Με τη φόρμα των cupcakes…

Έχετε αγοράσει μια φόρμα για cupcakes και τη χρησιμοποιείτε μόνο για να φτιάχνετε μικρά κεκάκια; Κακώς. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε με τη φόρμα σας αυτή. 

Στο σάιτ έχουμε πολλές συνταγές για cupcakes και muffins. Όλα αυτά γίνονται στις φόρμες, όπως επίσης και σχεδόν όλα τα κέικ. Απλώς αν αποφασίσετε να κάνετε μικρά κεκάκια αντί για ένα κέικ σε κανονική φόρμα, θα πρέπει να προσαρμόσετε το χρόνο ψησίματος, καθώς χρειάζονται πολύ λιγότερο. Συνήθως σε 20 λεπτάκια είναι έτοιμα.

Ας μην περιοριστούμε όμως μόνο σε μάφινς και καπκέικς, μόνο και μόνο επειδή έτσι λέει η φόρμα μας! Κάνουμε και άλλα γλυκάκια στις φόρμες αυτές.

Διάφορα γλυκά σε φόρμες μάφινς

 

Και γιατί μόνο γλυκά; Μπορούμε να κάνουμε και πολλά αλμυρά σνακ. Το μέγεθός τους τα κάνει ιδανικά για πάρτι, μπουφέδες, εκδρομές, πικ-νικ. Η πρώτη κατηγορία αλμυρών είναι αλμυρά κεκάκια ή μάφιν. Και για αυτά θα βρείτε πολλές συνταγές στο σάιτ, όπως:

 

Πάμε για κάτι λίγο πιο περίεργο; Ας δούμε τρόπους να φτιάξουμε τα αυγά μας εκεί!

 

Μπορούμε να κάνουμε και πολλά αλμυρά πιτάκια μέσα στις φόρμες.

Αλμυρές πίτες σε φόρμες μάφινς

 

Κάνουμε και μίνι ψωμάκια με τον ίδιο τρόπο ή ακόμα και βάσεις για αλμυρά ή γλυκά πιτάκια

 

Ό,τι και αν επιλέξετε να φτιάξετε, ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Discover more from Cookpad Greece

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading