Η Cookpad στο νηπιαγωγείο!

Κάθε μέρα προσπαθούμε να φέρουμε όλον τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στην κουζίνα του, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν σε αυτή μας την προσπάθεια να αφήσουμε απέξω τη νέα γενιά και αποφασίσαμε να γεμίσουμε τα παιδικά χεράκια ζύμες και αλεύρια!

Τα κορίτσια της Cookpad λοιπόν προσγειώθηκαμε στο 1ο Νηπιαγωγείο Αιγίου με τις ποδιές μας και με ανασηκωμένα μανίκια βαλθήκαμε να μαγειρέψουμε με τους 24 μικρούς σεφ ηλικίας 4-6 χρονών! Στα πλαίσια του προγράμματος “Ταξιδεύοντας στα μουσεία του κόσμου” και σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς, το αεροπλάνο του νηπιαγωγείου σταμάτησε στην Ιταλία. Τι καλύτερο λοιπόν από το να γευτούν τα παιδιά μια υπέροχη σπιτική ιταλική πίτσα Μαργαρίτα και μάλιστα φτιαγμένη από τα ίδια τα χεράκια τους;;;

Προτού όμως βουτήξουμε στα αλεύρια, μιλήσαμε για το ιταλικό φαγητό, αλλά και από πού προήλθε η Πίτσα Μαργαρίτα!

Σύμφωνα λοιπόν με τις έγκυρες πηγές μας, η πρώτη πίτσα μαργαρίτα φτιάχθηκε πριν από 150 χρόνια στη Νάπολη για να προσφερθεί στην Βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία έκανε επίσημη επίσκεψη. Η πίτσα μάλιστα αυτή έχει τα 3 χρώματα της ιταλικής σημαίας: κόκκινο από την ντομάτα, λευκό από την μοτσαρέλα και πράσινο από τον βασιλικό! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν, να πιάσουν και να γευτούν τα βασικά υλικά της ζύμης, καθώς και να δούν πώς φτιάχνεται η ζύμη.

Η συνέχεια ήταν άκρως δημιουργική αφού τα παιδιά έφτιαξαν με ελάχιστη καθοδήγηση το καθένα τη δική του ατομική πίτσα μαργαρίτα, ανοίγοντας το ζυμάρι τους όπως ήθελαν, προσθέτοντας τα υλικά της γέμισης και γράφοντας με πιπεριά το αρχικό γράμμα του ονόματός τους!

Ενδεικτικό είναι ότι τα μισά υλικά καταναλώθηκαν με ενθουσιασμό προτού φτάσουν οι πίτσες στο φούρνο!

Όσοι ώρα περιμέναμε τις πίτσες να ψηθούν, οι μικροί σέφ καθάρισαν τους πάγκους τους, μιλήσαμε για την καθαριότητα στην κουζίνα, καθώς και για το πόσο πιο νόστιμα και υγιεινά είναι όλα όσα φτιάχνουμε με τα χεράκια μας. Και το διαπιστώσαμε άμεσα, μόλις βγήκαν οι πίτσες από του φούρνο: 24 μοναδικά και μοσχοβολιστά πιτσάκια και μια μεγαλύτερη πίτσα για τους ενήλικες δημιούργησαν αναστάτωση, χαριτωμένα μουγκρητά απόλαυσης και την βεβαιότητα ότι τρώγαμε την πιο νόστιμη πίτσα του κόσμου!

Στο τέλος κάθε παιδί πήρε βέβαια μια κάρτα με την συνταγή του για να μπορεί να την φτιάξει ξανά στο σπίτι με τους γονείς του, ενώ νηπιαγωγοί και γονείς ενθουσιάστηκαν με την δημιουργικότητα των μικρών μαγείρων! Ανανεώσαμε λοιπόν το ραντεβού μας για νέα γευστικά ταξίδια και ευχόμαστε να μπορέσουμε να το επαναλάβουμε και σε άλλα σχολικά πλαίσια. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη δράση, και το να μάθουν να τρώνε σωστά, αλλά και να παράγουν την τροφή τους, είναι από τα πιο βασικά μαθήματα!

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

%d