Η εβδομάδα της Τυρινής

Η εβδομάδα της Τυρινής ή της Τυροφάγου (που λέγεται επίσης και λευκή εβδομάδα) είναι η τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου, κατά την οποία όσοι νηστεύουν δεν τρώνε καθόλου κρέας και προετοιμάζονται έτσι για τη Σαρακοστή.

-36

Όλες τις ημέρες της εβδομάδας αυτής επιτρέπεται η κατάλυση γαλακτοκομικών, αυγών και ψαριών, όπως και του ελαιόλαδου, αλλά δεν επιτρέπεται καθόλου η κατανάλωση όλων των κρεατικών. Την Κυριακή της Τυρινής είναι έθιμο να μαγειρεύουμε βακαλάο καθώς και μακαρονόπιτα ή απλώς μακαρονάδα με μπόλικο τυρί, και για γλυκό γαλατόπιτα. Σε κάποια μέρη είναι έθιμο το βράδυ της Κυριακής να κλείνει με αυγά ψητά (με διάφορες παραλλαγές και παραδόσεις). Έτσι η Μ. Τεσσαρακοστή αρχίζει και τελειώνει με τα αυγά να είναι κυρίαρχα.

Εμείς εδώ έχουμε πολλές ιδέες να σας δώσουμε για τις συνταγές της Τυρινής. Ακόμα και αν δε νηστεύετε, οι συνταγές αυτές είναι πεντανόστιμες και σας προτείνουμε να τις φτιάξετε!

Βακαλάος

photo (74)

-φωτογραφία-συνταγής-galaktompoureko-pholitses

Θα χαρούμε πολύ να δούμε το cooksnap σου σε αυτές τις συνταγές! Καλά μαγειρέματα!!!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading