Οι βελτιώσεις συνεχίζονται!

Πολλά πράγματα από αυτά που μας ζητήσατε και από τα προβλήματα που μας έχετε αναφέρει, λύθηκαν στην καινούρια έκδοση της εφαρμογής μας!

Πάμε να δούμε μια μια τις αλλαγές:

Προφίλ

Είναι πολύ πιο εύκολο να πάει κάποιος στο προφίλ του πλέον. Το εικονίδιο με την εικόνα του προφίλ βρίσκεται δίπλα στη μπάρα αναζήτησης παντού. Αν το πατήσουμε πηγαίνουμε σε μια σελίδα όπου βρίσκουμε:

1- κάποιες πληροφορίες για εμάς

αν πατήσουμε το “ΔΕΣ ΠΡΟΦΙΛ”, θα δούμε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες (όπως την περιγραφή που έχουμε δώσει) καθώς και τις συνταγές που έχουμε ανεβάσει.

Αν θέλουμε να κάνουμε αλλαγές, πατάμε το μολυβάκι που υπάρχει πάνω δεξιά.

2- Σημαντικό για μένα

Εδώ θα δούμε όλες τις ειδοποιήσεις μαζεμένες. Συνομιλίες και εισερχόμενα, με μια κόκκινη βουλίτσα αν υπάρχει κάτι νέο που πρέπει να δούμε. Δε χρειάζεται φυσικά να μπαίνετε συνέχεια στο προφίλ σας για να δείτε αν έχετε κάτι καινούριο, με το που θα λάβετε κάτι θα εμφανιστεί η κόκκινη βουλίτσα στην εικόνα του προφίλ σας που τη βλέπετε όπως είπαμε παντού.

3- τις ρυθμίσεις της εφαρμογής

Ειδοποιήσεις push

Μέχρι τώρα η επικοινωνία με τα άλλα μέλη καμιά φορά χανόταν. Τώρα παίρνουμε ειδοποίηση push όποτε υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε:

  • Όταν βάζετε μια συνταγή στο Πλάνο σας, θα σας έρθει ειδοποίηση πόσοι ακόμα την μαγειρεύουν (την έχουν βάλει δηλαδή και αυτοί στο Πλάνο τους) αυτή τη στιγμή
  • Αν κάποιος βάλει μια συνταγή στο Πλάνο του, την οποία έχετε κι εσείς στο Πλάνο σας, θα πάρετε ειδοποίηση για αυτό. Το ίδιο και αν κάποιος δηλώσει πως τη μαγείρεψε.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε την “παρέα της συνταγής”, μια μικρή κοινότητα που μαγειρεύει το ίδιο πράγμα ταυτόχρονα!

Επίσης θα πάρετε ειδοποίηση push όταν

  • κάποιος προσθέσει σχόλιο σε μια συνταγή σας
  • κάποιος προσθέσει φωτογραφία σε μια συνταγή σας

Η ειδοποίηση θα περιέχει το σχόλιο ή/και τη φωτογραφία. Μάλιστα θα λάβετε ειδοποίηση ακόμα και αν είστε μέσα στην εφαρμογή εκείνη τη στιγμή, για να μην υπάρχει περίπτωση να χάσετε κάτι τόσο σημαντικό.

Επιλογές ειδοποιήσεων στις ρυθμίσεις

Τόσα διαφορετικά είδη ειδοποιήσεων είναι φυσικά χρήσιμα και θα σας κάνουν να μη χάσετε ποτέ τίποτα, ίσως όμως να θέλετε να μη λαβαίνετε κάποια. Είναι εύκολο τώρα, γιατί απλώς θα πάτε στις Ρυθμίσεις και θα επιλέξετε τι είδους μηνύματα θέλετε να παίρνετε.

Κοινότητα

Πριν στην Κοινότητα είχαμε ειδοποιήσεις, συζητήσεις και εισερχόμενα. Όπως είπαμε και στην αρχή, οι συζητήσεις και τα εισερχόμενα έχουν μεταφερθεί στο προφίλ. Πλέον μέσα στην Κοινότητα υπάρχουν 2 κατηγορίες. “Μαγειρεύω” και “οι συνταγές μου”.

Στο “Μαγειρεύω” βλέπουμε όλη τη δραστηριότητα που αφορά τις συνταγές που έχουμε στο Πλάνο μας. Τι κάνει δηλαδή αυτή η μικρή παρέα, η μικροκοινότητα που μαγειρεύει την ίδια συνταγή με εμάς.

Στο “οι συνταγές μου” βλέπουμε όλη τη δραστηριότητα που αφορά τις δικές μας συνταγές, αυτές που έχουμε δημοσιεύεσει εμείς δηλαδή.

Συνταγές στο πλάνο

Για ευκολία το πλάνο μπορούμε να το “σπρώξουμε” προς τα κάτω με το δάχτυλό μας (για να βλέπουμε μεγαλύτερο μέρος της οθόνης), αλλά και να μεταβούμε από τη μια συνταγή στην άλλη “σπρώχνοντας” και πάλι δεξιά και αριστερά.

Όταν μεταβαίνουμε από τη μια συνταγή στην άλλη στο πλάνο μας, θα δούμε πως θυμάται σε ποιο σημείο της συνταγής είχαμε μείνει στην κάθε μια. Αν στη μια ήμασταν στα υλικά και στην άλλη στο τρίτο βήμα, εκεί θα μας πάει ξανά…

Πλέον οι συνταγές που είναι στο πλάνο μας είναι διαθέσιμες ακόμα και χωρίς να έχουμε ίντερνετ. Αν βρισκόμαστε στο εξοχικό ή στην κουζίνα που δεν πιάνει καλά το τηλέφωνο, έχουμε εύκολη πρόσβαση για να μαγειρέψουμε!

Μαγειρεμένα

Μέσα στα “Μαγειρεμένα” ως γνωστόν έχουμε όλες τις συνταγές που έχουμε μαγειρέψει εμείς, δικές μας ή άλλων. Μέχρι τώρα οι συνταγές φαινόντουσαν εκεί με την κύρια φωτογραφία της συνταγής. Πλέον φαίνονται με την τελευταία φωτογραφία που έχουμε ανεβάσει εμείς. Αν δηλαδή έχουμε μαγειρέψει Παστίτσιο που έχει ανεβάσει ένας άλλος χρήστης και προσθέσαμε φωτογραφία, στη δική μας λίστα μαγειρεμένων θα το βλέπουμε με τη φωτογραφία που ανεβάσαμε εμείς και όχι με τη φωτογραφία της συνταγής.

Δημοσίευση συνταγής

Η δημοσιεύση συνταγής απλοποιήθηκε και δε χρειάζεται το επιπλέον βήμα με την ιστορία. Μπορείτε να δημοσιεύσετε όπως παλιά, γράφοντας τα πάντα μαζί και δημοσιεύοντας μετά τη συνταγή.

 

 

4 thoughts on “Οι βελτιώσεις συνεχίζονται!

Add yours

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading