Συχνές ερωτήσεις

Σχετικά με τις παλιές Συνταγές της Παρέας

Στην παλιά εφαρμογή των Συνταγών της Παρέας υπήρχε η δυνατότητα, πέρα από τις συνταγές στα αγαπημένα (βιβλία συνταγών), να έχετε και συνταγές αποθηκευμένες ώστε να μπορείτε να τις βλέπετε χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Πλέον αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε όμως για να βρείτε ποιές ήταν.

Δυστυχώς τις συνταγές αυτές δε μπορούσαμε να τις μεταφέρουμε στην καινούρια εφαρμογή, καθώς ήταν αποθηκευμένες στη συσκευή του κάθε χρήστη.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μη τις χάσετε και να τις έχετε και στη νέα πλατφόρμα, είναι το εξής:

Θα πάτε στην παλιά μας εφαρμογή (των συνταγών της παρέας) και θα κλείσετε την εικόνα που σας λέει να κατεβάσετε τη νέα μας εφαρμογή. Θα έχετε έτσι πρόσβαση στις αποθηκευμένες συνταγές σας.

Μετά μπορείτε να προσθέσετε τις συνταγές αυτές στην καινούρια εφαρμογή για να τις έχετε για πάντα. Δεν είναι αυτόματη η μεταφορά φυσικά και θα πρέπει να κάνετε λίγη δουλειά για αρχή, αλλά είναι ο μόνος τρόπος. Θα πρέπει να βρείτε τη συνταγή στη νέα εφαρμογή και να πατήσετε το εικονίδιο των αγαπημένων.

Έτσι θα τις έχετε και πάλι μαζεμένες.

Στην web έκδοση, κάτω ακριβώς από την αναζήτηση υπάρχει σύνδεσμος για τις Κατηγορίες. Στην Cookpad οι κατηγορίες είναι πολύ λιγότερες και θα αλλάζουν εποχιακά, για να σας δίνουν ιδέες. Στην εφαρμογή υπάρχουν επίσης ενδεικτικά κάποιες κατηγορίες δίπλα στο πεδίο της αναζήτησης. Παρ’ όλα αυτά, δουλεύουμε καθημερινά ώστε η αναζήτησή μας να λειτουργεί με τον ίδιον τρόπο που λειτουργούσαν οι Κατηγορίες.

Αν δηλαδή επιθυμείτε να δείτε όλες τις συνταγές για πουλερικά (είτε στο web, είτε στην εφαρμογή), δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε τη λέξη πουλερικά στην αναζήτηση.Θα σας εμφανιστούν όλες οι ανάλογες συνταγές, και μάλιστα δίπλα στον τίτλο της αναζήτησής σας θα μπορείτε να δείτε και τον ακριβή αριθμό συνταγών που αφορούν στην κατηγορία που αναζητήσατε!

Τα βιβλία συνταγών που είχατε αποθηκευμένα στις Συνταγές της Παρέας έχουν μεταφερθεί κανονικά και μπορείτε να τα δείτε πηγαίνοντας από το μενού (πάνω δεξιά στην οθόνη σας) > Αγαπημένα.

Ας δούμε τις διαφορές ανάμεσα στο web και την εφαρμογή μας:

Στο web

Μόλις πατήσετε στην καρτέλα «Αγαπημένα» (1) θα δείτε από κάτω δυο καρτέλες.

Η μια γράφει «όλα» (2) και η άλλη γράφει «βιβλία» (3).

Στο «Όλα» μπορείτε να δείτε όλες τις αγαπημένες σας συνταγές (χωρίς ομαδοποίηση) και να κάνετε αναζήτηση μέσα σε αυτές (4). Για παράδειγμα μπορείτε στο πεδίο αναζήτησης να γράψετε «ριζότο» και θα δείτε όλες τις συνταγές που έχετε βάλει ως αγαπημένες και έχουν στον τίτλο τους τη λέξη Ριζότο.

Στο «Βιβλία» μπορείτε να δείτε τα βιβλία συνταγών σας, όπως ακριβώς τα είχατε, και μπορείτε να προσθέσετε και άλλα.

Στην εφαρμογή

Με τον ίδιο τρόπο βρίσκετε τις αποθηκευμένες συνταγές σας και από την εφαρμογή, μόνο που εκεί δεν υπάρχουν κατηγοριοποιημένες ανά βιβλίο, αλλά μόνο όλες μαζί. Και εκεί όμως υπάρχει το πεδίο αναζήτησης και μπορείτε εύκολα να βρείτε τη συνταγή που ψάχνετε.

Στις Συνταγές της Παρέας μπορούσε κάποιος να βαθμολογήσει συνταγές με πιρουνάκια και να κάνει σχόλια. Τι γίνεται με όλες αυτές τις πληροφορίες; χάθηκαν;

Παρότι άλλαξε ο τρόπος που σχολιάζουμε τις συνταγές, τίποτα δεν έχει χαθεί.

Τα πιρουνάκια έγιναν καρδούλες. Αν κάποιος είχε δώσει στη συνταγή θετική ψήφο (πάνω από 3 πιρουνάκια), η ψήφος μετατράπηκε σε καρδούλα. Δηλαδή αν σε μια συνταγή 15 χρήστες είχαν βάλει πάνω από 3 πιρουνάκια, τώρα η συνταγή αυτή θα έχει 15 καρδούλες.

Έχουν μεταφερθεί επίσης όλα τα σχόλια που έρχονταν «ζευγαράκι» με φωτογραφία από το προηγούμενο σάιτ. Τα λέμε Φωτοσχόλια πλέον και είναι πολύ πιο ενδεικτικά για το αν μια συνταγή είναι πετυχημένη. Τώρα μπορεί κάποιος να καταχωρήσει σχόλιο (ή αλλιώς φωτοσχόλιο) μόνο εφόσον το συνοδεύει με δική του φωτογραφία της αντίστοιχης συνταγής. Με αυτό τον τρόπο έχουμε μόνο σχόλια βοηθητικά για όλους, από μέλη που όντως τη δοκίμασαν και μπορούν να βοηθήσουν όποιον θέλει να την μαγειρέψει! Στα Φωτοσχόλια μπορείτε να δείτε τι έγραψε ο συγκεκριμένος χρήστης, αλλά και να αφήσετε το δικό σας σχόλιο στη δική του προσπάθεια.

Εάν λοιπόν θέλετε να είναι δοκιμασμένη η συνταγή που θα επιλέξετε, βλέπετε τα Φωτοσχόλια και τις καρδούλες και αποφασίζετε!

Αν πάλι θέλετε να δείτε τα απλά σχόλια που είχε μια συνταγή, τότε και πάλι μπορείτε να τα δείτε στο κάτω μέρος της εφαρμογής.

Αν ήσασταν ήδη μέλος των Συνταγών της Παρέας ή έχετε ήδη κάνει εγγραφή στη Cookpad, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνδεθείτε στο site! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες!

1. Εάν έχετε κάνει σύνδεση με όνομα χρήστη και κωδικό:

Η σύνδεση πλέον θα γίνεται με το email που έχετε δώσει και τον κωδικό σας. Εάν γράψετε το όνομα χρήστη απλώς θα πάρετε ένα μήνυμα που θα σας λέει ότι η σύνδεση δεν είναι δυνατή. Εάν έχετε ξεχάσει το email με το οποίο κάνατε εγγραφή, θα πρέπει να μας στείλετε ένα μήνυμα για να σας το βρούμε.

Για να κάνετε σύνδεση μπορείτε από δυο σημεία:

login1

1. Πατώντας το γραναζάκι στην άκρη δεξιά:

Θα σας ανοίξει μια σελίδα και στο τέλος της θα δείτε τη λέξη «Σύνδεση».

login3

Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει η φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Βάζετε το email και τον κωδικό σας.

login4

2. Πατώντας το κουμπάκι που γράφει «Εγγραφή». Από εκεί μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή αν δεν έχει λογαριασμό, αλλά στο τέλος της φόρμας θα δείτε πως γράφει επίσης «Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε». Πατώντας εκεί θα σας ανοίξει και πάλι η παραπάνω φόρμα.

login2b

2. Εάν έχετε κάνει σύνδεση μέσω Facebook ή Google

Τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο εύκολα! Με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους (είτε με την «Εγγραφή», είτε με την «Σύνδεση»), απλώς πατήστε το αντίστοιχο κουμπάκι, του Facebook ή του Google. Θα συνδεθείτε αυτόματα!

Εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook ή στο Google έχει το ίδιο email με αυτό που βάλατε κατά την εγγραφή σας, μπορείτε και πάλι να πατήσετε το κουμπάκι αυτό. Πχ αν έχετε βάλει στο Facebook το email που χρησιμοποιείτε στο λογαριασμό σας στις Συνταγές, πατήστε το κουμπάκι του Facebook και θα συνδεθείτε κανονικά στον λογαριασμό σας. Από εκεί και πέρα θα χρειάζεται μόνο να πατάτε αυτό το κουμπάκι για να συνδεθείτε!

Load More

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: