Παγκόσμιο project γλυκού της Cookpad: τρατάρουμε ελληνικά και κυπριακά γλυκά την υφήλιο!

Η Cookpad δεν είναι απλά η μεγαλύτερη ελληνική μαγειρική κοινότητα. Είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια μαγειρική κοινότητα. Σε αυτούς τους καιρούς λοιπόν που ζούμε και δεν μπορούμε να βρεθούμε ούτε με τον διπλανό μας, ας ενωθούμε όσοι αγαπάμε την μαγειρική σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, και ας μαγειρέψουμε μαζί τα πιο νόστιμα γλυκάκια!

 

Από σήμερα λοιπόν ως και τις 29/3/2020 στις 23:59 ξεκινά ένας παγκόσμιος διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης παραδοσιακής συνταγής γλυκού από κάθε χώρα! Είτε είστε Έλληνες είτε Κύπριοι, σκεφτείτε , ποια είναι η καλύτερή σας συνταγή για το αγαπημένο σας παραδοσιακό γλυκό; Ένα ζουμερό γλυκό του κουταλιού; Ένας καλά σιροπιασμένος μπακλαβάς; Μια μυρωδάτη φανουρόπιτα;  Ένας νηστίσιμος σπυρωτός χαλβάς; Μοιραστείτε τη μαζί μας ΕΔΩ με το hashtag #Ελλάδα (για τα ελληνικά γλυκά) ή #Κύπρος (για τα κυπριακά γλυκά) και βοηθήστε να κάνουμε την κουζίνα του τόπου μας ξακουστή στα πέρατα του κόσμου. Η συνταγή σας θα πρέπει να πληρεί τα εξής κριτήρια:

  1. Να πρόκειται για συνταγή γλυκού (με ελληνικό – κυπριακό “χαρακτήρα”)
  2. Να έχει μέχρι και 5 βήματα.
  3. Να διαθέτει ως κεντρική μια καλή φωτογραφία.
  4. Να είναι μετρήσιμες και ξεκάθαρες οι ποσότητες των υλικών της (και όχι “με το μάτι”).
  5. Να έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία.
  6. Μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό τόσο καινούργιες συνταγές, όσο και παλιές. Για να μπουν αυτόματα θα πρέπει είτε να περιέχουν στην ιστορία της συνταγής το hashtag #Ελλάδα ή #Κύπρος αντίστοιχα, σωστά γραμμένο, είτε να τις προσθέσετε μέσα από τη σελίδα του διαγωνισμού, και βέβαια να μην έχουν πάρει μέρος σε παλαιότερο διαγωνισμό.

Οι 10 καλύτερες συνταγές τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο, που θα πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, θα επιλεχθούν και θα αποσταλούν στα κεντρικά της Cookpad Japan, όπου η συντακτική ομάδα του δημοφιλούς μαγειρικού περιοδικού Cookpad Japan News (με 10.000.000 μηνιαίους αναγνώστες) θα κάνει την τελική επιλογή των 2 νικητήριων συνταγών, μία από κάθε χώρα!

Tι θα κερδίσει ο νικητής;

  • Οι 2  νικητήριες συνταγές θα μεταφραστούν και θα δημοσιευθούν στο μεγαλύτερο online περιοδικό της Ιαπωνίας Cookpad Japan News.
  • Οι 2  νικητήριες συνταγές θα μεταφραστούν σε 25 διαφορετικές γλώσσες και θα είναι διαθέσιμες στις αντίστοιχες χώρες και τις τοπικές πλατφόρμες Cookpad
  • Οι 2  νικητήριες συνταγές  θα δημοσιευτούν στο ελληνικό ebook με τις νικητήριες συνταγές όλων των χωρών.
  • Οι 10 συνταγές-finalists για κάθε χώρα θα λάβουν ένα τιμητικό σήμα-badge.

Μαγειρέψτε λοιπόν τα πιο λαχταριστά ελληνικά και κυπριακά γλυκάκια τιμώντας τον τόπο που ζούμε, μοιραστείτε τα και βάλτε κι εσείς το λιθαράκι σας στην διάδοση της ελληνικής κουζίνας!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: