Στην Cookpad πνέει νέος αέρας!

Είναι γνωστό πως στην Cookpad προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι και να είμαστε ο καλύτερος χώρος στον οποίο κάποιος μπορεί να κρατήσει τις συνταγές του, να μάθει και να μεταδώσει τις γνώσεις του σε άλλους. Ακούμε πάντα τις ανάγκες του κόσμου και σύμφωνα με αυτές ανανεωνόμαστε! Έτσι και τώρα, ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή, που θα φέρει νέο αέρα και θα βοηθήσει να οργανωθούμε ακόμα καλύτερα.

Πότε θα γίνουν οι αλλαγές:

Κατ’ αρχάς αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα αλλά η διαδικασία θα κρατήσει για μερικές εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό σίγουρα κάποια πράγματα δε θα δουλεύουν όπως πρέπει, ζητάμε την υπομονή σας και σας υποσχόμαστε πως όλα θα φτιάξουν! Εσείς μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας στο info-gr@cookpad.com για να μας λέτε τη γνώμη σας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, τις προτάσεις σας, ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα!

Επίσης για αρχή οι αλλαγές γίνονται στην εφαρμογή του Android. Θα γίνουν και στην εφαρμογή του iOS καθώς και στο web, αλλά λίγο αργότερα. Για το διάστημα αυτό θα υπάρξουν κάποια κενά επικοινωνίας ανάμεσα στους χρήστες των διαφορετικών εφαρμογών. Όλα θα λυθούν όμως μόλις γίνουν οι αλλαγές παντού.

Πάμε να δούμε τις αλλαγές:

Η πρώτη αλλαγή είναι στο μενού. Μέχρι τώρα είχαμε 5 σηματάκια στο μενού μας. Τώρα θα έχουμε 3.

 1. Ανακάλυψε
 2. Οι συνταγές μου
 3. Κοινότητα

Ανακάλυψε

Εδώ είναι αυτό που βρίσκαμε προηγουμένως στο “σπιτάκι”, την αρχική μας σελίδα. Είναι όλες οι συνταγές του κόσμου που ακολουθούμε και μετά όλες οι καινούριες συνταγές, καθώς και η δυνατότητα αναζήτησης συνταγών. Δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο δηλαδή, πέρα από το σηματάκι και το όνομα.

Δυο πράγματα που αλλάζουν είναι:

 1. Δεν μπορούμε πλέον να βάλουμε “καρδούλα” σε κάποια συνταγή που μας αρέσει. Αντί γι’ αυτό υπάρχουν διάφορα emoticons για να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία αντιδράσεων!
 2. Μπορούμε να βάλουμε συνταγές που σκοπεύουμε να μαγειρέψουμε άμεσα, στο Πλάνο μας (δείτε λεπτομέρειες εδώ)

Οι συνταγές μου

Εδώ γίνονται οι περισσότερες αλλαγές. Είναι ο χώρος στον οποίο θα βρίσκονται πλέον μαζεμένα όλα τα μαγειρέματά σας.

Είναι οργανωμένο σε 3 ενότητες.

Το Πλάνο μου

Ακριβώς πάνω από το μενού θα δείτε το Πλάνο.

Είναι οι συνταγές που έχετε σκοπό να μαγειρέψετε άμεσα. Όχι δηλαδή συνταγές που απλώς σας κίνησαν το ενδιαφέρον και ίσως τις φτιάξετε στο μέλλον, αλλά αυτά που θα φτιάξετε την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε. Μπορείτε να διαλέξετε μέχρι 3 συνταγές για να μπουν στο Πλάνο. Έτσι θα τις έχετε άμεσα προσβάσιμες ανά πάσα στιγμή.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το Πλάνο εδώ.

Μαγειρεμένα

Εδώ είναι όλες οι συνταγές που έχετε μαγειρέψει. Και οι δικές σας, αλλά και οι συνταγές άλλων που έχετε δοκιμάσει. Ό,τι έχετε μαγειρέψει είναι πλέον τακτοποιημένο σε ένα μέρος και μπορείτε εύκολα να δείτε και να θυμηθείτε τι σας έχει αρέσει.

Οι δικές σας συνταγές μπαίνουν αυτόματα στα Μαγειρεμένα. Από εκεί μπορείτε να προσθέστε και νέα συνταγή, η οποία θα εμφανίζει το σηματάκι του κλειδωμένου και θα είναι πρόχειρη μέχρι να αποφασίσετε πως είναι έτοιμη προς δημοσίευση.

Για να μπουν άλλες συνταγές στα Μαγειρεμένα, δε χρειάζεται να έχετε αφήσει σχόλιο ή φωτογραφία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τη σημειώσετε ως “μαγειρεμένη”.

Προς δοκιμή

Οι συνταγές που είχατε πριν στα Αγαπημένα έχουν μεταφερθεί όλες εδώ. Είναι οι συνταγές που σας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και θα θέλατε κάποια στιγμή να τις δοκιμάσετε.

Κοινότητα

Εδώ είναι μαζεμένη όλη η δραστηριότητα της κοινότητας.

Στην αρχική σελίδα της Κοινότητας μπορείτε να δείτε ποιος Μαγείρεψε ή σκοπεύει να μαγειρέψει τη συνταγή σας.

Στο “Η κοινότητα” θα βρείτε την υπόλοιπη δραστηριότητα γύρω από τις συνταγές σας. Ποιοι βλέπουν ή βάζουν στα “προς δοκιμή” τους κάποια συνταγή σας.

Στα “Εισερχόμενα” είναι όλες οι ειδοποιήσεις σας. Για αρχή θα βλέπετε μόνο ειδοποιήσεις για το chat και μηνύματα από τις διαχειρίστριες, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επανέλθουν όλες οι ειδοποιήσεις.

Στις “Συζητήσεις” βρίσκεται το chat. Δεν αλλάζει κάτι, πέρα από τη θέση στην οποία βρίσκεται το σηματάκι!

Ρυθμίσεις και προφίλ. Πατώντας πάνω στο εικονίδιό σας πηγαίνετε στη σελίδα των ρυθμίσεων.

Πάνω πάνω μπορείτε να πατήσετε για να πάτε στο προφίλ σας. Εκεί θα μπορείτε να δείτε τα στοιχεία που έχετε δώσει, τους ακόλουθους και όσους ακολουθείτε καθώς και όλες τις συνταγές που έχετε προσθέσει.

 

Κάποιες ερωτήσεις:

👩‍🍳 Πού έχουν πάει τα αγαπημένα μου;

Τα αγαπημένα έχουν μεταφερθεί μέσα στο “Οι συνταγές μου”, στην ενότητα “προς δοκιμή”.

👩‍🍳 Τι έγιναν τα στατιστικά μου;

Λόγω των αλλαγών τα στατιστικά προς το παρόν δεν υπάρχουν.

👩‍🍳 Τι έγιναν οι καρδούλες;

Οι καρδούλες δεν ήταν ενδεικτικές για κάτι. Ήταν περισσότερο μια “αντίδραση” στη συνταγή, να πούμε περαστικά πως μας άρεσε ή να δείξουμε ότι την είδαμε. Έτσι τώρα αντί για καρδούλες υπάρχει μια μεγαλύτερη ποικιλία “αντιδράσεων”, διάφορα emojis που μπορείτε να προσθέσετε για να δείξετε ότι σας άρεσε μια συνταγή!

👩‍🍳 Πού βρίσκονται τα σχόλια / φωτοσχόλια μιας συνταγής;

Κάτω από τη συνταγή υπάρχει το “Ημερολόγιο Μαγειρεμάτων”. Εκεί έχουν μεταφερθεί όλα τα σχόλια και φωτοσχόλια που ήδη υπήρχαν και εκεί θα φαίνονται από εδώ και πέρα όλα τα καινούρια σχόλια και οι φωτογραφίες του κόσμου που δοκιμάζει τις συνταγές, καθώς και ενημέρωση για το πόσος κόσμος έχει δηλώσει ότι έχει μαγειρέψει τη συγκεκριμένη συνταγή.

👩‍🍳 Πώς μπορώ να αφήσω σχόλιο / φωτοσχόλιο σε μια συνταγή;

Βάλτε τη συνταγή στο Πλάνο σας (άρα να ξέρει το σύστημα πως σκοπεύετε να τη μαγειρέψετε) και αμέσως μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με αυτή τη συνταγή, να κάνετε ερώτηση, να αφήσετε σχόλιο, να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας. Όλα θα είναι μαζεμένα μέσα στο “Ημερολόγιο μαγειρεμάτων” της συνταγής.

👩‍🍳 Πού βρίσκονται τα φωτοσχόλια που έχω κάνει εγώ σε συνταγές άλλων;

Τα φωτοσχόλια που έχετε κάνει μπορείτε να τα βρείτε μέσα στο “Ημερολόγιο μαγειρεμάτων” της κάθε μιας συνταγής.

👩‍🍳 Βλέπω άλλα στον υπολογιστή και άλλα στην εφαρμογή στο τηλέφωνό μου. Γιατί;

Οι αλλαγές που κάνουμε έχουν ξεκινήσει με την εφαρμογή του Android και από την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν και στο iOS, δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ. Προς το παρόν από υπολογιστές, θα βλέπετε ακόμα την παλιά μορφή. Θα ακολουθήσει και αυτό λίγο αργότερα. Ξέρουμε πως αυτό θα φέρει κάποια προβλήματα στην αρχή. Ζητάμε την υπομονή και την κατανόησή σας, η αναστάτωση θα είναι προσωρινή…

12 thoughts on “Στην Cookpad πνέει νέος αέρας!

Add yours

 1. Μακάρι να μας βολέψει ευχαριστούμε που κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε κάθε φορά για εμάς!

  1. Σε κάθε βήμα και σε κάθε αλλαγή θα είμαστε πάντως μαζί για να λύσουμε κάθε απορία!Ευχαριστούμε για την στήριξη!

 2. Ειμαι υπερ των αλλαγων πάντα!!Μεσα απο τις αλλαγες μαθαίνουμε πράγματα !!Οτιδήποτε δεν μας ικανοποιήσει και στη πάξη θα σας ενημερώνουμε!!Σας ευχαριστούμε για τη προσπάθεια ώστε να γινόσαστε καλύτεροι!!

  1. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη Βάσω! Ελπίζουμε η νέα εφαρμογή να σας εμπνεύσει και να οργανώσει ακόμα καλύτερα το καθημερινό μαγείρεμα!

  1. Πολύ χαιρόμαστε που σου αρέσουν Αμαλία! Σίγουρα θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε το χρόνο μας στην κουζίνα και να τρώμε καλύτερα!

 3. ok φανταζωμε οτι θα γινει ποιο ευχριστο το site θα ελεγα αν μπορειτε και θελετε να βαλετε μια μηχανη αναζητησης με βαση υλικα. Δλδ εχω εχω μελι ταχινι και αλευρι τι μπορω να κανω με αυτα (συνταγες που χρειαζωνται τα υλικα αυτα και αλλα προφανως ή τα περισσοτερα απο αυτα)
  Σας ευχαριστω

  1. Ευχαριστούμε Γιάννη για το σχόλιο! Αυτό μπορείς να το κάνεις έτσι κι αλλιώς, η αναζήτησή μας δουλεύει με αυτόν τον τρόπο! Αν όμως αναζήτησες κάτι και δεν σου έβγαλες αποτελέσματα, στείλε μας ένα μήνυμα στο ιnfo-gr@cookpad.com να το δούμε!

  1. Ελπίζουμε να σου αρέσει η νέα μορφή Γιώτα και να σε ενθαρρύνει να κάνεις ακόμα περισσότερα πράγματα στην κουζίνα σου!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: