Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Η Καθαρά Δευτέρα είναι ταυτισμένη με τα Κούλουμα, δηλαδή την έξοδο στην εξοχή, τον εορτασμό στη φύση, την κατανάλωση νηστίσιμων φαγητών, λαγάνας και φυσικά το πέταγμα του χαρταετού. Και αφού λοιπόν το φαγητό είναι -για άλλη μια φορά- συνυφασμένο με τη γιορτή αυτή, ας δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε:
-38

Ας αρχίσουμε με τη Λαγάνα. Η λαγάνα είναι ψωμάκι που φτιάχνουμε ειδικά για αυτή τη μέρα. Οι φούρνοι είναι ανοιχτοί και πουλάνε λαγάνες, αλλά είναι πολύ εύκολο -και σαφώς πιο οικονομικό- να τις φτιάξουμε μόνοι μας. Δες συνταγές:

artos-azumos-i-lagana-paradosiaki-xoris-magia

Η μέρα καλεί για νηστίσιμους μεζέδες. Συνηθίζονται πάρα πολύ τα λαχανικά τουρσί. Δες μερικές συνταγές:
τουρσί

Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζουμε να τιμούμε τα νηστίσιμα θαλασσινά όπως τα οστρακοειδή, γαρίδες, καλαμάρια και χταπόδια.. Πατώντας στους προηγούμενους συνδέσμους θα δεις όλες τις συνταγές που περιέχουν τα συγκεκριμένα θαλασσινά. Μερικές συγκεκριμένες προτάσεις μας είναι:
garides-me-skordo-kai-saltsa-glukoksini-kauteri

Πολύ νόστιμοι μεζέδες γίνονται και από όσπρια όμως. Δες
beloudenia-phaba-me-karamelomena-kremmudia

Δε νοείται Καθαρά Δευτέρα και Κούλουμα χωρίς ταραμοσαλάτα. Μπορείς φυσικά να φτιάξεις και άλλα νηστίσιμα ντιπ για να αξιοποιήσεις τη… λαγάνα σου!

Και βέβαια για γλυκάκι έχουμε τον παραδοσιακό μακεδονίτικο χαλβά (σκέτο, με αμύγδαλα, με σοκολάτα ή σε άλλες γεύσεις που κυκλοφορούν πλέον) ή μπορείς να φτιάξεις εσύ χαλβά σε διάφορες παραλλαγές όπως:
χαλβάς

Θα βρεις φυσικά πολλές προτάσεις ακόμα για φαγητά, μεζέδες και γλυκά της Καθαράς Δευτέρας στις κατηγορίες Νηστίσιμα και Άλαδα.

Καλά να περάσεις και… καλό πέταγμα χαρταετού!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading