Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη

Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετε μια ποικιλία μπισκότων στα χέρια σας μέσα σε λίγη ώρα; Θέλετε να έχετε λίγη ζύμη για μπισκότα πρόχειρη, για κάθε ανάγκη; Είναι ώρα να μάθετε τα μυστικά της κατάψυξης.

apotypoma-17

Πώς βάζουμε στην κατάψυξη τη ζύμη των μπισκότων

Οι περισσότερες ζύμες για μπισκότα καταψύχονται εξαιρετικά καλά και μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη για 4-6 εβδομάδες. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι πως η ζύμη απορροφά τυχόν μυρωδιές που υπάρχουν στην κατάψυξή σας και γι’αυτό πρέπει να την έχετε συσκευάσει πολύ καλά. Επίσης καλό είναι να γράψετε πάνω στη συσκευασία το είδος της ζύμης (μπισκότα σοκολάτας, λεμόνι, βουτύρου κλπ) καθώς και την ημερομηνία που τη βάζετε στην κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να τα ψήσετε, απλώς βγάλτε τη ζύμη από την κατάψυξη και αφήστε τη να ξεπαγώσει. Αυτό θα πάρει μερικές ώρες, άρα φροντίστε να έχετε σχεδιάσει καλά το χρόνο σας.

Οι ζύμες που καταψύχονται καλύτερα από όλες είναι αυτές με τα κομματάκια σοκολάτας, το φυστικοβούτυρο, τα μπισκότα ζάχαρης και τα brownies (ανάμεσα σε πολλά άλλα). Ζύμες που δεν καταψύχονται και πολύ καλά είναι αυτές που είναι πολύ νερουλές.

Πώς καταψύχουμε έτοιμα μπισκότα

Ένας εξαιρετικός τρόπος να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα των μπισκότων, είναι να τα βάζουμε στην κατάψυξη. Τα ήδη ψημένα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη 3-4 εβδομάδες.

Όπως και με τη ζύμη, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η καλή συσκευασία, γιατί και αυτά απορροφούν μυρωδιές. Τυλίξτε τα δυό φορές και γράψτε απέξω το είδος του μπισκότου και την ημερομηνία κατάψυξης.

Όταν θέλετε να τα καταναλώσετε, αφήστε τα απλώς σε θερμοκρασία δωματίου ή (για τους πιο ανυπόμονους), βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30’’ στο δυνατό (φυσικά ο χρόνος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με το μέγεθος του μπισκότου).

Δεν υπάρχει μπισκότο που να μην καταψύχεται σωστά. Έτσι μπορείτε να βάζετε στην κατάψυξη σακουλάκια με ανάμεικτα μπισκότα και να έχετε μια ποικιλία νόστιμων, γλυκών μπισκότων, όποτε σας έρθει όρεξη.

2 thoughts on “Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη

Add yours

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading