να λεκιαστεί το όμορφο ρούχο.
Αγοράστε λουλούδια. Μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε μια ωραία σύνθεση με τριαντάφυλλα και να βάλετε στο κέντρο του τραπεζιού (προσέξτε μόνο μην είναι πολύ ψηλή και εμποδίζει τον ένα να βλέπει τον άλλο). Επίσης μπορείτε να πάρετε μικρά βαζάκια ή ποτηράκια, να βάλετε από ένα λουλούδι στο κάθε ένα και μετά να τα συγκεντρώσετε όλα στο κέντρο του τραπεζιού, να βάλετε δίπλα στο κρεβάτι, ή ακόμα και να βάλετε ένα σε κάθε σκαλοπάτι της σκάλας.

Ετοιμάστε την ατμόσφαιρα:
Δημουργήστε μια ρομαντική ατμόσφαιρα, επιλέγοντας την κατάλληλη μουσική.
Χαμηλώστε τα φώτα ή σβήστε τα και τελείως. Εάν έχετε αρκετά κεριά, θα φτάσουν. Βάλτε κεριά παντού γύρω στο χώρο.

Φτιάξτε το τραπέζι σας:
Μην στρώσετε το τραπέζι σας εκεί που τρώτε πάντα. Διαλέξτε μια καινούρια θέση. Βάλτε ένα τραπεζάκι μπροστά στο τζάκι, στο κέντρο του σαλονιού ή σε μια άλλη αγαπημένη γωνιά που να έχει όμορφη θέα.
Στρώστε ένα όμορφο τραπεζομάντηλο, επιλέξτε σουπλά που να ταιριάζουν με την ημέρα, βάλτε λουλούδια, πέταλα και κεριά, διπλώστε τις πετσέτες με κόκκινες κορδέλες και βάλτε και ένα μπουμπουκάκι εκεί. Όλα θα πρέπει να φαίνονται όμορφα και ρομαντικά. Μπορείτε να αγοράσετε δύο κόκκινα πιάτα για την ημέρα αυτή και να τα χρησιμοποιήσετε.
Δείτε τις οδηγίες μας για να φτιάξετε δυο καρδούλες για να στολίσετε τις πετσέτες σας. Εναλλακτικά, φτιάξτε καρδιές από τις ίδες τις πετσέτες σας και βάλτε τις πάνω στα πιάτα.
Δείτε επίσης οδηγίες για το πως να φτιάξετε ένα όμορφο κουτί έκπληξη. Φτιάξτε το σε όποιο σχήμα σας βολεύει για να στολίσετε το τραπέζι σας ή να το γεμίσετε με σοκολατάκια, μπισκότα κλπ και να το χαρίσετε.
Εάν έχετε πάρει κάποιο δώρο για το ταίρι σας, μπορείτε να το βάλετε και αυτό στο τραπέζι.

Δείπνο:
Φτιάξτε πιάτα με τις αγαπημένες σας γεύσεις. Επιλέξτε φαγητά που μπορούν να φτιαχτούν και από πιο πριν (ίσως και από την προηγούμενη), ώστε να μην περάσετε όλο το απόγευμα στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Πρέπει να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, να είσαστε όμορφοι, ξεκούραστοι και εύθυμοι. Επίσης διαλέξτε φαγητά ανάλαφρα. Ρομαντική βραδιά με βαρύ στομάχι δεν γίνεται!
Εάν δεν τα καταφέρνετε και πολύ καλά στην κουζίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πάρτε φαγητό και γλυκό απ’ έξω, μόνο κάντε το από πριν και βάλτε το στα κανονικά πιάτα.

Στολίστε και τα φαγητά σας. Βάλτε φυλλαράκια μαϊντανού στις πατάτες, μια λωριδίτσα κόκκινη πιπεριά στα πράσινα και γενικά κάντε τα πιάτα σας να έχουν χρώμα.

Και φυσικά μην παραλείψετε το επιδόρπιο. Κάτι σοκολατένιο είναι ιδανικό, αλλά ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να κόψετε φρέσκα φρούτα, να βάλετε μπόλικη σαντιγύ από πάνω και να στολίσετε με ξύσματα ή ρολάκια σοκολάτας.
Πολλά είναι τα γλυκά που μπορείτε να τα “μετατρέψετε” σε γιορτινά, με φαντασία και ελάχιστο κόπο. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε κεκάκια που κρύβουν μέσα τους καρδιές ή μπισκοτάκια σε σχήμα καρδιάς, ή την οποιαδήποτε τούρτα.

Γενικά τα πάντα μπορείτε να τα κάνετε σε σχήμα καρδιάς, από τα ορεκτικά σας μέχρι τα γλυκά σας.

hearts

Το κυριότερο συστατικό είναι η καλή διάθεση. Εάν γαρνιριστεί με όμορφη διακόσμηση, ατμοσφαιρική μουσική και νόστιμες γεύσεις, τότε θα έχετε σίγουρα μια τέλεια βραδιά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading