Η νέα μας εφαρμογή!

Γίναμε μέλος της Cookpad και αποκτήσαμε και τη νέα, εξελιγμένη εφαρμογή για το κινητό. Πλέον μπορείτε να κάνετε σχεδόν όλα όσα κάνετε και από το web (και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα περισσότερα), μέσω της εφαρμογής. Διαβάστε εδώ λοιπόν για όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει η εφαρμογή.

Με το που θα κατεβάσετε την εφαρμογή θα σας ζητήσει να κάνετε εγγραφή ή να συνδεθείτε. Θα έχει επιλεγμένα τα Ελληνικά ως γλώσσα, αλλά μπορείτε σε οποιαδήποτε στιγμή να αποσυνδεθείτε, να αλλάξετε γλώσσα και να συνδεθείτε με μια άλλη (αν για παράδειγμα ξέρετε αγγλικά και θέλετε να ψάξετε για αγγλικές συνταγές). Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο σάιτ, συνδεθείτε όπως και εκεί. Αν είστε καινούριος στην παρέα μας μπορείτε να επιλέξετε αν θα φτιάξετε λογαριασμό μέσω του Facebook ή του Google+ ή μέσω του email σας. Χρησιμοποιώντας το Facebook ή το Google+ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο εύκολα μιας που θα μπορείτε να συνδεθείτε με ένα κλικ μόνο και θα μπορείτε να βρείτε και τους φίλους σας εύκολα, αλλά φυσικά η επιλογή είναι δική σας!

Από τη στιγμή που θα συνδεθείτε, θα δείτε την αρχική σελίδα της εφαρμογής. Πάμε να δούμε τι υπάρχει εκεί:

1. Ειδοποιήσεις

2. Η κουζίνα μας

3. Πεδίο αναζήτησης

4. Κατηγορίες

5. Καρτέλα “Ακολουθώ”

6. Καρτέλα “Δοκιμάζουμε”

7. Καρτέλα “Πρόσφατα”

8. Χώρος συνταγών / Φωτοσχολίων

9. Προσθήκη συνταγής

10. Τσατ

 

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

1. Ειδοποιήσεις

Εδώ θα βλέπετε ειδοποιήσεις όταν σε κάποιον αρέσει η συνταγή σας, ή σας αφήσει Φωτοσχόλιο ή οτιδήποτε άλλο

2. Η κουζίνα μας

Στη σελίδα μπορείτε να μπείτε ή πατώντας το εικονίδιο σας ή σέρνοντας με το δάχτυλο την οθόνη προς τα αριστερά. Εδώ θα δείτε όλες τις συνταγές που έχετε προσθέσει εσείς, τις συνταγές που έχετε βάλει στα αγαπημένα σας και φωτογραφίες φαγητών που έχετε τραβήξει. Επίσης μπορείτε να δείτε τα στατιστικά σας και τη σελίδα του προφίλ σας.

3. Πεδίο αναζήτησης

Το πιο χρήσιμο πράγμα στην εφαρμογή! Από εδώ μπορείτε να βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε. Ζητάτε συνταγή με κοτόπουλο; Απλώς γράψτε “κοτόπουλο” και θα σας εμφανισει όλες τις συνταγές που περιέχουν κοτόπουλο. Θέλετε να φτιάξετε κάτι με πιπεριές και ντομάτες; Γράψτε απλώς “πιπεριές ντομάτες” και θα τις δείτε όλες! Αν πάλι έχετε όρεξη για Μουσακά, γράψτε “μουσακάς” και θα εμφανιστούν όλες οι λαχταριστές επιλογές. Η αναζήτηση λειτουργεί τόσο καλά που δε χρειάζονται πλέον στην πραγματικότητα οι κατηγορίες. Αντί να έχουμε κατηγορία “κυρίως πιάτο”, γράφουμε απλώς στην αναζήτηση “κυρίως πιάτο” και τελειώσαμε!

4. Κατηγορίες

Μπορεί να μη τις χρειαζόμαστε, αλλά για ευκολία επιλέγουμε εμείς κάθε μήνα μερικές κατηγορίες από φαγητά που είναι εποχιακά, για να σας διευκολύνουμε και να σας δώσουμε ιδέες.

5. Καρτέλα “Ακολουθώ”

Εδώ βλέπουμε τη δραστηριότητα όλων των χρηστών που ακολουθούμε. Τι μαγείρεψαν, τι σχολίασαν, τι συνταγή ανέβασαν κλπ. 

6. Καρτέλα “Δοκιμάζουμε”

Εδώ πάλι βλέπουμε τι έχει πρωτοδοκιμαστεί. Φίλοι της παρέας δοκίμασαν για πρώτη φορά κάποια συνταγή και ανέβασαν τη φωτογραφία και το σχόλιό τους (δηλαδή το Φωτοσχόλιό τους). Ευκαιρία να πάρουμε ιδέες και να τα δοκιμάσουμε κι εμείς!

7. Καρτέλα “Πρόσφατα” (άλλαξε από “κοντά” σε “πρόσφατα”)

Δείτε όλες τις συνταγές που ανεβάζουν οι φίλοι της παρέας μας!

8. Χώρος συνταγών / Φωτοσχολίων

Στο χώρο αυτό θα εμφανίζονται συνταγές ή Φωτοσχόλια, ανάλογα σε ποιά καρτέλα βρίσκεστε ή τι αναζήτηση έχετε κάνει

9. Προσθήκη συνταγής

Πατώντας το μαγικό πράσινο κουμπάκι, μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας αγαπημένες συνταγές! Κρατήστε τις όλες μαζεμένες και βοηθήστε και τους άλλους να τις φτιάξουν και να τις ευχαριστηθούν όσο κι εσείς. Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε αυτά που μας ευχαριστούν!

10. Τσατ

Εδώ μπορείτε να κάνετε κάτι που στο web δε γίνεται. Να κάνετε τσατ, συζητήσεις δηλαδή, με άλλα μέλη ιδιωτικά ή με γκρουπ φίλων. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μας εδώ

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info-gr@cookpad.com και θα βοηθήσουμε!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading