Βεράντα, ουζάκι και μεζέδες!

Φέτος οι διακοπές είναι για πολλούς άπιαστο όνειρο. Άλλοι θα καταφέρουν να πάνε έστω και για λίγες μέρες και άλλοι πάλι θα μείνουν με την χαρά. Αν ανήκετε στους δεύτερους μην σκάτε, καλέστε τους φίλους σας για μεζεδάκια στη βεράντα και απολαύστε το καλοκαίρι σας!

Αρχικά έχετε στο νου σας ότι το βασικό concept του “καλώ στο σπίτι φίλους για μεζέ”, δεν περιλαμβάνει υποχρεωτικά εργατοώρες στην κουζίνα. Αντιθέτως, η διάθεση πρέπει να είναι χαλαρή και ανάλαφρη και να μην πιεστείτε καθόλου για να κάνετε ένα “τραπέζι”. Λίγοι καλοί φίλοι που νιώθουν το σπίτι σας σαν δικό τους, χαλαρό ντύσιμο, βεράντα/κήπος/ανοιχτά παράθυρα (ανάλογα με το τι διαθέτει ο καθένας) και αλκοόλ ανάλογα με τα γούστα σας, υπόσχονται μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, ακόμα και αν έχετε μείνει στην πόλη.

Για να τα πάρουμε όμως με την σειρά και να δούμε τι χρειαζόμαστε για μια τέτοια βραδιά!

Τι θα πιούμε;

Εν αρχή ην το αλκοόλ… Ένα καλοκαιρινό βραδάκι που σέβεται τον εαυτό του περιλαμβάνει απαραιτήτως ένα αλκοολούχο ποτό. Δεν το παρακάνουμε βεβαίως, 1-2 ποτηράκια είναι αρκετά, θέλουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον μεζέ μας με καλή παρέα, και όχι να ξεχάσουμε το όνομά μας!

Οι περισσότεροι προτιμούν την μπύρα, μια κλασική αξία! Αν την έχετε παγώσει καλά και έχετε βάλει και τα ποτήρια στην κατάψυξη, λίγοι θα μπορέσουν να την αρνηθούν. Στην αγορά υπάρχει τεράστια γκάμα μπύρας. Μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας από όλα τα είδη (ξανθιά, μαύρη ή κόκκινη) και να εντυπωσιάσετε έτσι και τους πιο… δύσκολους της παρέας! Οι πιο ειδικοί λένε ότι όσο πιο ξανθιά είναι η μπύρα, τόσο πιο παγωμένη πρέπει να πίνεται.

Αντί για μπύρα, μπορείτε να προσφέρετε ουζάκι. Ελληνικό προϊόν που δεν είναι τυχαία άρρηκτα δεμένο με την κουζίνα. Με νερό, πάγο ή σκέτο, συνοδεύει υπέροχα θαλασσινούς (και μη) μεζέδες. Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε, ένα ποτηράκι είναι αρκετό. Μην ξεχνάτε ότι το ούζο κάνει το χειρότερο μεθύσι! Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κεράσετε τσίπουρο ή ρακί τους καλεσμένους σας. Ελληνικά και παραδοσιακά!

Αν είστε πιο εναλλακτικοί, υπάρχει και η λύση του coctail! Δεν ταιριάζουν με όλους τους μεζέδες το ίδιο, αλλά σίγουρα δημιουργούν την απόλυτη αίσθηση του καλοκαιριού. Και οι πιο παραδοσιακοί μπορείτε να δοκιμάσετε ένα σπιτικό λικεράκι. Μπορείτε να δείτε εδώ πολλές συνταγές για κοκτέιλ και άλλα αλκοολούχα ποτά.

Τι θα φάμε;

Εδώ οι επιλογές είναι χιλιάδες. Εξαρτάται από το πόσο χρόνο θέλετε να περάσετε στην κουζίνα, τι έχετε ήδη διαθέσιμο, αλλά και τι σας αρέσει!

Η πιο εύκολη πρόταση είναι λίγο τυράκι ή αλλαντικά έτοιμα, κάποιο φρέσκο λαχανικό κομμένο σε κομματάκια, αλλά και κάποιο ντιπ που γίνεται στο λεπτό. Δοκιμάστε:

 

Εξαιρετικό μεζεδάκι αποτελούν και διάφορα παστά ή τουρσιά που υπάρχουν έτοιμα στην κουζίνα σας και η μόνη προετοιμασία που θα έχετε να κάνετε, είναι να ανοίξετε ένα βαζάκι! Πάρτε μερικές ιδέες:

 

Οι πιο μερακλήδες μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα δικά σας τυριά και αλλαντικά για να συνοδεύσετε το ποτό σας.

 

Αν αποφασίσετε να μπείτε στην κουζίνα, μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι το τηγάνι. Σε λίγο χρόνο έχετε πεντανόστιμα μεζεδάκια όπως διάφορους ψευτοκεφτέδες, κρεατικά ή θαλασσινά. Δοκιμάστε:

 

Αν προτιμάτε όμως πιο υγιεινές λύσεις, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον φούρνο σας. Προτείνουμε:

 

Επίσης, μπορείτε να ανάψετε φωτιά και να κάνετε μπάρμπεκιου, ώστε να συμμετέχουν και οι καλεσμένοι σας στην διαδικασία. Προτείνουμε:

 

Tέλος μπορείτε να φτιάξετε και ένα mix κρεατικών, αντί για τον κλασσικό μεζέ.

 

Ό,τι και αν επιλέξετε να φτιάξετε, να μην ξεχάσετε ότι ο στόχος της βραδιάς είναι να περάσετε όμορφα με τους δικούς σας ανθρώπους. Και βέβαια να πιείτε και ένα ποτηράκι στην… υγειά μας!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading