Ανακυκλώνουμε το Πασχαλινό μας τραπέζι

Πέρασε και το Πάσχα, οι σούβλες σταμάτησαν να γυρίζουν και οι φωτιές σβήσανε τσουγκρίσαμε όλα τα αυγά, και όλοι με όλους αλλά ο τελικός απολογισμός είναι αρκετό φαγητό που έχει περισσέψει.

.png

Και αυγά βρασμένα, και τσουρέκι που έχει αρχίσει σιγά σιγά να στεγνώνει και κουλουράκια που τα μπουχτίσαμε και αυγά σοκολατένια από τον νονό και αρνάκι που πόσο να φάμε πια και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Να τα πετάξουμε ούτε λόγος!!! Να τα φάμε την επόμενη ή την μεθεπόμενη ομοίως, άρα η λύση είναι μια! Ανακύκλωση!

Αν περίσσεψαν βαμμένα αυγά μπορούμε να τα κάνουμε αυγοσαλάτα, αυγά γεμιστά ή ακόμη και αυγά τουρσί:

Με το τσουρέκι που περίσσεψε μπορούμε να κάνουμε υπέροχα γλυκά εκμέκ, καριόκες, νόστιμα παξιμάδια για τον καφέ μας και τόσα άλλα.

siropiasto-gluko-me-mpagiatiko-tsoureki

Αν μας έμειναν μπισκότα ή κουλουράκια, τα τρίβουμε και, μαζί με λιωμένο βούτυρο, φτιάχνουμε βάση για cheesecake και μωσαϊκό.

Αν καταφέρατε και γλιτώσατε από τους μικρούς σας μπόμπιρες τα σοκολατένια αυγά του νονού μπορείτε να φτιάξετε Μπράουνις με σοκολατένια αυγά ή οποιαδήποτε σοκολατένια τάρτα ή γλυκό που χρειάζεται σοκολάτα.

Αν σας έμεινε κρέας αξιοποιήστε το σε πίτες ή σε… μεταποιημένο φρικασέ, και πιο εύκολα θα καταναλωθεί και θα αποφύγετε τις γκρίνιες:

pita-me-psimeno-arni

Φτιάξτε δροσερές και πλούσιες σαλάτες και προσθέστε το κρέας σε μικρά κομμάτια για ένα πλήρες γεύμα.

Έμπνευση και φαντασία να υπάρχει και τίποτε δεν πάει χαμένο.

Δοκιμάστε όποιες από τις παραπάνω προτάσεις σας ταιριάζουν και στείλτε cooksnap στο/στη συγγραφέα της συνταγής. Κι αν έχετε κι εσείς κάποιες ιδέες για πασχαλινή… ανακύκλωση, να μας προτείνετε και θα χαρούμε να τις δούμε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading