Όλοι μαζί “μπορούμε” και τα καταφέραμε για καλό σκοπό!

Ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας που όλοι μαζί συνεισφέραμε με τις συνταγές μας και γεμίσαμε τον κουμπαρά μας με 776 ευρώ, δωρεά της Cookpad για τις ανάγκες των Φίλων του Παιδιού σε τρόφιμα.

Η ομάδα μας λοιπόν αποφάσισε να επισκεφθεί τον παιδικό σταθμό των “Φίλων των παιδιών”, να παραδώσει η ίδια τρόφιμα και δωροεπιταγές, αλλά και να μαγειρέψει μαζί με τα παιδιά, γεμίζοντας τις κοιλίτσες με νοστιμιές, το μυαλουδάκι με εμπειρίες και τις καρδιές με αγάπη!

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15.3.2019. Η διευθύντρια του παιδικού σταθμού κα. Νατάσα Παπακωνσταντίνου μας υποδέχθηκε με χαρά και μας ξενάγησε στους χώρους του σταθμού. Μας μίλησε για τα παιδιά που φοιτούν στον παιδικό σταθμό, παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, συχνά χωρίς υποστήριξη από την οικογένεια ή τον κοινωνικό περίγυρο, για τα οποία ο παιδικός σταθμός αποτελεί το μέρος που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των διατροφικών, υλικών αλλά και συναισθηματικών τους αναγκών. Μας είπε ακόμα για τις πρακτικές δυσκολίες του συντονισμού του παιδικού σταθμού, την έλλειψη πόρων που καλύπτονται αποκλειστικά από χορηγίες ιδιωτών και οργανισμών, αλλά και την ευγνωμοσύνη τους στο “Μπορούμε” που είναι τα τελευταία 6 χρόνια ο βασικός τους υποστηρικτής.

Τα καλάθια γεμίζουν για τις ανάγκες των “Φίλων του παιδιού”!

Μαζί με την Κα. Παπακωνσταντίνου ψωνίσαμε στο super market είδη που είχε άμεση ανάγκη ο παιδικός σταθμός. Στα παιδιά, τα οποία βρίσκονται στο σταθμό από τις 8.00 πμ ως τις 4 μμ., προσφέρονται όλα τα γεύματα της μέρας εκτός του βραδινού. Στόχος του σταθμού είναι η διατροφή των παιδιών να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης, προσφέροντάς τους ενέργεια, και βιταμίνες, μιας και από την ώρα που θα επιστρέψουν στο σπίτι τους είναι πιθανόν να μη λάβουν άλλο σνακ ή γεύμα. Επιπλέον όμως, καθώς το φαγητό αποτελεί και μια μαθησιακή διαδικασία, επιθυμούν να προσφέρουν ποικιλία στα γεύματα των παιδιών, ώστε να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γευτούν διάφορες γεύσεις που δεν θα συναντήσουν στην διατροφή της οικογένειάς τους.

Τα κορίτσια της Cookpad με την κα Παναγιωτακοπούλου των “Φίλων του παιδιού” και την Αγγελική του “Μπορούμε”, κρατώντας περήφανα τις δωροεπιταγές!

Μιας και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν μεγάλο, όσα χρήματα δεν δόθηκαν για τις άμεσες διατροφικές ανάγκες, παραδόθηκαν σε μορφή δωροεπιταγών, ώστε να μπορεί ο παιδικός σταθμός να εξασφαλίσει τα αναγκαία τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Επί τω έργω οι μικροί σεφ!

Στη συνέχεια, κάναμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά: μαγειρέψαμε!!!! Μαζί με τα παιδιά, φορέσαμε τις ποδιές και τους σκούφους μας, παίξαμε με υλικά και αρώματα, λερώσαμε τα χέρια μας με αλεύρια και πλάσαμε τα νοστιμότερα κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα! Μάθαμε τι κάνει το κάθε υλικό, πόσο θρεπτικά είναι όσα φτιάχνουμε στο σπίτι μας, και διαπιστώσαμε βεβαίως ότι οτιδήποτε φτιάχνεται με αγάπη, είναι πεντανόστιμο!

Από την παραγωγή στην κατανάλωση!

Η εμπειρία μας σίγουρα δεν μπορεί να μεταφερθεί σε ένα κείμενο. Και ίσως καλύτερα. Η συγκίνηση για τους ανθρώπους που εκτιμούν όσα τους προσφέρονται (ακόμα και αν είναι λίγα), η χαρά του να μοιράζεσαι και η θλίψη για όσα επιτρέπουμε σαν κοινωνία να συμβαίνουν, είναι λίγα μόνο από τα συναισθήματα που βιώσαμε σε αυτήν μας την επίσκεψη. Το σίγουρο είναι ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

 

ΥΓ. Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια, όλα τα μέλη της Cookpad που μας εμπιστεύτηκαν τις συνταγές τους και όσους αναδημοσίευσαν τη δράση μας στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης και στον τύπο. Όλοι μαζί μπορέσαμε και κάναμε την διαφορά, έστω και για λίγο!

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: