Γιατί να μπω στην κουζίνα με παιδιά;

Παρότι το να μπει κάποιος στην κουζίνα με παιδιά δεν είναι μια απλή υπόθεση, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει για να τους διδάξεις έννοιες και να αναπτύξεις δεξιότητές τους καλύτερα από το σχολείο! Εμείς σου έχουμε μερικούς πολύ καλούς λόγους για να μη διστάσεις να πάρεις τα μικρά στην κουζίνα και να δημιουργήσετε μαζί!

  1. Έχει πλάκα. Τα παιδιά ευχαριστιούνται πολύ οποιαδήποτε ενασχόληση περιλαμβάνει τα χέρια τους, γελάνε, παίζουν και σίγουρα φτιάχνουν τη διάθεση σε όποιον είναι εκεί γύρω! Και σίγουρα είναι μια δραστηριότητα που φέρνει κοντά την οικογένεια, καθώς πρέπει να συνεργαστούν όλοι και να απολαύσουν στο τέλος μαζί τα αποτελέσματα του κόπου τους!
  2. Αναπτύσσονται όλες οι αισθήσεις τους. Το να μαγειρεύεις είναι μια διαδικασία που δεν αφορά μόνο τη γεύση, αλλά και τις 5 αισθήσεις. Το παιδί μαθαίνει τις μυρωδιές, παίζει με τις υφές, “χορταίνει” το μάτι του. Τόσο εύκολα και απλά.
  3. Μαγειρεύουν με τις επιστήμες. Το ξέρεις η κατσαρόλα περιλαμβάνει μέσα της ένα σωρό επιστήμες; Το παιδί για να μαγειρέψει πρέπει να μετρήσει, να αντιληφθεί τις έννοιες των ποσοτήτων, να μάθει πώς η θερμοκρασία αλλάζει τις πρώτες του ύλες, αλλά και πως αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Και βέβαια το λεξιλόγιό του διευρύνεται με μια νέα κατηγορία!
  4. Γίνονται υπεύθυνα. Το παιδί μαθαίνει να ακολουθεί μια διαδικασία συγκεντρωμένα και βλέπει τα αποτελέσματα των πράξεών του μέσα σε ένα πιάτο. Γίνεται υπεύθυνο για την ασφάλειά του που περιλαμβάνει από το πώς θα διαχειριστεί τα τρόφιμα, την καθαριότητα αλλά και τη χρήση των συσκευών της κουζίνας.
  5. Αποκτούν καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Το να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες είναι ένα κομμάτι δύσκολο. Το να μάθεις όμως εξ αρχής τις σωστές είναι η καλύτερη λύση. Πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και την ανάπτυξη τις αυτοπεποίθησής τους, τα παιδιά μέσα από το μαγείρεμα αποκτούν υγιείς διατροφικές συνήθειες. Κάθε φαγητό που μαγειρεύεται από τα χέρια τους είναι καλύτερο από οποιαδήποτε επεξεργασμένη και έτοιμη τροφή. Μαθαίνουν τα ευεργετικά στοιχεία κάθε πρώτης ύλης και σέβονται ό,τι περιλαμβάνει το πιάτο τους!

Μη διστάσεις λοιπόν να πάρεις τους μικρούς βοηθούς στην κουζίνα σου. Μπορεί να χρειαστεί στο τέλος λίγο παραπάνω καθάρισμα, τα οφέλη όμως για τα ίδια και όλη την οικογένεια θα είναι μακροχρόνια! Δες πόσες νοστιμιές μπορείς να φτιάξεις μαζί τους βλέποντας το σχετικό Ε-book μας!

4 thoughts on “Γιατί να μπω στην κουζίνα με παιδιά;

Add yours

  1. Εξαιρετικό άρθρο! Οι νέες μαμάδες πρέπει να παρακινούνται να εμπλέκουν τα παιδιά στη διαδικασία της προετοιμασίας του φαγητού τους!
    Τα ωφέλη είναι αμέτρητα!

    1. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Μαρία για τα όμορφα λόγια σου 🙏! Όντως η ενασχόληση των παιδιών με την κουζίνα και τη μαγειρική είναι πολύ σημαντική, τους βοηθάει να κατανοήσουν την αξία της τροφής, αλλά και να γίνουν πιο ανεξάρτητα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading