Για τη γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στις μαμάδες μας πόσο πολύ τις αγαπάμε και πόσο εκτιμάμε όλα αυτά που κάνουν για μας κάθε μέρα.

 

(3)

Μια πολύ ωραία ιδέα λοιπόν είναι να της φτιάξετε πρωινό, να το βάλετε σε έναν δίσκο μαζί με τον καφέ ή το τσάι της και μερικά λουλούδια σε ένα βάζο και να της πάτε πρωινό στο κρεβάτι! Στο site μας θα βρείτε πολλές εύκολες και νόστιμες συνταγές για πρωινό για pancakes, κρέπες, βάφλες, αυγοφέτες, αλμυρά muffins, γλυκά muffins κ.λπ. Δείτε μερικές χαρακτηριστικές συνταγές από αυτές παρακάτω:

almura-maphins

Όλες αυτές οι συνταγές μπορούν να γίνουν αλμυρές ή γλυκές, ανάλογα με τη γέμιση ή το σιρόπι ή το συνοδευτικό που θα βάλετε. Ανάλογα λοιπόν με τα γούστα της μαμάς, βάλτε στο δίσκο σας μαρμελάδα ή μέλι ή τυρί κρέμα και φρούτα για να της προσφέρετε ένα γλυκό πρωινό, ή τυρί και το αλλαντικό της αρεσκείας της για να τα κάνετε αλμυρά.

Αν η μαμά είναι πολύ του γλυκού, ο Μάιος προσφέρεται για γλυκά με φράουλες. Επίσης, μπορείτε να της φτιάξετε για πρωινό μια συνταγή από αυτές:

Μπορείτε επίσης να της φτιάξετε αυγουλάκια. Τα αυγά είναι νόστιμα, θρεπτικά και μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους όπως ομελέτα, scrambled, ποσέ, croque madame. Δείτε μερικές χαρακτηριστικές συνταγές παρακάτω:

krok-mantam-croque-madame-to-apoluto-psito-santouits

Έτσι θα ξεκινήσει μια πολύ όμορφη μέρα.

Μπορείτε να της φτιάξετε και διάφορα γλυκά φυσικά, τούρτες ή μπισκότα, ανάλογα με την εμπειρία σας στην κουζίνα. Τόσα γλυκά σας έχει φτιάξει εκείνη! Είναι λοιπόν ευκαιρία να της προσφέρετε κι εσείς μια γλυκιά κατασκευή από τα χεράκια σας. Στην Cookpad θα βρείτε διάφορες συνταγές και πολλές με οδηγίες βήμα βήμα, ώστε να σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα όμορφο δώρο για τη μαμά σας:

i-proti-mas-tourta

Ή φυσικά μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε εύκολες τούρτες, τούρτες με εύκολο παντεσπάνι ή τούρτες με μπισκότα που έχουμε.

Αν πάλι η μαμά είναι λάτρης της σοκολάτας, μπορείτε να της φτιάξετε σοκολατάκια. Διαβάστε τις οδηγίες Φτιάχνουμε σοκολατάκια, πάρτε φόρμες και κουπ πατ σε σχήμα καρδούλας και φτιάξτε:

grigora-sokolatakia-i-pagotakia-se-mia-pagothiki

Μπορείτε να αναλάβετε εσείς το μαγείρεμα για όλη την ημέρα και να αφήσετε τη μαμά να έχει μια μέρα ξεκούρασης και διακοπών από όλες τις δουλειές. Δεν είναι δύσκολο. Δείτε όλες τις μαμαδίσιες συνταγές, αλλά διαλέξτε εύκολες συνταγές για κυρίως πιάτο. Επιλέξτε μια που να είναι στο γούστο της μαμάς (ίσως κάποιο ελαφρύ μεσημεριανό) και μαγειρέψτε εσείς. Και μην ξεχάσετε να μαζέψετε το τραπέζι και να πλύνετε τα πιάτα μετά!

Οι μαμάδες είναι πολύτιμες και κάθε μέρα είναι ωραίο να τους δείχνουμε την αγάπη μας. Όμως είναι και όμορφο να τις φροντίσουμε και να τις γλυκάνουμε εμείς για μέρα. Πάρτε της (ή ακόμα καλύτερα φτιάξτε της) ένα μικρό δωράκι, φτιάξτε της πρωινό, αλλά πάνω από όλα, κάντε της μια αγκαλιά, δώστε της ένα φιλί και πείτε της πόσο την αγαπάτε. Είναι σίγουρα το καλύτερο δώρο απ’ όλα!!!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading