Γιορτινό τραπέζι μέσα στη νηστεία!

Η ορθόδοξη παράδοση θέλει να νηστεύουμε κάμποσες ημέρες τον χρόνο και για μερικούς αυτό σημαίνει στέρηση εναλλακτικών προτάσεων, ειδικά σε περιπτώσεις που η νηστεία συμπίπτει με κάποιον εορτασμό! Όχι όμως για μας! Διότι η νηστεία είναι πρώτα πνευματική και μας προτρέπει να απλοποιήσουμε την ζωή μας χωρίς να μιζεριάσουμε όμως!

Αν λοιπόν τυγχάνει να έχετε κάποιον που να γιορτάζει κατά τις ημέρες της νηστείας, μια επέτειο, μια αφορμή για χαρά, μην διστάσετε να την αξιοποιήσετε και να καλέσετε στο σπίτι τους αγαπημένους σας για να μοιραστείτε τη χαρά σας! Και επειδή χαρά χωρίς φαγητό δεν γίνεται, ερχόμαστε να σας προτείνουμε ένα σωρό νοστιμιές για να γεμίσετε το τραπέζι σας!

Νηστίσιμα ορεκτικά

Ένα σωρό επιλογές από πίτες νηστίσιμες, λαχανικά, θαλασσινά, όσπρια και άλλα συνοδευτικά… Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς!

Πίτες

-φωτογραφία-συνταγής-patatopita-nistisimi-me-murodika

Άλλα ορεκτικά

Συνοδευτικά

Νηστίσιμες σαλάτες

Από σαλάτες και αν έχετε επιλογές! Με λαχανικά, με θαλασσινά, με όσπρια…

-φωτογραφία-συνταγής-tampoule-kalokairino

Νηστίσιμα κυρίως

Τι και αν δεν μπορείτε να φτιάξετε κρέας;;; Και πάλι η ελληνική κουζίνα δεν στερείται επιλογών. Συνταγές αμιγώς νηστίσιμες ή προσαρμοσμένες, για να μη λείψει σε κανέναν το κρέας!

Νηστίσιμα γλυκά

Νομίζετε ότι επειδή νηστεύετε θα στερηθείτε το γλυκό; Αν το κάνετε για πνευματικούς λόγους καλώς. Αν όμως θέλετε να γλυκαθείτε λίγο, μη φοβηθείτε ότι η μόνη σας επιλογή είναι ο χαλβάς. Για ρίξτε μια ματιά εδώ!

Δείτε και όλες τις προτάσεις που συγκέντρωσαν οι φίλοι της παρέας στο challenge μας για νηστίσιμα γλυκάκια!

Ψάρια (για συγκεκριμένες νηστείες)

Σε μεγάλες γιορτές (όπως του Σωτήρος, του Ευαγγελισμού και των Βαΐων) επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριών, παρότι δεν είναι νηστίσιμα. Για δείτε αυτές τις προτάσεις λοιπόν!

Δείτε και εδώ όλες τις προτάσεις μας για ψαράκι από το αντίστοιχο weekly challenge μας!

Επιπλέον, δείτε και τα άρθρα μας για νηστίσιμες πίτες και νηστίσιμα γλυκά! Σε κάθε περίπτωση, νηστεία ή μη, μη χάσετε την ευκαιρία να γιορτάσετε σε κάθε αφορμή με τους ανθρώπους που αγαπάτε!

Αφιερωμένο στη φίλη μας alsi με την ευχή μας να έχει πάντα αφορμές για χαρά στο σπιτικό της! Ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας στο chat group “Νηστεία” για τις πολύτιμες ιδέες τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading